In reuniunea Consiliului Nord Atlantic (NAC) la nivel de sefi de stat, presedintele american Barack Obama a subliniat doua chestiuni esentiale ce releva sprijinul pentru Romania si initiativele ei.

Prima, presedintele Obama a spus textul ca “Statele Unite sustin crearea unui cadru de cooperare consolidata militara la Marea Neagra”, valind in public astfel initiativa Romaniei. Acest demers romanesc, ce avea sprijin american anterior, fusese stopat temporar de tensiunile si opiniile divergente din Bulgaria, unde presedintele si ministrul apararii au declarat sa sprijina initiativa Romaniei, iar premierul Borisov a dat semnale indoielnice.

Barack Obama nu a vorbit despre “flota NATO” in cadrul NAC, ci de o cooperare militara permanenta intre statele aliate riverane Marii Negre.

Mult mai cooncret a fost presedintele Turciei, Recep Tayp Erdogan. Acesta a folosit in discursul sau formularea : “Turcia sprijina formarea unui grup naval NATO la Marea Neagra”, la care, pe linga Turcia, Romania si Bulgaria s-ar putea adauga pentru exercitii si interoperabilitate si partenerele Georgia si Ucraina.

Reticentele unor politicieni si analisti dupa semnalul de impacare Turcia-Rusia sunt azi eliminate. Prin vocea lui Erdogan, Turcia ramane ferm ancorata in apararea valorilor NATO in Europa de Sud-Est, cu precadere la Marea Neagra.

 

29 COMMENTS

 1. “Banca americana de afaceri Goldman Sachs a anuntat vineri ca l-a angajat pe fostul presedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Barroso pe postul de consilier, scrie AFP.”
  Deci, pe fata…. nu ca ar fi surprinzator….

  • @vicontele de ghencea,

   Dragă viconte, și când te gândești că ”noi” …unii, în 2012 dar și de-atunci încoace, îl tot voiam pe Ponta să ”ne” fie(și n-a fost să fie)… EROU la Referendumul de Suspendare a lui băsescu(în timp ce, pe antonescu-interimarul, care și el putea fi, EROU(nu?), grație unei promulgări tardive a legii (50%+1), nu l-am vrut EROU, să ne-nțelegem, pentru că, la acel moment, Ponta era ”ținta” celor de dreapta)
   Acum (având în față poza lui Barac Obama și-am văzut cum ne-a sprijinit și domnia-sa ATUNCI- ”de nu l-am putut duce”), și-am spus-o și atunci, in 2012, părerea mea este că, ne-a trecut glonțul pe lângă ureche și numai acceptul, de către Ponta, ale celor 11 puncte ale baroșilor, ridingilor și gordonilor lumii, peste care, preventiv, s-a impus, tot de către ăștia, și ERATA, și Pactul de coabitare… a făcut, cum se spune în mod curent, să nu intrăm în mare, mare beleá. Astfel:
   – l-a salvat, cu siguranță, pe Ponta de pușcărie lucru care s-ar fi întâmplat…ATUNCI, pe loc, urmare unor capete de acuzare ”BETON” aduse de …BRETON (așa cum ne-a tot dovedit-o DNA-ul că face TOTUL, întru-băseală totală, așa că să nu ne mai mire NIMIC) urmare și Referendumului ”furat”, cu acele 2,5 milioane de voturi ”furate” și ele, dar și ”Loviturii de stat”, dată de către acea ”Dictatură a majorității”, în special de către Ponta și PSD pentru că în ăștia, ”comuniștii”, s-a ”tras” cel mai tare, mai de către toți cei din exterior ( de ”Lovitură de stat”, după cum se știe, PNL-ul, ulterior, s-a dezis cvasi-total, ”turnatul cenușii în cap” pentru acea ”greșeală” devenind criteriu de a fi pus pe liste),
   – a salvat, efectiv, PSD-ul de a fi scos în afara legii (vis semi-centenar, mc carthist, al americanilor pentru că lor așa li s-a spus de către cei ”interesați” că Ponta-i comunist, dar și al PPE-ului portocaliu de a scăpa de 16 voturi ”comuniste în PE”),
   – a salvat Țara (cu un Ponta EROU prin pușcăriile băsiste) de la sancțiuni economice de nesuportat pentru întreaga populație până la dispariția de facto și de jure a PSD-ului.
   Păi, ce, băi comuniștilor, ne jucăm de-a țara-n bumbi, dăm Lovituri de Stat…(parlamentare și girate, inițial, de CCR), când și cum vreți voi?

