Primul impact pe care îl vedem legat de revoluţia fiscală este agitaţie, pentru că în loc să ne gândim la planurile noastre şi la investiţii, toţi stăm acum să calculăm şi să analizăm schimbările potenţiale şi ajustările pe care trebuie să le facem. Primul impact negativ pot să spun că este lipsa de predictibilitate, care este prima condiţie pentru a avea un sector stabil, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România, în cadrul conferinţei ZF Digital ’17”
”Planurile noastre se fac cu cel puţin un an în avans, deseori chiar cu mult mai mult. Trebuie să ştim ce va urma, nu să ne grăbim să schimbăm lucrurile. Impactul pentru piaţă va fi în primul rând în segmentul B2B. Oamenii sunt mai puţin dispuşi să ai decizii legate de investiţii, toţi aşteaptă să vadă ce se întâmplă, cum va arăta 2018. Aici vedem o încetinire a investiţiilor şi un impact negativ al măsurilor. Vom face ajustări astfel încât salariul net al angajaţilor să nu fie afectat“, a spis Climoc citata de zf.ro
Și nu doar ei se plâng de lipsa predictibilității: http://m.capital.ro/2000-de-companii-protest-public-fata-de-revolutia-fiscala-a-g.html
Cand o multinationala, macar una, va prezenta cu date concrete profitul real obtinut si impozitul achitat, atunci va fi crezuta. Aici este miezul problemei, care este ignorat si de ,,marii analisti economici” romani. Iarasi ajungem la inflatia de cozi de topor autohtone.
Dacia isi public profitul operational in fiecare an , deci poti sa il vezi …
La fel OMV Petrom .
Taxele banuiesc ca si alea le poti vedea daca vei cauta mai in amanunt
Daca te uiti pe top 500 mari datornici economici in Romania la bugetul asigurarilor sociale , vei vedea ca in general sunt firme de stat sau privati romani ( cu exceptia GlaxoSmithClyne acolo e o mare problema ca aia sunt un gigant farmaceutic)
Romania are 16% impozit pe profit printre cele mai mici din UE dupa Bulgaria si Irlanda .
Impozit pe cifra de afaceri nu are nimeni , si nu te lasa UE decat in anumite domenii , gen IT cum vor nemtii sa faca cu Google sau Amazon .
Asa ca mai usor cu multinationalele , nu sunt obligate sa iti arate tie cat platesc impozit si nu din cauza lor nu avem autostrazi
MAi obligat e statul sa iti prezinte cum cheltuie banii tai
Păi cu ce vrei să-ți facă statul autostrăzi? Cu impozitele de pe salariile minuscule pe care le oferă multinaționalele? Similar, autostrăzile se transformă în ulițe.
Radu Tudor, mizeria de psd a fost votat pentru ca a promis cresterea salariilor nu pentru faptul ca companiile transnatinale care pot , vor respecta salariul net actual.
Eu am votat pesedeul pentru că n-am avut cum să-l votez pe Cioloș. Nu am nicio așteptare de la pesedeu. Dacă intră cu căruța în gard, n-am nicio emoție. Oricum, ferice de cei care încă cred că țărișoara se conduce de la Palatul Victoria!
Să stea liniștită doamna CEO, românii sunt atât de snobi încât nu vor renunța la aifoane indiferent de veniturile obținute.