Consiliul Nord Atlantic reunit azi la nivelul ministrilor de externe azi la Bruxelles a decis citeva lucruri importante :

NAC

– NATO nu recunoastre anexarea ilegala si ilegitima a Crimeei la Rusia 

– NATO suspenda orice cooperare la nivel militar si civil cu Rusia, desfasurate pina in prezent in NATO-Russia Council (NRC)

– NATO isi va consolida coeziunea si determinarea pentru aparare colectiva si descurajarea oricarei posibile agresiuni asupra tarilor membre

Concluzia ? Bine ca suntem in NATO si sarbatorim zilele acestea 10 zile de la aderare ! 

 

 

 

7 COMMENTS

 1. Nimeni, nici chiar preşedintele României şi al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, Traian Băsescu, nu s-a răţoit la Victor Viorel Ponta când acesta, cu de la sine putere, a violat Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, dispunând trecerea structurii departamentale de informaţii a Ministerului Afacerilor Interne în subordine personală.

  Transferul cu cântec a avut loc, cu mai multă vreme în urmă, imediat ce liberalul Radu Stroe a fost uns ministru al Afacerilor Interne. Şi la acest minister, precum la toate celelalte, unde PSD-ul nu a conceput să lase din mână partea mai gustoasă a ciolanului puterii, liberalii au fost păcăliţi. Cum Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă nu putea pleca cu administraţia în subordinea lui Liviu Dragnea, premierul a remodelat-o ca departament în subordinea sa.

  Acum că Gabriel Oprea este ministru la Interne, dacă era mişcarea sa, firesc era ca DGIPI să revină acolo unde îi este locul. Cum asta nu s-a întâmplat, lucrurile se clarifică. V.V. Ponta s-a dedulcit la acest ingredient al puterii şi nu mai poate renunţa.

  Dar un mare semn de întrebare tot rămâne. Cum a acceptat Traian Băsescu această mişcare prin care Victor Ponta şi-a tras propriul serviciu secret?!

  • habar nu ai ce vorbesti. ai preluat diversiunea asta basista pe nemestecate. unu – legea 51 se refera la siguranta nationala, nu la securitate nationala. doi – in legea aceea nu apare numele STS, cui e subordonata si alte alea

   • Corectaţi vă rog:”Concluzia ? Bine ca suntem in NATO si sarbatorim zilele acestea 10 zile de la aderare !” Cât despre ce scrie “urechistul” de mai sus, cred că se referă la DGIPI, nu la STS. E plin netul de urechişti. Vă aştept şi vă urez suces la Sinteza Zilei.

 2. Cred că a vrut să scrie “10 ani de zile”. Problema nu e asta, ci a reacţiei doamnei Cur-de- Fier, cancelarul Germaniei, foste naziste, care, din teama plină de curaj privind gazele ruseşti, îi dă crezare cneazului
  kaghebist care a sălăşluit destul timp “acote” de madam Merkel. Să fi colaborat înainte de căderea zidului?! Oare să fie exclusă posibilitatea ca, la fel ca la noi, serviciile să conducă de fapt?! Eu cred că şi în Germania, păstrând proporţiile, fosta STASI nu a părăsit scena, chiar politică.

  • He, he! Aceeasi banuiala o am si eu SORIN. Totusi Merkel este “ossi” adicatelea estica in argoul german. Asadar orice e posibil. De aici si buna intelegere a acestei ossi cu Basescu si relatiile bune intre familia Basescu si Gazprom, etc. Nu stiu de ce dar dupa iesirea din scena a lui Schroeder un “wessi” si un german adevarat, care discuta altfel cu Putin, a aparut Merkel foarte pe gustul “tarului” Vladimir. Incurcate is caile si in politica mondiala… Iar americanii dorm linistiti, ca Putin “vegheaza” si pentru ei. Sa nu se trezeasca la fel ca aia de la FNI ca e mai nasol. :))

 3. Este bine ca suntem in NATO, dar totusi inca sunt atent la ce se intampla in spatele usilor inchise si incerc sa inteleg ce se intampla. Lucrurile nu sunt ce par a fi la prima vedere. Mai nou am aflat ca exista un tratat semnat la Budapesta, in care si Rusia se angaja sa respecte integritatea teritoriala a Ucrainei in schimbul arsenalului nuclear mostenit de la URSS. Sunt curios daca Rusia si-a incalcat angajamentul, Ucraina va primi inapoi rachetele nucleare?

Leave a Reply