   • Pompiliu, aia cu sanctiunile economice e o prostie cit casa! Si stii de ce?
    China abia astepta ca Romania sa fie supusa unor sanctiuni economice, ca sa poata veni aici cu morman de morman, cu schimburi economice uriase SI, LUCRUL CEL MAI IMPORTANT DINTRE TOATE, CU TEHNOLOGII DE VIRF!, ceea ce americanii nu ne ofera si nu ne vor oferi in veci! Lucru extrem de greu de explicat, la cit ne iubesc ei. DIN VORBE!

    • @vicontele de ghencea,

     E ”puțin” mai complicat și nu știu cum să fac ca să înțelegi, eu fiind și foarte greu de înțeles. Un ”geniu”, ce să-ți spun ”în nemernicia mea”, cum ar veni.
     Ei bine, vorba lui Creangă, nu știu alții cum sunt dar eu, când aud de baroși, dragă viconte, când aud de ”baroși” dar și de ”americani” la pachet (la distanță de, doar, 16 words unul de celălalt), deci, se-nțelege, și de gordoni și hilari, mă gândesc, cu mintea mea întortocheată și de cele mai multe ori fixistă(?!), adică_canalizată, cristalizată, cantonată și calată pe o idee, și asta de fiecare dată, brusc, instantaneu, deodată, simultan, icongnito și …pe neașteptate, la Referendumul din 2012 furat, la greu, de ăștia, în principal, dar și de către uneltele lor impuse pe-aici, pe la noi.
     În rest, nicio legătură, prietene 😀 ȘI, chiar, dacă nu-i operație pe creier.
     Sincer, cum spui, ar trebui și eu, acum, să nu inteleg comentariul tău, dar nu o fac, înainte de a înțelege dacă până aici, în acest punct, ai înțeles care-i legătura comentariului meu la ce semnalai tu?
     Dacă nu ai înțeles nici acum explicațiile mele de mai sus, ghinion, și nu-mi rămâne decât să-ți pun o întrebare , întrebare care, desigur, îmi anulează întreg comentariul meu neînțeles de către tine, și care întrebare vine mănușă la neînțelegerea ta: Sincer, care-i legatura între stirea comunicată de dl. Radu Tudor si, onor, comentariul tau?
     PS: Iartă-mi, te rog, malițiozitatea dar mie îmi este greu să o iau de la 0(zero) și să explic apropiaților lucruri pe care le convenisem a fi postulate. Dar, vorba lui fiu-miu, eu voi suferi foarte mult în viață doar pentru că am prea multe așteptări de la apropiați.
     .
     Cum ar veni, un prim exemplu, ca să-ți traduc ce-am vrut să spun, faptul că ”noi” (de la începutul comentariului meu,) înseamnă ”ei, unii” și, în niciun caz, eu și tu. și @alexph, și @dragoș, și @paris, și chiar și @Augustin Rădescu….
     ……. însă pentru acest domn, pentru acest domn și la ”jicnirea” lui, de mai sus(vorba lui @părere cu trei puncte) ar trebui să caut (și-i prea frumos afară și mi-a invadat știrul roșiile ca să-mi pierd vremea pe aici cu argumente…beton) că ăștia, sub care ocupație suntem, nu te lasă nici să mori nici să trăiești și că dacă Ponta nu semna cele 11 puncte era, (ce să-i spun ?), dăcât atât: Vai de noi, de Țara asta, vai de el și-ai lui, ce-i vedeam prin pușcării. Adică te lăsa baroșii și gordonii lumii să-ți intre chinezu pe piață ? Adică te lăsa DNA-ul ? Tu ai văzut, măi nea Rădescu ce-a fost (și ce-o să fie?) cu ROMPETROL și chinezi și ce înseamnă ca ”Dumnezeul” de pe pământ(românesc) șă-și bage coada?
     PSS. Un alt exemplu, (al unui ”neînțeles” ce aș mai putea fi): Dacă mă vei auzi vorbind (când o veni vorba, binențeles) de Universitatea de Vest ca despre ”o mare cloaca și scârboșenie” să știi că mă gândesc și la barosso, și la blandiana, și la hurezeanu, și la patapievici, și la tismeniszchi, și la alți dottore făcuți de bandă pe…bandă. Apropo, ai auzit de o Lovitură mai mare…și mai mare, data democrației din interior(sau deja ăștia sunt, de fapt, din exterior?!) dăcât acordarea titlului de dottore hororius cauza lui barosso?

