O veste foarte buna in preajma Zilei Nationale a Romaniei.

Indemnizaţiile lunare pentru veterani, invalizi şi văduve de război au fost majorate cu 75 la sută faţă de valoarea actuală, prin Ordonanţă de Urgenţă, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN), citat de news.ro.

Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi, la propunerea Ministerului Apărării, o ordonanţă de urgenţă prin care cuantumul indemnizaţiilor lunare cuvenite veteranilor, invalizilor şi văduvelor de război a fost majorat cu 75 la sută faţă de valoarea actuală.

Astfel, invalizii de război încadraţi în categoriile mari mutilaţi şi gradul I de invaliditate vor beneficia lunar de 259 de lei, cei încadraţi în gradul II de invaliditate de 231 de lei, iar pentru gradul III de invaliditate cuantumul a fost crescut la 196 de lei.

Tot la 196 de lei au fost stabilite şi noile cuantumuri ale indemnizaţiilor lunare de veteran de război şi ale văduvelor de război care nu s-au recăsătorit.

În aceeaşi şedinţă Executivului a fost adoptată, la propunerea Ministerului Muncii, şi o hotărâre prin care cuantumul ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război şi văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat, a fost stabilit la 335 lei.


https://www.armataromaniei.ro/blog/27961/%E2%80%9D%C3%AEn-vreme-de-r%C4%83zboi-m%C3%A2ncam-arpaca%C8%99-eram-echipa%C8%9Bi-doar-cu-veston-%C8%99i-pantalon-f%C4%83r%C4%83-nimic-pe

 

9 COMMENTS

 1. Domnule Radu,
  Nu am înțeles prea bine, de la 196 la 335 lei este pensia minimă/maximă sau acești bani sunt adăugați la pensiile pe care le aveau ???
  Păi dacă sau adăugat la ce aveau cred că ar fi ceva pentru ei, dar dacă ăștia sunt toți banii, parcă este făcut în bătaie de joc față de acești oameni care ori cum nu mai au mult de trăit di păcate.

 2. http://www.cotidianul.ro/pnl-spune-ca-romania-este-rea-hoata-si-corupta-292098/
  Citez din acest ziar online pentru a avea baza de pornire şi de a putea citi /analiza toţi care vor merge la vot: ”’În ajunul Zilei Naționale a țării noastre, PNL denigrează România într-un clip electoral postat pe pagina de Facebook a partidului.
  Iată textul spotului liberal:
  ”Există în mine (adică în România n. red.) ceva care mă face să fiu rea și hoață. Dar și ceva care mă împinge înainte, să fiu bună și să ofer mai mult. Voci care-mi șoptesc să fiu coruptă.
  Dar și o lumină care mă-ndeamnă să stau dreaptă. Am clipe în care mă ascund și mint. Și clipe-care mă deschid și cred în adevăr. Dar lanțurile-mi par iarăși atât de-aproape. Și vântul din Est, e atât de rece! În curând fac 100 de ani de când m-am făcut mare. Și de 26 de ani simt că sunt liberă. Acum vreau să fiu puternică și plină de viață. Eu sunt România. Și vreau să merg înainte, nu înapoi. Oare, încotro voi merge?”
  Aici nu cumva e ceva penal???
  Cam pare din plin!
  Iar în spot, vocii de femeie a României îi răspunde o voce de bărbat:
  ”România poate merge înainte. Prin noi înșine. Dacian Cioloș și Partidul Național Liberal”.
  Iar pe fundal, în timp ce e proiectat sloganul partidului, o fată cu plete blonde fluturând în bătaia ventilatorului privește, în zare, cu punct fix în dreapta ecranului.””’

 3. Meritau de 10 ori mai mult!
  Dar se pare că puterea consideră mai rentabilă cumințenia decât dârzenia.
  😀

 4. Este important să amintim când au avut ultima majorare: în 2008. Atunci era prim-ministru cel care acum nu are onoarea de a asista la defilarea Armatei. Câtă dezonoare!!!

 5. Cam tarziu vine aceasta marire de indemnizatie, oricum este una infima indemnizatia in sine. Poate aflati cam cati veterani si urmasi mai are Romania. Va spun eu, extrem, extrem de putini.
  Inca un aspect pe care tinerii de azi il neglijeaza aproape in majoritatea lor. Respectul pentru istoria Romaniei, pentru veterani, pentru monumentele ridicate celor cazuti “Intru Slava Eroilor Neamului”.
  Ceva vreme in urma a fost o reclama semnificativa cu un veteran iar, intamplator tinerii erau unii de bun simt:
  https://www.youtube.com/watch?v=ZGAGFwIv1lw

 6. off topic
  Sunt probleme cu ste-ul Dvs. “Deceptive Site!” pe un subiect “linistit”.
  Poate se poate rezolva ceva.

Leave a Reply