Jurnalistul Luca Niculescu va fi numit ambasador al României în Franța, a confirmat duminică Administrația Prezidențială.

Șeful statului ar urma să semneze săptămâna viitoare decretul de numire a lui Niculescu ambasador la Paris.

Luca Niculescu s-a născut în 1971. El este absolvent de Jurnalism și deține un master în Jurnalism European, la Centrul Universitar pentru Jurnalism, Strasbourg. Niculescu este din 1992 jurnalist al RFI, iar din 2000 — redactor-șef al RFI România. Niculescu a fost corespondent pentru France Info, France Inter, France Culture, TV 5 și “Liberation”. Jurnalistul moderează o emisiune la Digi 24, a realizat emisiuni pentru Money Channel și TVR.

Este al doilea jurnalist Digi 24 numit de Klaus Iohannis ca ambasador, dupa Emil Hurezeanu.

 

 

46 COMMENTS

  • Gradul ca gradul bineinteles ca fara el nu se poate dar individul are afinitati speciale pentru alcool baut mai mult din sticla dupa forma buzelor.

  • După vârsta si activitate o fi colonel. Ca se poarta. Da ‘ toti astia de la Gigi or avea grad ? Caci sefu ‘ statului, zicea Orban, ca-i general !

  • După vârsta si activitate o fi colonel. Ca se poarta. Da ‘ toti astia de la Gigi sunt cu grad ? Caci sefu ‘ statului , cum zice Orban, e general. Si mai am o nelamurire: patronii rds sunt maghiari ?

  • Un grad infinit mai mic decat Mihnea Motoc, detinatorul unei averi uriase, al unor credite pe masura toate strase deisgur in timpul “activitatii sale diplomatice”…sa mai mentionez ca a fost procuror la sectorul 1 pe vremea lui Ceasca si sotia a fost numita de Basescu in tot felul de functii care mai de care mai ilustre si banoase desi capacitatile sale profesionale sunt nule espre deloc…Ce criterii or fi stat la baza acestor numiri????? Gradul sotului?? Dupa felul in care toti se zgribuleau la intrebarile lui Dana Grecu asupra averii susnumitului as zice ca cel putin colonel…

 1. In capitalele marilor puteri europene si mondiale ar fi nevoie de diplomati de cariera. La un astfel de post nu sunt suficiente zambetele si curtoazia.

  • Sunt un exemplu de adevarati jurnalisti. Imi pare foarte rau dupa amandoi. Hurezeanu fostul director de la Europa Libera reprezenta cel mai bun analist si jurnalist roman. Atat politica interna dar si politica externa o explica atat de clar si impartial incat iti parea rau ca emisiunile cu dansul se terminau prea repede. Amandoi se exprimau cu asa mult bun si respect la adresa tuturor incat te fermecau. Ce inseamna totusi pregatirea in afara tarii unde prezentarea corecta si impartiala a oricarei informatii reprezinta standardul jurnalismului adevarat. O mare pierdere pentru cel mai bun post de stiri din Romania: Digi24!

   • Cel mai bun, o fi draguta… da’ e discret tare:)))
    (vezi, totusi, reclama p-aici n-are nici o importanta… ca multi din astia de intram p-aici auzim de “gigi” doar cand face misto de ei Badea… si, apropo, pe cand “insolventa” !? c-acolo, e clar, nu se inchide pe profit, oricat ar incerca Guran sa ne convinga:))) Da’ e o moda la astia, “deontologii”, sa lase pe altii sa platesca impozite, nu m-ar mira sa se duca si “gigi” langa “realitatea”, “evezeu'”, “cotidianul”….Asta, bineinteles, daca “baietii cu ochi albastrii” n-au pe ordinea de zi mentinerea unor “guristi” pro-ceva… ceva-ul ala fiind un presedinte care casca singur, atunci cand se asculta la discursuri !

   • Din cate stiu dl. Hurezeanu si-a facut studiile in Romania iar, asta m-a facut sa rad o ora ca Digi24 e cel mai “tare” post de stiri. Sunteti sarea si mai ales piperul acestui blog.

    • Carmen e cateaua in calduri basiste si johaniste care-si varsa laturile pe blog dupa ce se spala cu lesie ca sa se curete de pureci.

     • Pai nu le mai permite nici basistilor si johanistilor sa-si afiseze ineptiile si prostiile pa site.

