Liberalii nu sunt dispuşi să renunţe la portofoliul Finanţelor Publice, într-o eventuală înţelegere cu cei de la PSD, au precizat pentru News.ro surse din partid, fiind dispuşi mai degrabă să cedeze celor de la PSD Ministerul Justiţiei. Negocierile pentru formarea Guvernului ar putea să se prelungească până în luna decembrie, au mai precizat sursele.

Liberalii nu vor sub nicio formă să renunţe la MInisterul Finanţelor Publice, minister pe care îl cer, potrivit discuţiilor informale, şi cei de la PSD.

Astfel, PNL ar putea merge până acolo încât să cedeze Justiţia, acest lucru fiind complicat şi pentru că preşedintele Klaus Iohannis ar avea un cuvânt de spus în privinţa acestui portofoliu, la fel ca şi în cazul ministerelor Apărării, Externe sau Educaţie.

Sursele liberale au precizat că negocierile pentru formarea Guvernului s-ar putea prelungi până în luna decembrie.

Florin Cîţu nu poate să mai fie premier într-un guvern care are în componenţă PSD, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele social-democrat Sorin Grindeanu.

“Noi am iniţiat şi am votat o moţiune de cenzură prin care Florin Cîţu a plecat din funcţia de premier. E un lucru la care nu facem rabat, Florin Cîţu nu poate să mai fie premier într-un guvern care are în componenţă PSD. Noi am sancţionat deja capacitatea domnului Cîţu de a conduce un guvern prin demiterea sa, prin acea moţiune de cenzură”, a spus Grindeanu într-o conferinţă de presă la sediul central al partidului, întrebat dacă PSD ar fi de acord cu Florin Cîţu premier într-un guvern comun.

El a menţionat că “PSD consideră că etapa Florin Cîţu premier a fost depăşită de ceva vreme”.

Întrebat dacă PSD ar accepta un alt premier din PNL, Grindeanu a afirmat: “În toată această perioadă, pe noi ne-a interesat în primul rând să venim cu măsuri care să ducă la gestionarea crizelor pe care România le traversează acum, fie că vorbim de criza politică, de criza sanitară, de criză economică şi de o criză socială. Asta a fost preocuparea noastră şi cred că asta e preocuparea românilor şi nu s-a vorbit o secundă despre funcţii. Mandatul PSD nu s-a schimbat în CPN de astăzi (că PSD trebuie să aibă premierul – n.r.)

 

Leave a Reply