Se miră permanent destui indivizi români sau străini de faptul că nu ne iubim ţara. De ce o criticăm atât, de ce suntem pesimişti, de ce nu vedem nimic bun. O reacţie relativ normală, dacă ar fi să ţinem cont de sentimentele fireşti ale unui locuitor în condiţii civilizate, într-un spaţiu geografic dat. Nefirescul e firesc în România, anormalul e normal. Şi invers. Majoritatea situaţiilor pe care le înfrunţi zi de zi îţi solicită psihicul la maximum. Cum foarte inspirat a definit această trăire Mircea Badea, trăim în România, şi asta ne ocupă tot timpul. De cele mai multe ori, simţi că acei oameni plătiţi mai bine sau mai prost să-ţi facă traiul zilnic unul normal au tendinţa naturală de-aţi pune beţe în roate.

Paradoxul face ca printre funcţionarii cu salarii mici găseşti mai multă înţelegere. Ţara în care locuiesc eu, frumoasă fără doar şi poate (dar nu mai mult sau mai puţin decât altele pe care le-am văzut), e victima unei grupări pe care n-aş ezita nici o clipă să o numesc drept criminală. O gaşcă de oameni cu privilegii, cu un trai fără nici un fel de griji, care au no­ro­cul (lor) porcesc să administreze ba­nii ţării. Şi ghinionul nostru. Cei mai importanţi oameni ai ţării ne predică ne­voia de austeritate. Să acceptăm cu toţii tăierile. Acest proces anima­lic, descoperit cu şi mai mare poftă pe măsură ce ritualul avansa, e valabil pentru cei mai expuşi. Cei mai săraci, cu veniturile cele mai mici. Şi în sectoarele cu cele mai mari nevoi de fi­nan­ţare. Sănătate în primul rând, apoi infrastructura, educaţie, ordine şi siguranţă publică.

Acolo au năvălit do­cumentele guvernamentale, expresii ale angoaselor prezidenţiale. Să nu angajaţi, să taiaţi salarii, să concediaţi suplimentar. Tot sistemul naţional este într-o avarie indusă de nişte personaje sinistre. Ele coboară zi de zi din limuzine întunecate precum utilizatorii lor şi spun: săracilor, trebuie să fiţi şi mai săraci. Noi, bogaţii, purtători de haine revoltător de scumpe, locuitorii în vilele plătite de stat, beneficiarii unor afaceri de sute de milioane de euro, vă spunem vouă: gata, nu se mai poate, vine al doilea val de criză, trebuie să vă sacrificaţi în continuare. Din cauza voastră, a salariilor insuficient tăiate, a pensiilor insuficient impozitate, a şomerilor încă puţini, statul, adică noi, o duce greu. De voturile voastre, milioane de cerşetori, n-au nevoie nici teologii cufundaţi în jacuzzi şi fundaţii pline de bani. Sunteţi 11 milioane de asistaţi. Grăbiţi ieşirile din sistem. N-avem loc de voi să conducem ţara, să ne hârjonim cu mafioţii şi interlopii, să întoarcem ţara cu fundul în sus, să numim apropiaţii noştri penali în cele mai importante funcţii.

Dictatura neamurilor proaste, a incompetenţilor şi a celor care urăsc sincer majoritatea populaţiei şi chiar ţara a dus la rezultatul neverosimil de astăzi. La dezbinarea fără precedent, la o lipsă gravă de progres, la băltirea marilor proiecte de ţară, la distrugerea perspectivei şi speranţei cum n-am avut în ultimul deceniu. Suntem conduşi de nişte loaze grobiene, urmaşii mutanţi şi extrem de bogaţi ai Anei Pauker, ai lui Tudor Postelnicu sau Emil Bobu. Perso­naje care-ţi dau frisoane prin needucaţia lor şi care au pretenţia că filosofează, că fac totul cu dreapta, că sunt coborâţi cu harzobul din ceruri. Fură cu două mâini, zilnic fac ilegalităţi, încalcă toate regulile pe care apoi tot ei la clamează ca fiind principii de viaţă politică şi socială. Au fost şi liberali, şi socialişti, dar acum se pretind populari. Chiar creştin-democraţi. Deşi nici unul dintre marile păcate lumeşti nu le este străin.

Ţara asta, în care trăiesc acum, o iubesc doar pentru geografia ei. Pentru conducătorii ei şi pentru politica acestui regim, o detest.