     • Daca ” basism” inseamna pareri exprimate in mod civilizat si bun simt, schimb de idei constructive si pragmatice, atunci sunt basista. Domnule Tudor nu lasati ca blogul dumneavoastra sa fie mânjit de astfel de injuraturi care strica frumusetea muncii oneste pe care o faceti. Daca astfel de oameni ar avea arme in posesia lor precis ar fi in stare de asasinate asemeni jihadistilor. Nu-i incurajati lasandu-le mesajele pline de ura patologica.

     • @Carmen esti dusa rau de tot cu pluta, se vede ca basistii si johanistii nu gandesc decat cu-n singur neuron. Indica-mi o postare de a mea adresata tie in care te-am injurat??? Tu stii ce este aceea o injuratura??? Nu cred. In ceeace priveste poanta cu arma, chiar daca as avea o arma nu as face pacat ucigand o forma de viata ca tine asa ca dormi linistita.

   • Reactia ” parerologilor injuratori” nu mai este o surpriza pentru mine. Nu va condamn ca idolul vostru jurnalist este Ciuvica, atat puteti… Daca ati fi avut vreo reactie cand Andrei Zaharescu a fost numit consul la Cape Town de catre ponta, atunci ar fi contat parerea voastra, ce l-a calificat pe Andrei Zaharescu pentru postul ala chiar nu stiu si nici ponta nu a dat un raspuns. Chiar nu are rost sa-l comparam pe Zaharescu nici macar cu Niculescu daramite cu Hurezeanu!

    • Carmen in mod sigur te crezi inteligenta si de aceea te injura, in mintea ta ce tinde spre minus infinit, forumistii pe aici, pe forum la Radu Tudor. Persevereaza, nu dispera poate reusesti sa-ti depasesti conditia de neuroni in lipsa la cantar.

   • Doamna Carmen… O fi super ziarist… Dar diplomat nu e… De aia suntem atat de “bine” reprezentati pe afara…

 2. De mult v-am scris aici despre ”pepiniera digi-rcs-rds-pnl” cu baze temeinice susţinute de madama elogiată de voi permanent şi chiar deranjant de măgulită. Ce să zic, asta se practică în pnl, ceva mici studii apoi plecare la cursuri în străinătate-baza fiind pnl(în multe cazuri) apoi sar direct întro funcţie şi poate nu are ce căuta acolo mai ales că dicţia e cu lacune. Personal nu cred că acest jurnalist este omul potrivit să reprezinte ţara şi românii cu onoare şi demn de respect! Morişca afaceristo-mari puteri te destabilizează în orice clipă şi, pentru că nimeni nu ne garantează securitatea ţării şi a poporului din ţară, cîţi mai sîntem, poate el să garanteze aceste 2 puncte cu ceea ce este? Nu cred! Modul de a transmite credibilitatea lasă de dorit!
  – NU AVEM OAMENI DE STAT DEMNI DE RESPECT ŞI ONOARE ÎNCĂ!!!
  – AVEM OAMENI DE STAT DEGEABA PE BANI MULŢI DEOCAMDATĂ! Poate nu se va trezi şi ăsta ca mulţi alţii, arătîndu-şi moaca întrebător şi speriat: ce caut eu cu viaţa mea aici în funcţie?
  Post Scriptum. asta e realitatea. nu vreau să ofensez pe nimeni.

