Intr-o zi cu o semnificatie cu totul aparte pentru istoria romanilor, s-a petrecut un act execrabil, un virf al mizeriei morale pentru vremurile pe care le traim. Azi, 22 Iunie 2011, s-au implinit 70 de ani de la proclamarea faimosului discurs al Maresalului Ion Antonescu : “Ostasi, vă ordon: treceţi Prutul! Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miazănoapte. Desrobiţi din jugul roţu al bolşevismului pe fraţii noştri cotropiţi. Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbună a Basarabilor şi codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre. […] Să luptati pentru desrobirea fraţilor noştri, a Basarabiei şi Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vieţii şi a căminurilor batjocorite de păgâni cotropitori. Să luptaţi pentru a ne răzbuna umilirea şi nedreptatea. V-o cere Neamul, Regele şi Generalul Vostru. Ostasi, izbanda va fi a noastră. La luptă. Cu Dumnezeu înainte!”

Maresalul Antonescu a platit cu viata pentru parcursul sau si pentru calitatea de aliat al lui Hitler. Majestatea Sa Regele a supravietuit si a fost fortat de sovietici sa abdice la 30 Decembrie 1947. Suntem singura tara din lume ce are privilegiul Dumnezeiesc de a-l avea in viata pe seful statului roman de la momentul 23 August 1944.

Ce-a gasit mai bun de facut azi Traian Basescu? A declarat ca abdicarea Regelui Mihai a fost “un gest de mare tradare, facut de un om al rusilor”

Ce spun documentele vremii :  În ziua de 30 decembrie 1947, Palatul Elisabeta a fost înconjurat de unităţi militare fidele comuniştilor, iar Garda Regală a fost dezarmată. Operatiunea a fost coordonata de fortele militare sovietice. Petru Groza şi Gh. Gheorghiu-Dej l-au silit pe Majestatea Sa Regele Mihai I să abdice, şantajându-l cu executarea a peste 1000 de studenţi anticomunişti ţinuţi sub arest.

Sunt doua mari evenimente de marcat anul acesta pentru istoria Romaniei.  Azi se implinesc 70 de ani de la debutul operatiunii de eliberare a Basarabiei de sub ocupatie bolsevica. La 25 Octombrie, Majestatea Sa Regele Mihai implineste 90 de ani.

Ziua speciala de azi a fost marcata cu o flegma prezidentiala pe obrazul Majestatii Sale. Trasa de numitul Basescu Traian. Ce personaj odios conduce azi Romania !

135 COMMENTS

 1. Pentru Basescu azi se implineste un an de cand n-a mai calcat la Ciresica in Neptun…Ce sa-i ceri boschetarului ? Azi si-a taiat singur craca prin declaratia insalubra referitoare la Majestatea Sa Regele Mihai…l-au citit si trepanatii care din dorinta de a fi ei identificati ca oameni de dreapta l-au idolatrizat pe securistul la randu-i autodeclarat de dreapta dar in sinea lor fiind monarhisti convinsi pe bune.

 2. Doua lucruri sunt de urmarit:

  1. “Intelectualii” preocupati milimetric de Crin Antonescu au vreo tresarire la plecarile cu Sorcova, evadarile-n abstract si decolarile-n fabulos ale Misticului Bahic? Plesu, anything?

  2. Dupa seara asta, UDMR mai are fata sa stea cu un scurtcircuitat psihic la guvernare? Chiar sa nu mai existe un prag maxim de toleranta pe interese? Asa buni or fi banii aia multi in care se pierde baiatu’ de la mediu?

 3. Nu ma intereseaza ce zice basescu. Sa vedem faptele:
  Prin lovitura de stat de la 23 august 1944 a deschis tara rusilor fara a avea un tratat semnat. Rezultatul a fost ca peste 100.000 de soldati romani din Armata a 3-a si a 4-a sunt capturati de sovietici in ciuda incetarii ostilitatilor si trimisi in lagare in URSS. Intreaga tara a intrat sub ocupatia armatei sovietice, ocupatie militara ce a durat pana in 1958. Neavand un tratat, Romania a fost declarata tara invinsa in ciuda alaturarii fortelor aliate si a numarului important de forte pe care le-a dedicat in lupta impotriva lui Hitler si este silita sa plateasca Uniunii Sovietice suma imensa de 300 milioane de dolari drept reparatii de razboi. Mai mult lovitura de stat a fostului rege a dus la instaurarea unui regim criminal comunist in Romania. Ca urmare a tradarii pe care a facut-o impotriva Romaniei fostul rege Mihai a fost decorat de Stalin. Concluzia: Fostul rege e un tradator.

  • Domnule Tudor,
   Aş mai adăuga că trimisul României la Moscova a facut antecamera aprox. doua saptamini pentru ca Stalin sa-l primeasca, după lovitura de stat de la 23 August 1944.Plecase pentru încheierea armistiţiului. Nu a fot primit decit pe la 12 septembrie, după ce trupele sovietice, fara sa traga un foc după 23 August 1944, au fost amplasate pe aliniamentul carpatilor, gata pentru ofensiva impotiva nemţilor. Astfel Stalin a considerat România ca stat necobeligerant, si printre altele lua tona de petrol cu 0,16lei ca despagubiri de razboi.

   După ştiinţa mea , mai existau tratative si cu aliaţii ,partea occidentală, pentru ieşirea din război. De ce nu s-a aşteptat raspunul lor? D ce s-a ales varianta ruşilor? Doar pentru ca Maresalul Antonescu pleca pe front şi nu trebuia pierduta ocazia? Doar pentru ca insusi Maresalul ducea tratative secrete cu aliaţii pentru iesirea din război si camarila regala dorea sa-şi asigure iesirea din război?

   Băse nu a făcut bine ceea ce a facut in privinţa M.R., pentru ca el e obişnuit sa dea tot timpul palme la kkt, dar părerea mea este că trebuie prezentate si faptele de istoria recenta, pe care cu toţii dorim sa o cunoastem cit mai bine.

  • Daca vrei sa vezi faptele, ia situatia per ansamblu si nu doar o parte. Romania urma sa fie invadata de rusi indiferent daca la conducere era sau nu maresalul Antonescu. Lovitura de stat a fost data in speranta ca Romania va deveni stat cobeligerant prin interventia Aliatilor vestici in tratativele de pace cu URSS. Dar ceea ce romanii nu stiau era ca zarurile fusesera deja aruncate si Aliatii vestici au abandonat orice interes pentru Romania. Anglia a preferat influenta in Grecia si pentru asta a lasat Romania la mana lui Stalin. Despagubirile de razboi urmau sa fie platite rusilor indiferent daca noi ramaneam pana la capat alaturi de Hitler sau treceam de partea aliatilor deoarece armatele romane au luptat aproape pe toate fronturile deschise dupa declansarea Operatiunii Barbarossa. Nu acuza un singur om pentru ca a fost prins intr-o conjunctura din care avea oricum de pierdut.

   • Ba trebuie acuzat ptr ca se putea incheia un tratat cu rusii, insa fostul rege voia sa-si salveze scaunul si de asta a preferat sa tradeze.

    • Nu m-am facut bine inteles se pare!… ROMANIA NU PUTEA SA INCHEIE NICI UN TRATAT CU URSS DIN URMATOARELE MOTIVE: 1. INDIFERENT CINE ERA CONDUCATOR RUSIA URMA SA ACCEPTE IESIREA NOASTRA DIN RAZBOI DOAR IN MOMENTUL IN CARE TRUPELE SOVIETICE AJUNGEAU LA BUCURESTI. 2. DACA LOVITURA DE STAT NU AR FI AVUT LOC, SI ANTONESCU RAMANEA LA PUTERE, RUSII URMAU ORICUM SA-L EXECUTE PRINTR-O MODALITATE SAU ALTA SI NU L-AR FI PUS PE REGELE MIHAI IN LOC, CI PE GHEORGHIU-DEJ, PETRU GROZA SI CAMARILA LOR INDOCTRINATA. 3. LOVITURA DE STAT A FOST DATA IN SPERANTA UNEI INTERVENTII A STATELOR UNITE SAU A ANGLIEI PENTRU A EVITA CA TARA SA AJUNGA PE MAINILE RUSILOR, DAR CUM AM MAI SPUS, ANGLIA(SI IMPLICIT SUA) A ABANDONAT ORICE INTERES IN FAVOAREA GRECIEI. NOI AM FOST CONDAMNATI DIN ZIUA IN CARE TRUPELE ROMANE SAU ALATURAT GERMANIEI SI AU ATACAT RUSIA.(DAR SA FIU PRECIS ISTORIC, PE NOI NE-AU CONDAMNAT GRESELILE UNUI OM CARE NU A REUSIT SA TREACA DE GRADUL DE COLONEL: ADOLF HITLER)

   • Daca am avea macar un minim curaj am incepe demersuri din scurt la toate forurile internationale ,dar in primul rand la Curtea de Justitie de la Luxembourg impotriva acestui avorton securisto-ceausist care se crede atotputernic peste romani si peste intreaga Uniune Europeana.Este revoltator ca acest huligan,ilegim inca protapit la Cotroceni s-a aflat astazi la Bruxelles unde si-a lasat mirosurile pestilentiale de alcoolic si criminal internationalizat.Acum vreo doua ore site-ul politiei politice PDL-iste,ziare.com scria ca basescu traian a stat tete a tete cu Sarcozy , ca a avut un”discurs european” si alte asemeena idiotenii si aceasta la nici 24 de ore de cand basescu traian l-a insultat crunt pe Majestatea Sa Regele Mihai, ne-a insultat pe noi toti romanii, a insultat Casele egale europene ,a insultat implicit Rusia.

    Din tot ce declara si din tot ce intreprinde basescu traian(litere mici in semn de total dispret) nu are decat un singur scop sa invrajbeasca intreaga natiune doar in scopul creerii d e tensiuni interetnice,interromanesti(politia politica PDL-ista este extrem de violenta chiar in strada, dar in primul rand in mass-media on-line,si cu precadere pe ziare.com)dar cel mai grav basescu traian vrea ss retrezeqsca in sufletel romanilor printr-un nationalism de tip nazisto-stalinist(OSCE IUNIE 2009) ura romanilor fata de Rusia,Rusia acctuala cea care are drumul ei spre democratizare.Prin tot ce face basesecu traian incalca tratate ,pacte internationale semnate ,ratificate si de Romania si de Rusia si implicit de Ungaria,pe care o foloseste ca un experiment manipulator securist.

    Alaturi de juristi, de specialsti, de oameni care pot pune faptele scabroase ,infractionale ale lui basescu traian cap la cap,haideti ,intr-o emisiune de-a d-tra sa vedem care sunt acuzatiile internationale,infractionale ce i se pot aduce acestui avorton securist.Cred ca a venit timpul sa trimitem maimutoiul acolo unde-i este locul ,intr-o cusca cu bratari de otel la maini.

  • Iarta-ma Thrax, dar esti COMPLET IDIOT! Sunt doar doua explicatii in ce te priveste: 1. Esti CHIAR Basescu si in cazul acesta concluzia 1 = nu-i de mirare ca ESTI IDIOT! 2. Esti ghertzoi-manelist, produsul educatiei si invatamantului ultimilor 21 de ani de “libertate” si in acest caz este de inteles de ce atata doar ai putut scoate din bruma ta de cultura istorica, rezulta concluzia 2 = ESTI IDIOT. Prin urmare orice alt comentariu este inutil, in cazul tau rezultatul e unic: ESTI IDIOT si in consecinta orice explicatie si orice adevar istoric as incerca eu sau altcineva sa iti aduca ar fi pierdere de vreme, atata poti tu si nu e vina ta, atat au putut parintii tai sa faca pentru omenire, pentru Romania, UN IDIOT.

 4. Individul asta merita linsat in piata publica, isi permite sa terfeleasca imaginea tuturor.Cu ce drept? Cine e el sa faca legea, sa spuna tot ce vrea si sa nu dea socoteala?

