Unul din cei mai vechi membri PSD, senatorul Serban Nicolae, a lansat un apel colegilor din PSD :

APEL


Dragi colegi din Partidul Social Democrat,

cu autoritatea dată de vechimea în PSD, de experiența politică acumulată și de loialitatea dovedită față de social-democrație și față de acest partid, fac un apel public la luciditate și rațiune. Este nefirească și profund negativă îndârjirea și înverșunarea cu care se manifestă pozițiile adverse din interiorul partidului.

Nu vă radicalizați opțiunile și nu vă comportați ca și cum ați descoperit brusc dușmani de moarte printre colegi.

Este, mai mult ca oricând, nevoie de echilibru și rațiune. De maturitate politică.

Nu putem cere încredere cetățenilor României, votanților noștri, dacă guvernăm cu doi membri, dacă reorganizăm majoritatea parlamentară și recalculăm sprijinul politic la șase luni de la alegeri și dacă tăiem atât de violent liniile de comunicare dintre noi.

Lăsați să primeze interesul public și renunțați la excesele de orgoliu. Reveniți la adevăratele priorități ale Țarii, la dialog colegial și la responsabilitate politică.

Spuneți-vă opiniile cu fermitate și onestitate, în limitele statutului de membri ai PSD. Asta cred că așteaptă de la noi cei ce ne-au făcut onoarea de a ne învesti cu încrederea lor.

 

16 COMMENTS

 1. psdisti sunt kktzi pe ei! sampanie!
  ce distractie zilele astea!
  #dragnealapuscarie!
  #haosinpsd! sampanie!

 2. Foarte, foarte corecte ideile exprimate de senatorul Serban Nicolae in acest mesaj-apel. Am votat PSD la toate tipurile de alegeri care au avut loc de la infiintarea partidului. Consider ca in aceasta situatie generata de trioul Ponta-Grindeanu-Oprea(el, din spatele cortinei !) dupa modelul apararii “interesului national” (!!!), este necesara responsabilitate politica din partea tuturor parlamentarilor, indiferent de partid, si sa voteze motiunea de cenzura….Altfel Tara va fi aruncata in haos de catre interesele câtorva indivizi…..

 3. Ce vrea sa spuna Serban Nicolae ?

  E cu Grindeanu sau cu Dragnea ? Sau e ca USR-ul, nu se pozitioneaza ca subiectul e prea “sensibil” ?

  • Șerban Nicolae a declarat cu putine minute in urma urmatoarele : “Unii au înțeles că sunt de partea lor, că îi sprijin (n.r. – pe Victor Ponta și Sorin Grindeanu). Nici vorbă! Voi vota moțiunea de cenzură. Apelul meu de pe Facebook era la Sorin Grindeanu, să își dea seama că nu poate susține un guvern și un program de guvernare, pe patru ani, cu doi miniștri”.

 4. Senatorul Serban Nicolae este unul dintre pilonii puternici ai PSD, prin pregatirea profesionala de exceptie, prin seriozitatea sa, prin vechimea si atasamentul lui constant la valorile social-democratiei, argumente foarte consistente care dau greutate uriasa pledoariei sale pentru unitatea de exprimare si actiune a PSD.
  Dar asta nu e tot: Serban Nicolae este unul dintre acei oameni puternici, cu coloana vertebrala, care atunci cind a avut ceva de spus, a spus-o raspicat, chiar daca nu era in deplin acord, poate uneori nici macar in partial acord cu linia generala sau cu opinia sefului PSD. Si, iata, desi viata sa de membru PSD nu a fost intotdeauna lina sau “calduta”, desi au existat unele situati care ar fi putut determina acumularea anumitor frustrari sau nemultumiri, Omul Serban Nicolae alege sa depaseasca toate asperitatile si, acum cind partidul are nevoie de unitate si solidaritate, sa fie primul care sa iasa si sa intareasca, prin greutatea apelului sau, necesitatea acestor comandamente. Cu astfel de oameni, nu putini la numar, devine explicabila forta si perenitatea acestui partid. Si frustrarea celor care l-ar dori disparut de pe scena politica, sau macar redus la tacere!
  Domnului senator Serban Nicolae, RESPECT!

  • Bine zici! Doar privind poza pare a fi Gânditorul de la Hamangia în variantă modernă, cu origine absolut ,,sănătoasă” și pregătire profesională fără cusur , la seral, ff , strung , freză , etc. Un adevărat psd-ist, ce mai calea-valea!

