Numele României apare în cel mai mare scandal de spionaj din SUA, a scris cotidianul New York Times.

Victoria lui Hillary Clinton în alegerile care i-au asigurat candidatura la președinția Americii a adus în scenă și un personaj misterios care își spune Guccifer 2.0.

El i-a provocat mari probleme lui Hillary Clinton, dar și Americii. S-a spus despre el că ar fi român și că și-ar fi luat acest nume în onoarea primului Guccifer, hackerul român Marcel-Lehel Lazăr.

Acum însă, oficialii americani sunt convinși că în spatele său este Rusia.

Misteriosul personaj ar fi responsabil pentru un atac cibernetic de mare amploare asupra serverelor Convenției naționale democrate, unde Hillary Clinton a fost desemnată oficial candidat la Casă Albă.

Hackerul ar fi furat din serverele Convenției aproape 20.000 de emailuri de la oficialii democrați și le-a făcut publice.

Pe 15 iunie, Guccifer 2.0 și-a asumat responsabilitatea furtului, pe un blog, unde a anunțat că a dat către Wikileaks mailurile democraților.

Tot pe blogul său, Guccifer 2.0 a vorbit și despre identitatea sa: ”Nu vă pot dezvălui identitatea, ar fi stupid din partea mea! Pot să vă spun doar că m-am născut în Europa de Est. Nu vă pot spune unde mă aflu acum. De fapt, e mai bine pentru mine să-mi schimb locul cât mai des posibil. trebuie să mă ascund”, a scris hackerul pe blogul său.

Informațiile au fost prezentate joi, la o Ediție specială, de la Antena 3.

http://www.antena3.ro/actualitate/numele-romaniei-intr-un-mare-scandal-de-spionaj-din-sua-ce-mesaj-a-transmis-hackerul-370159.html

9 COMMENTS

 1. si eu cred ca-s rusii. Asta insemnand un ajutor dat lui Trump tot asa, dezinteresat pribabil precum anuntarea lui Erdogan sa plece din hotelul in care era in momentul puciului. Ca gurile rele din targ spun ca ar fi fost avertizat de intelligence-ul rus cu juma de ora inainte sa ajunga comando-ul ala. O sa traim vremuri interesante…
  Am avut un prieten in trupele de comando turce, m-am imprietenit intamplator cu el intr-o vacanta prelungita la turci. in ultimele zile nu mai raspunde la mesaje… Sper sa ii fie bine…

  • Daca nu avem barabati de stat ci doar milogi supusi macar hackeri sa avem ca sa se mai auda numele Romaniei !

 2. Totuşi, dacă este o mare problemă cu hakerii consideraţi genii, de ce nu-i angajează ţările care-i depistează pentru a avea şi ei un loc de muncă? Cred că din lipsa ocupaţională plătită aceşti indivizi se avântă în IT internaţional crezând că vor fi descoperiţi şi vor găsi mai uşor un loc de muncă demn. De ce nu sunt folosiţi aceşti hakeri pentru anihilarea reţelelor de comunicare sau prin care cominică ISIS şi toţi ucigătorii la comandă??? Pare că nu se vrea!
  Eu nu înţeleg o altă manevră internaţională. Dacă ISIS şi toţi cei care se spune că sunt terorişti în Siria, Irak, Afganistan şi în orice ţară măcinată de război ucigător, ţări în care se presupune că sunt distruse liniile de comunicaţii şi comunicare, cum de au cartele pentru telefon şi instalaţia de fibră optică pentru watsapp şi viper sau tuyter pentru a transmite mesajele??? Pare a fi toţi alimentaţi de o sursă anonimă despre care nu vorbeşte nimeni, sau, deja au un plan foarte bine stabilit în puncte şi în timp ce-l duc la indeplinire, transmit reuşita şi primesc bonusuri în baza înţelegerii dar pe ascuns! Ceva nu se leagă în complicitatea părţilor implicate în aceste ”afaceri” ucigătoare! Aici pare a fi implictă turcia dar şi marile puteri! Problema e, că deocamdată nu pot părăsi zonele de conflict pentru a împânzi teroarea prin ucideri şi distrugere şi în alte ţări şi de asta se trimit bipezi în anumite ţări pentru antrenament la comandă strict pentru viitoarele acţiuni în alte ţări. Ştiţi la ce mă gândesc? La momentul când sunt ‘agăţaţ pentru a fi trimişi la antrenamente, e posibil să semneze un contract pe viaţă prin care indiferent de situaţie şi conjunctură, părţile îşi respectă înţelegerile, fie şi prin sponsorizarea şantajabilă pe anumite subiecte şi teme a altor ţări!

  • prietene, crede-ma… stii cat de simplu ar fi pt SUA sau Coalitie sa inchida internetul in zona ISIS? in max 10 minute!! sunt satelitii lor! e logic ca nu se vrea ca aia sa nu mai comunice…
   Majoritatea terorii de acum e mass-media. Cum ar mai revendica atentate, cum ar mai face noi adepti “prin internet”?!. acum si daca tragi o basina care suna a dialect pashtun se crispeaza lumnea….

 3. la cat este de dusa cu sorcova madam clinton nici nu este prea greu sa o gasesti cu chilotii la vedere.maine-poimaine apar si cine stie ce fotografii compromitatoare.de la ea (ca si de la billuta) te astepti la orice.oricum de cand cu mail-urile astea a luat-o in jos in toate sondajele.sper sa mai gaseasca “baiatul” asta ceva prin toamna(daca nu cumva are ceva greu pus la pastrare) sa o infunde pe blonda asta definitiv.

 4. Daca era Parchetul nostru in investigatie, zicea ca Guccifer 2.0 nici nu exista, pt ca nu a sunat nimeni sa il ameninte pe tatal lui Hilary si nici nu a venit nimeni in SUA ca sa sparga contul de la 200m de “tinta” 😀

Leave a Reply