 5. Stii ce este trist? Se presupune ca Presedintele ar trebui sa ne reprezinte,pe noi,ca popor…Si nutresc o infinita rusine!

 6. Mananci bors ca de obicei Baselule,Regele nu a fost sluga rusilor asa cum ai fost tu o viata sluga securistilor.Unde iti este dosarul de securitate??Ramai masca ma ,in tara asta toti securistii si turnatorii la securitate au devenit patriotii neamului. Regele reprezinta ceva pentru Romania si va reprezenta si dupa moartea lui tu Base nu reprezinti nimic nici acum si nici cand nu vei mai fi (cel putin pentru mine). Esti un nimeni presedinte peste nimic.

 7. Generalul Niculescu Constantin este primul roman mort la Tiganca, pe Prut, in lupta pentru dezrobirea Basarabiei. Este bunicul meu. A lasat-o pe bunica sa ingrijeasca trei copii, doi in scoala militara,iar tatal meu de cinci ani intreba mereu de el. De pe Prut s-a intors ladita de campanie, masca de gaze si baioneta. Si ultima scrisoare in care bunicul, simtindu-si sfarsitul, dadea sfaturi de viata copiilor, spunandu-le ca nu poate trai intr-o Romanie ciuntita. Fiul sau cel mare, Loc.Colonel Niculescu Grigore, a ajuns in Tatra, a fost ranit. Apoi, facand si metalurgie, a castigat o medalie de aur la Viena pentru o inventie considerata epocala la acea vreme. Al doilea fiu a fost doctor in geografie, iar tatal meu inventator in petrochimie-cataliza. Familia mea este o secunda de istorie. Antonescu a ales, treceau nemtii cu tavalugul peste noi. Dar asta e demult, nu-i asa?
  Bunicul are monument ridicat in Basarabia, care nu-si uita eroii. Aici, in tara pe care a iubit-o pana la lacrimi, e nimeni. Statistica. Victima colaterala, asa se spune acum.

  Toti au voie sa fie patrioti. Evreii, americanii, francezii, etc. (Toti afiseaza simbolurile nationale oriunde si sunt mandri de ele.) Noi, NU. Daca suntem, prin fapta sau exprimare, devenim brusc “nationalisti”, rostit cu glas acuzator, de condamnare definitiva. Termenul de “patriot” a fost denaturat, demonizat sau aruncat la gunoi. In vreme ce americanii sunt in stare sa-si puna drapelul si pe cutiile de bere, romanii sunt din ce in ce mai mult straini in propria tara si propria istorie. Da, sunt nationalista. Duc pe umeri povara a mai mult de 2000 de ani in care toti mi-au ravnit pamantul si bogatiile lui, port greseala da a fi primit in ospetie pe cei ce vor acum sa ma dea afara din casa mea.

  Unii au jurat cu mana pe Biblie ca vor face totul ca sa fiu fericita. Si fac din plin. Daca omori un om, faci parnaie. Daca omori sute, mii, esti ori erou, ori presedinte, ori ministru. Ei ne fac bine cu forta, inchid spitale, ne lasa fara medicamente, fara locuri de munca, fara pensii. E spre binele nostru. Daca deschidem gura, suntem invitati sa emigram. Si pentru ca ne incapatanam sa avem grija de mormintele strabunilor, ei se pregatesc sa ne deznationalizeze. Si noi tacem. Ca prizonierii. In propria tara.

  • Maria, nu te cunosc dar TE IUBESC! Tu si cei, din pacate din ce in ce mai putini, ca tine, ma ajuta sa nu-mi pierd de tot speranta si sa-mi reneg apartenenta la neamul acesta! Datorita tie si celor ca tine inca mai cred ca va mai veni ziua in care Bunul Dumnezeu ne va intinde din nou mana (a cata oara oare?) si ne va scoate din mocirla mizerabila in care singuri ne-am aruncat si afundat si ne va pune iar pe drumul curat si bun, drumul unde DUMNEZEU si ADEVARATELE VALORI UMANE ne vor fi iarasi repere de viata !

   • Despre mine se vorbeste ca despre Iisus, inainte si dupa. Inainte aveam studii,cariera,publicasem cate ceva. Dupa momentul zero (si pana in zilele noastre)sunt si eu statistica,pensionata de invaliditate gradul II cu diagnosticul de cancer. In tara in care unii se ocupa de sanatatea si fericirea mea suntem 500.000 de bolnavi de cancer la 200 de onclogi. Numarul nostru creste, numarul doctorilor scade. De luna viitoare sotul meu ramane fara servici. Pictez icoane si cu fiecare lacrima ce-mi curge pe pensula ma rog lui Dumnezeu sa ma tina in viata pana cand in Gradina Maicii Domnului (asa cum o numea si Papa Paul Ioan al II-lea) se va face dreptate. Eu, muribundul de azi, sunt INVINGATORUL de maine. Intre timp, mai dau un interviu, se mai scrie despre mine prin vreo revista de sanatate, toti ma lauda iar eu ma foiesc pe scaun pentru ca nu am platit chiria si-mi ghioraie matele de foame. Si nu e de bon ton, mon cher amie!

 8. ATATA TIMP CAT POPULATIA NU VA IESI IN STRADA PUTERNIC PT. AL SCHIMBA PE ACEST TRADATOR,SMENAR,CARE JOACA TERITORIILE SI VIETILE NOASTRE LA CACEALMA IN FATA UNGURILOR CA INTR-O PARTIDA DE POKER,DEMENTUL HANDICAPATUL,SCELERATUL,CRIMINALUL,MONSTRUL ASTA NE VA NEGOCIA SI VINDE NEGRESIT. SA-L DAM JOS PE HANDICAPATUL MINTAL DE LA COTROCENI.

 9. Orice dictatura incearca sa-si consolideze pozitia prin rescrierea istoriei. In cazul in care Casa regala il va sustine pe Crin Antonescu si pe USL, personajul odios va incerca sa o discrediteze, asta in primul rand, iar in al doilea, daca PDL va castiga alegerile, chiar si la mustata cu 51% la 49%, nu vad cine il va impiedica pe Basescu sa ramana presedinte multi ani inainte. Un lider charismatic ori isi lasa un succesor, ori este invins, de obicei de cineva care vine la putere sa conduca prin lege.

 10. Faptul ca omul asta (recte Basescu) este incult nu cred ca mai este o surpriza , a demontrat asta in nenumarate randuri pana acum dar prin aceasta declaratie confirma faptul ca prostia si incultura de care a dat dovada sunt nimic in comparatie cu suferintele sale fizice …. el este bolnav (saracul) trebuie consultat si tratat . Schizofrenia este o boala extrem de periculoasa dar foarte greu recunoscuta de cei care sufera de ea, dar din pacate , mult iubitul nostru presedinte presinta o mare parte a simptomelor caracteristice acestei boli. Va rog sa le analizati:
  “Schizofrenia (greacă Σχιζοφρένεια schizein = a despica, a scinda, phren = minte, suflet), (Bleuler, 1911), sinonimă cu Dementia praecox(Kraepelin, 1896) este o denumire a unui grup de boli mintale care se includ în categoria psihozelor endogene. Caracteristică este apariţia unor manifestări psihopatologice majore, cum sunt halucinaţiile, deliruri, tulburări formale de gândire, tulburări afective, tulburări de comportament, dezorganizarea personalităţii. “

 11. „Am putea regăsi legitimitatea prin monarhia care ne-a făcut odinioară mari; dar poporul meu îşi urăşte Regele şi îşi adoră Nebunul. Regelui nu i se poate ierta superioritatea, majestatea, faptul de a nu ne fi înjosit niciodată; nu îi putem ierta nici faptul că l-am trădat. Demisiunea este la români o veche obişnuinţă. Ca şi incompetenţa”. (p. 55) H. R. Patapievici… “Politice”

 12. „Am putea regăsi legitimitatea prin monarhia care ne-a făcut odinioară mari; dar poporul meu îşi urăşte Regele şi îşi adoră Nebunul. Regelui nu i se poate ierta superioritatea, majestatea, faptul de a nu ne fi înjosit niciodată; nu îi putem ierta nici faptul că l-am trădat. Demisiunea este la români o veche obişnuinţă. Ca şi incompetenţa”. (p. 55) H. R. Patapievici “Politice”… 1996

 13. Dezbateti va rog din nou problema reala pe care ati mai dezbatut-o cu D-na Grecu in emisiunea dansei: faptul ca acest om este bolnav. Pune in pericol real siguranta nationala! Consumati energie sa explicati foarte frumos si elaborat pe langa subiect! PE NIMENI NU INTERESEAZA ACUM ACESTE LECTII DE ISTORIE! Nu am cum sa fiu lucida si atenta la teoriile istorice, de lumini si umbre, care indubitabil sunt extrem de interesante, atat de studiat cat si de dezbatut, insa in timpuri de pace! Nu pot sa mai ascult despre trecut cand prezentul si viitorul imediat al tarii este pus in pericol de un bolnav :(. Tema ar fi: ce se intampla daca presedintele este in incapacitate de a conduce tara din ratiuni medicale. Pentru ca deja intra in vrie… Cu respect Madalina

 14. Betivanului i-a cazut greu faptul ca Regele Mihai il ignora total si mai alees acela ca Tariceanu i-a retrocedat Pelesul precum si alte imobile…iar lui “nu i-a iesit nimic la combinatia asta” Pentru aceasta mitocanie Casa Regala ar trebui sa se adreseze instantei.Daca se poate direct la Haga ca sa afle toata Europa ce tractorist “de dreapta” ne conduce destinele si posibil sa ia masuri chiar pe plan diplomatic.Asa ceva nu se poate trece cu vederea mai ales intr-o familie regala atat de respectata in toata Europa civilizata.

 15. Scrisoare Deschisa Catre Majestatea Sa, Regele Mihai al Romaniei

  Sire,
  Sincer sa fiu nu prea stiu cum sa ma adresez Dvs. in acest demers al meu, demers facut de un cetatean al Republicii Romania, cu puternice convengeri republicane, dar cu un respect total fata de valorile autentice ale Istoriei milenare ale neamului romanesc si pe care, cu toata consideratia si admiratia mea, va rog sa-l primiti si sa-l considerati drept scuze cerute de un ilustru anonim roman, Majestatii Voastre, fata de mojicia, marlania, derbedeismul etc. cantonate in sfertodoctismul, precaritatea cunostintelor de cultura generala si a lipsei celui mai elementar bun simt care-l caracterizeaza pe asa-zisul presedinte al tuturor romanilor basescu traian la momentul in care, pe un post obscur de televiziune, v-a catalogat drept “sluga rusilor”.
  Asa cum v-am spus deja Majestate, nu sunt regalist, consider ca toti suntem egali in fata Divinitatii, de la nastere si pana intram din nou sub Judecata Divinitatii , prin urmare consider ca forma de republica este forma care raspunde crezului meu intr-o democratie autentica si dezinhibata de transmiterea ereditara a Puterii. Pe langa aceasta, desi nu sunt angajat politic in niciun fel, simpatiile mele sunt indreptate catre doctrina social-democrata.
  Cu toate acestea, Majestate, in urma educatiei primite si insusite, zic eu cum se cuvine, nu pot sa nu dau Cezarului ce-i al Cezarului, si sa recunosc rolul Monarhiei, si cu bune si cu rele, in Istoria neamului meu.
  Majestate, fara Apelul Dvs. si actiunile Majestatii Dvs. premergatoare “Comunicatului Catre Tara” din seara zilei de 23 August 1944, puteau mentorii actualului meu presedinte, cei aproximativ o mie de comunisti, sa se puna in cur si cap (imi cer scuze pentru limbajul licentios care nu se inscrie in canoanele protocolare ale adresarii catre Majestatea Voastra) si nu ar fi putut determina Oastea Romana si Generalii acestei Ostiri sa lupte in continuare pentru binele tarii, respectiv pentru eliberarea Ardealului pe care acum, acest tradator de neam si tara se pregateste sa-l ofere pe tava maghiarilor, ca rasplata pentru mentinerea la Putere a unui Guvern si Presedinte impopulari si pe zi ce trece tot mai ilegitimi.
  Cu tot respectul, va rog, ca pe langa scuzele prezentate, sa acceptati si rugamintea unui cetatean roman care considera ca implicarea Dvs. activa si benefica, umar la umar, cu fortele democratice din aceasta tara, ar reprezenta, ca si la momentul August ’44, un factor catalizator si mobilizator care sa duca in final la reinstaurarea statului de drept in Romania.
  Sire,
  Pana la plecarea Dvs. din tara ati trait, de la o varsta frageda, experienta a doua dictauri: cu parere de rau o spun, a tatalui Dvs. si a Maresalui Antonescu, dupa care a trebuit sa asistati neputincios din exil la instaurarea si perpetuarea, vreme de jumatate de secol, a dictaturii comuniste in tara noastra. Sunt convins ca si acum priviti mai mult decat cu ingrijorare la fenomenul instaurarii unei dictaturi speciale, pe model mafiot, in aceeasi tara a noastra.
  Majestate,
  Nu lasati sa se intample acest lucru, cu metodele si intrumentele democratiei dublate de personalitatea si autoritatea Dvs. marcanta, legitima si recunoscuta pe plan mondial, alaturati-va fortelor democratice din aceasta tara in lupta de eradicare a ciumei portocalii.
  Va doresc o Viata Lunga, Putere si Sanatate
  Sa Fiti Iubit
  marcus