24 COMMENTS

 1. Cata dreptate ai!
  Nu stiu, de multe ori ma intreb ce e cu noi romanii, de ce cadem mereu din lac in put. E usor sa spui : destinul. Mai greu e sa recunoastem ca-s de vina lipsa educatiei, saracia si lipsa de constiinta civica. Pentru ca ele se alimenteaza reciproc si constituie un cerc vicios. Din care, pentru prima data dupa multi ani, incep sa cred ca nu mai avem sanse sa iesim. Totul concura la omorarea spirituala (asta cand nu-s ucisi fizic) a celor care inca mai gandim si am vrea sa schimbam Romania in bine. Daca voi, jurnalistii, veti abandona scarbiti si obositi lupta, inseamna ca putem stinge lumina.

 2. Nu inteleg de mult prea mult timp ceva:
  Voi faceti emisiuni despre Base,coruptie,clanuri,interlopi….asa si?Vorbiti despre masoni,oculta mondiala,despre antihrist,despre adevarul aflat in spatele vaccinarii populatiei.
  Vorbiti despre ecumenism,despre templul lui solomon care se ridica din nou….despre mesajele subliminale care ii adorm pe romani.
  Nu aveti voie?
  Faceti emisiuni despre personaje si fapte pe care romanii le cunosc deja,traiesc cu ele in fiecare zi.
  Cui folosesc toate astea?

 3. Anii comunismului Ceausist au creat o anume societate acesti indivizi o cunosteau bine stiau ce preluau ca doar ei lucrasera la acest ,,model,,. Modelul era numai bun de calcat in continuare pe cap Romanii au fost dresati bine: cu frica in oase,viteji prin jurul propriilor gospodarii dar cand e vorba de a-si striga nemultumirile in public le piere vitejia,turnatori de vecini doar pentru o mangaiere pe cap din partea autoritatilor multumiti cu resturile alimentare infulecate cu ratia,remunerati mizer si cu spiritul de turma bine invatat aceasta gloata de majoritari romani ,,isi merita soarta,,. Cliseele bine invatate si reproduse de Romani de genul: (referitor la salariile sau pensiile mizere incasate) PUTINI, II IAU NU II DAU; ALTUL DACA VINE LA CONDUCEREA TARII CREZI CA FACE MAI MULT;CAPUL PLECAT SABIA NU IL TAIE nota mea..nu il taie ii da la m..e ETC aceasta turma de slabi perversi si milogi isi merita soarta cine venit la conducerea tarii vazand ,,materialul,,preluat nu l-ar fi exploatat in continuare?

 4. Da e pacat unde am ajuns,dar am ajuns si datorita noua,datorita unor oameni care nu au inteles ca este nevoie de schimbare in tara asta care se duce de rapa pe zi ce trece mai mult si ce au facut acesti oameni au mers si merg si acum mana in mana cu clica mafiota al lui Traian Basescu si al lui Boc care face poc.Avem mare nevoie de o schimbare in tara asta,nu de alta dar o sa riscam sa ne sufocam de tot in tara lu’peste prajit,daca aceasta schimbare nu o sa vina atunci chiar ca nu o sa ne mai salveze nimeni de la dezastru,o sa ajungem mai rau ca Grecia si sper sa ma insel si sa nu ajungem mai rau ca Grecia,deoarece numai de asta nu avem nevoie acum.Sper sa vina o schimbare in tara asta,pentru ca nu se mai poate asa,este inadmisibil ceea ce se intampla in tara asta,o sa ne ducem de rapa,o sa ajungem vai de mamam noastra,ce o sa se aleaga din tara asta daca o sa mai ramana Zeus la putere,oare ce o sa se aleaga?De ce oare nu se gandeste si la tara asta Traian Basescu,mai ales la oamenii din tara asta care sufera si care nu mai pot,cine oare mai poate cu acest regim care pur si simplu ne-a ingropat si ne ingroapa pe zi ce trece mai mult in tara asta care a devenit din ce in ce mai pustie de restul lumi,nimeni nu ne mai baga in seama,oare de ce ar mai face-o?Pentru ce sa ne mai bage in seama?Asa ca singura solutie pentru salvarea tari astuia si a noastra este schimbarea actualei puteri cu niste oameni competenti care sa faca o data si o data ceea ce trebuie pentru tara asta,astfel o sa riscam sa ne afundam din ce in ce mai mult in prapastie?