     • Pompiliule, oi fi tu mai junior, asa, dar eu am trait spaima intrarii rusilor peste noi, in ’68. La vremea aia, rusii erau, de fapt, Mareata Uniune Sovietica!
      Era si un banc, trist si foarte adevarat:
      -Bula, cu cine se invecineaza URSS?
      -Tovarasa, URSS se invecineaza… cu cine vrea ea!
      America se uita cu un ochi la ei si cu unul la usha!
      Si-ar fi intrat rusii peste noi, dar la momentul oportun, CHINA (care pe atunci nu era ce e acum!!) a batut cu pumnul in masa:
      Cine intra in Romania are de-a face cu NOI!
      Asta nu e VRAJEALA, e COMUNICAT OFICIAL!!
      Au dat si americanii unul, miorlait, mai mult scincit, cum ca e mai bine cind e bine, ca sa ne iubim pe tunuri si de-astea.
      In schimb, chinezii au fost fermi fara echivoc: PINA AICI!
      Si rusii n-au intrat!
      Peste citeva zile, chinezii vor fi de un an de zile (!!!) cei mai tari! Si nu i-ar fi putut NIMENI impiedica sa vina in Romania, daca Romania ar fi cerut, asa cum Ceausescu le-a cerut ajutor in ’68!
      China insa n-o sa te treaca NICIODATA strada DACA TU NU VREI!

     • @ Augustin Radescu
      Da , asa a fost. Culmea e ca Mao ne-a salvat atunci in 68. Imi aduc aminte ca tata a venit pentru prima si ultima oara cu pistolul (cred ca era Carpati) acasa. La un pas de front, de razboi de tancurile rusesti.
      ————–
      Dar sentimentul deplin ca am fost ocupati l-am avut in vara lui 2012. La fel de sinistru ca si cand tancurile rusesti ar fi intrat in Bucuresti.
      Sau cand pe 21 Dec 89 scutierii inconjurau Sala Palatului si sediul CC.

     • @7.4
      Foarte corect ce spui și tu și-am trăit și eu aceleași emoții de care vorbești tu, da’ una-i una, alta-i alta . Eu spuneam, doar, că ăștia , ocupaționiștii, ne-ar fi făcut varză Țara cu sancțiuni economice dacă n-ar fi cedat Ponta iar Țara asta, sub teroarea fricii aidoma celei din anii 50, nu mișca un deget. Ba, I-ar fi și aplaudat în cazul arestării lui Ponta dacă ăsta voia să(ne) fie EROU, sfidându-i. Dacă ce am spus mai sus dar și , cu precizări, acum sunt niște ”tâmpenii” așa cum spune și nea Rădescu, mă lași? Așa se spune pe la țară în această Țară când subiectul este altul și o dai cotită citind în diagonală.
      Ș-apoi, câtă vreme tu, Țară, vii cu Lege în care combați, pui la zid o….filozofie, bună, rea…comunismul, fără să ții cont de sensibilitățile unora care-s cam mulți pe planetă și care, economic, au pus mâna pe mare parte a Africii, Asiei…chiar și Australiei și cap de afiș în lupta politică anti-Ponta, anti-PSD din România, vezi doar RĂUL în această apropiere pe care a încercat-o Ponta, China nu ne va băga nici în traistă și nici…în seamă

 2. pentru marea neagra exista un tratat international inca din 36 parca si nimeni nu vrea incalcarea lui. de aceea nu se poate vorbi de o baza nato la marea neagra de aceea navele nato stau doar maxim 29 zile patruland prin marea neagra. daca tot se vrea untarirea nato in marea neagra de ce nu sunt ajutate statele riverane cu tehnica militara? de ce nu ne dau americanii niste nave pe care sa fie pavilion romanesc si echipaj romanesc? asa nu se incalca nici trattaul asa creste si prezenta nato in marea neagra pentru ca si noi si bulgarii si turcii suntem membri nato.care e problema pentru americani? au dat o gramada de armament si tehnica militara gratuit tarilor din lumea a 3 a unde au avut interese dar in colonia numita romania nu au interese? astia de pe la noi si-au vandut si sufletul americanilor si stapanul nu apreciaza asta? nu ne recompenseaza cu nimic? sa nu aud iar gargara aia cu pro rusul pro putin si alte tampenii ceea ce am spus e o constatare usor de verificat. daca tot ne da indicatii ambasadorul american ca unor slugi poate ne da si niste armament ceva gratuit. dar ce sa ceri de la ei? nu ne-au dat niste amarate de avioane secod hand gratuit ne-au pus sa dam o gramada de bani pe niste prapadite luate de la rebuturile portugheze in rest? poate acum le vine mintea la cap dar americanii sunt recunoscuti prin proasta politica externa pe care o duc de decenii intregi.