  • Exceptional , Felicitari.
   Am insa o remarca : asa numita “dictatura” a Maresalului este o inventie a comunistilor, el a condus guvernul in perioada 40-44, o perioada in care omenirea era in razboi , e greu sa consideri un conducator de stat, dictator intr-o asemenea perioada.
   In opinia mea , Maresalul ION VICTOR ANTONESCU este un erou al Poporului Roman, ce si-a dorit reintregirea teritorila a Romaniei si implicit rentregirea NEAMULUI ROMANESC.

   • Stimate Domn,
    Si eu, ca orice bun roman, deplang destinul tragic al Maresalului si realizez sacrificiul facut de acesta, cand a optat sa mearga langa Hitler impotriva URSS pentru redobandirea Basarabiei, in loc sa ne batem singuri impotriva acetuia pentru recuperarea Ardealului. Insa asta nu justifica faptul ca in perioada resperctiva in Romania a fost dictatura (cel putin in opinia mea, neinfluentata in vreun fel de istoria comunista)
    sa fiti iubit
    marcus

 16. Minima moralia sau limita bunului simţ nu au făcut niciodată parte din recuzita actualului preşedinte al României, de mine neales a doua oară. Băsescu este cel mai coroziv preşedinte al majorităţii umile şi lipsite de discernământ. Nu este preşedintele meu, ca să-l parafrazez pe unul din cei mai efervescenţi contestatari ai lui Băsescu. Nu mai pot cu Băsescu, ca să amintesc de un alt neostoit luptător întru apărarea bunului simţ. De ce mai suport indiferenţa acestui popor faţă de agresiunile evidente la care este supus zi de zi ? Pentru ca inca mai sper că într-o zi din neant se va întrupa eliberatorul!
  În urmă cu aproape o sută cincizeci de ani, când din marasmul câtorva secole de mizerie şi disperare se arăta pe malurile Dâmboviţei un zămislitor de valori autentice şi creator de legalitate prin regalitate, Majestatea sa Carol Întâiul de Hohenzolern adus din pepiniera de sânge albastru de la Sigmaringen, acest popor a început să renască. S-a regăsit, s-a reîntrupat şi a crescut timp de câteva zeci de ani. A construit universităţi, şcoli, şosele şi spitale. Eu m-am născut într-un spital de provincie construit de casa regală în perioada interbelică. Tot acolo am fost supus şi primei intervenţii chirurgicale. Acum acest spital este mort. A murit încet încet în ultimii douăzeci de ani.
  Toate cele făcute bine în perioada de înflorire a României au rezistat o vreme prin inertie. După care Majestatea Sa Regele Mihai a fost forţat să abdice şi comunismul s-a instaurat smavolnic în România. A urmat neantul comunist. Apoi speranţa revenirii de după 1989. Speranţa mea s-a frînt odată cu zdrobirea punctului opt al proclamaţiei de la Timişoara.
  Mă doare când acest individ, ajuns pentru a doua oară şi chiar a treia oară preşedinte al României, calcă în picioare regalitatea. Adusă de pe meleaguri străine, căci nu se mai putea altfel, REGALITATEA ca entitate, A JURAT CREDINŢĂ POPORULUI ROMÂN şi a scos din amorţeală valorile autentice ale acestui popor şi au reuşit împreună să facă o românie frumoasă şi respectată.
  Ne stingem, dispărem şi nu facem nimic întru renaşterea noastră. Erodarea României începută prin actul ABDICARII FORŢATE de acum mai bine de şase decenii, a produs oare mutaţii distructive în gena acestui popor ? Nu cred! Cât de curând se va vedea că alimentul pe bază de porumb măcinat şi fiert (sau pripit) va avea ultimul cuvânt.
  Când Domnul Radu Tudor vorbeşte sau scrie, eu tac şi ascult sau citesc iar când mă simt în stare comentez.

  Viorel D

 17. Parcă plutea în aer (luftul, nu golul). Trebuia chiombu de la ţară să se lege şi de Majestatea Sa. Culmea, pe limba proştilor, îl acuză pe Mihai I al României că a fost ceea ce este el, Băsescu, deopotrivă sluga ruşilor şi a oricui care nu-l bagă în puşcărie. Se ţine de putere chiar cu preţul vânzării Ardealului. Amintesc ca nu Băsescu era rege în 1918, ci tot un Rege, Ferdinand, fiu de Carol I (care a renunţat să mai fie neamţ şi s-a declarat român!)

  Mihai, tânăr, şi-a asumat 23 August, pentru ca să nu fim năpădiţi de ruşi cu totul, apoi a încercat să rămână Rege pentru Ţară. A abdicat atunci când scârbele roşii au ucis studenţi protestatari şi au ameninţat că se vor repeta asemenea incidente. A plecat sărac şi a reparat şi pilotat maşini, prin Elveţia, cu amar în suflet. N-a uitat să ne fie Rege de Sărbători, iar noi îi sorbeam mândri cuvintele la “Europa Liberă”. (Fireşte, nu toţi românii, şi cu siguranţă nu securistul Băse). Apoi a fost umilit de Iliescu, dat afară din Ţara Lui a doua oară, tot de bolşevici. Într-un final, de Paşte, la biserica Sf. Gheorghe, a umplut Bucureştiul. Nu se ştie nici acum câţi oameni au fost atunci în stradă. Se estimează că un milion. Cert e că de la Piaţa Unirii până la Piaţa Romană nu puteai arunca un ac.

  Iar acum, caricatura asta de preşedinte al unei caricaturi de republică, Îl jigneşte iar. Acest borfaş care vorbeşte de confiscarea averilor borfaşilor, nu respectă istoria Neamului.

  Nici istoria nu-l va respecta. Va avea rânduri proaste în manualele de istorie. Câteva, poate, cât să încapă pe-0 pagină.

  Eu am un Rege, după Mântuitor, fireşte. Am respectat şi un preşedinte, o dată (Emil Constantinescu). Pe restul nu-i (re)cunosc!

 18. Draga domnule Radu Tudor,din motive obiective n-am prea fost pe la biserica in ultima vreme,asa ca pot sa va spun ca eu, care n-as face rau unei gaini din batatura,unui soarece amarat, n-as clipi sa-i ofer ceea ce merita unuia care isi bate joc de atata lume.Puteti sa credeti ca nici macar n-as tresari;singura conditie este sa ramana curat in loc, nu-mi place sa vad prea multa mizerie.

 19. La ce te poti astepta de la un …presedinte?? O Romanie regala ar fi o adevarata piatra de hotar pentru o Europa unita. O romanica cu Basescu in frunte este o adevarata piatra de moara de gitul UE.Ne-au primit pentru diverse motive care nu-si au locul in discutia asta, dovada ca nu au nici un chef sa ne vada in Schenghen! Oricum istoria romanilor nu este o materie pe care s-o fi aprofundat-o capitanul nostru de barcaz, altfel ar fi vazut ca regii Romaniei au murit in patul lor, lasind in urma lor creatii durabile in schimb presedintii si conducatorii.. Dej a mierlit-o urgent dupa o vizita la Moscova,Ceausescu s-a intoxicat motal cu plumb, Iliescu va fi probabil exceptia, constantinescu va sfirsi mai mult ca sigur in uitare, iar actualului presedinte ise cam duce barcuta la fund desi are foarte multe succesuri pe plan politic. Bineinteles ca are inca foarte multi edecari care trag din greu cu limbile scoase epava la deal dar la un moment dat acesta se va umple de apa si respectivii vor da drumul la funii asa incit epava se va duce la fund. Cu tot cu cirmaciul!Ca sa stii istorie trebuie sa inveti istorie. La petreceri cu dansuri din buric se invata cel mult manele. Din acest punct de vedere presedintele nostru a fost un elev stralucit!Pevenind la propozitia initiala ne putem intreba la ce te poti astepta de la un manelist daca nu la o la o manea, o flegma si o hahaiala. Nenorocirea este ca avem vreo cinci milioane de idioti manelisti la fel ca dinsul si ca numarul acestora este in crestere dat fiind programul de timpire implementat cu sirg de guvernele Boc asupra poporului roman. Si mai nenorocit este faptul ca poporul nostru este nascut dintr-o mama indiferenta si un tata idiot iar spusa prezidentialului nostru aflator in treaba pe aceste meleaguri prinde!Tutea spunea despre comunisti ca nu sint in stare sa conduca nici o comuna rurala, iar “seful ” nostru a fost uncomunist emerit. E adevarat ca nu sint in stare s-o conduca dar sint in stare sa-i dea foc! Dupa care isi iau barcazul si se duc si-i lasa pe altii s-o stinga. Parerea mea est ca piromanii ar trebui impuscati! Prin lege! S-auzim de bine!

 20. Sunt foarte supărat! Pentru vorbele astea băsescu trebuie să plătească. Sper ca această mârlănie să ne mobilizeze. Cum să fac să îi găsesc pe celalţi cetăţeni ai României care gândesc la fel ca mine şi împreună să îl determinăm pe preşedinte ( dacă om fi 50% +1 ) să îşi ceară iertare?
  Şi dacă tot ne strângem să îl facem să se şi ducă să ne lase liniştiţi…
  Ieşi afară….!

  • Suntem aici!!!! Avem nevoie doar de mobilizare!Vreau dreptate pentru un popor, o istorie si o demnitate calcalata in picioare. Vreau ca romanii sa se revolte!!! Vreau o trezire la viata a unei Romanii asuprite de o dictatura nebuna, natanga si asupritoare.

   Noi facem diferenta, romani de buna credinta haideti uniti intr-o singura voce, intr-un singur crez, intr-o singura misiune sa schimbam un viitor, sa scriem o istorie demna pt o generatie viitoare.

   Pnetru cei care au uitat insemnatatea si emotia unui imn, al nostru spune:
   “Deșteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
   În care te-adânciră barbarii de tirani!
   Acum ori niciodată croiește-ți altă soarte,
   La care să se-nchine și cruzii tăi dușmani!…”

  • Cum spune Alexandra, SUNTEM AICI!!!!! Si ne-am saturat de umilinta si jug! Sa ne ridicam valorile si sa pornim cu ei la drum! Dumnezeu sa ne ajute!

 21. Mesajul meu nu e neapărat un comentariu pe blog, sunt foarte interesat să îi găsesc pe cei împreună cu care să formulăm un protest oficial

  • suntem aici, in cateva minute iti trimit un e-mail special pt acest scop. gandesc o miscare a romanilor de cateva luni (am ajuns la insomnii); nu sunt fanatica dar refuz sa fiu scalava. pot aduna multi oameni. revin cu e-mail

  • uncetateandemn@yahoo.com

   ROMANI NU UITATI CA FIECARE DINTRE NOI SUNTEM O FRANTURA DE ISTORIE. APELEZ LA BUNUL SIMT, LA MORALITATEA VOASTRA, LA DRAGOSTEA DE TARA SAU POATE DOAR INGRIJORAREA PENTRU VIITORUL COPIILOR VOSTRI – INTRATI PE ACEST MAIL, SI HAIDETI SA NE ORGANIZAM!!!