 3. :))))))))))))))))))))) CE? SHENGEN? http://www.antena3.ro/actualitate/schengen-radu-tudor-emisiune-euro-328406.html
  – NE-AU FURAT ŞI MINŢIT CUM AU VRUT EI ŞI ASTA E POLITIC!
  – NE-AU SĂRĂCIT DE TOT!
  – NE OBLIGĂ SĂ LUĂM REFUGIAŢI!
  – ÎN CEL MAI SCURT TIMP ÎI VOR TRIMITE PE ROMÂNI ACASĂ(de mult am scris în legătură cu acest subiect)!
  Credeaţi că shengenul e ceva serios? De 6-7 ani de zile cam ştiu despre ce se întîmplă şi de la ”capii lor” de la care se mai scurg picături de vorbe! O să bage tot felul de motivaţii dar de fapt: românii s-au deşteptat şi circulă de mult cu cartea de îdentitate şi paşaport ca să nu-i faulteze nimeni, în plus, românii s-au cam prins de tot ce se întîmplă şi sar imediat cînd nu te aştepţi(manevre politice de care se tem vesticii), nu le-a reuşit dezastrul acestei ţări cum era programat şi în plus, sînt destule articole online din care se infprmează românul şi cam văd o răceală îngheţată de la călduroasa Românie!
  Cum rămîne cu restul de care se lăudau toţi şi chiar mulţi: ne ajută! ne apără! ne, ne, ne, freacă! Credeţi că doar 2 ani va fi limita?
  – EU NU CRED! CONVINGERE 500%! NU E ACOLO LOCUL ROMÂNIEI ŞI A ROMÂNILOR CÎT DE CÎT DEMNI DE RESPECT ŞI ONOARE!(ştiu prea multe dar scriu puţine, cineva îmi spuse: citeşti prin vorbele lor, ştii şi vezi prea multe, mai bine zii puţine şi restul să gîndească)
  Acum se întinde coarda puternic dînd de înţeles că sîntem singuri şi nimeni nu ne va sări în ajutor dacă e ceva, doar ei şi numai ei pot ajuta, punînd condiţii draconice României şi căpcăunul pregătit doar pentru poze şi web-cam, va intra în joc inconştient de ceea ce se va întîmpla(GRAV-RĂU)!
  :)))) Am uitat: neamţul nostru e bun prieten cu nemţii lor şi se rezolvă”merge şi-aşa pas cu pas” spre eliminare!
  :)))) Staţi liniştiţi: jurnaliştii numiţi ambasadori sau diplomaţi ne ajută ”merge şi aşa” sau ”pas cu pas” limitat de la început!
  Nu ştiu dacă să rîd sau să plîng cînd urechile mele aud zicerile jurnalistei voastre(de 3-4 ori am ascultat înregistrarea), ziceri despre care am scris cu ceva timp(2-3 ani) în urmă!(mulţi ripostau: baţi cîmpii, eşti pe lîngă, vise de noapte, aiureli, unde ţi-ai cătat , şi tot aşa)
  Politica limitării la informaţii ce şantajează prin vorbe vorbite şi auzite se practică de mulţi ani.
  Mai vreţi ceva de la căpuţurile cu creier în colţuri?
  Mai vreţi alte dovezi cînd totul e deîndată?
  Puteţi să vă/ne luăm rămas bun de la toate(tot ce s-a semnat în scris sau tacit de prin 1999-2000-2001). :))))) Adrian Năstase ştie! Poporul va îndura toate belelele făcute în democraţia celor 26 ani de către perindaţii politicieni chiulangii!
  ROMÂNIA NUUUUUU SHENGEN!
  NICIODATĂĂĂĂĂ!
  NU VREM SĂ NE ÎNGENUNCHEAŢI!!!

 4. În legătură cu SHENGEN-ul ieri am găsit articolul şi mă gîndeam la Oprah-jurnalista că ar trebui să dea o replică sau o lecţie de comunicare. Ceva ceva începe să se vadă:**Later this month, EU officials will discuss a new proposal that would allow Frontex to be deployed without the consent of the host country, as long as the majority of European states vote for it.** Control total în ţările respective cu impunerea unor reguli acceptate prin”şantaj sau neştiinţă”(asta văd deocamdată şi nu e normal ca ceilalţi să aibă drepturi fără limită în ţara ta sau în casa ta)!
  https://www.rt.com/news/324828-eu-schengen-suspension-talks/
  Articolul: ‘Schengen only works if rules respected’: EU backs 2-yr suspension of free travel area
  Published time: 5 Dec, 2015 07:46

 5. Apropo: Frontul Național Marine Le Pen conduce în primul tur al alegerilor regionale franceze – exit-poll
  Se implementează sau se va ajunge la partide, politicieni şi politici extremiste pe plan mondial din cauza neîncrederii şi minciunii plus a uciderilor în masă.

 6. Am o impresie buna despre dl. Luca Niculescu, un bun cunoscator al Frantei, un jurnalist ponderat, excelent vorbitor de limba franceza urmeaza sa constatam si cat de bine se va achita de indatoririle diplomatice in inalta functie de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României in capitala Frantei.
  Astept cu nerabdare ziua cand un jurnalist de la ANT 3 va fi numit intr-o inalta functie diplomatica sau poate nu sunt pe placul “neamtului”.

  • Ai spus tot in ultima propozitie…. si, oricum, pe Badea nu-l vad ambasador p-undeva ! E prea bine si prea bun) acolo unde e, nu vad sa linga vreo cizma prea curand, pentru sinecuri trecatoare !

  • Numele proprii nu se traduc ci se pronunta ca atare.
   Pana la proba contrarie sa-i dam totusi credit.