 5. Si inca ceva Radu Tudor,cati dintre vecinii sau cunostintele femeii care nu avea bani de uniforma scolara ai vazut venind si sustinand-o? Niciunul ca am devenit o natie de dusmani intre noi care stau in casa si se bucura ca ei au avut bani de uniforma iar vecina e amarata. Asta a devenit Romanul doar pentru el si bucurandu-se de raul colegului sau vecinului…greata,scarba.Cat despre slugile umile ale puterii directori de scoala sau alti directori care ,,biciuie,,lumea ca sa vada conducerea cat de slugi sunt ei si sa le mai arunce pe podea un bot de mamaliga asupra caruia sa se repeada ca animalele aceeasi scarba si greata. Bai directorule daca femeia nu are bani sa cumpere uniforma scolara dute dracu si te spanzura si fa un bine umanitatii. Sluga jegoasa!

 6. Nu am replica la articolul pe care l-ai scris. Perfect adevarat. Am ajuns in postura de a nu avea ce face. Intrebarea este daca va fi cineva bagat la puscarie pentru aceasta mizerie in care ne scaldam acum.

 7. Romanii isi iubesc tara. Romanii adevarati. Ba chiar ii doare rau. Doar ca au ajuns in situatia ca tocmai acestia sa nu fie bagati in seama oriunde se duc. Rareori mai gasesti oameni adevarati in institutii publice.
  De exemplu daca te duci la politie sa reclami un infractor, prima grija a sefului politiei este sa-l anunte ca tu l-ai reclamat. Sunt mii de cazuri.
  Daca te duci la APIA sa iei subventia, dupa ce ca le faci tu toata treaba cu documentatii identice pe care le depui an de an, referentul iti cere spaga pt el si pentru “doamna” de la Bucuresti.
  Daca vrei sa organizezi un festival intr-un oras, primarul iti cere spaga mai mare decat potentialul profit. Altfel nu iei nici o autorizare. Daca il superi explicandu-i de la obraz ce beneficii are urbea, chiar a doua zi ai politia economica pe cap. Acelasi primar care a impartit spatii comerciale pe doi lei publici la interlopi. Iar toate lucrarile publice costa de 5,6,7 ori mai mult decat normal.
  Exemple ca acestea sunt poate cu zecile de mii la nivel national, si te intrebi de ce?
  Intr-o tara in care presedintele e un bisnitar, primul ministru un nimuric, asa cum ii spun ardelenii adevarati, ministrul de interne de nivelul unui simplu agent de circulatie, ministrul dezvoltarii o prostituata, al treilea om in stat a avut o cariera de manechin mediocru, ministrul transporturilor o retardata, ministrul muncii de nivelul unui referent de ajofm mediocru, ministrul economiei un mutant economic, ministrul finantelor cu un nivel sub al unui sef de birou din cea mai precara agentie de finante locala, ministrul apararii un escroc mediocru, iar ministerele mediului, sanatatii, culturii date pe mana unor spioni.
  Nu avem ce pretentii sa avem de la asemenea creiere putregaite.
  In lipsa unor functii vitale ale creierului uite ca s-a dezvoltat zona de cleptomanie. E singura care functioneaza la ei.
  Fac si ei ceva in zona lor de specializare. Sunt specialisti, ca tot ne plangem ca nu avem.
  Daca prin minune cei mai competenti si adevarati 500 de romani ar ajunge la conducerea tarii le va lua 10 ani sa repare distrugerile cauzate.
  Noi nu ne criticam tara ci criticam plaga care s-a abatut asupra ei.
  Patrimoniul romanesc (romanii adevarati, monumentele istorice si de patrimoniu, resursele materiale, financiare etc) e jefuit, vandalizat si distrus.
  Iar conturile personale se umfla zilnic.
  Daca s-ar aduce la buget tot ce s-a sifonat, Romania ar deveni a doua zi tigru economic. Poate ca nu m-ar mira sa ajungem la 1000 mld. de euro.
  Romanii stiu ca le-au fost taiate salariile si pensiile doar pentru a ingrosa conturi personale.
  Romanii vor un proces pentru genocid si subminare a economiei nationale.
  Romanii vor catuse.
  Romanii vor confiscarea averilor furate.
  Romanii vor golirea conturilor personale din strainatate.
  Asta ar fi o adevarata reforma in Romania.
  O poate face cineva?