  • Daca au sprijinit ei fatis mizeria aia de marinel, impotriva vointei clare si democratice a poporului, nu e limpede ca la ei democratia din Romania valoreaza cit negru sub unghie, in pofida tuturor declaratiilor sforaitoare si demagogice, si faptul ca ei prin aliati inteleg, in cazul nostru, niste slugi proaste si superobediente?
   Niste slugi ce trebuie sa zica mersi ca nu sint impuscate de pe acoperisuri!
   Cel mai jalnic mi se pare spectacolul deplorabil pe care-l ofera, gratis, niste romani lipsiti de coloana … verticala (!), care nu stiu ce sa mai faca sa intre pe sub pielea noilor stapini, doar-doar li se va arunca si lor un os pe care a mai ramas un pic de zgirci…

 3. mare curva politica asta. si politicienii,bineinteles.tot o dau cotita ca nu e flota nato,ca e colaborare militara,bla-bla.mai nene ,daca sunt 3 tampiti intr-o alianta militara,ce mama lor fac aia acolo?colaboreaza militar!colaborare militara in marea neagra e de cand aderaram noi si bulgarii.cand se aduna un distrugator american,un sub si doua fregate turcesti si “copaile” noastre si ale bulgarilor cum se cheama asta?colaborare militara a naibii sa fie de colaborare.a ajuns sa intervina obama sa il scoata pe fraierica al nostru din rahatul in care se baga singur.”marele”politician care a condus circa si ceva cateva zeci de mii de sibieni se viseaza bonaparte al europei de sud-est.face aliante,flote comune,brigazi multinationale.te doare capul de el.

   • de colaborat militar in marea neagra se colaboreaza de vreo 10-12 ani. in momentul in care marina turceasca impreuna cu cea romana si bulgara,basca niscai nave americane , franceze sau engleze fac exercitii militare comune,aia se cheama colaborare militara la marea neagra.obama incearca de fapt sa curete obrazul aliantei de fl..ma aplicata de “aliatii” bulgari.mai mare rasul.

 4. ”Reticentele unor politicieni si analisti dupa semnalul de impacare Turcia-Rusia sunt azi eliminate”
  Asta, după ce s-a spus și s-a scris cu litere de-o șchioapă acu’ vreo zece zile…fix:
  .
  1. Convorbire telefonica Putin-Erdogan. By Radu Tudor – Jun 29, 2016
  2. Antena 3: Ponta, consilier onorific al lui Erdogan. Reacţia fostului premier (Jun 29, 2016)
  3. Ponta : “O să merg în continuare cât de des pot la Istanbul”By Radu Tudor-Jun 29, 2016
  .
  Deci, să răsuflu ușurat, înțeleg(eu vorbesc doar în nume propriu), că nici Erdogan nici Ponta (consilierul ăstui ”ancorat”) nu LOVE…deocamdată, la Putin.

  • Acest semnal, este cale lunga pana la un “love”, dovedeste ca ratiunile economice ale celor doi primeaza. Pana la urma unul si-a calcat peste mandria unei puteri regionale si si-a cerut scuze, celalalt la fel, si-a calcat peste orgoliul de mare putere mondiala si a pus mana pe telefon. In primul rand nu foloseste nimanui o stare de tensiune (militara) iar, ambii au inceput sa se resimta din punct de vedere economic. Si unii si altii pierd milioane pe zi.
   Cu totii ar trebui sa intelegem ca toate aceste jocurile economice (murdare) pe care le fac mai marii lumii ii afecteaza pe toti iar, acestia ca sa reziste isi nenorocesc satelitii printre care ne numaram si noi.