 22. Dezbateti va rog din nou problema reala pe care ati mai dezbatut-o cu D-na Grecu in emisiunea dansei: faptul ca acest om este bolnav. Pune in pericol real tara asta, ce a ma i ramas din ea ca si entitate! Consumati energie sa explicati foarte frumos si elaborat pe langa subiect! PE NIMENI NU INTERESEAZA ACUM ACESTE LECTII DE ISTORIE! Nu am cum sa fiu lucida si atenta la teoriile istorice, de lumini si umbre, care indubitabil sunt extrem de interesante, atat de studiat cat si de dezbatut, insa in timpuri de pace! Nu pot sa mai ascult despre trecut cand prezentul si viitorul imediat al tarii este pus in pericol de un bolnav . Tema ar fi: ce se intampla daca presedintele este in incapacitate de a conduce tara din ratiuni medicale. Pentru ca deja intra in vrie… Cu respect Madalina

 23. Radule!
  Ce sa-i ceri acestui……cum sa-i mai zic ca murdaresc ecranul cu epitete ce oricum nu pot sa-i defineasca caracterul infect, dar ce face imbecilul asta e cevaaaaaaaaa…….ASA CEVA………….???????????????
  Mizeriile umane vomate de acest humanoid cretin si idiot primitiv ingroapa Romania definitiv in zoaiele istoriei mondiale, razand hahalaulind apoi ca un golan beat pe strazile, maghernitele si ghetourile vietii, bucurandu-se grotesc in gasca lui de fraudatori si delapidatori de neam si tara, asemanandu-se cu hitleristii, hortistii, legionarii, cu triburile jefuitoare si cotropitoare cand parjoleau tot ce prindeau in jurul si aria lor de influenta.
  O sa ajungem gunoaiele mondiale ale umanitatii, jeguri respingatoare si infecte de care vor fugi toate natiile.
  Asta a votat inteligentul popor, asta ne este soarta, asta traim si suportam, asta avem caci asa s-a manipulat, asa s-a corupt, as as-a furat si dirijat de un partid mafiot numit PD-L.

 24. Ce scârba mi-e de mine când ma gândesc la faptul ca un strop din acea flegma e de la mine pentru ca EU l-am facut presedinte pe delator votîndu-l din toata inima si cu toate sperantele în acel an negru când a devenit pentru prima oara presedintele nostru, al ”tuturor” credulilor.

   • Nu e vorba aici despre cine a fost pacalit de o figura politica pe care nu o cunostea, nu-i stia sadismul si nebunia; este vorba de cei care aleg sau NU sa se supuna unei dictaturi nebune care impovareaza pana la moarte generatia actuala si le fura din start dreptul la VIATA generatiilor viitoare. E vorba de cei care stau in scaunul lor sua cei care striga in strada pentru LIBERTATE; este vorba de cei care aleg sa fie demni sau nu. Este concret, este realitatea noastra asta si numai noi avem puterea de a schimba linia istoriei. Noi suntm cei care putem cladi o societate sanatoasa, cu valori pentru generatiile viitoare dandu-le sansa sa traiasca sanatos. Asa ca, indiferent ce ai ales acum e momentul sa schimbi, sa repari, sau sa te revolti.

 25. CONVINGEREA mea ferma ( si l-am BLESTEMAT pe basescu pentru asta ) ! REGELE NOSTRU II VA SUPRAVIETUI FIZIC, canaliei prezidentiale !!!

 26. sa fie al meu pacatul de a blestema ! MI-L ASUM ! dar cand blestemi satana …datele problemei se schimba !

 27. peste alti 70 de ani urmasii nostri vor sarbatori 70 de ani de la moartea unui personaj sinistru-traian basescu! care aproape a distrus o natiune !

 28. Obrazul Majestatii Sale e curat. Flegma a ramas pe capul presedintelui. Individul nici macar nu merita un raspuns. Nivelul discutiilor presului e nivel de carciuma. E ca si cum un caine ar latra la luna si luna ar fi deranjata. Pentru ceilalti romani insa ramane o intrebare: cat mai suportam?

 29. Orice om are dreptul la o parere,chiar daca acesta este seful statului.Nu este obligatoriu ca acesta sa coincida cu a noastra.Dupa cate stiu delictul de opinie era pe vremea bolsevicilor.De fapt presedintele a mai spus ceva : in vreme ce altii nu si-au redobandit proprietatile confiscate de comunisti,el,ca un rege ce este, a fost primul care a redobnadit proprietatile.Altii au murit judecandu-se cu o justitie care e asa cum e.Si apoi numai Antonescu a fost vinovat de masacrarea evreilor? Mihai ca sef al statului ce a facut? El nu are nici o vina? Noi il condamnam pentru situatia din tara in primul rand pe Basescu,apoi pe Boc.De ce nu aplicam aceiasi logica si cand a fost Mihai sef al statului?

  • Munsiu pentru tine e valabil ce am spus mai sus lui Thrax: ESTI UN IDIOT !!! Ai libertatea sa exprimi idei personale oricand, DAR NU ATUNCI CAND REPREZINTI UN INTREG POPOR!!!!!! Si deocamdata BOUL B reprezinta conform legii si constitutiei Romaniei INTREG poporul roman. Nu l-am auzit precizand ca este vorba despre parerea personala in ce priveste calificativele adresate Majestatii Sale Regele Mihai! Prin urmare afirmatia a facut-o ca reprezentant al romanilor. SI EU REFUZ SA FIU PARTASA LA OROAREA CARE I-A IESIT PE GURA, LA MITOCANIA, LA MINCIUNA SI IDIOTENIA ACESTUI BOU !!!!! Si a idiotilor carora tu te alaturi!!!!

 30. Ce-ar mai fi de comentat? Majestatea sa era printre ultimele personalitati pe care n-o jignise Base. Atat il duce capul. Naspa e faptul ca e presedinte.Sa vezi ce ”frumos” ne vor privi momarhiile Europei. Da il doare-n bas pe base de restul lumii

 31. Ce pretenţii să mai ai de la handicapatul şi sclerozatul de Băsescu ? Vorba lui Mircea Badea : să mai spună “nişte nasoale” de Mihai Viteazu, Mircea Cel Bătrân şi Ştefan Cel Mare şi gata, s-a “scos” sclerozatul. Dacă fiul drogat a lui Plăcintă a ajuns “formator” pe milioane de euro europeni, Băsescu de ce n-ar ajunge şi regele manelelor şi cel mai “valabil” conducător din istoria românilor ? Acum la drept vorbind, lucrul cel mai grav nu-i la Băsescu : e dement omul, sclerozat, “a pierdut ţiglele de pe casă”, numai se face bine – problema este la ceilalţi nenorociţi care-i sunt obedienţi şi care se pretează a fi sănătoşi la cap. Mă uitam aseară la Turcescu şi Cristoiu şi mă îngrozeam cum numai conteneau să-l pupe în fund. Şi ca ăştia-s … milioane în ţara asta !!!

 32. Domnule tudor, nici nu mai conteaza ce campi bate marinaru’, intamplator de rege uitase, altfel care-i treaba? Acum i-a venit randul! Nenorocirea e ca a aruncat-o pe-asta, stiind sigur ca presa si populatia se vor indigna si-o vor lasa mai moale cu judetele. Si asa e, in timp ce cotcodacim toti pe toate posturile, despre noua insulta, adusa unui rege care, oricum, nu mai e rege de vreo 63 de ani, ghiciti ce? Marinaru’ imparte tara cu ungurii: “un judet voua, un judet noua, asta v-o dau, asta v-o iau, luati ce va dau, cat va dau, ca tara-i a mea si fac ce vrea muschii mei cu ea!”. Sa ne preocupam de ceea ce avem de facut, fiindca daca va imaginati ca marinaru’, odata pornit, mai poate fi intors, va faceti iluzii! Lege, constitutie, patriotism, respect, demnitate, astea-s rahaturi in care marinaru’ nu se incurca! Va imparti tara in cate judete vrea el impreuna cu ungurii, iar noi vom sta si vom privi, prosti, de pe margine, cu mainile legate! Si daca opozitia-si face iluzii ca dupa ce vine la putere, va schimba lucrurile, e naiva! Fiecare pas inainte pt unguri, va ramane batut in cuie, si ei stiu asta, caci ue incurajeaza tot felul de atitudini ciudate. Daca nu-i oprita cumva, paranoia prezidentiala va face ca intr-o dimineata cand ne trezim, sa constatam ca a dat tara de sub noi, cu noi cu tot, si nu-i gluma!

 33. @Daniel
  Cât timp este preşedinte respectivul trebuie să reprezinte opinia noastră . Nu are voie să spună orice îl taie capul . Nu e vorba de opinie personală , aia nu mă interesează. Eu vreau să îi cerem să retracteze .
  Raportarea Mihai I – Antonescu este cea corectă , Guvernul administrează ţara , Capul Statului are alte treburi . De ce azi Băsescu este identificat cu poziţia care ar fi trebuit să fie a premierului, este un alt reproş pe care i-l facem preşedintelui . Ideea e că ar trebui să avem şi azi exact situaţia de atunci. Să ne certăm cu premierul, iar Preşedintele să fie arbitrul în această dispută. Glumesc , nu?

 34. pai iesiti fratilor in strada nu mai stati in fata calculatorului si comentati. haideti cu totii sa dam jos acest guvern si presedinte cu tot cu acolitii lui. degeaba stam si comentam noi si ne dam cu parerea ca ei tot ce au de facut aia vor face, vor distruge tara asta amarata,o vor dezmembra doar ca asa vor ei sa nu plece ungurii astia nenorociti de la guvern si astfel sa piarda ei majoritatea. asta se va intampla………din pacate. multa stima domnule radu tudor.

 35. CONDAMNAM CEEA CE ROSTESTE ACEST OM CARE NU SE POATE NUMI ASA DAR EU ZIC CA INCEARCA SA DISTRAGA ATENTIA DE LA IMPARTIREA ACESTE TARI IN CELE 8 JUDETE PLUS CELE 2 ALE UNGURILOR ……SI CRED CA STIE SA FACA ASEMENEA ACTIUNI PT CA DC MI AMINTESC ASA S-A INTAMPLAT SI IN CAZUL FRAUDARII LEGII PENSIILOR DE CATRE ANASTASIA

 36. Radu, de obicei ești mai bine documentat.Aici Băsescu are dreptate,dar incultura și lipsa de informare(avea în mod sigur surse) conduc la diluarea rarelor momente când dreptatea este de partea sa. Regele a fost ,fără îndoială trdător, dar nu la 30 decembrie 1947 ci la 23 august 1944,când a ales comuniștii lui Bodnăraș,slugi credincioase ale sovieticilor și l-au arestat pe Antonescu.De reținut,aici îți lipsește documentarea,că Antonescu inițiase deja acțiuni de negociere cu sovieticii și avea argumente foarte puternice pentru a accepta condiții avantajoase pentru Romania,de exemplu linia fortificată Focșani/Nămoloasa pe care rușii o știau și făceau previziuni că vor pierde acolo câteva sute de mii de soldați. În mod sigur dacă Antonescu negocia Armistițiul,altele ar fi fost condițiile și România ar fi fost recunoscută Putere beligerantă.Toate acestea se pot alătura comentariului de mai sus „THRAX”. Radu, mai mare atenție la documentare și multă sănătate!

