Podul Zatoka, din sudul Ucrainei, in apropiere de Odesa, pe cel mai important drum care duce spre Republica Moldova și România, a fost zguduit de o explozie generata de un dispozitiv exploziv dirijat.

Podul este important atat pentru refugiatii care pleaca din Ucraina spre Republica Moldova si Romania cat si din punct de vedere economic, pentru garniturile de tren cu cereale ce se exporta din Ucraina.

Imagine

#Zatoka

Podul Zatoka este cel mai sudic punct terestru din apropierea granitei NATO cu Romania, lovit pana in prezent de Rusia.

Doar luptele de pe Insula Serpilor, aflata la 40 mile marine de tarmul romanesc, au fost mai apropiate. Atunci, nava amiral a Flotei Ruse la Marea Neagra, crucisatorul Moscova a fost lovit si scufundat de apararea Ucrainei.

In aprilie 2022, Rusia a mai lovit Podul Zatoka. Autoritatile au reusit atunci sa-l repare in timp record, dupa ce a fost blocata circulatia cateva saptamani.

Bombardamentele Rusiei asupra Ucrainei se apropie periculos de granita NATO. Mai multe incidente cu rachete s-au desfasurat in proximitatea imediata a frontierelor cu Polonia si Romania.

Intarirea apararii si vigilenta crescuta a fortelor #NATO sunt generate de astfel de momente de tensiune maxima.

Avioanele de lupta exercita misiuni de Politie Aeriana 24/24, iar avioanele de supraveghere si recunoastere monitorizeaza in timp real si inregistreaza orice gest agresiv al Rusiei ce se poate apropia de spatiul aerian, terestru si maritim al #NATO.

Leave a Reply