De acord cu declaratiile premierului Grindeanu : afirmarea verticalitatii noastre in plan politic dar si ca natiune e unul din lucrurile care ne lipseste in atitudinea noastra europeana. 

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, că vrea să demonstreze că actualul Guvern este preocupat de situaţia românilor din afară nu doar în campaniile electorale, ci zi de zi.

“Avem milioane de români care muncesc din greu pe pământ italian, spaniol, englez sau francez. Sunt români cinstiţi, care-şi plătesc taxele şi impozitele în ţările în care muncesc şi care ajută economiile acestor state şi care, în acelaşi timp, prin miliardele de euro pe care le trimit familiilor din ţară, aduc o contribuţie importantă la dezvoltarea României. Aşadar, nu avem niciun motiv să lăsăm capul plecat. Din contră, trebuie să luăm atitudine fermă atunci când conaţionali de-ai noştri sunt umiliţi sau abuzaţi. Este adevărat însă că mulţi dintre românii din afara graniţelor au simţit de multe ori că statul român fie îi ascultă prea puţin, fie nu-i ajută deloc. Îmi doresc ca aceste lucruri să se schimbe şi să demonstrez că actualul Guvern este preocupat de situaţia românilor din afară nu doar în campaniile electorale, ci zi de zi”, a declarat Grindeanu, la un eveniment organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, împreună cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, scrie Agerpres.

Potrivit premierului, dincolo de programele guvernamentale, este important ca românii să fie uniţi şi solidari.

“Am auzit de multe ori conaţionali de-ai mei spunând că, atunci când sunt peste hotare şi aud vorbindu-se româneşte prin preajmă, preferă să tacă sau să vorbească în şoaptă ca să nu fie recunoscuţi. Vă asigur că aceasta este o atitudine greşită şi că nu avem niciun motiv să stăm cu capul plecat sau să ne fie ruşine”, a spus Grindeanu.

Prim-ministrul a vorbit şi despre măsurile necesare pentru ajutarea românilor din străinătate.

“Eliminarea taxelor consulare şi de cetăţenie prin legea celor 102 taxe a fost un prim pas. Înfiinţarea de noi consulate acolo unde există comunităţi importante de români este o altă soluţie, pe care o avem în vedere pentru facilitarea accesului cetăţenilor români la diverse servicii. Dar, cel mai mult îmi doresc să avem succes şi să reuşim să implementăm măsuri care să conducă la creşterea economiei, pentru că atunci, cu siguranţă, mulţi dintre românii care trăiesc astăzi în afara graniţelor vor dori să se întoarcă acasă, pentru că vor avea toate condiţiile pentru a duce o viaţă decentă aici, alături de prieteni şi de familie”, a susţinut Sorin Grindeanu.

Premierul Grindeanu a participat, luni, la evenimentul “Program de tabere ARC 2017 pentru românii de pretutindeni”, organizat de către Ministerul Tineretului şi Sportului împreună cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

12 COMMENTS

 1. hai ca m-am linistit. a declarat asta la intalnirea cu romanii de pretutindeni. pai logic ca asta trebuia sa declare acolo, ce voiai sa le zica?
  era mult mai interesant daca declara asta cand a avut intalniri la Bruxelles, asa, frectie

 2. Alte vorbe care nu vor avea acoperire în plan faptic. Pe cei de la putere îi interesează doar situația din penitenciare și modul Cum acestea pot fi evitate.

 3. eu vad alt bla bla, radu tudor e entuziasmat dupa ce l-a dojenit usor pe grindeanu. e ca si cum si-a cerut scuze.

 4. a… si domnu Grindeanu: sa stiti domne ca mie imi e rusine cand ajung in germania/Franta/Italia/Spania/etc intr-un aeroport si vine cocalaru colorat sa-si ia familia de la aeroport cu Salam in boxele la maximum din masina parcata “doar o secunda, sefu'” in fata aeroportului.
  stiu ca sunt si alte natii dar mie nu-mi poate fi rusine decat de ai mei. si imi e. la greu!

  • “Pentru nimic în lume n-aş părăsi acest colţ de viaţă străină pentru a mă reîntoarce în patrie. Să mai văd ceea ce am văzut, să mai sufăr ceea ce am suferit, aceleaşi mutre, aceleaşi fosile cari conduc viaţa publică, otrăvindu-te numai cu privirile lor stupide şi bănuitoare. Nu, dragul meu, nu. M-am exilat şi atâta tot. Aerul de aicea îmi prieşte, sunt mulţumit cu ai mei şi n-am ce căuta într-o ţară unde linguşirea şi hoţia sunt virtuţi, iară munca şi talentul viţii demne de compătimit.” I L Caragiale , 1904 Berlin

 5. Dar chiar nici un motiv ? Nici macar unul acolo ?

  Inteleg expresia si faptul de a fi politically corect dar chiar nici unul cand stam prost la toate statisticile si barometrele europene ?

  Grindeanu nu era deloc rusinat in imaginile alea cu Donald Tusk la prima sa vizita la Bruxelles dupa OUG 13 ? Sau in conferinta de presa cu Timmermans cand nu stia ce sa raspunda ?

 6. Ia să vedem ce mai poate schimba în bine ca imagine şi profesionalism Grindeanu. Atât de mulţi cetăţeni români s-au unit să facă bine ţării din străinătate, şi, ce să vezi, au intrat pe teren ”minat” şi au fost denigraţi chiar de proprii politicieni şi numiţi politic în funcţii care aruncau cu dejecţii spre România!
  Acum foarte puţini mai sunt cu ”capul” sus!
  Temerea privind locul de muncă e în creştere.

 7. Dovezi nu vorbe

  Vizita-ti cu incredere pagina de FB SRI

  In prezent lupta pentru siguranta cetateanului in strainatate se pare ca este numai lupta mea ….statul roman a dat cu spatele……..

Leave a Reply