 8. Arabii, in Dubai, Qatar si alte petice de desert unde nu e decat nisip si petrol, nu au aur, metale neferoase, ape minerale, uraniu, etc. au realizat adevarate minuni, paradisuri in desert. Au avut petrol, e adevarat, dar si noi avem, si il exploatam de vreo 150 de ani. Dar mai avem multe alte lucruri, pe langa petrol. Unele bune, altele mai putin bune… Ce zici Radu, care sa fie explicatia de nu reusim sa construim o viata demna in cea mai bogata tara din Europa, in resurse naturale? Cine ne impiedica?

 9. Fara a fi lacrimogen, domnule Tudor, va spun sincer, obiectiv si calculat, ca textul pe care l-ati scris merita a fi pastrat ca educatie morala si civica pentru generatia de astazi si cele viitoare. Comprima fara a simplifica exact care sunt pericolele asupra unei patrii, asupra unei societati, cand mediocritatea si ura le acapareaza. Si ca atunci cand corpul uman si vointa sunt anchilozate, nu te poti astepta la nimic bun. Il voi printa si cred ca-l voi purta in servieta mea, ca atunci cand simt ca pic in apatie, sa-l pot reciti.

 10. Eu cred, d-le Tudor,ca nu e vorba de comunism sau capitalism, ca nu datorita sau din cauza comunismului avem ce avem in momentul de fata,ci datorita faptului ca suntem condusi de un om, (cred ca este prea mult spus)cu cele mai degradante trasaturi de caracter dintre
  toti oamenii politici pe care eu ii cunosc, si in jurul lui a adunat oameni de aceeasi factura.Iar oamenii, cetatenii acestei sarmane tari n-au stiut, n-au vazut, nu si-au dat seama ce fel de presedinte si-au ales.
  Imi amintesc ca era in 2009 si eu ma uitam bineinteles
  la emisiunile d-voastra, in general la emisiunile de pe Antena 3, la fel si parintii mei ;in schimb primeam telefoane de la cunostinte si rude care erau de profesie profesori si educatori care ne spuneau sa mutam
  canalul, ca aici se spun minciuni si sa ne uitam pe B1.
  Ei, s-a intamplat ca l-au votat pe Basescu, el le-a taiat pe urma salarii , a instaurat regimul acesta de dictatura, mafiot,de asuprire si batjocorire si dispret fata de pensionari, oameni simpli…distrugand sau vrand sa distruga pe oricine indrazneste sa il infrunte sau sa-i fie superior lui. Din pacate ,oamenii l-au ales,sau, ma rog, cica majoritatea , deci ca sa fiu rea, probabil isi merita soarta, dar nu si noi, care nu l-am votat….Asta e, sa ne-ajute D-zeu sa rezistam inca ceva timp, si asta si cu ajutorul d-voastra, pentru ca eu ascultandu-va, ma mai consolez cu ideea ca cineva in tara asta mai are curajul sa spuna lucrurilor pe nume…
  Cu deosebit respect, Dorina

 11. Apropo de personaje sinistre: daca aveti nevoie de un moment de destindere, puteti viziona un scurt desen animat -pamflet facut de mine, despre conceptul de turism ecumenic lansat de min. Udrea (si ce anume se afla in spatele lui).
  Acesta se poate viziona pe You Tube, cautand dupa cuv.: turism ecumenic01.
  Va multumesc.

 12. multa sanatate tuturor patriotilor romani .
  nationalismul e o virtute nu un pacat , deoarece mint cei care pretind ca globalizarea nu duce la o utopie precum comunismul – adica ne pretindem egali dar francezii si italienii ne fac tigani .

  • Sunt de acord cu tine.
   Francezii si italienii, zici?
   Nu-i baga in seama!
   Daca vei ajunge vreodata in Sicilia-Italia sau Marsilia-Franta, vei vedea cine sunt tigani de fapt!
   Sa te uiti la oamenii de rand de pe strada si daca nu vei vedea numai tigani peste tot sa-mi scrii aici pe blog la Radu Tudor ca-s nebuna!
   Dane, ei au fete de tigani, da toti intelegi?
   Te sperii. Italienii si francezii de la emisiunile tv sunt cu totul altceva. Toti sunt negri mici si urati!
   Vai de capul lor! Eu inca n-am vazut roman tat de negru si urat si prost si lenes in acelasi timp, cum am vazut francezi si italieni!
   Tiganii nostri din Romania sunt mai frumosi si mai destepti chiar decat ei! Sa nu ma intelegi gresit, nu/mi plac nici mie tiganii, dar asta e adevarul!