 7. Personal, nu vad de ce un jurnalist bun ar accepta sa devina diplomat, adica sa renunte la libera expresie in favoarea limbajului de catifea (nu pot sa-i zic de lemn, dar e echivalent) potrivit exprimarii parerilor oficiale. Un functionar de la Bruxelles care se face ministru in tzara de bastina, treaca-mearga, vrea omul sa iasa din anonimat, sa aiba masina si garda la scara, poate, chiar, sa-si inchipuie ca face istorie, nu doar cafele si tabele pt conducatorii lumii. Dar un jurnalist care-si iubeste meseria, care are ocazia sa traiasca pe pielea lui evenimentele, mici si mari, ce compun istoria veacului, si sa le fixeze apoi in memoria colectiva, nu se va lasa niciodata parcat intr-o cusca aurita in chip de papagal al vreunui guvern. Sau, cine stie, i-o fi pierit inspiratia…

  • Draga mea Cristina, pentru ca un jurnalist sa renunte la libera expresie, trebuie mai intai sa o aiba. O mare parte dintre acesti asa zisi jurnalisti, nu mai au nimic liber, de mult timp.

   • Dragul meu Cristian,
    Teama mi-e ca ai dreptate, dar e mare pacat. Libera expresie a fost singurul castig al revolutiei (eu cred ca revolutia a existat, cel putin ca fenomen paralel cu lovitura de stat din ’89) si daca si asta se pierde, cu buna stiinta,chiar ca nu mai ramane nimic. Doar amintirea, vie pentru niste oameni batrani si obositi, ca mine, a unei mari fericiri pe care n-am fost capabili s-o comunicam noilor generatii.

   • Auzit-am, Augustine, dar ma enerveaza ideea ca cineva care are un talent, oricat de micut (imi pare rau, nu stiu nimic despre dl prospat diplomat) s-ar inrola de buna voie si nesilit de nimeni intr-o armata care nici macar nu marsaluieste la lumina zilei.

 8. Din ce se vorbeşte în teritoriu şi care deja se pune în practică: mulţi care au avut funcţii de conducere numiţi politic sau chiar politicieni(nu contează partidul, ci pupăturile şi laudaţio), îşi dau demisia sau se retrag din prima linie pentru 1-2 luni de zile şi vor fi plasaţi TEHNOCRAŢI ai lui nea ”pas cu pas” curaţi ca lăcrămioarele de pădure. Modelul de urmat deja îl aveţi în 2 cazuri la vedere. Brambureala politică e intenţionat menţinută pentru a plasa locatarii.
  Apropo, cred că de vreo 2 luni de zile ni se spunea că se reduce factura la gaz şi lumină. Cum naiba se reduce dacă consumatorii (cei care nu sînt industriali)vor fi obligaţi să plătească ce nu au plătit ani de zile industria consumatoare? Nu e mult 2 lei pe lună dar pentru ce am plăti noi în locul escrocilor care au furat? Doar că ne obligă justiţia ţinînd partea escrocilor care au furat şi menţinîndu-i în viaţă pe marii furnizori care s-au înţeles pe anumite puncte cu escrocii sau şi politicienii??? Cică se măresc salariile cu nu ştiu cît, dar cu cît se scumpesc utilităţile şi cît cu din mărire va rămîne omul? Vorbe goale-minciuni pentru ascunderea multor impuneri politic sau nu!
  De fapt: nu putem scăpa de clinciul politic mafiot care încă ne sugrumă!

 9. am asteptat sa vad reactia celor care posteaza. prima data cand am citit stirea pe alt site am crezut ca e o gluma. daca administratia prezidentiala confirma numirea atunci exista o concluzie logica: tot personalul ministerului de externe cu rang de diplomati sa fie dat afara iar in locul lor sa fie numiti ziaristi. nu ma intereseaza daca respectivii au grade sau nu dar batjocura din mandatul unui presedinte penal continua. vad ca unii il apreciaza pentru felul in care si-a facut meseria de jurnalist. foarte bine dar ce are jurnalismul cu diplomatia? de ce platim foarte bine o gasca mare la externe? de ce tot fac aia scoli peste scoli, invata cum e cu diplomatia? de ce nu numim sportivii de renume ambasadori? tot sunt recunoscuti pe tot mapamondul? halep la paris, nastase la w.c. hagi la ankara etc etc. ne miram de ce ne merge prost cand numirile via ciolanis nu sunt decat sinecuri pentru unii care l-au periat.

 10. Asta nu-l intervieva pe Basescu cu manusi ??? Dar la Paris avem o traditie legendara inaugurata de insusi dl Baconschi..

Leave a Reply