Wednesday, December 25, 2024
4.1 C
Bucharest

O agresiune extrem de periculoasa pentru Romania : dezinformarea

„Technology-driven resilience for countering anti NATO disinformation” este un proiect al Asociației Eurocomunicare, desfășurat cu sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO, care urmărește să crească reziliența publicului tânăr din România în față știrilor false, a dezinformării în mediul online și a propagandei computaționale.

Activitățile proiectului sunt concepute pentru a dezvolta abilitățile digitale ale tinerilor, pentru a-i ajuta să înțeleagă ecosistemul media digital și să recunoască formele de manifestare ale dezinformării online.

Proiectul urmărește și creșterea nivelului de conștientizare a publicului larg cu privire la formele de manifestare și diseminare a știrilor false și dezinformării în mediul online.

www.eurocomunicare.ro

https://www.eurocomunicare.ro/nato-project/?fbclid=IwAR3mIxm68yF-Zc11xy_LUfCARByiJvMCx-Gq-00LqHdM4NcleYICUfeIqJQ

Podcast-ul tematic „Dezinformarea sub lupă” este organizat în cadrul proiectului „Technology-driven resilience for countering anti NATO disinformation” , un proiect al Asociației Eurocomunicare, desfășurat cu sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO

Dezinformarea sub lupă: „Platformele digitale și democrația”

Invitat: Mircea Geoană, Secretar General Adjunct al NATO

Podcast-ul tematic „Dezinformarea sub lupă” este organizat în cadrul proiectului „Technology-driven resilience for countering anti NATO disinformation” , un proiect al Asociației Eurocomunicare, desfășurat cu sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO. Activitățile proiectului urmăresc să crească reziliența publicului tânăr din România în față știrilor false, a dezinformării în mediul online și a propagandei computaționale.

💡 În cadrul acestui podcast, cei doi interlocutori, Mircea Geoană și Radu Tudor, împărtășesc publicului din experiența lor profesională pe marginea unor subiecte precum: amplificarea fenomenului dezinformării în contextul pandemiei, abordarea NATO de combatere a dezinformării, precum și despre rolul noilor tehnologii în amplificarea conținutului fals și înșelător în spațiul online.

📣 Despre interlocutori:

👉 Mircea Geoană a fost numit Secretar General Adjunct al NATO în octombrie 2019, în urma unei cariere politice și diplomatice remarcabile. Este un susținător al relațiilor transatlantice și a deținut mai multe funcții în cadrul unor organizații internaționale, printre care Președinte în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în 2001 și reprezentantul personal al Președintelui OSCE în exercițiu pentru Georgia în 2005. Mircea Geoană a urmat o activitate diplomatică și politică de succes, ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii, Ministru al Afacerilor Externe al României, președinte al Senatului României și candidat pentru Președinția României în 2009. Este fondatorul Institutului Aspen România și autorul a numeroase volume în domeniul politicii interne și externe. Mircea Geoană este primul Secretar General Adjunct al NATO care provine din România, dar și primul care ocupă această poziție de rang înalt din întreaga regiune a Europei Centrale și de Est.

👉 Radu Tudor are o experiență de 30 de ani în mass media, în calitate de realizator și moderator TV, editorialist și colaborator radio. A scris despre summit-urile NATO începând cu 1994. A moderat și a fost invitat în cadrul a numeroase evenimente în domeniul apărării, securității și politicii externe, organizate de instituții ca NATO, SHAPE, Aspen Institute, German Marshal Fund și altele. Radu Tudor este moderatorul emisiunii „Punctul de întâlnire” de la Antena 3. A fost premiat de APTR (Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România) în 2009, 2010, 2011, 2012, 2014 și 2015. Din 2000, Radu Tudor este corespondentul revistei Jane’s Defence Weekly în România. A absolvit Școala Superioară de Jurnalistică, este licențiat în specializarea audio-video la Facultatea de Jurnalism din București, de asemenea, este absolvent al Colegiului Național de Apărare (1995) și al Colegiului de Siguranță Națională (2001). A urmat studiile de masterat în Securitate Națională (2007) în cadrul Universității Naționale de Apărare Carol I. Pe lângă studiile în jurnalism, Radu Tudor este specilist pe probleme militare, de securitate și relații internaționale. Studiile și articolele sale au fost citate de US Atlantic Council, Rand Corporation, International Journal of Intelligence and Counterintelligence,  Strategic Studies Institute – US Army War College, New York Times, BBC. Radu Tudor este autorul a patru cărți în domeniul politic, al apărării, securității și afacerilor externe.

Hot this week

Pădurile României, salvate şi regenerate cu fonduri europene

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a atras în...

Biden îi dă lui Trump o economie americană pe creştere

Economia americană a înregistrat o creştere solidă în perioada...

Marina SUA îl medaliază pe TOP GUN Tom Cruise

Marina SUA i-a acordat actorului Tom Cruise cea mai...

China şi-a triplat arsenalul ogivelor nucleare în 4 ani

China şi-a triplat arsenalul ogivelor nucleare începând din 2020...

Topics

Pădurile României, salvate şi regenerate cu fonduri europene

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva a atras în...

Biden îi dă lui Trump o economie americană pe creştere

Economia americană a înregistrat o creştere solidă în perioada...

Marina SUA îl medaliază pe TOP GUN Tom Cruise

Marina SUA i-a acordat actorului Tom Cruise cea mai...

China şi-a triplat arsenalul ogivelor nucleare în 4 ani

China şi-a triplat arsenalul ogivelor nucleare începând din 2020...

Putin, ursul bipolar. Zice că nu are condiţii să oprească războiul, apoi enumeră condiţii

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat joi, la conferinţa...

Cum recunoști o urgență cardiovasculară și ce trebuie să faci

Cum recunoști o urgență cardiovasculară și ce trebuie să...

Related Articles

Popular Categories

spot_imgspot_img