 13. Domnule Radu Tudor,

  Nu este altceva decit continuarea de catre SECURITATE, care momentan l-au pus ca Pres al tarii pe Basecu, a metodelor bine testate de Cult al personalitatii care PRINDE foarte bine la o extrem de mare parte a Romanilor.

  Asta deoarece Majoritatea Romanilor chiar daca dau aparenta ca Urasc fenomenul de PUPINCURISM si Cultul Personalitatilor fac cam totul pentru a ajunge si ei sefi. Daca nu pot fi sefi mari Macar asa la Scara Mica.

  Este inca VALABILA Directiva din Iunie 1947, doar nu credeti ca daca s-a facut o Revolutie sau cum vreti s-o numiti si s-a Condamnat comunismul s-a schimbat ceva?

  Lupii si Naravurile lor sunt tot aceleasi, dar cu ceva tenta de modernitate.

  Directivă specială pentru implantarea comunismului 2 junie 1947
  » Să fie compromisă elita şi oamenii valoroşi, “astfel încît să fie imposibilă întoarcerea lor”. “Să fie schimbaţi şi înlocuiţi cu muncitori cu cea mai mică pregătire profesională, necalificaţi”
  » “Să fie promovaţi numai aceia care execută”, doar oameni mediocri, care nu gîndesc şi “nu analizează suplimentar”.
  » “Legile şi regulamentele să fie alcătuite nepunctual”, adică imprecis şi neclar, ca se să nască în mod voit confuzie şi să nu se poată aplica.
  » “Din şcolile elementare, dar mai ales din licee şi facultăţi trebuie să fie înlăturaţi profesorii care se bucură de popularitate. Locurile lor trebuie să fie ocupate de oameni numiţi de noi, avînd un nivel de pregătire slab sau mediocru”.
  » “Retribuţii cît mai mici pentru oameni, pentru funcţiile de conducere, mai ales în sănătate, cultură şi justiţie”.
  » “Trebuie făcut totul ca anumite cazuri să fie discutate concomitent de mai multe comisii, oficii şi instituţii, însă nici una dintre ele să nu aibă drept de decizie înainte de a se consulta cu celelalte”
  » “Se vor critica problemele trecutului sau cele locale, dar nu se vor înlătura cauzele fenomenelor în discuţie”

  Stiti cum se zicea ‘’ATENTIE ! NU RUPETI FLORILE. E PHILIPS’’

 14. Cand Autista Striga, Autistilor!

  La guvern unde ministri sapa la a noastra groapa,
  Blonda Vass e fericita plimband in decor o mapa.
  Si pe post de portavoce cand este intervievata
  Ea raspunde ca o toapa proasta si needucata.

  Suparata fiind pe lume si pe-o anume intrebare
  Jurnalist-a luat in suturi, improscand-o cu fecale
  Pe model dat de Basescu cu “tiganca imputita”
  A tratat-o pe reporter drept o biata autista.

  Disperati sunt toti basitii cand gandesc la viitor
  Aranjat pe dupa gratii si cu drept la vorbitor.
  Avand botnita la gura si-n partid tinuti in lesa
  Cand dau ochi cu jurnalistii isi varsa venin pe presa.

  Slugi umile, fara vlaga sau parere personala
  Ei sunt muti precum un peste, cu frica de ciomageala
  Tac si-asculta de tatuca cand le zice ca din carte
  Si din jiltu-i de poveste porunceste-a noasta moarte.

  Curajosi sunt insa foarte, cand raspund la ziaristi,
  Zbiara si-si arata coltii, ca doar ei sunt pedelisti.
  Fara frica sau vreo jena pentru-asemenea prestatii
  Aparati sunt de chiombila pentru orice aberatii.

  Va veni insa si timpul sa-si bage mintile-n cap
  Si sa-si vada saracutii de-al lor tragic handicap
  Sa-si trateze nesimtirea si tupeu mancat pe paine
  In celule cu zabrele, far-de viitor sau maine.

  Nota: in timul unui interviu luat de un reporter al postului Antena 3, consiliera Primului Ministru, Andreea Paul Vass, vizibil deranjata de o intrebare care viza inghetarea si/sau impozitarea pensiilor, pe un ton de mahala i-a numit pe jurnalisti autisti.