  • Octavian, n-are nici un rost sa polemizam, avem abordari si documentari diferite. Regele a trecut de partea aliatilor, nu a comunistilor. Din pacate, reprezentantii blosevicilor in Romania aveau binecuvintarea celor trei mari puteri care mai tarziu formau Comisia Aliata de Control – SUA, Marea Britanie, URSS (ulterior s-a adaugat si Franta). E o iluzie si un argument ieftin sa credem ca Regele Mihai “era cu comunistii” si ca ar fi putut face altceva in fata ororii naziste. Toti se aliasera atunci pentru lichidarea lui Hitler, inclusvi comunistii. Care dupa 1947 au facut atit de mult rau Romaniei. RT

   • Astept cu nerabdare pozitia oficiala a Casei Regale…..Si daca-i nevoie,ne stringem si noi citiva….sa reiteram pozitia oficiala a Regelui Mihai….Venim si noi care cum putem…pe motoare,pe masini…cu masini….Cu metrou daca altfel nu se poate…..Si ne vedem la Cotroceni in fata….

  • @Ionescu Octavian esti varza, man, sa ma scuze gazda. Puneti fratilor mana pe carte, pariez ca faci parte din taranistii care l-ati sustinut pe chiombu la al doilea mandat. Vai mama voastra !

 37. O flegma????Doar una???A rigiit a usturoi in nasul nostru,a flatulat tot in nasul nostru,ne-a tras flegme in bot……A scos puta si a mixtionat pe noi…..Pe noi,pe Rege,pe batrini,pe copii,pe militari,pe mamici,pe noi nascuti….pe toti..Pe toata tara…..Si dupa toate cele,acum o si decupeaza,ca asa vrea muschii lui….Astept pozitia oficiala a Casei Regale…In ambele situatii…..Tinutul Secuiesc si tradarea Regelui Mihai…….Vrem sa vedem un Presedinte umilit si flegmat in bot….la propriu…Baiatul e penal,cum se spune la mine-n Titan….Este inadmisibil daca il lasam sa scape cu ce-a spus aseara……Plus ca aseara,mie personal nu mi s-a parut a fii sobru……A consumat ceva inainte,nu era chiar in regula baiatu…..

 38. Eu tot mai cred ca este un vis urat si astept sa se termine. Este incerdibil ce fac astia in fiecare zi, iar seful tupeistilor, care din pacate cica este presedinte,…. nu stiu daca este prost sau dement in totalitate.

 39. Ce etica, istorie, morala crestina sa cerem de la un marinar?Gibonu de Basescu chiar sufera foarte mult, daca nu apare prin ziare, daca nu e persiflat pe la diverse televiziuni, tocmai ca sa-i inraiasca si mai tare contra celorlalti pe iubitorii lui.Sincer ma intreb, pana unde mai merge prostia acestui om?Stau, il analizez si observ ca are o putere mare de convingere asupra oamenilor.Ar putea convinge si acum o multime de oameni sa-l sustina, dar din pacate practica bate teoria; nu poti sa mai crezi cand nu ai paine pe masa si multe asemenea.Pacat ca romanii, sunt prea domoli, iarta repede, si uita…la fel de repede.

 40. “Cred ca am fost sub influenta bauturilor alcoolice !”

  Asa se caracterizeaza actiunile lui Traian Basescu !

  Traian Basescu, cel dintai consumator al tarii, a avut nesimtirea de a scuipa pe Istoria Romaniei !

  La emisiunea asa zisului jurnalist cu vesta de piele, nesimtirea lui Traian Basescu nu a mai putut fi stapanila si a iesit pe micul ecran !

  El a afirmat ca “Abdicarea Regelui Mihai, a fost un act de tradare !”

  Cum vine asta, tovarase Basescu ?!! Regele Mihai sa fi fost omul sovieticilor??!! Adica, Regele Mihai este un comunist ?! Adica, Regele Mihai este un tradator??!!

  Cu exceptia ta, cine nu este comunist in aceasta tara??

 41. lansez un sondaj de opinie acum:
  – se mai simte cineva reprezentat de presedintele actual?
  -in ROMANAIA mai exista institutia prezidentiala descrisa de constitutie?
  -cata insulta poate suporta un popor din partea celui care se mai crede conducator?

 42. Ce bine se potriveste vorba aia: “Prostul arunca o piatra in lac si desteptii se chinuie sa o scoata”.
  Cred ca nebunul asta nici macar nu crede ceea ce spune, e doar o diversiune pentru “destepti”.
  In ceea ce-l priveste pe Mihai, daca tot l-ai dat pe Antonescu jos, iar sute de mii de romani au fost ucisi sau deportati, mai bine stai dracului pana la capat pentru ca iti iubesti tara, nu sa pleci cu trenul si cu pensie de la statul comunist!
  Mihai a fost un tradator si punct!

  emilboc09@yahoo.com

 43. Pentru basistii care se dau istorici p-aici:limbile se dau la Cotroceni,nu pe acest blog!
  Este oribil ce-a facut acest marlan deghizat in presedintele acestei tari.Nenorocirea este ca gaseste adepti.Cum zicea Nicolas Boileau:”Un prost gaseste totdeauna unul mai prost,care sa-l admire.”
  Azi-noapte cine credeti ca era labe1 dupa ce s-a terminat Mircea Badea? Uimitor “printul lambrino” prietenul lui Base,venit sa ne arate cum nu stie sa vorbeste romaneste,cum statea el “regal” cu cracii ca la satra tiganeasca, sa spuna cum are el dreptul la Peles si alte nebunii.Pai daca legam toate cap la cap,faptul ca Boc s-a trezit brusc ca Pelesul nu a fost atribuit corect,atacul la Regele MIHAI de ROMANIA,botezul minilambrinului si nasul manelist,ce concluzie tragem?
  Mai toleram multe,domnilor?
  Eu cer iertare Majestatii Sale pentru tot ceea ce trebuie sa indure aici,in tara lui ,de la aceasta gloata de nemernici!

 44. Fac un apel la soţia dementului ! Doamna Maria, bagă-i ceva in mâncare că eşti acolo lângă el şi o să te pomenească o ţară întreagă !

 45. un titlu mai mult decat … inteligibil.

  Trebuie schimbat: titlul urgent.
  .
  O literatura jurnalistica/un articol acoperit de asa ceva respinge consumul… .

 46. sa fie executat acest vierme precum ceausescu inseamna sa scape prea lesne pt cat a distrus tara asta si oamenii din ea…
  rusine sa-i fie betivanului si la toti care il pupa’n cur, rusine ion cristoiu si turcescu.
  trebuia sa-l scoata afara in suturi de pe post
  rusine popor imbecil care l-ati votat pt a cata oara scarba asta ce se cheama presedinte….
  sper sa apuc ziua in care sa-l vad la zid atat pe el cat si familia si toti obedientii sai!!!
  mi-e sila ca respir acelasi aer cu toti astia….

 47. Domnule Tudor,
  Din pacate,avem un presedinte-bisnitar care ne va vinde fara sa clipeasca,oricui,in schimbul perpetuarii la putere a “ciumei portocalii”.Oare de ce oamenii normali din aceasta tara nu inteleg ca “somnul natiunii naste monstrii”(parafrazand titlul unui celebru tablou de Goya)?
  Cum este posibil ca un personaj ca Traian Basescu sa-ndrazneasca sa improaste cu veninul sau de scorpion otravit, pe Majestatea Sa,si distinsii deontologi Cristoiu si Turcescu sa nu aiba nici macar o “tresarire” in a respecta adevarul istoric?Sunt profund dezamagita de noi,romanii.Eu sunt din provincie si va spun ca pana cand capitala nu se va trezi,nu exista speranta.De la voi se da ora exacta.

 48. RADULE! INCEPETI ATACUL TOT MAI DUR ASUPRA STARII DE SANATATE MENTALA A CHIORULUI. USOR CU DIPLOMATIE ,TREBUIE CA SOCITATEA CIVILA SI CHIAR POLITICIENII SA-=SI ‘”PUNA INTREBARI DESPRE VIERMII DIN CAPUL CICLOPULUI”. TREBUIE PRESAT DIN TOATE PARTILE ,FARA FRICA. IN CEEA CE PRIVESTE AFIRMATIILE SI ACUZELE ADUSE MJS REGELE MIHAI,CA OFITER IN REZERVA NU POT SA FIU DECAT INDIGNAT. SA SPUN RASPICAT CA DEMENTUL ASTA CARE A FACUT SCOLILE LA “APELUL DE SEARA”,VREA CU TOT DINADINSUL SA NE STEARGA ORIGINEA SI ISTORIA. CAND UNII MILITARI DIN SCMDRR SPUNEAU CA VOR VENI VREMURI TULBURI, TU AI FOST SINGURUL DIN BREASLA TA CARE SINCER AI INTELES MESAJUL. E VREMEA SA NE UNIM SA NE SALVAM TARA. TE RESPECT RADULE CA PE UN CAMARAD ADEVARAT.SA-I CEREM IERTARE UNUI OM ADEVARAT DE 90 DE ANI , CARE A AVUT TARIA SA NU-I DEA NICI CEL PUTIN O REPLICA NEEDUCATULUI CICLOP.

  • PRIETENE,AI SPUS PORECLA PORTIVITA ACESTUI GUNOI DE PRESEDINTE C I C L O P ? FOARTE TARE….STIAM CA SEANANA CU CINEVA DAR NU-MI VENEA IN MINTE 🙂

  • PRIETENE,AI SPUS PORECLA PORTIVITA ACESTUI GUNOI DE PRESEDINTE. C I C L O P !!!??? FOARTE TARE….STIAM CA SEANANA CU CINEVA DAR NU-MI VENEA IN MINTE 🙂

 49. In sfarsit a iesit Antonescu cu o replica si un ton pe masura la actiunile prezidentiale din ultima vreme si, atat A3 cat si RTV, l-au scos din emisie. Rusine! DE zeci de ori Rusine, pentru ca chiar am crezut ca va pasa de poporul asta amarat!

  Rusine!! asta sa le transmiti colegilor tai…

 50. Va mai spune ceva numele Laurentiu Lisandru. Pentru multi poate ca nu. A fost unul dintre militarii nostrii ucisi in Afganistan. Daca ar fi avut cunostinte vaste precum istoricii nostri contemporani ar fi fost poate unul laudat daca si-ar fi zis: ,,Stiti ce, n-avem nici-o sansa cu afgani! N-au reusit odinioara rusii, nici acum americanii – nu putem nici noi. Mai bine imi anunt colegii ca renunt la lupta, imi cer diurna in valuta cuvenita si plec.”
  Daca toti eroii romani ar fi facut la fel de-a lungul istoriei poate ca n-am fi avut astazi atatea cimitire si monumente pentru soldatul necunoscut.
  Sute de mii au murit pentru tara si rege. Multe familii distruse si copii orfani. Cum alti romani au ramas si au incercat sa infrunte hoarda sovietica? Multi asemeni lui Maniu n-au reusit. Altii asemeni lui Coposu au reusit. Si bunicul meu si poate si al tau.
  Daca Regele Mihai ar fi fost un militar roman asa cum se imbraca adesea n-ar fi abdicat nici in fata plutonului de executie. Dar poate ca numai se imbraca. Era tanar? Cam aceeasi varsta cu C. Coposu. Iata doua destine diferite.
  Si junii printi britanici sunt militari. Se poate ca si ei sa abdice vreodata in fata unei mari iubiri dar niciodata in fata pericolului militar strain.

 51. radu pentru ce platim 7 servicii secret ? sa l apere pe dobitoc si si sa submineze economic tara? cum accepta securitatea acest betiv? pentru cine lucreaza securitatea nationala?????? te rog un raspuns ..

 52. Şi Mareşalul, şi Gheorghiu-Dej şi Regele au fost şi sunt patrioţi. Patriotismul este o noţiune pe care beţivanul nu o poate cunoaşte (necesită organ special) iat pentru geDeSiştii neokominternişti şi PeDe-lingăii neostalinişti patriotismul este un lucru de repudiat.

 53. Stupefiant…Cioroianu pune toata afacerea pe un calcul aritmetic electoral al lui Basescu : Simpatizantii lui Ion Antonescu ar fi mai multi decat ai Regelui Mihai !!! Foarte posibil si asta,nemernicul doar la cifre se gandeste de cand a intrat in politica…Reprezentand bani,cat mai multe zerouri sau procente electorale.

