Parlamentul l-a validat, miercuri, pe Marian Neacşu pentru a ocupa funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Marian Neacşu a obţinut 262 voturi pentru, 92 împotrivă. Cele mai multe voturi au venit de la PSD.

Marian Neacşu a fost secretar general al PSD, iar în prezent este membru in conducerea PRO România.

De cand Viorica Dancila a preluat conducerea PSD, o apropiere concreta cu Victor Ponta si Pro Romania s-a produs.

Partidul mai mic a primit postul de chestor al Camerei Deputatilor.

Parlamentarii Pro Romania l-au votat pe Marcel Ciolacu la sefia Camerei Deputatilor.

Europarlamentarii Mihai Tudose si Corina Cretu s-au afiliat grupului social-democrat in Parlamentul European.

Multe alte legaturi puternice intre vechii camarazi din PSD si cei de la Pro Romania s-au activat dupa 26-27 Mai.

3 COMMENTS

 1. Out off : Vin tot felul de habarnisti in “Punctul de intalnire”, si sunt girati in ce elucubreaza, sub “stampila” emisiunii.
  Concret : tocmai ce se manifesta o doamna de la PNL ca ai lor s-au abtinut la vot pe legea pensiilor, pe motiv ca statul nu garanteaza plata pensiei, vis-a-vis de retinerea de angajator si nevirarea contributiilor.
  Si mai concret :
  1. declararea contributiilor se face de angajator, pe CNP (informatii ce ajung si la anaf, si la institutiile interesate) – se numeste Declaratia 112, o depune angajatorul, on-line, la termene reglementate (lunar, trimestrial)
  2. plata contributiilor se face pe codul fiscal al angajatorului (fiscul asa urmareste ce s-a declarat anterior, de catre angajator, si inchide, prin plata urmarita pe cod fiscal, global, NU pentru fiecare salariat al angajatorului)
  3. neplata contributiilor, pe langa faptul ca e cam penala (stopaj la sursa), atrage, oricum, executarea disponibilului din contul curent al angajatorului (in seama caruia s-a inregistrat obligatia respectiva, in termen de maxim-maximorul doua luni (si fiscul stie conturile, se duce direct la tinta).
  Prin urmare :
  – Casa de Pensii n-are evidenta nominala, pe CNP, a sumelor nevirate (nici macar fiscul n-o are, ca nu urmareste pe CNP, urmareste pe cod fiscal angajator)
  – pensia NU e conditionata de plata contributiilor (nu e raspunderea angajatului; de fapt, asta s-a si urmarit, oarecum, la trecerea contributiilor la angajat – o alta masura la care PNL-ul sarea cat casa, dar care, se vede, s-a implementat cu succes – sa fie “impins” angajatorul la plata contributiilor pentru salariat).
  Deci specialistii “lu’ peste” zic sa vorbeasca acasa la ei, in baie; unii ne mai si pricepem, mai citim Legea pensiilor, Codul Fiscal… Rade lumea, bre, rade rau !
  (PS : Jurnalistul n-are cum sa stie si cu fiscalul, si cu armele, si cu politicul; deci, gazda d-aici nu trebuia sa stie cum e cu fiscalizarea pentru pensii; politicianul, insa, care s-a abtinut, trebuia sa stie; c-ajunge, maine-poimaine, sa voteze ca in “hac”, Caragiale : Parol, eu cu cine votez !?? Sau, chiar asta face ?! C-asa cam pare….)
  D-na in cauza e clar ca e “de dreapta”, dar habar n-are cum functioneaza fiscalitatea in concret… Si, mi-e teama, ca ea sunt multi (n-am vazut din platou sa sara cineva sa-i explice distinsei ca bate campii, ca mecanismul e altul !
  Aaaa, ca nu sunt bani la pensii daca angajatorii nu platesc ce retin de la angajati ?! Asta e alta problema; dar tot fiscul o rezolva : somatie, titlu executoriu, poprire !
  (Alt PS : Daca, intr-o emisiune, vine vorba de mecanica, fizica cuantica, istoria religiilor, o sa ma uit si sa cred; totusi, cand unii vin “pe sticla” doar sa abureasca ecranul si p-aia de ne uitam, cam strica treaba…)

 2. Două mențiuni simple, de dragul adevărului, nu că ar conta vreodată adevărul:
  1. Marian Neacșu nu face parte din “conducerea PRO România”. Nu are nicio funcție de conducere la nivel central și este simplu membru de partid.
  2. Europarlamentarii PRO România au devenit membri grupului S&D numai după ce i-a dat Cioloș afară din Renew Europe.

Leave a Reply