Home Articole O buna initiativa a PNL a trecut tacit de Senat

O buna initiativa a PNL a trecut tacit de Senat

4513
6

Proiectul de lege depus de senatoarea PNL Alina Gorghiu la începutul anului care prevede înlocuirea pedepsei cu închisoarea de până la 2 ani cu detenţie la domiciliu, prin supravegherea cu brăţară electronică, executarea fracţionată a pedepsei în zilele de sâmbătă şi duminică, într-un centru special, şi măsura de executare a pedepsei în echivalent zile de muncă în folosul comunităţii a fost adoptat tacit de Senat din cauză că nu a fost dezbătut în termenul prevăzut de lege.

Iniţiativa a fost înregistrată la Senat, în calitate de primă cameră sesizată, în 28 februarie, iar la 30 octombrie s-a împlinit termenul de adoptare tacită. În tot acest timp, proiectul nu a fost discutat nici măcar în comisia juridică, cea care trebuia să întocmească raportul pentru plen.

Propunerea legislativă privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate prevede că aceste măsuri alternative constau în înlocuirea executării pedepsei principale cu închisoarea în regim de detenţie cu executării pedepsei la domiciliu, în libertate sau în regim penitenciar special, scrie news.ro

6 COMMENTS

 1. Acum inteleg de ce in campania electorala imparteau bratari reclama. Macar sa le comande pe culori de partid.

 2. O “BUNA” INITIATIVA A PNL PRECUM A FOST SI VOTUL PRIN CORESPONDENTA.Bani dati aiurea.Pai cine cred ei ca sunt aia care vor sta in casa si sa moara de foame,cand ,mai degraba, vor prefera sa stea inchisi la reeducare pe cazare,baie,caldura si mancare gratis,.plus… televizor.Normal ca baietii inteligenti de la psd si alde nu au stat sa combata ineptia penelista ca apoi sa sara vuvuzelele lui Iohannis pe ei cum ca ei sunt “penalii” care se opun unor initiative ale preacuviosilor justitiari care vor baso-penelistii sa para acum,in frunte cu Lupul Moralist,Iohannis..

 3. Trebuiau sa faca penitenciare dar cum Justitia a functionat la voia intamplarii zeci de ani si-au spus ca nu renteaza investitia iar banii au fost bagati in aiureli.Acum pozam in indignatii planetei,vai dar cum e posibil sa-i tinem pe acesti detinuti in niste conditii ca astea ? Nu mai pun placa referitoare la conditiile de trai din spitale si din cartierele sarace ca a fost pusa de mii de ori si tot degeaba.Au gasit solutia,golim puscariile.Au prins curaj toti borfasii din acest moment,nu mai au nici o retinere,vor prinde urmatoarea gratiere.

 4. Se crede in Suedia ?
  Pai e nevoie de buget pt bratari, personal calificat pt supraveghere cu tot cu imobile, specialisti IT in blocari deblocari bratari, monitorizari cu …monitoare ….
  Munca in folosul comunitatii exista dar nu se practica.
  Ca zilele de munca in contraventii !

 5. Foarte bună legea. Astfel se încurajează munca la domiciliu. Să vedeți câți bloggeri, troli și aitiști răsar din rândul penălușilor! I-am alintat pen’ că au pedepse până la 2 ani.

 6. Ca sa fie in trendul PNL:
  Penalii din PNL vor sa stea acasa!
  O lege pentru a scapa coruptii si violatorii. Se asteapta ca Carmen (sic!) Johannis sa fie condamnata pentru fals si uz de fals si sa poata sa se relaxeze in jacuzzi intr-una din cele 7 case!!
  Sa iesim in Piata Victoriei sa trimitem acasa pe PeNaLi.
  :)))

Leave a Reply