”Operațiunea militară specială (numele dat de oficialii ruși invaziei din Ucrain – n.red.) merge conform planului”, a declarat marți generalul Nikolai Patrușev, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, unul dintre cei mai influenți oficiali ruși, transmite publicația rusă Vedomosti.

El a mai spus că Rusia ”trebuie să atingă obiectivul neutralității Ucrainei și să excludă posibilitatea intrării acestei țări în NATO”.

Patrușev a făcut declarațiile la o conferință din Groznîi (Cecenia), scrie g4media.ro.

Mii de civili ucraineni sunt ucisi de Rusia intr-un razboi sangeros declansat in urma cu 20 de zile.

Potrivit lui Patrusev, uciderea civililor merge conform planului.

El este unul dintre cei trei apropiați ai lui Putin, care a lucrat cu acesta încă din anii 1970, la Sankt Petersburg, când al doilea oraș al Rusiei se numea Leningrad.

Ceilalți doi fideli sunt șeful serviciului de securitate Alexander Bortnikov și șeful serviciilor de informații externe Serghei Naryșkin.

Puțini dețin atât de multă influență asupra președintelui ca Nikolai Patrușev. Nu numai că a lucrat cu el în vechiul KGB, ci a preluat și șefia FSB (fostul KGB) din 1999 până în 2008.

În timpul unei reuniuni consiliului de securitate al Rusiei, cu trei zile înainte de invazie, Patrușev și-a subliniat punctul de vedere potrivit căruia „obiectivul concret” al SUA este destrămarea Rusiei.

În cercurile de la Kremlin, Nikolai Patrushev este numit șoimul anti-occidental al politicii ruse, iar potrivit jurnalistului britanic Catherine Belton, el este „arhitectul planului de subjugare a Ucrainei”. Există legende despre Patrushev la Moscova.

Nikolai Patrushev este secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse în administrația Putin. Anterior, el a condus Serviciul Federal de Securitate (FSB), succesorul KGB-ului. Acestea sunt serviciile secrete ruse responsabile de represiune atât în ​​țară, cât și în străinătate.

Catherine Belton susține că Patrushev este „arhitectul planului de subjugare a Ucrainei”. Să adăugăm – planul aprobat de Putin însuși. Potrivit jurnalistului, Putin și Patrushev „cred cu adevărat că Washington controlează Kievul”. Mai mult, nu se așteptau la o apărare atât de feroce și eficientă din partea Ucrainei.

Președintele rus a avut încredere în asigurările unui consilier apropiat că SUA vor să creeze o țară din Ucraina care ar fi periculoasă pentru statulitatea rusă, Volodimir Zelenski a devenit președinte după ce a fost uns de americani, iar poporul asuprit al Ucrainei i-ar primi pe ruși. cu braţele deschise ca salvatori ai naţiunii.

– În cadrul întâlnirii privind recunoașterea independenței a două autoproclamate „republici populare”, toată lumea arăta de parcă le este frică de Putin. Toți, cu excepția lui Patuszewo. El este cel care spune cu voce tare ce crede liderul rus, argumentează Catherine Belton într-un interviu cu Kamil Turecki.

Există legende despre Patrushev la Moscova. În principal pentru că acestui fost ofițer KGB nu-i place să fie turnat sub guler. – Nu cunoaște alt comportament – spune o persoană din jurul său într-un interviu cu Catherine Belton, o jurnalistă de investigație britanică, autoarea cărții „Oamenii lui Putin”, care tocmai a fost publicată în Polonia.

– Pur şi simplu nu poate face altfel. Vine la o întâlnire și începe așa: „Bine, cățeluța, cu ce băieți de data asta?” – adaugă informatorul. După cum susține Catherine Belton, Patrushev este cel care se află în spatele ambițiilor imperialiste ale lui Vladimir Putin.

„Este un tip destul de simplu, un sovietic de școală veche”, spune o persoană care lucrează îndeaproape cu Patrushev într-un interviu cu Belton. Și adaugă: – Patrushev vrea revenirea Uniunii Sovietice, dar într-o versiune capitalistă. El vede capitalismul ca pe o armă, un drum către renașterea imperiului rus. Aceste viziuni ale unui politician dur și fără compromisuri sunt apă pentru moara lui Vladimir Putin, scrie conde.md

 

Leave a Reply