   • Precizare:
    Referitor la folosirea de către subsemnatul a numelui de ”procorori” în loc de uzualul procurori eu merg pe mâna veteranului Alexandru Verbita care la vârsta domniei-sale știe ce știe și de aceea le spunea ălora ce puneau sătenii să jure cu mâna pe biblie, PROCORORI. Am gândit și eu cum, probabil, a gândit și venerabilul domn Verbiță și de asta scriu și eu ”procorori” pentru că asta ”vine”, sigur de la cineva care produce…orori acel ”d” fiind , într-un fel, elidat în decursul timpului. Faptul că unii dintre ei, nota bene, fac excepție în a comite fapte care se constitue ca orori, (și asta numai din cauză că această tagmă nu răspunde în fața nimănui), iar că această minoritatea nu face din numele de ”procorori” un renume, rara avis.
    De asemeni consider că acest cuvânt nu vine nicidecum(cum scrie în dex) de la franțuzescul ”procureur” pentru că acolo acest cuvânt înseamnă ”Avocat ou avocate au service du gouvernement qui représente l’État dans les affaires pénales” – deci AVOCAT, în vreme ce la noi ăștia, procororii, sunt magistrați, deci altceva mult mai….superior avocatului. Superiori, deci, și cum este folosită o sintagmă de către, din ce în ce mai mulți, semeni cu referire la domniile lor, procororii” (ce să-ți spun, franț?) , ”dumnezei pre pământ ”
    Eu produc veritabile blocaje și tulburări în capocul multor persoane care au a mă contrazice (ăștia care o țin langa cu justiția) când pun o întrebare simplă: ”-Dați trei nume de procurori nepătați, și nepuși în funcție de băsescu?” Răspuns : Așa-i că-i teribil de greu de dat un răspuns? Ș-atunci, nu-i de folosit termenul de la Alexandru Verbiță lăsat, acela de… ”procorori”
    .
    Și-acum, în sprijinul celor afirmate mai sus și fără a vorbi, însă, deloc și despre… ”chestori”( 😀 ) iată o preluare de pe internet:
    .
    Am găsit pe Internet o analiză foarte interesantă, preluată de pe site-ul infopolitic.ro şi realizată de Fundaţia Multimedia, în care este detaliat modul în care fostul preşedinte Traian Băsescu a emis decretele din Justiţie. Se pare că Traian Băsescu a emis peste 5000 de decrete de schimbări de procurori şi judecători, cu o medie de circa 44 de decrete pe lună!
    Domeniul în care Traian Băsescu a avut cea mai intensă activitate a fost cel al Justiţiei, numind sau revocând mai mulţi magistraţi decât toţi ceilalţi şefi de stat dinaintea lui. În primul sau mandat, Traian Băsescu a semnat de peste 17 ori mai multe decrete pe această temă decât Emil Constantinescu, respectiv de aproape 22 de ori mai multe decrete decât Ion Iliescu în perioadă 2001-2004.

    • ”Aiurea-n tramvai” și cu ”Precizarea” de mai sus care ”vine” din altă parte. Sau cum ar spune ”Bibanu”, săracu’, ”c’est une bataille de jeu”.
     Nu merge nimic, nimic adică nicio replică la @Anonimul. Cum ar veni ,e… protejat. Și K-ulmea (așa le place unora să shocheze folosind ”kapa” cu ”k” de la …”coabitare”), zic culmea , nici n-am scris nici deocheat nici jicnitor cum ar spune @părere cu trei puncte.
     Două replici am dat și…nimic. În schimb apar ”Precizarile” care erau postate altundeva. Și nu vorbesc prostii…cred, că de fiecare dată fac ochii cât sarmaua să nu greșesc unde postez și …draci, după două zile ori n-apare ori apare ceva venit din altă parte. Sunt nostalgic, nu mai e ca altădată să văd ce și dacă a intrat la moderare ceea ce postam și acea formulă “YOUR COMMENT IS AWAITING MODERATION”. Așa că bănuiesc că și-a băgat (….iarăși) dracu iar coada. Adică… ”Mefisto”: https://www.youtube.com/watch?v=_c4DzjEG6hY
     El neagă după cum se vede 😀

 5. D-le Tudor,

  Va rog sa publicati mesajul in virtutea dreptului la opinie, desi e cunoscut faptul ca dvs. aveti o cu totul alta opinie, acesta fiind blogul personal al dvs! Va multumesc pentru colaborarea omeneasca!

  Asa cum in istorie au disparut pe cale naturala chibuțurile evreiesti, au disparut colhozurile sovietice si cooperativele romanesti, la fel se va dezintegra in timp si aceasta alianta artificiala multi-nationala si multi-culturala numita Uniunea Europeana, chiar daca unii vor sau nu sa creada acest lucru.