  • Flamanzii din USL vor veni la putere ca urmare a modului dezastruos in care ne-au condus flamanzii nesatui lui Băsescu – băieții deștepți din PDL , UNPR , UDMR , SIE , SRI , DNA …ALRO …

   Hoara , Videanu , clanul Udrea Cocos, clanul Basescu , Talmacean , Ridzi , Anastase …. cateva mici exemple .

   Daca hotii lui Basescu nu furau atata si populatia tarii nu era flamanzita de telegondolele , salile de sport si alte furaciuni ale reformei statului basiste , poate aveau o sansa sa mai prosteasca lumea .

   • toti sunt la fel? toti au mai guvernat si toti au furat si fi sigur ca PDL-ul nu a furat mai mult ca PNL-ul sau PSD-ul! eu ce vad ca ciuma portocalie a inaugurat mai multe decat celelalte guvernari , concluzia: au furat dar au si facut ! antecedentii au furat dar nici nu au avut realizari!

 15. Draga Radu, citesc cu placere tot ce scrii si noroc ca exista acest internet, care imi da posibilitatea sa citesc si “din urma”, daca sunt prea ocupata.
  Te asigur ca toata lumea pe care o cunosc eu este la curent cu blogul tau, cu articolele tale si cu comentariile tale de la tv.

  Solicit sa iei in consideratie inca doua motive, de care am eu cunostinta si care sunt majore, pentru situatia in care se afla tara noastra (tarisoara – cum spune Mircea Badea):

  1. Pe data de 14 decembrie 1989 dupa amiaza, ne-am indreptat spre Piata Unirii, plini de frica si speranta.
  Ce crezi ca am vazut acolo? NIMIC NIMIC – UN NIMIC PENTRU CARE UNII DINTRE NOI SUFERIM SI ACUM.
  Mai erau tancurile (TAB uri) mai erau securistii deghizati. Mai era politie cata frunza si iarba…
  DAR MITING NU MAI ERA. REVOLUTIA MULT ASTEPTATA SI PREGATITAT NU MAI ERA… Stii de ce?
  DEOARECE parintii nostri si bunicii nostri si colegii nostri (unii) TREMURAU ACASA DUPA PERDEA…
  RADULE DRAGA, PARINTILOR NOSTRI SI BUNICILOR NOSTRI NU LE-A PASAT CA NEPOTII SI COPIII LOR AR FI PUTUT FI IMPUSCATI IN STRADA!!!!!
  Deci inca o data iti spun: parintii nostri nu au iesit din casa si de la serviciu pe data de 14 decembrie 1989 CHIAR DACA STIAU CA VIATA COPIILOR lor este in mare primejdie!

  Ai mai auzit asa ceva?
  Pai daca as sti ca fiul meu este la demonstratie impotriva regimului politic al tarii, si as sti ca este posibil sa traga cineva in el, AS MURI DE GAT CU EI!
  Acelasi impuls l-am avut si atunci cand am auzit la radio ca nemernicul de ceausescu trage in timisoreni!
  M-am rugat la Dumnezeu si l-am blestemat sa se duca dracului cu comunismul lui cu tot pentru ce a facut la Timisoara!

  In concluzie, tine minte, ca noi tinem, PARINTII SI BUNICII NOSTRI NU AU IESIT IN STRADA SA NE SUSTINA IMPOTRIVA REGIMULUI COMUNIST!
  Stii tu cumva de ce? Cum este posibil asa ceva?
  IMI DAI VOIE ATUNCI SA NU IMI PESE DE PENSIILE LOR? LE-A PLACUT COMUNISMUL. IL URASC PE REGE! PE SINGURUL OM CRE DE DREPT ESTE CONDUCATORUL STATULUI ROMAN, EI IL URASC! SUNT TOTI COMUNISTI DIN PACATE! ASTA ESTE ADEVARUL.

  Da-mi voie in schimb sa ma gandesc la tineri si la copii
  , la tinerii care muncesc acum si la copiii care traiesc greu. Acestia sunt paturile defavorizate in Romania, de care trebuie sa ne ingrijim.
  NU-I MAI BAGA SI PE PENSIONARI IN ACEEASI OALA, EI SUNT REZULTATUL ALEGERILOR LOR PE CARE LE-AU FACUT IN VIETILE LOR. Sa spuna multumesc pentru ce au. Fata de cat au muncit si au invatat ei si fata de nivelul lor de educatie si invatatura, consider ca sunt chiar bine merci.