 54. Traian Băsescu acţioneză din ce în ce mai evident ca agent al unor interese care nu au nimic în comun cu interesul naţional. Din contră, se doreşte uciderea a însăşi fibrei naţionale româneşti, cu consecinţe nefaste pe termen lung de acum înainte.

  Ca urmare, conştiinţa naţională este foarte aproape de a-şi da obştescul sfîrşit, răpusă de buboiul purulent care s-a dovedit a fi mult mai nociv decît puteau prevedea şi cele mai negre aşteptări. În locul poporului român rămîne doar un surogat, o mulţime de oameni aflaţi în degringoladă pe toate planurile, dar mai ales în plan moral.

  Iar buboiul purulent numit Băsescu s-a tranformat în cancer şi s-a răspîndit deja în tot corpul, la toate nivelurile, fără posibilitate de vindecare. Un mic Băsescu poate fi întîlnit acum la fiecare colţ de stradă, dar şi în majoritatea funcţiilor publice, mai mari sau mai mici.

  Aşa cum se ştie, pentru cancer nu există încă un leac. Există doar chimioterapia care omoară boala, dar pentru asta celulele sănătoase trebuie slăbite în aşa măsură, că însăşi viaţa pacientului este pusă în pericol.

  Cancerul trebuie fără doar şi poate eliminat. Dar poate că este prea tîrziu ca organismul ce a fost odată poporul român să supravieţuiască.

 55. nu mai am nimic de adaugat. si chiar asa tot nu ma pot abtine sa fac o remarca: un idiot inconstient! (stiti voi cine)
  asta, ca sa fiu super elegant.

 56. Radule, iti mai aduci aminte pe cine a botezat basescu? E, daca iti aduci aminte, afli si raspunsul la intrebarea de ce l-a atacat pe Mihai.

 57. sunt un anti-basescu …si asa cum il stim spune jumatati de adevar.,.. sunt si antimonarhie …pe scurt da a tradat, de ce ?
  Atunci cand intri in armata depui un juramant ca aperi patria mama asa a facut si mihaitza, ce ar fi fost ca soldatii de pe front din acel moment sa fi ridicat mainile si sa fi zis , “Я хочу вести переговоры жизни”…(vreau sa-mi negociez viata) si astfel sa se fi intors acasa la familie IN VIATA ….
  Nu pot fi impotriva la orice zice basescu, doar ca-l urasc … sa fim seriosi gloria este celor care s-au batut pe campul de lupta nu a celor ce au abandonato, rege pt ca a facut ceva stramosi lui (unu a fugit cu o elena si ne-a lasat balta, asta micu a negociat multtt aur romanesc si nu german de unde vine el) …
  am sa primiesc multe injuratiru presupun dar am spus de la inceput sunt anti monarhie si nu pot sa-l apar doar ca nu-l place base, teoretic regele e la bine si la rau, la rau ne-a lasat doar pe noi, jumatate de secol.
  REFUZ SA CRED CA ASTA NE REPREZINTA PE NOI UN REGE CARE SA-SI NEGOCIEZE DOAR PLECAREA LUI SI NU SA NEGOCIEZE VIETILE TUTUROR ROMANILOR … jos base, jos regele …daca vreti sa vorbiti de un “rege” va zic eu Mihai Viteazu, Stefan Cel Mare si toti care au murit pentru un ideal acela de a tine pacea pe aceste teritorii acestia sunt regii nostri.

  • @aline; ia baga nene, baiat de baiat ce iesti, cum ie bre cu gramatica la limba romana? ie grea, mama iei de gramatica, ieste ?! da’, ia zi tu lu’ moshu’ de guta iti place? da’ de Salam, ie cul, este? Boulene, Closca aia, a plecat sa puiasca la rusi in cu totu’ si cu totu’ alte conditii si daca ai fi un picut neatins de ceea ce se numeste incultura, ai sti ca gaina cu pui cu tot a revenit de multa vreme in Romania si este o piesa de tezaur a Muzeului National de Istorie. Pai, nea caisa, ca am uitat de bun ce iesti cum iti zice, ce treaba institutionala are Majestatea Sa Regele pentru a interveni ca un imbecil ca tine sa aiba drept de munca in Anglia, sau ca un tampit ca basescu sa nu fie considerat de ambasadorul Olandei la Bruxelles, drept un avorton care a pus cruce statul de drept in Romamnia? Auzi, ba, nas vria sa va demigrez pe astia multi care crede ca un rege nu pleacacapu, dar puneti puleti tampiti mana pe carte inainte de a va chinui, usoara urma de neuroni care genetic v-a fost mmutata de stramosu’ din care va trageti, basescu, in varful degetelor cu care chiuniti tastatura.
   sa fii luminat,
   marcus

   • ce imi vine in minte este doar “Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia”…
    Azi e la moda sa fim pro monarhie, musai sa zici de bine, orice parere putin in dezacord e combatuta, esti trimis la gunoi.
    Ma intreb ????? cu ce e marcus mai bun fata de cei care fac propaganda pro base?, raspuns = pentru ca el tine cu “regele”.( AAAAAAAAAA DE ASTA ).. acum se pune o alta intrebare …dar nu foloseste aceleasi metode, adica: da in nesimtire, doar ca sa intimideze pe oricare ar dori sa puna si altfel problema…as avea un termen pentru ei …cu acordul tau marcus, bufon la curtea regala…..(avem un boc nu vreau alti boci regali)
    Ca sa te luminez marcus nu am nevoie de regele tau sa deschida nici o usa (Anglia, Olanda) suntem extrem de multi romani care ne descurcam de mai bine de 50 de ani si fara ajutorul lui ,iar pe noi romania nu ne-a petrecut cu vagoane de aur… uneori e important ceea ce ai facut,… dar…sa sti.. poate fi mai important ceea ce nu ai facut…

    cu voia voastra Romania NU are nevoie de oameni mari, ,de regi, de conducatori .. Romania are nevoie de un popor civilizat…

 58. Cred ca ti-ai dat seama de ce l-a atacat….Printul Paul vrea si el niste bunuri materiale, se oftica deoarece Mihai a primit prea multe.

 59. stiu ca nu are legatura cu subiectul (am sa revin) dar ma gandeam in ce pozitie s-ar pune dom’ pres daca ungurii accepta formula de 8+2 fara carmaci, avand in vedere ce e in tara.
  legat de subiect, nu credeam ca totusi exista atat de multi patrioti in tara asta. sincer am citit comentarii care m-au emotionat profund. alaturi de multi altii spun ca gestul celui care se considera a fi Presedintele Romaniei fata de M.S. Regele Mihai I este incalificabil si nu exprima in nici un fel opinia poporului roman

 60. Problema e mai complicata si trebuieste tratata cu documenete si de cei mai mari istorici.Regele,bunicul meu ii zicea Mihaita ca era un copil a avut nesansa de a avea niste golani si derbedei in jurul lui.Acestea si aceei erau partidele politice niste gasti de hoti,tradatori si interlopi.Exact ca cei de acum.Natiunea era va de ea ei au vandut totul erau mana-n mana cu interlopii,cu presa condusa de alogeni,cu marii bogatasi la fel alogeni.Astia erau cei care erau pe langa Rege.Antonescu a avut greselile lui dar a vrut sa curete tara de CAMATARI,BISNITARI SI PUTUROSI.A murit ca un erou iar altul a parasit corabia .Poate regele putea face ceva.Poate nu .ANTONESCU MARESAL EROUL NATIUNII ROMANE.Nu degeaba carol al doilea a desfintat partidele politice dar si comunistii.Oare de ce?Pt ca se certau intre ele furau si vindeau si al optule-a strat de piele de pe roman .Grupari mafioto-interlope pline de interese personale si de partid.Pana si pe EMINESCU l-au asasinat caci ii deranja.

 61. O singura concluzie poate fi trasa : boala lui Basescu (sociopatie) a evoluat capatand accente paranoice.
  Formularul ICD-10 al OMS caracterizeaza sociopatia astfel:
  “It is characterized by at least 3 of the following:
  1.Callous unconcern for the feelings of others and lack of the capacity for empathy.
  2.Gross and persistent attitude of irresponsibility and disregard for social norms, rules, and obligations.
  3.Incapacity to maintain enduring relationships.
  4.Very low tolerance to frustration and a low threshold for discharge of aggression, including violence.
  5.Incapacity to experience guilt and to profit from experience, particularly punishment.
  6.Markedly prone to blame others or to offer plausible rationalizations for the behavior bringing the subject into conflict.
  7.Persistent irritability.”
  Acum sa vedem in ce masura il regasim pe Basescu in aceasta caracterizare succinta a manifestarilor bolii:
  1. Basescu nu este interesat de ce simt cei din jur si este total lipsit de empatie.
  2.Basescu are o atitudine iresponsabila si de ignorare totala a normelor sociale, regulamentelor, legilor si obligatiilor.
  3.Basescu nu este capabil de a mentine o relatie pe termen lung (si nu este vorba doar de partenerul de viata.In cazul lui am convingerea ca sotia sa traieste sub o uriasa si continua presiune si amenintare).
  4.Basescu are o toleranta minima la frustrari si sigur ar avea si rabufniri violente daca nu ar lua zilnic calmante.
  5.Basescu este incapabil de a constientiza propria-i vina, este incapabil de a avea remuscari si niciodata nu a reusit sa invete (ceva pozitiv) din greselile facute.
  6. Blameaza cu usurinta si dusmanie pe cei din jur (in special pe cei care i se opun, care il contrazic)
  7. Este irascibil.
  Nu cred ca vreuna din afirmatiile de mai sus este falsa.
  Medici specialisti psihiatrii declara ca manifestarile unui sociopat sunt grav acutizate, multiplicate, in cazul consumului de alcool.
  Avem in fruntea tarii un sociopat si toate afirmatiile sale trebuie intelese si analizate ca atare. O anume opinie poate avea cineva cand afirmatii ca cele referitoare la Regele Mihai I sunt facute de un om sanatos si o cu totul alta opinie poate fi exprimata cand asemenea afirmatii apartin unui om grav bolnav psihic.
  Pentru a exprima totusi o opinie vis-a-vis de afirmatia unui nebun, spun atat: Basescu si-a tras cu stangul in dreptul infuriind o mare parte a diasporei care pastreaza un profund sentiment de respect fata de regele Mihai I.

 62. Basescu anti-comunist la fel ca Hitler !!

  Ieri, la B 1 TV, Traian Basescu a afirmat ca abdicarea Regelui Mihai a fost un act de tradare, iar Majestatea Sa a fost omul sovieticilor!

  Din aceasta afirmatie a presedintelui si din actiunile sale fatza de comunism, pot concluzina ca Traian Basescu este adeptul Nazismului !

  Astfel:

  – Regele Mihai a tradat, abdicand in fata Comunistilor

  – Americanii sunt comunisti, deoarece au fost aliatii comunistilor in lupta impotriva lui Hitler

  – Emblema democratiei este Hiltler, deoarece el a luptat impotriva comunismului lui Stalin.

  In concluzie:

  Traian basescu este un democrat, si se conduce dupa democratia scrisa de Hitler !!!

  • Domnul președinte, disperat că fanii îl părăsesc, s-a comportat precum o vedetă expirată care, în lipsă de idei dar disperată să mai capteze atenția își dă chiloții jos în direct. Gestul este inedit dar dovedit fără eficiență.
   Scena merită atenție măcar și din perspectiva aprecierii extazului asistenței directe, persoane importante, care după ce s-au lovit cu tonele de cărți citite prin biblioteci în piept au rămas fără replică.

 63. “8 +2 este maxim ce puteti obtine ! ”

  Traian Basescu a facut o oferta ungurilor, cu privire la reorganizarea tarii: 8 judete mari + 2 mai mici !

  Cum de isi permite Traian Basescu sa se joace cu teritoriul administrativ al Romaniei dupa bunul lui plac??

