Am donat cu bucurie un obiect la care tin : pumnalul primit cadou de la autoritatile irakiene din Nassyriah in 2005. Am ajuns acolo ca jurnalist insotind delagatia Armatei Romane.

Cand am aterizat in baza militara, venind cu un Chinook pus la dispozitie de aliatii americani, erau 70 de grade Celsius. Apa din radiatoarele TAB-urile fierbea in parcare, cu vehiculele nepornite… Militarii nostri, cu echipamente si armament de zeci de kilograme, plecau in misiune cu piese de schimb ale TAB-urilor. Unele cedau din cauza temperaturii uriase. Ar mai fi multe de spus despre profesionalismul desavarsit al militarilor, despre eroismul unora si sacrificiul suprem facut de cei ce nu mai sunt.

N-am pretentia ca vreun politician de pripas sa inteleaga ce-au facut acesti militari pentru Romania, pentru profilul nostru de stat aliat. Intelegerea lor e limitata, sensul interesului national e alterat.

Va indemn pe voi, pe fiecare, sa donati oricat pentru cei ramasi.

Vineri, 1 noiembrie 2019, Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități organizează la Cercul Militar Naţional, o licitaţie caritabilă pentru construirea unui centru de recuperare a militarilor români răniţi în teatrele de operații.

În cadrul licitaţiei vor fi prezentate obiectede colecție, ce au aparținut unor artiști, scriitori, politicieni, istorici, jurnaliști, sportivi sau oameni de afaceri.

Un microfon perfect funcţional, pe care colega noastră, Sonia Simionov, l-a avut în teatrul de operaţii din Afganistan, în cele şapte misiuni pe care le-a făcut, un pumnal din Irak ce i-a aparţinut jurnalistului Radu Tudor, o mască purtată de cântăreaţa Lora în videoclipul “Singuri în doi”, pălăria actorului Mircea Diaconu sau adidașii Gabrielei Szabo sunt doar câteva dintre piesele care vor fi etalate în cadrul evenimentului.

Licitaţia este organizată de Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi din Teatrele de Operaţii, banii strânşi urmând să ajute la construirea Centrului de Recuperare, Refacere și Reabilitare al Veteranilor cu Dizabilități din Teatrele de Operații, din Târgovişte.

Obiectele ce urmează să fie expuse la licitaţie pot fi văzute şi achizionate şi online, pe site-ul galeriilor Artmark, în cadrul evenimentului “Pentru cei rămaşi”. Veţi găsi informaţii suplimentare despre obiecte, preţul de pornire , dar şi cui aparţin.

“Sunt peste 14.000 de militari care au nevoie de noi, au fost răniţi şi trebuie să se recupereze”, a declarat Sonia Simionov, reporter special Observator.

Drept urmare, dacă vreţi să participaţi la această licitaţie, trebuie să ştiţi că evenimentul va avea loc vineri, 1 noiembrie 2019, la Cercul Militar Naţional, în Sala de Marmură, la ora 18.00.

Observator şi Antena3 sunt parteneri unici ai acestui eveniment.

Puteţi ajuta la construirea centrului pentru veterani

Pentru alte donaţii puteţi folosi conturile de mai jos. Orice sumă contează!

Cont RON IBAN: RO53BACX0000001901764000

Cont EUR IBAN: RO26BACX0000001901764001

https://observator.tv/eveniment/licitatie-militari-raniti-teatre-operatii-321804.html

1 COMMENT

Leave a Reply