În Amatrice, orologiul din centrul localităţii italiene a rămas blocat la ora 3.36 (4.36 ora României), atunci când primul seism, cu o magnitudine de 6,2 grade pe scara Richter, a lovit oraşul pitoresc din centrul Italiei şi l-a transformat în moloz. Orologiul, care datează din secolul al XIII-lea, continuă să stea deasupra ruinelor oraşului, însă structura de rezistenţă a turnului a fost puternic afectată, în vreme ce 38 de persoane şi-au pierdut viaţa, scrie The Huffington Post preluat de news.ro.

Este posibil ca numarul victimelor sa creasca substantial pina seara.

De asemenea, este foarte posibil sa apara cetateni romani printre victimele cutremurului din Italia.

 

3 COMMENTS

  1. Vă închipuiţi la câtă vorbăraie scoasă pe guri este pe micile ecrane şi nicio faptă concretă, viabilă şi vizibilă, România va fi o permanentă afacere pe achiziţii fără rost în locul faptelor privind lucrările de consolidare a tuturor clădirilor cu risc seismic! să nu credeţi că sunt doar cele recitate la microfoane, sunt cel puţin jumătate din locuinţele/blocurile construite înainte de ’89! Cred asta din cauză că pe majoritatea proprietarilor i-am auzit că locuinţa e varză din punct de vedere al rezistenţei, materialele folosite au fost diminuate cantitativ încât la momentul de faţă nisipul folosit în cantităţi mai mari decât necesarul(ciment plus nisip) cade singur de pe pereţi după ce razi tencuiala până la placă! Nu mai spun de modificările interioare făcute de proprietari în urma cărora s-au deplasat pereţii din poziţia verticală spre oblică! Ce scriituri se practică în actele de care se ţine cont când se iau hotărâri? Doar cele care se vor şi nu cele reale? Catastrofa e la colţul străzii şi e …pe vine în orice clipă! Dar avem investiţii în SMURD pentru salvare şi nu exact unde trebuie obligatoriu! Avem vorbe vorbite de guri dar nu avem fapte reale şi concrete! Avem ”urlători” pentru afacerea cutremur dar nu avem oameni în funcţii care să răspundă în caz de catastrofă! De ce nu se controlează toate actele şi facturile privind fondurile aruncate pentru afacerea consolidare! De ce se lasă continuarea:”30%şefu/politicianul-tehno, 30% patronul şi 40% investiţia”? Mă uitam la o clădire de utilitate publică/spital, acoperişul a fost făcut de cam de 4 ani şi a plouat în continuare, mă uitai spre spatele clădirii şi ce să vezi, nicio bucată de tablă! Au făcut doar faţa la vedere şi în spate acelaşi acoperiş:NU! Nu mai au bani deşi a costat destul de mult! Vorbii zilele astea cu diferite cadre medicale şi îmi spusese că li se oprise 2% din salarii(fondul direcţionat din impozit) pentru a cumpăra lenjerii de pat în spital!
    Ferească Dumnezeu în ce hal am ajuns cu democraţia asta tâmpă!

    • De ce va mai lamentati?Inca nu ati inteles ca RO este tara tuturor inutilitatilor, pe bune acum, relaxati-va!Viata e frumoasa, nu merita sa va incrancenati asa, degeaba!Sanatate.

  2. Bullshit… Poate ca ai dreptate in unele lucruri pe care le scrii insa te contrazic in legatura cu investiția banilor in SMURD.Este cel mai bun lucru făcut in România la ora actuală. Din puctul meu de vedere, daca as fi pentru o zi președinte, as investi in acest serviciu.
    Daca eram in locul tău as fi amintit mai degraba sutele de terenuri de sport construite in locuri în care nu era nevoie de ele, despre proastele investiții in autostrazi , in mașini si excursii sau vizite diplomatice plătite cu bani grei.Toate aceste investiții au avut ca scop tocarea banilor in timp scurt si nu un rol benefic pentru populatie.Probabil, cu toti acesti bani, furati la urma urmei, se cumpara o țară, se faceau sute de alte servicii ca SMURD.

Leave a Reply