  2. Te rog sa te gandesti la urmatorul lucru – si te asigur ca este o problema care ne macina pe multi cetateni din aceasta tara:
  Statiunile noastre din Moldova, Vatra Dornei si Durau de exemplu, timp de 20 de ani dupa revolutie, au fost lasate in paragina.
  DAR s-a construit puzderie de pensiuni PENSIUNI CARE PUR SI SIMPLU PRACTICA NISTE PRETURI EXTRAORDINARE DE REVELION SAU CRAIUN SAU PASTE.
  De exemplu o pensiune cu 7 camere pentru 4 nopti de Revelion fara masa, costa 8000 ron.Acelasi pret se rpatica de doi ani si pentru Paste.
  Niciodata nu se da chitanta sau factura pentru acesti bani!
  PROBLEMA CARE SE PUNE ESTE URMATOAREA: PROPRIETARII ACESTIA DE PENSIUNI CONSTRUITE DIN LEMNUL FURAT DE PE MUNTI PLATESC IMPOZIT PE VENIT?
  Pe noi cei care lucram in mos obisnuit, statul ne apasa si ne calca in picioare de nu mai avem nici demnitate d-apoi bani!
  Pe astia cu pensiunile din toata tara, care se lauda “ca la noi in Bucovina”, “ca la noi in Maramures”, “ca la noi in Ardeal” si asa mai departe, II IMPOZITEAZA STATUL?
  Pensiunile astea platesc darile la stat? Nu le platesc. NU EXISTA NICIO EVIDENTA DEOARECE NU SE TAIE CHITANTA SI NICI FACTURA PENTRU BANII PLATITI!
  8000 ron pentru 7 camere inseamna aproximativ 1100 lei penru o camera pe noapte, deci aproape 300 ron pe noapte.
  VEZI, DACA AR PLATI TOATA LUMEA IMPOZITELE SI TAXELE LA STAT AR FI ALTA SITUATIA, DAR SUNT UNELE SECTOARE DIN ECONOMIE, CARE SIGUR NU PLATESC IMP0ZITE SAU PLATESC SUME INFIME FATA DE VOLUMUL INCASARILOR…
  TURISMUL ROMANESC ESTE UN MARE HOT…
  CICA NU AU CLIENTI…NU AU CLIENTI IN RAPORTARILE LOR SCRIPTICE…DAR AU CLIENTI DE FAPT SI SE IMBOGATESC VAZAND CU OCHII, PE SPATELE OAMENILOR CARE MUNCESC CA PROSTII CA SA MEARGA SA DEA UN SAC DE BANI PENTRU SERVICII PROASTE NEPLATITORE DE IMPOZITE.
  Am vrut sa arat unul dintre motivele principale pentru care nu sunt bani de pensii, pentru invatamant si sanatate: GUVERNUL NU SE APLEACA CU ADEVARAT ASUPRA PROBLEMEI, DE EXEMPLU NU-I VERIFICA PE PROPRIETARII DE PENSIUNI DIN ZONELE TURISTICE-MARE SI MUNTE, CARE SIGUR NU PLTESC IMPOZITE PE ADEVARATELE REZULTATELE ECONOMICE.

 16. Faptul ca suntem condusi de o banda ticalosita ni se datoreste noua . Nu am stiut sau am fost prea comozi sa ne bagam in politica si profitorii ,unele scursori ale societatii s-au pus sub umbrela partinica si acum ne rad in nas
  Cunosc multi sefi de generatii straluciti dar care au ramas sefi la un serviciu bugetar ,si au aparut dinastia branconerilor care se infrupta cu PLACINTA cu BRANZA , toata FALCA plina cu IALUMILITIANU sau POPOUVICIU . M-am gandit sa protestez cumva . Ma gandisem ca sa cumpar un porc gonflabil sa scriu BOC pe el sau ROBERTAALUIHOATA si sa-l atarn pe bloc . E o forma de manifestare . Dar tu Radu stii mai multe Crezi ca dupa asta ma pitula ?

 17. cum as putea afla lista celor 300 de primarii carora le-a dat guvernul bani in sedinta din 12 octombrie?

Leave a Reply