  Cine ii da acest drept?? Nu ii este rusine??

  Cat il mai acceptam pe acest pirat??

 64. Eu nu vreau sa-mi cer scuze. Iti ceri scuze atunci cand greseste copilul tau, cu carente de educatie datorate tie, iti ceri scuze cand gresesti fata de altcineva, fiind un om educat, dar nu-ti poti cere scuze cand un descreierat, o paiata care bate copii si se-njura cu ospatarii, nasul bastarzilor si al curvelor blonde ajunse conducatoare de tara, un potator cronic care se uita cu un ochi spre rasarit si unul la marele licurici salivand languros atunci cand “pasarica” il striga pe cocos, nu, nu poti sa-ti ceri scuze in numele lui. Am ajuns sa ne fie frica sa criticam, sa spunem adevarul. Ni se cioparteste tara si noi asteptam cu mare interes “wikendu” sa mai facem un gratarel si sa bagam o berica la burtihan, ni se taie salarii si pensii pe nedrept si mai spargem o samanta intre maselele macinate de o istorie crunta a abordarii becaliene, ne pleaca doctorii si tragem o injuratura printre dinti, mai da-i draculi de spagari, noi muncim nu gandim, se fura alegeri si noi, marii eroi asteptam vara sa mai babardim o bucata agatata prin mallurile patriei. Maiestate, nu sunt un fan al d-voastra, dar v-am admirat intotdeauna stiinta de a tacea atunci cand prostii vorbesc. Chiar daca eu consider ca ati facut o greseala vis-a-vis de Maresalul Antonescu, arestandu-l (asta e parerea mea sincera), in niciun caz nu puteti fi numit sluga rusilor. Ar trebui sa luati pozitie, demn, vertical si fara sa va adresati animalului sa spuneti clar si raspicat ce s-a intamplat in decembrie 1947. Acum aveti ocazia sa lamuriti istoria cum numai d-voastra o puteti face. Nu lasati impresia ca ascundeti ceva si iesiti in fata spunand adevarul. Traiasca Romania!

  • sergiu nicolaescu, regizorul care a facut atitea filme despre virtutile comunistilor romani inainte de 1944, nu are calificarea necesara pt a lamuri problema. ascult opinia unor istorici, precum acad. dinu c giurescu.

   • Domnule Radu Tudor

    Meseria,calificare,intelepciunea inteleptilor cade in dispret sau devine ”TROACA” atunci cand Dumnezeu vorbeste prin gura celor mici. Am fost abandonati si punctum.

 65. Nu e la subiect mesajul meu, dar are legatura cu ce se intampla.
  Mi-e scarba de cei care nu merg la vot!
  Faceti domnule la televiziuni campanii de ridicat moralul oamenilor. Sa mearga in !@#$ mea la vot ca nu le ia mai mult decat privitul la IRI SI MONI. O ora din viata pentru sansa de a trai mai bine!
  Tot spuneti ca base si ceilalti cacati incearca demoralizarea oamenilor, ca toti politicienii sunt la fel si alte lucruri sinistre. Dar nu am vazut niciodata presa sa indemne oamenii sa mearga la vot. Sa voteze pe oricine, sa isi anuleze buletinul daca nu mai au sperante! Dar sa nu lase totul liber fraudei! Asta ar mai avea un avantaj: jegurile(de la toate partidele) nu ar avea bani sa dea spaga la toti pentru vot!

  Cred sincer ca vina este in totalitate a oamenilor care nu merg sa voteze cu buna stiinta. Pentru ca la oamenii ignoranti nu ai ce sa le ceri.
  Toate cele bune.

 66. Ceea ce a a spus “preaiubitul nostru conducator ” in functia sa de presedinte al Romaniei referitor la momentul istoric in care Regele Mihai a fost nevoit sa abdice , este de o marsavie crasa.
  Nu sunt un simpatizant al monarhiei sau adept al acesteia , dar consider ca acele afirmatii defaimatoare sunt de cea mai joasa speta si sunt scarbit ca fac parte din aceeasi natie cu cel care a facut afirmatiile.

  Vreau sa subliniez ca presedintele este in functie indiferent de ora.El nu este un functionar care munceste 8 ore pe zi si care seara se retrage acasa pentru odihna.
  Rezulta ca presedintele NU POATE AVEA PARERI PERSONALE LEGATE DE SUBIECTE ATAT DE FRAGILE in spatiul public.Nu poate avea aceste pareri intr-un studio TV din simplul motiv ca in acel moment el se adreseaza cetatenilor ( care il asculta sau nu ) si in mod automat afirmatiile sale NU MAI SUNT PARERI PERSONALE ci idei clare ale ROMANIEI ,stat pe care el il reprezinta.

  Concluzia este simpla.El a calcat in picioare ,efectiv, intreaga istorie a tarii.
  Alllloooooo ,oameni buni omul ala cand a spus ca Regele Mihai este tradator ….A FACUT-O IN NUMELE VOSTRU ,AL MEU A TUTUROR CELOR CARE SUNT ROMANI.

  Cand mergeti in strainatate ( Spania , Franta , Marea Britanie ) si vreti sa munciti DAR VI SE INTOARCE SPATELE sa stiti motivul.
  Cand voi vreti sa munciti peste hotare in Anglia spre exemplu , dar Anglia nu va accepta ca voi sa munciti acolo SA STITI MOTIVUL.
  Cand voi sunteti nevoiti sa munciti ILEGAL prin Spania si Italia de acum incolo , e bine sa stiti motivul pentru care acele state nu vor sa v-a primeasca.
  Cand fabrica in care lucrati se inchide pentru ca , NU EXISTA INVESTITORI STRAINI , sa stiti ca acei investitori nu vin pentru ca cineva a avut grija sa DISTRUGA relatiile internationale.

  Indiferent ca sunteti prea mici sau prea mari , indiferent ca va intereseaza sau nu un subiect , indiferent ca voi considerati ca toti politicienii sunt la fel , in cele din urma voi suferiti de e urma acelui vot pe care il dati anumitor persoane.

  Deacum incolo cand parintii vostrii isi pierd pensiile , salariile , cand voi sunteti nevoiti sa munciti pe salarii de mizerie sau pe plantatiile de capsuni din Spania, sa stiti ca toate astea se datoreaza acelui moment odata la 4 ani in care votati.
  Poate toti sunt la fel , dar poate toti nu sunt atat de inconstienti,
  Oameni buni , Romania nu este buricul pamantului si noi depindem de ceea ce cred altii peste hotare despre noi.
  Cand votati deacum pentru ca vi sa dat o galeata sau un pui , intelegeti ca acea galeata sau acel pui SUNT TOT ALE VOASTRE din banii care vi sau luat la pensii , salarii etc.

 67. Intrebare
  daca se mai discuta mult despre monarhie, o sa ne trezim cu basescu ca face ca atunci cu primarul sibiului “vreti rege, va dau eu unul!”
  Credeti ca o sa-l propuna pe bercea mondialu, pe paul sau se ofera el?

  In legatura cu regiunile, eu cred ca ne paste o noua crestere a TVA-ului. a mai facut-o odata cand “de el a avut o solutie cu reducerea pensiilor dar nu l-a lasat curtea const, deci n-a avut incotr-o”. asa si acum, nu are alta solutie, toti sunt contra si nu vor regiunile lui asa ca de! e nevoit sa mareasca tva-ul.

 68. Salutari la toata lumea,

  Nu am avut timp sa citesc tot ce s-a mai scris aici. Este posibil sa reiau alte propuneri sau opinii similare care se gasesc deja postate aici si care acuza sau condamna sacrilegiul facut de T. Basescu fata de MS Regele Mihai I si in egala masura fata de Romania si Poporul ei !

  In timp ce aceste Declaratii Monstruoase si Demente isi fac efectul agitind pe toti oamenii de bun simt si cu respect pentru istoria si viitorul Romaniei, declaratii care creaza animozitati si curente anti romanesti prin toate Cancelariile lumii civilizate in afara de cea a Ungariei, in acest timp acest individ descreierat pleaca sa se intilneasca la Budapesta cu cei care doresc dezmembrarea Statului Roman, cu cei care cer sa le fie cedate teritorii ale Patriei noastre, dupa modelul Trianonului !

  Acest personaj josnic care il calomniaza pe Regele Mihai de tradare si aservirea Romaniei la interesele U. Sovietice, a savirsit atitea tradari si infractiuni impotriva intereselor Romaniei incit ar fi de ajuns ca la o judecata sumara dar dreapta sa primeasca pedeapsa maxima !

  Mentinerea acestui om bolnav si iresponsabil in continuare in functiile pe care le detine ii va permite sa produca noi si din ce in ce mai mari Pagube Intereselor Romaniei !
  Daca dorim sa oprim dezmembrarea si disparitia Statului si Natiunii Romane, atunci Parpanghel si cu Romica lui blonda va trebui sa fie alungati de la Cotroceni si pusi sa raspunda in fata unei Justitii corecte impreuna cu Camarila, impreuna cu cei din Institutiile statului care i-au sustinut, vor trebui sa raspunda pentru toate faradelegile comise impotriva noastra !

  T.Basescu este un pericol permanent care actioneaza impotriva Interesului National, care pune in pericol Siguranta Nationala in cardasie cu fel de fel de grupuri, mafii sau pur si simplu indivizi dubiosi !

  Cred ca lui T. Basescu, acestui individ Malefic care distruge tot cu ceeace vine in contact, AR TREBUI SA I SE RETRAGA CETATENIA ROMANA !
  Automat trebuie sa fie decazut din toate drepturile care i le confera cailtatea de cetatean, inclusiv acela de a fi Presedinte al Romaniei !
  Acest Schacal nu merita, nu mai are voie, nu are dreptul de a mai fi compatriot cu noi, cu Poporul Roman !
  Locul lui este ori la Puscarie ori la Casa de Nebuni !

  Aceasta incercare ar putea fi testul supravietuirii noastre ca Stat si Natiune !

  Dumnezeu sa binecuvinteze Romania !

  • perfect deacord ……dar nu numai el …..regele a plecat cu intreaga sa suita ……si el ar trebui sa demisioneze cu ei cu tot ….

 69. :))))))))))))) ce comici sunteti toti sincer, maiestate, inaltimea voastra, prea sfintia voastra :))) tare :))))
  Tudor Radu am o provocare pentru tine imi spui daca sa zicem Mihaitza e obligat sa semneze si obligat sa trimita la rusi tone de valori cu ce mandrie de rege se intoarce in aceasta tara ???? …
  Adica pt el totul e un cosmar, imi spui pentru cei ramasi in tara si executati sau mai rau obligati sa slujeasca acele vremuri ce a fost ??????…vine in tara si ce face ???? aduce ceva din vagoanele cu aur si valori ?? NU …vine sa mai ceara …omul s-a invatat pe closca de aur aaaa si pe aceia ne-a dat-o la rusi.
  Unde e casa regala cand olanda ne pune bete in roata, cand anglia nu ne da drept de lucru, sau nu poate sa faca nimic fara sa-i pice ceva, am vazut aseara la un alt Mihai (asta e ok ) Gadea intr-un interviu, cand e intrebat de legaturile cu casele regale din strainiate, s-a infoiat (trufia unuia e un pacat nu o virtute) parca era adrian minune si se lauda ca e var primar cu leo de la …de unde o fi si ala ca imi scapa acum …
  Stiu Radu ti-se va parea ca il demigrez …dar citeste cu atentie nu am zis nici un neadevar, el nu a facut niciodata nimic gratis pentru noi.. niciodata nimic ….
  Si asta ma revolta pe mine mai mult ca e promovat pe nemerit ca o valoare, as cita pe Mircea Badea ” te nasti rege , asa si, ce ai facut pentru a o merita ? ”
  Ca o incheiere faceti emisiuni frumoase la antena 3 dar te rog fara regi, suntem mai multi care consideram ca un rege nu pleaca niciodata capul sau ne indeparteaza valorile… a dorit sa mai traiasca si sa nu fie martir intaleg asta, si totul a murit atunci rege, regat, cred ca a fost despagubit pe masura ..
  aly_in2001@yahoo.com

