Asta e chiar o veste foarte buna ! O informatie in contrast cu eternul cliseu cu “wc in fundul curtii”. Accesul la internet e un semn al civilizatiei. 

Aproape trei sferturi, 72,4%, dintre gospodăriile din România au acces la reţeaua de internet de acasă, în creştere cu 3,8 puncte procentuale faţă de anul anterior, potrivit datelor publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

”În anul 2018, aproape trei sferturi dintre gospodăriile din România (72,4%) au acces la reţeaua de internet de acasă, 62,9% dintre acestea fiind localizate în mediul urban”, se arată în comunicat.

Pe regiuni, conectarea la internet a fost mai răspândită în cadrul gospodăriilor din regiunea Bucureşti-Ilfov (8 din 9 gospodării au acces la internet de acasă), urmată de regiunile Vest şi Nord-Vest. Cele mai mici ponderi sunt înregistrate de regiunile Nord-Est (65,1%) şi Sud-Est (65,2%).

Tipurile de conexiune folosite la accesarea internetului de acasă sunt, în proporţie de 82,1%, conexiunile broadband fixe (conexiunile de bandă largă fixe), urmate la mare distanţă de conexiunile broadband mobile (57,3%) şi de conexiunile narrowband (12,5%).

Din totalul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 74 ani, proporţia celor care au folosit vreodată internetul a fost de 78,8%, din care 89,7% în ultimele 3 luni. Totodată, dintre utilizatorii curenţi, 75,5% folosesc internetul cu frecvenţă zilnică sau aproape zilnică, în creştere cu 2,2 puncte procentuale faţă de anul anterior (75,5% faţă de 73,3%).

Pe regiuni de dezvoltare, ponderea persoanelor care au utilizat vreodată internetul a fost de 93,6% în regiunea Bucureşti – Ilfov care constituie cel mai ridicat procent din ţară, urmată de regiunile Vest (88,3%) ṣi Nord – Vest (83,9%). La polul opus se află regiunile Sud-Muntenia (71,0%) ṣi Sud-Est (69,9%).

Proporţia bărbaţilor care folosesc sau au folosit vreodată internetul este puţin mai mare decât cea a femeilor, 79,7% faţă de 77,9%, diferenţa fiind doar de 1,8 puncte procentuale, în scădere faţă de anul anterior când se înregistra o diferenţă de 2,7 puncte procentuale.

5 COMMENTS

 1. O veste buna, asa este aproape toti avem acces la internet, insa adevarul crud (crunt) cu “fundul curtii” ramane.

 2. Deci, mulți români mișcă degetul pe smartfon chiar și când se află pe buda din fundul curții!

 3. O abordare extrem de superficiala a problematicii! Statisticile pot fi, uneori, mincinoase, mai ales daca nu sint privite in 3D. Adica nu doar in lungime si latime, dar si IN PROFUNZIME!
  Nu cred ca e chiar un motiv de fericire ca tinerii nostri joaca, zi si noapte, tot felul de jocuri inepte, PE INTERNET. Nu cred ca accesarea cu frenezie a site-urilor porno dovedeste gradul de civilizatie la care am ajuns. Si, nu stiu de ce, imi tot vine sa amintesc de “balena albastra”… Ca de-un exemplu, asa…
  S-au scris, DEJA, in occident, multe carti stiintifice despre cazuistica patologica a utilizarii fara masura sau discernamint a internetului.
  Sigur, pina vom deschide si noi ochii asupra acestui subiect va mai trece timp suficient pentru a ne afla deja intr-o situatie greu de controlat! Asa incit, as invita sa pretuim mai degraba calitatea, decit cantitatea. Cum zic finlandezii: “Non multa, sed multum!” 🙂
  S-ar putea crede ca sint dusman al internetului. NICI POMENEALA!
  Utilizez internetul de peste 20 de ani si am convingerea ca e una dintre cele mai mari realizari tehnici ale omului, pe linga foc si roata. Chiar prima, daca tinem cont de viteza cu care ne-a schimbat viata!
  Dar ca si medicamentele, ARE SI EFECTE ADVERSE SI CONTRAINDICATII!

 4. La Sinca Veche, la 45 Km de Brasov spre Fagaras, se afla o pestera, o biserica sculptata in stanca. Pe un perete este sculptat simbolul “Yin – Yang” in interiorul “Stelei lui David”. Vechimea incrustaturilor si a bisericii se apreciaza la 7.000 de ani. Daca civilizatia evreiasca se apreciaza la peste 4.000 de ani, iar primele incrustaturi in piatra, la chinezi, se indentifica la 7-8.000 de ani (numai ca apar simboluri simple, fara a aparea “Yin – Yang”, deducem ca aceste culturi amintite s-au initiat din …Carpati. Cel putin, pana la proba contrarie. Ca o coincidenta sau nu, in “Forta a Cincea”, modelul comportamental energetic universal prezentat (“Modelul vibratiei universale”) se bazeaza pe cele 2 simboluri. Fara ca autorul sa fi stiut la data scoaterii cartii pe piata (2004) de informatia cu Sinca Veche. Simbolul “Yin – Yang” este modelul particulei initiale universale, componenta a tuturor retelelor primare structurale (ale materiei, antimateriei, de asemenea, intrand si in componenta campurilor structurale biologice sau ale unor corpuri cosmice masive anume). Atat retelele primare structurale amintite, cat si marea retea universala ce le integreaza (acel ETER respins incorect, din eroare, de fizicienii clasici, retea ce are 99,9% din masa Universului) se constituie pe 3 dimensiuni, spre 6 sensuri vibratorii: sus, jos, stanga, dreapta, inainte, inapoi (“Steaua lui David”). Lucrurile sunt interesante mai departe, dar si periculoase, in sensul in care ADEVARUL UNIVERSAL (mecanismele universale) ne arata EXACT comportarile energetice universale ce se desfasoara. Periculoase, in prima faza, deoarece exista instinctul de a distruge tot ce e nou, pentru a nu schimba anumite concepte. Cand se vor proba si altele in continuarea celor care au fost probate deja, apare si o anumita teama, datorata constientizarii faptului ca am incalcat foarte multe principii si legi universale si, de fapt, de civilizatii intregi ne AUTODISTRUGEM. Trebuie sa ajungem la maturitatea de a intelege toate acestea, in detrimentul orgoliilor, lacomiei, intolerantei, deci ne trebuie INTELEPCIUNEA necesara. Ar putea “Misiunea Romania”, aproape de 20 30, sa inceapa o astfel de actiune ? Nu numai ca ar putea, ci pot spune ca POATE deja. Nu va asteptati la functii, la onoruri, la ierarhii. Dezvoltarea spirituala este singura sansa de a exista in VIITOR. Celelalte, inclusiv o tehnologie ultraavansata, pot fi bruiate sau distruse. Deja sunt romani care fac parte din MR si nu realizeaza asta. Ideile si principiile sunt cele ne leaga fara se ne cunoastem si asa este si CORECT. Adevarul Universal este cel care ne ajuta pe noi si, negresit, pe fiii si (stra)nepotii nostri. Altfel, nu avem vreo certitudine ca acestia ne vor urma. Ca o proba la ce va spun stau toate civilizatiile de pana acum de pe Terra care, de altfel, s-au AUTODISTRUS. “Mileniul 3 va fi spiritual sau deloc !”

Leave a Reply