Divizia de Diplomatie Publica a NATO, in cadrul campaniei #WEARENATO elogiaza un militar de elita al Armatei Romane. Este vorba despre comandorul Daniel Moise, pilot de elita al Fortelor Aeriene Romane,.

Comandorul Daniel Moise piloteaza unul din avioanele F-16 recent intrate in dotarea Grupului Operational 86, Baza Aeriana 86 Fetesti.


Escadrila 53 Vânătoare “Warhawks”, Baza 86 Aeriană Borcea

continuă tradiția Escadrilei 53 Vânătoare fiind dotată cu cele mai performante avioane de vânătoare ale Forțelor Aeriene Române, unde pe timpul Campaniei din 1941, a reușit performanța de a doborî 52 de aparate sovietice raportată la o singură înfrângere aeriană.

Primele 9 aeronave F-16 Fighting Falcon dintr-un total de 12 au intrat anul trecut în serviciul Forțelor Aeriene Române, Baza 86 Aeriană – recent modernizată pentru a suține noua platformă și noile standarde logistice.

F-16 Fighting Falcon este o aeronavă multirol, cu manevrabilitate superioară, o platformă care s-a dovedit un succes în lupta aer-aer și atac la sol. Este un sistem de luptă ce oferă performanțe superioare iar capabilitățile aeronavei completate cu tacticile dezvoltate de-a lungul timpului în concordanță cu modernizările continue aduse proiectului inițial, au transformat Viperul dintr-o aeronavă extrem de capabilă într-un sistem de luptă complet.

Includerea aeronavelor F-16 Fighting Falcon în dotarea Forțelor Aeriene Române crește capacitatea de interoperabilitate cu țările membre NATO și asigură posibilitatea integrării cu alte platforme pe câmpul de luptă modern.

Piloții Escadrilei 53 Vânătoare s-au format timp de doi ani în Portugalia, la Baza 5 Aeriană Monte Real și își continuă pregătirea în țară pentru creșterea și îmbunătățirea nivelului de pregătire, precum și pentru instruirea de noi piloți.

Ca parte a pregătirii piloților, aceștia au executat zboruri deasupra mării, în formație și la joasă înălțime. Odată sosite în țară, aeronavele F-16 Fighting Falcon au început pregătirea împreună cu aeronavele MiG-21 LanceR.

Aeronavele folosesc schema de vopsire Carpathian Ghost, care asigură un camuflaj optim pentru îndeplinirea misiunilor de apărare aeriană în condițiile de mediu specifice României.

Fotografia postată de Forţele Aeriene Române.

Fotografia postată de Forţele Aeriene Române.

Fotografia postată de Forţele Aeriene Române.

 

7 COMMENTS

  1. Elogiul este de fapt un reportaj despre un pilot roman.si nici macar nu este prea recent.este filmat in timp ce piloteaza un batran mig21 nu prea laudatele f16 third hand(nu ca astea or fi mai tinerele)deci este facut acum vreo 2 -3ani.apropo.stiati ca dl. comandor are vreo 1500 de ore de zbor dupa o cariera de 25 de ani? un pilot nato( din ala adevarat) face orele astea in 7-8 ani.sunt curios cate ore au zburat cele 9 f16 pana acum.cica ora de zbor costa vreo 7500$.

    • noi ne laudam cu 9 amarate de f 16..tari ca irakul lui saddam aveau cndva si cate 200-300 sute de mirage 3 si raphael.fara sa pomemesc avioane sovietice gen mig 25 27 29 su 25etc ..dar,e ok noi tot inainte cu avioane de pe vremea top gun pana si siria inainte de razboi aveam o flota aeriana mult mult mai buna decat a noastra asta a fost un elemt chei care i-a permis lui assad sa reziste si sa asigure suport aerian trupelor sale timp indelungat pana la sosirea trupelor si ajutoarelor iraniene in 2013 si rusesti in 2015..si acum au avioane mai multe si mai bune ca noi si desfasoara operatiuni de atact la sol bombardamente tcdar noi ne mandrim cu 9 rable

  2. Ticalosii astia din Senat in loc sa transpire dupa putere, mai bine s ar apleca asupra modificarii Legii 346/2006, pe care Johanica a trimis o spre reexaminare !

  3. Toata consideratia pentru pilotii romani, totusi n-ar fi mai bine sa folosim simboluri curat romanesti pentru denumiri si alte simboluri, banuiesc ca intuiti la ce fac referire ?

Leave a Reply