  Problema este psihologica si nu de alta natura si anume, oamenii nu pot trai in turme sau la gramada, tendinta speciei umane fiind de a avea o casa proprie si o familie fiecare. Oamenii au in ADN simtul proprietatii si al identitatii.

  De aceea, a pretinde ca poti amesteca mase mari de oameni care sa isi puna la comun resursele, sa amesteci etnii cu traditii si obiceiuri diferite, sa amesteci popoare intregi sub pretinsul motiv ca nationalismul nu e bun pentru ca el a condus la conflictele istorice din Europa si ca de-aceea cel mai bine ar fi ca toate popoarele sa traiasca la gramada, este destul de clar pentru orice om care se pricepe la putina antropologie si psihologie sociala ca un asemenea proiect nu poate fi decat cel mult un delir.

  De-aceea, am inteles de ce nu este bine ca UK a cerut iesirea din UE, la fel cum am inteles de ce nu este bine ca in Austria sa ajunga presedinte un extremist, chiar daca el a fost ales de popor pe cale democratica. Am inteles si ca rusii erau oameni rai pentru ca furau alegerile, dar capitalistii nu sunt rai pentru ca ne ghidoneaza inspre ce e bun! Am inteles de ce nu este bine nici sa fim nationalisti si chestii din astea, ca e mai bine sa nu mai avem identitate, traditii, obiceiuri, si ca este bine ca toti sa traim si sa fim la gramada!

  Cu toate astea, liderii UE ar trebui sa nu uite ca ceea ce a fost promis ca prosperitate, egalitate si globalizare pentru milioane de tineri europeni s-a transformat intr-o realitate austera si constientizarea faptului ca ei nu vor mai ajunge niciodata la standardele de viata ale parintilor lor. Poate de aceea ar trebui sa se astepte la multe curente nationaliste si extremiste ce vor aparea, pentru ca s-a mai intamplat de multe ori in istorie in asemenea circumstante, si istoria nu a inceput odata cu aparitita noastra pe aceasta lume, ale creierului spume. (Se intampla din nou!, asa cum se spunea in Twin Peaks).

  P.S. Tendinta naturala a speciei omenesti va dovedi si marele proiect numit UE!

  • Romania sa ia sefia UE cu niste marionete ale lui merkel? Si la ce bun?
   Ca sa legitimizam “democratia” organizatiei UE devenita ea sinura si unica reprezentanta a Europei?

  • Foarte frumos prietene(nici nu știu cum să-ți mai spun 😀 )! Vorba unui alt prieten…mi-a mers la suflet!
   Aș mai adăuga ceva și eu, umilul, și anume două aspecte.
   Unul, referitor la faptul că_comunismul a murit (n-am putut evita cacofonia fiind și prea grăbit) urmare, în primul rând, dilemei privind actul său de naștere (25 oct??!!! sau… 7 noiembrie??!!!) el fiind, așadar, invalidat de către toate instanțele și ccr-urile (?!) lumii. Al doilea aspect este ”conflictul” peste ani dintre Merkel din… Est versus o altă doamnă de fier(de data asta, hard steel), Margaret Thatcher care in anul 1988 a ținut un discursul istoric referitor la UE tinut la College of Europe, Bruges, Belgia:
   https://ihincu.wordpress.com/2016/06/26/lectia-brexit-ii-britania-si-europa-viziunea-britanica-bruges-1988/
   Deci, să ne-nțelegem, aici nu e vorba, nicicum, de Nigel Farage așa cum ni s-a tot scos ăsta pe nas și pe ochi ca fiind capul răutăților. A plecat și ăsta dar problemele tot rămân. Până și bicarbonatul din mici le stătea în gât baroșilor lumii și doctori hororius cauza pe la noi, fruncea Țării.
   Ș-apoi de ce nu ar trebui eu să fiu de acord cu ceva ce el puncta foarte viguros (Nigel Farage Cine dracu’ va credeti voi – YouTube) , cu toate că, privind omul, l-am văzut ce-i poate pielea când se referea la români și nu numai…. Una-i una, alta-i alta.

 6. Un subiect la care am mai facut referire. Concis, e buna o colaborare intre statele riverane, insa Turcia are flota cat pentru toti si mai mult de atat. Asa ca noi si vecinii de la sud contam mai putin.

 7. Hello Mr Obama,
  The State Department installed a dictatorship and abolished democracy in Romania.
  Any comments?
  Oh, you are in the same boat with Mr. Emil Constantinescu ? I know…the system…you gave up

Leave a Reply