Unul din cele mai apreciate discursuri la Bucharest Forum 2015 a fost sustinut de Lilia Shevtsova, Nonresident Senior Fellow, Foreign Policy, Center on the United States and Europe, Brookings Institution.

Iata ce a spus Lilia, printre altele : “Vestul este slab iar Vladimir Putin speculează slăbiciunea Occidentului. El a răsturnat actuala tablă de şah globală şi vrea să reinterpreteze regulile jocului. Asta se întâmplă pentru că Putin şi echipa sa au descoperit că pot arunca cu pietre în casa de sticlă, că Vestul este slab. Occidentul şi-a pierdut traiectoria. Aceasta este premisa pe baza căreia sunt luate deciziile de politică externă şi de securitate ale Rusiei.”

==================

Lilia Shevtsova received B.A. and M.A. in history and journalism from Moscow State Institute of International Relations in 1971.[1] She also received Ph.D. in political science from the Academy of Social Sciences of the Central Committee of the Communist Party of the Soviet Union (the highest educational establishment of the CPSU, which prepared theoretical workers for Party institutions) in 1976. She served as director of the Center for Political Studies in Moscow, and as deputy director of the Moscow Institute of International Economic and Political Studies.

 

 

9 COMMENTS

 1. acest lucru e stiut de mult. politica prost facuta caracterizeaza de ani de zile cele mai importante state din ue, cele care decid politica uniunii. partea prosta ca pana si nato stagneaza singurii care incearca ceva sunt americanii. dupa anii 90 cand sua a implicat nato sau o parte din el in diferite interventii mai mult sau mai putin legale, de ani buni nato nu numai ca stagneaza dar isi pierde din pacate din entuziasm. pe fondul asta si cu un putin incredibil de abil, rusia isi revine din punct de vedere militar iar in ultimul timp a demonstrat acest lucru. un articol http://www.evz.ro/analiza-cutremuratoare-the-new-york-times-rusia-foloseste-siria-pentru-a-testa-cele-mai-noi-arme-si-tehnici-militare.html?utm_source=SPORTHP&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post prezinta o situatie nu prea convenabila nato.

 2. “F*uck the EU?” – conform d-nei Nuland? Nu.
  .
  EU este o creatie a US.
  Va mai amintiti de sintagma: “Tarile (Europei) trebuie duse (de nas) catre o moneda unica, fara ca ele sa simta.” ?
  Se afla intr-un document al Dept.de Stat din 1965, prin care se instruiau oamenii din Comunitatea Europeana aflati pe statul de plata american, cum sa suprime dezbaterea asupra rationalitatii introducerii unei monede comune si s-o introduca pe ascuns: “The State Department, [its] European section, [on] June 11, 1965 advises the vice-president of the European Economic Community, Robert Marjolin, to pursue monetary union by stealth.
  It recommends suppressing debate until the point at which “adoption of such proposals would become virtually inescapable”.”
  si
  “The leaders of the European Movement – […] Robert Schuman and the former Belgian prime minister Paul-Henri Spaak – were all treated as hired hands by their American sponsors.” Iar noi, ca prostii, avem o zi a lui Schuman in calendar!!!

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/1356047/Euro-federalists-financed-by-US-spy-chiefs.html
  Euro-federalists financed by US spy chiefs
  By Ambrose Evans-Pritchard in Brussels 19 Sep 2000

  (Chestia cu suprimarea dezbaterii seamana cu dezbaterea in presa romana despre migrantii ilegali… lipseste cu desavarsire.)

 3. Oare cît mai pot rezista cetăţenii din Turcia Siria Jordania Palestina Gaza dar în primul rînd cei care sînt trecuţi prin marea mediterană de somalezii care au acaparat zona ”transfer refugiaţi cu finanţare grasă şi dacă te-ai înţeles nu mai poţi da înapoi că te omoară somalezii şi cum mediterana de cîteva zile e nervoasă rău nici barca cu 2 motoare folosită de somalezi nu rezistă: 10 zile pînă-n sicilia apoi uşor uşor spre viaţă). Am impresia că pe la 7.15-7.30 a avut loc ceva grav: înecări sau vărsări de sînge. Mare-i grădina cerului!

 4. La noapte şi mîine e ceva în paralel: rusia cu a ei şi americuţa cu franţa cu a lor. Au butoane separate 🙂
  Ce are de gînd Franţa, America sau poate şi Germania în sud-vestul nostru ca ţară dar destul de departe de graniţa noastră ? Şi totul strict cu bătaie pe S-V pe partea de nord a africii ! Nu exclud migraţia şi înecaţii care fug din Mexic pentru a ajunge în americuţa sau intervenţie în Cuba. Ghicim sau vom citi ştiri?
  (şi totuşi mă duce gîndul la o confruntare A-R în Siria-Irak sau Afganistan.încă nu pot spune şi nu văd ceva îmbrăţişări.)
  Pe rusia nu cred că e nimic încă, deşi e o undă nu pt. Românica ci pt. ukraineni, cred că mîine vom auzi din Caspica unde se va înteţi, ‘’furtuna de aplauze puternice şi distrugătoare’’ cu direcţia siria-irak. Nu m-ar mira ca somalezii Yemen-iţii şi Oman-ul să intre dur în Arabia Saudită unde americanii au făcut harcea-parcea cu antrenaţii lor sponsorizaţi!(sînt doar momeli că e ţara cu cei mai bogaţi oameni. E ca-n america sau rusia : cîţiva din moşi strămoşi au buzunarele grase în rest e ca-n românia=sărăcie-analfabetism-manipulare prin minciuni şi cei care au bani îşi permit orice şi oriunde. Vezi :Tramp, băse şi toţi care nu au identitate cu care să se mîndrească ! tupeişti şi mojici. scuze dar e realitatea.
  Cu românica încă nu e nicio problemă! Cînd voi vedea vă voi anunţa!

 5. Ce e cu ”împrăştierea fricii” în poporul român deşi nici nu se pune problema? Acest individ”Fost ministru al Apărării, Corneliu Dobriţoiu” prin felul în care vorbeşte transmite doar frica şi teama permanentă, nu inspiră putere şi unire, dragoste şi linişte! Chiar dacă încearcă să dea amănunte privind ideile spuse, după ce a aruncat ”bula” se încurcă in vorbe şi nu mai poate repara sau linişti omul! Degeaba vă chinuiţi voi şi cîţiva oameni de bine să liniştiţi populaţia că deîndată ce apare”scuipatul precipitant fără umbrele” distrue absolut tot ce s-a construit anterior!
  http://www.antena3.ro/politica/rusia-romania-nuclear-razboi-rece-319209.html
  I-a rămas în sînge furia, frica şi teama de ceva anume? Asemenea oameni nu mai trebuiesc invitaţi în emisiuni tv!

Leave a Reply