Noul ministru de interne, Mihai Fifor, a afirmat, marți că este nevoie de o intervenție rapidă în cazul sistemului de ordine și siguranță publică.

“Ce s-a întâmplat la Caracal, o tragedie cutremurătoare prin ce a putut să provoace nu doar în rândul familiei care a pierdut un copil, ci în întreaga societate, ne arată că este nevoie de o intervenție abruptă, o intervenție rapidă în reașezarea unui sistem de ordine și de siguranță publică, un sistem care are nevoie de o analiză extrem de rapidă în profunzimea sa, pentru că s-a dovedit că există nenumărate disfuncții care duc, din păcate, la astfel de tragedii.

Pe de altă parte este un cumul de factori care a dus la nenorocirea care s-a petrecut la Caracal. (…) Astăzi discutam foarte aplicat cu ordonanța de înființare a Serviciului 112 pe masă și sunt lucruri care, din păcate, nu s-au făcut la timp, sunt lucruri care nu s-au operaționalizat la timp. Este o lipsă mare de personal în zona aceasta a dispeceratelor 112. Am discutat mult cu Raed Arafat, cel care cunoaște foarte bine acest sistem de apelare de urgență și concluziile sunt că și aici trebuie foarte rapid să vedem cum putem să așezăm acest sistem pe o bază cât mai consistentă pentru a nu se mai întămpla astfel de lucruri”, a spus Mihai Fifor, la “Punctul de întâlnire”.

https://www.antena3.ro/actualitate/fifor-va-fi-o-interventie-abrupta-la-mai-531944.html

3 COMMENTS

  1. Hai cu hei-rup-ul… Situati a ajuns asa, treptat, in timp, prin angajari, promovari si destructurari lente ale sistemului! S-a investit masiv in “servicii” dar a fost neglijat in mod constant si criminal “MAI-ul”… Noul ministru crede ca manevrele pompieristice asupra MAI vor rezolva problema? Din contra, va accentua exodul de cadre si specialisti, multi ajunsi la momentul in care indeplinesc conditiile de pensionare… Adevarata problema care a dus la situatia de azi este lipsa de fonduri si dezinteresul politicienilor fata de ordinea publica si para-indaratul din contractele incheiat de MAI pentru diverse contracte de mentenanta si dotare!

Leave a Reply