O rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean în cursul dimineţii de luni a căzut în extremitatea de nord a localităţii Naslavcea din Republica Moldova, aflată la graniţa cu Ucraina, anunţă portalul Unimedia.info. Deocamdată nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuinţe din localitate s-au spart

Autorităţile ucrainene au informat că luni dimineaţa a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc, de pe teritoriul Ucrainei, care se află la o distanţă de 10 km de barajul Naslavcea, conform aceleiaşi media.

Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, fiind vizate transformatoarele electrice.

În acest context, autorităţile ucrainene susţin că nu există pericol de inundaţii.

La ora actuală, efective ale Ministerului moldovean de Interne au încercuit zona în care a căzut racheta, pentru a evita posibile pericole, iar un grup de documentare se află la faţa locului.

În cursul unui atac masiv cu rachete asupra Ucrainei luni dimineaţă, o rachetă inamică a căzut pe teritoriul Republicii Moldova. Mai multe case au fost avariate, a relatat la rândul său postul de televiziune ucrainean Kanal24.

Printre ţintele atacului rusesc din această dimineaţă a fost şi centrala hidroelectrică de la Novodnestrovsk, aflată la doar 15 km de Republica Moldova, relatează portalul Deschide.md.

Ca urmare, Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova a anunţat sistarea activităţii a cinci puncte de trecere a frontierei. Este vorba în primul rând de Giurgiuleşti-Reni care nu funcţionează din cauza deconectării energiei electrice pe partea ucraineană.

Şi-au întrerupt activitatea şi punctele de trecere a frontierei din Otaci, Larga, Unguri, Briceni din motive de securitate, după ce autorităţile ucrainene au interzis trecerea frontierei în contextul riscurilor de atac aerian asupra Ucrainei.

‘Recomandăm călătorilor să opteze din timp pentru punctele de trecere din proximitate sau să amâne, în măsura posibilităţilor, deplasările în Ucraina’, recomandă Poliţia de frontieră moldoveană, scrie Agerpres.

Leave a Reply