 5. Radu Tudor , te rog ajută-mă un pic 4 sau 5 moțiuni de cenzură contra lui Boc a depus PSD-ul ? Nici una n-a trecut ( mă refer după ce l-a repus Băsescu să taie salariile și pensiile ) Emil Boc , bolobocul lui Băsescu , a sfârșit prin a fi primar în Cluj , și încă unul bun ! În Cluj ai ce face , nu te poți plictisi , dar în capitală nu prea ! Deci în asemenea condiții cu zic eu 5 moțiuni de cenzură contra lui Boc , nereușite , ce credibilitate mai are PSD pentru o moțiune de cenzură ?

 6. Serbanica ? Dupa ce l au pus pe Grndeanu sa jure ca nu vor fi gratiati coruptii, ii da lovitura pe la spate si de gratie in Parlament.
  Sa pice ala de mincinos.

 7. ” … nu vă comportați ca și cum ați descoperit brusc dușmani de moarte printre colegi. …. e nevoie de echilibru și rațiune. De maturitate politică.” O observatie interesanta a versatului senator Serban Nicolae.
  Personal il apreciez pentru echilibrul de care da dovada si are multa dreptate in acest caz, de altfel in toate.
  L-am vazut pe ministrul umflatel al transporturilor si o dadea intr-una cu lipsa de comunicare la nivelul guvernului. n-a avut taria sa se auto evalueze si o dadea pe Grindeanu, pe lipsa de comunicare. Domnule Dragnea vorbesc eu la o scoala de surdo-muti ca baietii astia si fetele de din guvern, fostul, sa participe la niste cursuri de comunicare. Am tot respectul pentru surdo-muti, pentru modul in care acesti oameni minunati comunica intre ei in cel mai larg spectru.

 8. cum s-a putea provoca maximum damage la PSD acum?
  Lasind sa treaca motiunea (deci Guvernul Grindeanu pica, Dragnea & Co jubileaza) dupa care noul premier propus de PSD Dragnea va fi acceptat suspect de simplu si rapid de neamt dar, surpriza, pica la vot (PSD Dragnea intra in coma, Ponta jubileaza).
  Totul, foarte democratic. Doi dintr-o lovitura.

  Dupa alte consultari, evident mature si responsabile si doar cu grija Tarii in cap, neamtul desemneaza cu de la el putere (a mai facut si Basescu cu Livache, deci se poate) un premier (un fel de tehnocrat apolitic, seminecunoscut in prezent, probabil vreun europarlamentar) care va face un fel de guvern european amorf de pseudo-uniune nationala. Guvernu asta va fi sustinut cam de toti si chiar va avea ceva prezente partinice in rol de ministri (adica si PNL si UDMR intra la guvernare, si PSD – aripa mai securista tip Ponta-Grindeanu, si USR) dar nu intra la guvernare PSD Dragnea, nici ai lu Basescu (acum, in rol de Vadim) si nici Ponta insusi care si-a indeplinit misiunea si nu poate face de kkt noua “constructie politica”..
  Astfel, neamtul va avea si liniste si guvernul lui si, pe mina cu securistii, va domni inca 8 ani. In consecinta, data viitoare PNL va cam cistiga alegerile si va sustine pe binefacatorul lor, nea Iohanis. Toata lumea scapa de dosare, si Oprea si Ponta si Ghita si restul – mai putin Dragnea.
  Totul, foarte democratic.

  Astfel, programul de guvernare semiutopic dar care dadea o sansa Romaniei va fi aruncat la cos iar riscul sa avem un partid mai populist, cu ceva accente antieuropene (PSD Dragnea) va fi eliminat. Vor veni alte mii de refugiati arabeti, vom trece la euro, vom vinde tot, vom prelua din datoria Greciei Spaniei si Italiei, vom cumpara armament in draci… superb.
  Toate comunele vor avea placute bilingve pentru ca poporu va vorbi numa in germana si franceza, obligatorii in scoli si institutii publice, desigur alaturi de a doua limba oficiala in stat, maghiara. Se intelege ca taiatul padurilor (compensat doar de cresterea impozitelor) va lua un nou avint, proeuropean…

 9. Ha,ha,ha! Cat se vir chinui ei sa riposteze poporul fie el si PSD-ist,nu au nicio sansa! Se fac de cacao si vor disparea pe pielea lor doar buzunarele le vor avea ancorate la bugetul tarii! V-ati molipsit de la PNTCD cu lectia de la base,foarte bun proiect pentru autoanihilare! Felicitari!

 10. E o ruptura majora la nivel de partid, toti ar trebui sa lase de la ei, ceea ce din pacate nu se va intampla. Cu lupii tineri nu e loc de intelegere. Dragnea nu vrea sa dea inapoi nici macar un milimetru iar, ceilalti sunt luati de apa vendetei si se pare ca nu e loc de intoarcere. Cum spuneam puterea tampeste, si pe unii si pe ceilalti, numai sarmanul popor trebuie sa suporte toate astea.

Leave a Reply