Organizația jihadistă Stat Islamic (SI) revendică responsabilitatea pentru atacul comis joi noaptea la Nisa, a anunțat Amaq News Agency, legată de gruparea jihadistă, citată sâmbătă de agențiile internaționale de presă.

“Unul dintre soldații Statului Islamic a executat operațiunea (…) ca răspuns la apelurile de a ataca cetățenii din țările membre ale coaliției internaționale care luptă contra SI” în Irak și Siria, a arătat Amaq, care citează o sursă de securitate.

Pe 21 mai, purtătorul de cuvânt al SI, Mohamed al Adnani, a îndemnat adepții grupării să comită mai multe atentate în Occident, în special în Europa și Statele Unite, cu prilejul lunii sfinte a ramadanului, care a început pe 6 iunie și s-a încheiat pe 5 iulie.

Într-un mesaj încărcat de ură, a cărui veridicitate nu a putut fi confirmată, cu o durată de 31 de minute și difuzată pe rețelele sociale, Al Adnani le-a transmis simpatizanților că orice atac, oricât de mic, dar executat acasă la inamic, este mai bun decât unul mare comis în teritoriile controlate.

Pentru Parchetul francez, atentatul comis joi noaptea la Nisa se încadrează în tipul de amenințare a SI, al cărui purtător de cuvânt a îndemnat în ianuarie la uciderea de necredincioși folosind gloanțe, cuțite sau “mașini”, scrie Agerpres.

 

3 COMMENTS

 1. pfiuuu…. taman acu dupa tevatura s-a gasit un SMS de la atentator dat IN CLAR cu cateva minute inainte de atac!!
  vedeti ce naspa suntem ca am renuntat la supravegherea cibernetica si a programului PRISM?
  ia sa faca bine Franta sa faca un program Big Brother mai bunm, domne, ca se cere!!;p
  Adevarul e ca pt tara Nato franta, nici macar o stare de urgenta nu o fereste de umulire de ziua ei nationala! e cam bun, NATO, vad.
  Turcia ar4e armata care face puci fara conducatori militari evidenti, Franta o ia fix de ziua ei si in stare de urgenta,,,
  eu zic ca e bine, hai sa interzicem cartelele pre-pay!

Leave a Reply