 70. Majestate, Impacati-ne Presedintele, Invitati-l Macar La O Sindrofie!

  Altfel prostu’ asta, de nu stie Istorie nici cat un copil de clasa a IV-a, ne va teroriza in continuare cu imbecilitatile care-i bantuie taratacuta aia seaca, de n-o sa ne vedem! Va rog eu, invitati-l la o receptie ceva acolo, dati-i sa bea whisky cat poate sa duca bou’ cand bea apa, faceti o poza cu el si cereti-i autograf, ca asa l-au invatat manelistii si supusii regelui Cioaba, care l-au votat si a doua oara si, in primul rand, nu uitati s-o invitati si pe d-na ministru de la Turism si Dezvoltare. Eventual faceti o poza cu amandoi, dati-i o salba de strasuri cadou Elenei sa aiba cu ce sa se laude in cartier.
  Altfel este de rau pentru romani, Majestate!
  La cat de meschin si razbunator este tembelu’, cine stie ce dracu poate sa-i mai “fulgereasca” prin vidul cranian si iar ne trezim cu vreo nazdravanie de intram in atentia presei internationale cu staif si priza la public, la capitolul “Asa, nu!”
  Faceti acest lucru pentru poporul roman care efectiv nu mai stie ce sa faca cu nebunu’ statului si poate ca asa se va cuminti/calma macar pentru o perioada.
  Sa Ne Traiti Cu Sanatate Mult Timp De Aici Inainte !
  Sa fiti iubit
  marcus

  Traducerea articolului:

  “Presedintele lanseaza un atac la adresa regelui, facandu-l responsabil pentru Holocaust, in Romania

  Bucuresti, Romania – Presedintele Romaniei a lansat un atac dur impotriva fostului sef de stat, Regele Mihai, acuzandu-l ca ar fi responsabil de Holocaust in Romania si numindu-l “sluga rusilor”.
  Intr-un interviu acordat postului de televiziune B 1, in cursul zilei de miercuri, Traian Basescu a spus ca Mihai a fost seful statului in timpul regimului profascist al dictatorului Ion Antonescu, motiv pentru care trebuie sa fie si el tinut responsabil pentru moartea a aproximativ 280.000 de evrei si 11.000 de tigani.
  In 1944, in timp ce Romania era aliata cu fascistii lui Hitler, Mihai o organizat o lovitura de stat impotriva lui Atonescu in urma careia Romania a schimbat taberele si s-a alaturat Aliatilor.
  Basescu l-a numit pe Mihai “o sluga a rusilor” intr-un interviu, adaugand ca abdicarea sa, fortata de comunistii sustinuti de sovietici in Decembrie 1947, a fost “un act de tradare”.
  In Noiembrie 1947, in conditiile in care comunistii au preluat controlul in Romania si in regiune, fapt care i-a determinat pe monarhii din Estul Europei sa plece in exil in West, Mihai a surprins guvernul Romaniei in momentul in care s-a reintors in tara dupa ce participase la nunta regala a Printesei Elisabeta cu Printul Philip, in Marea Britanie.
  O luna mai tarziu, guvernul comunist, sprijinit de sovietici, i-a transmis faptul ca daca nu va semna documentul de abdicare vor fi executati 1.000 de romani. El a abdicat pe data de 31 Decembrie 1947 si si-a inceput exilul in Anglia si in Elvetia. Cetatenia romana i-a fost redata in 1997.
  Comentariile lui Basescu i-au uimit pe romani, care-l respecta pe rege si apreciaza rolul sau in Istorie. Basescu a reluat ecourile comuniste in care rolul lui Mihai a fost minimalizat de catre regim si pozitia sa desconsiderata.
  Relatiile dintre Basescu si Mihai au devenit incordate dupa ce ginerele regelui si-a declarat intentia de a candida la presedintie.
  Presedintele a fost marcat de faptul ca planurile sale de reorganizare a teritoriului Romaniei au fost refuzate de partidele de opozitie si de partidul etnic al maghiarilor care sustine guvernul in eforturile sale de supravietuire.
  Mihai, care va implini 90 de ani in acest an, este unul dintre putinii lideri supravietuitori ai celui de-al Doilea Razboi Mondial si a avut relatii bune cu comunitatea Evreiasca in timpul domniei sale.”

 71. T.Basescu, un Presedinte aflat in permanenta stare de Delirium Tremens, conduce impreuna cu pleava societatii romanesti dar si de pe alte maidane straine, Romania spre dezastru !

  Singura solutie salvatoare este indepartarea lui cit mai grabnica de la pirghiile puterii si de la resursele cu care cumpara sau santajeaza toate aceste zdrente tradatoare din jurul sau, hiene care cu boturile ranjite si imbalosate vind Interesul National pentru 30 de arginti !
  Aceste Iude care isi vind Sufletul Satanei de la Cotroceni sint la fel de vinovate ca si Tartorul lor T.B. sau Ibovnica lui vopsita’n Papagal !

 72. Acest imbecil numit BASESCU.A deschis cutia Pandorei cu regionalizarea sa.Mai nou si tiganii spun ca sant mai numerosi ca maghiarii dand a intelege ca vor si ei o particica din romania.Bune spune vorba Romaneasca .,sa te feresti de futaiul schiopului si nebunia chiorului.Romania se va reampartii datorita banditiilor care de 21 de ani sant la putere sub forma partidelor politice.Acesti derbedei in majoritatea lor au fost pt interesul lor personal,familiar si de partid.Natiunea nu a existat pt ei.Au fost lingaii Americaniilor si Occidentului.Niste lingai ai FMI-ului criminal.Au fost niste papusi in mainiile altora pt ei scaunul fiind mai important.Numai o dictatura si pedeapsa cu moartea pt aceste hahalere mai salveaza romania.

 73. O remarca interesanta in cursul interviului de trista amintire:uitati-va cum pronunta Basescu numele vasului sovietic Moskva si coroborati asta cu o mai veche observatie a unui bun profesor de limba rusa legata de felul de a pronunta “l”-ul al numitului presh.Adica,se pare ca Basescu a vorbit fluent limba rusa intr-o vreme si inca se vede.Si mai are tupeul sa spuna ca el este antirus…

 74. Stimate d-le Radu Tudor,
  In sfarsit avem posibilitatea sa comunicam mult mai facil cu dumneavoastra, comparativ cu blogurile emisiunilor pe care moderati sau la care participati. Vreau sa va spun, in primul rand, ca va urmaresc in aproape toate aparitiile televizate si din presa scrisa, in marea majoritate a acestora consider ca ma regasesc in opiniile pe care le expuneti. (Nu sunt un adept al cultului personalitatii, doar va cunosc, inclusiv personal, si va apreciez pe masura).
  Revenind… era sa spun la oile noastre dar cred ca mai nimerit este sa spun la ciobanul nostru. Cred ca incercarea tuturor oamenilor (cu capul pe umeri) care incearca sa-l convinga pe presedinte cat de mult a gresit nu va face decat sa sa-i aduca prejudicii de imagine Majestatii Sale. La ce ma refer? Nu m-ar mira ca saptamana viitoare, Maiestatea Sa – Regele Mihai sa fie chemat la DNA pentru a-i fi prezentata inceperea urmarii penale pentru …tradare. Iar ca probe vor fi folosite inclusiv inregistrarile telefonice ale membrilor familiei regale, scoase din context, care vor proba faptul ca a primit foloase necuvenite (Castelul Peles – se leaga cu pozitia premierului privind ilegalitatea retrocedarii?) ca urmare a deciziei de a abdica.
  Nu credeti ca in regimul acesta se poate intampla orice?
  Recunosc, am fost ironic, dar este singurul mod in care trebuie tratat un personaj cu un astfel de comportament, precum presedintele. Felicitari Casei Regale care a ales sa ignore declaratiile presedintelui.

 75. Mi-a plăcut răspunsul regelui la această mitocănie. Sau, mai bine zis, absenţa oricărui răspuns.
  O dovadă a nobleţei.
  Din liniştea care vine dinspre casa regală aud, asurzitor: “Aquila non capit musca”.

 76. Radu,nu este vorba de polemică.Dacă regele nu-l aresta pe Antonescu și l-ar fi lăsat să semneze un DOCUMENT DE ARMISTIȚIU alta ar fi fost soarta României.Atât am vrut să spun.Putea apoi să se alieze cu toți aliații. Răspunsul tău ar fi fost mai deștept dacă spuneai că istoria nu se scrie cu ce-ar fi fost dacă… sau măcar că soarta României fusese deja decisă și nu la Yalta ci la Teheran.Oricum la vremea aceea,știe toată țara Mihai nu era tocmai rege,ci un puțoi regal.Mihai are doar ”meritul” originii și acela că a ajuns la venerabila vârstă de 90 de ani.
  Radu îți doresc multă sănătate și succes în lupta cu puterea.

 77. Mi-e rusine cu un asemenea presedinte iar batranii spun ca oamenii ”insemnati” au o rautate ascunsa, perversa, pe care o folosesc sa-si mascheze uratenia sufletului si a trupului.” Presedintele meu”, cum spune Niels Snecker , are ce ascunde cu varf si indesat . Comportamentul din ultima vreme arata clar faptul ca se indreapta cu pasi repezi catre un soi de schizofrenie asociata cu dementa .

 78. Chiar daca mai multi oameni iar spune ca e bea… , pardon , ca a gresit birjereste el ar hahai marinareste si ar spune ca a dat sah la Rege , pe sistemul na ca v-am ciuruit …

 79. La atacul presedintelui, regele a tacut. Cainii latra, caravana trece. Asa a procedat regele si la abdicare, a trecut… Plansul tarii l-a auzit?
  Da, vremurile dificile cer gesturi speciale. Putem demisiona/abdica: eu, tu, Mihai a lu’ Gheorghe din Cucuietii din Deal, Regele trebuia sa recurga la un gest…REGAL! Vezi exemplele multor regi in istorie…. Era constient ca tara n-avea scapare, cu el sau fara el. Tinea numai de demnitatea regala sa ia o atitudine mareata. N-a fost sa fie. Asta a fost! A plecat, il astepta logodnica, nunta, traiul pe meleaguri straine, departe de necazurile tarii….
  A fost ultima consecinta a unui intreg sir de greseli regale ce au inceput in jurul lui 23 august 1944…!
  Sub patronajul Palatului si cu comunistii Patrascanu si Bodnaras – care faceau jocurile-, s-a sabotat efortul de razboi al Romaniei. Soldatii romani isi dadeau vietile pe frontul din Moldova, in timp ce complotistii ii injunghiau pe la spate. Cei care au supravietuit au fost facuti prizonieri, peste 130.000 de suflete. Sa fi fost in pielea lor, cand au inteles ca au fost facuti cadou rusilor de catre rege, pe gratis! Sa fi trecut prin gulagul sovietic….
  A facut regele macar gestul -tarziu- de a returna dezonoranta medalie Victoria? Chiar as vrea sa stiu. Daca a pastrat-o, nu mai am nimic de adaugat…

 80. Se incearca spalarea Regelui. Mie greu sa cred ca presedintele Traian basescu este interesat de istorie sau ca el are momente de meditare asupra trecutului,parca il si vad.Cred mai degraba ca i s-a zis: zi asa si asa.
  Un presedinte rau famat cum este Traian Basescu,atunci cand vorbeste de rau despre rege,chiar si atunci cand are dreptate(putin colorata),nu poate decat sa starneasca simpatia opiniei publice despre rege. Respect pentru Sergiu Nicolaescu si Cristian Tudor Popescu care si-au pastrat echilibrul.

  Am fost abandonati,regele nu ne-a iubit pana la capat.El este Esau care nu ne-a pretuit cum se cuvine si astfel binecuvantarea a trecut in mana altuia,a lui Iacov.Sarcina ce ii revenea regelui a fost implinita de catre maresalul Ion Antonescu,aceea de jertfa pentru pacate.

Leave a Reply