Premierul Ludovic Orban a declarat intr-un interviu pentru Gandul.info :

“Nu există criză politică, există un guvern care nu mai poate emite acte normative, cu valoare de lege. Dar guvernul își face datoria, prin acte de administrare curentă. E o situație stabilă. Și dacă mă votează Parlamentul și dacă nu mă votează, tot guvernul Orban e în funcție. Procedura de declanșare a alegerilor anticipate e o procedură greoaie. Noi avem ca obiectiv organizarea alegerilor pentru că nu se mai poate în această situație, avem un Parlament dominat de PSD și de aliați de conjuctură. Ieri, PSD a votat la Senat pentru menținerea taxelor pe energie, care ar fi dus la creșterea taxelor la energie cu 7% pentru consumatorul casnic și să mențină o taxă aberantă. Ieri, la Senat, PSD a votat creșterea punctului de amendă. Dacă nu reușim să facem alegeri anticipate, România va fi aruncată în aer! Nu îi interesează nimic. Au votat dublarea alocațiilor pentru a doua oară în ultimul an.  Nu e joc de Opoziție, Opoziția face ceea ce e constituțional, legal. Dar acest lucru nu se poate face.

Avem de partea noastră prevederile Regulamentului comun care spun că în maxim 15 zile de când premierul desemnat anunță programul de guvernare și echipa trebuie convocat plenul. E o hărțuială, sunt și penibili. Noi vrem să dăm puterea oamenilor, pentru un parlament reprezentativ, ca să avem o majoritate omogenă, care să facă reformele necesare. Ei vor să-și prelungească mandatul, să-și mărească pensiile. În trei ani cât au fost la guvernare, și-au bătut joc de români”.

 

 

2 COMMENTS

  1. Nu stiu cum va fi desi banuiesc in legatura cu o problema spinoasa rau tare, Radu, si anume: aurul romanesc de la Londra! Daca M.B. a iesit din UE si Romania inca este, se pun cateva intrebari deranjante dar decente:
    – Cat va plati Romania pentru mentinerea in depozit a aurului romanesc dupa iesirea MB din UE?
    – Mai este Romania proprietara a acelei bogatii aurifere de la Londra dupa iesirea MB din zona UE?
    – Cum au negociat reprezentantii Romaniei pentru mentinerea depozitului aurifer si dupa iesirea MB din zona UE?
    Ceva imi suna a scanare la londra pe model urss antichitate! Sau, dupa modelul “datoriile tarilor straine dinainte de 1989, au intrat direct in buzunarul catorva proprietari lacomi (doar ei au dreptul cum s-a intamplat, la fel si cu fondurile europene: pe proiecte(una e in proiect si alta e pe teren)dar incontrolabile serios=proprietar definitiv pe acel proiect), la fel si cu aurul romanesc= cativa sunt proprietarii”! Ceva nu suna bine, ceva e in neregula deoarece toate se fac in forta si pe neanuntate!

  2. Orban groparul PNL. Pana la urma PNL este doar un nume ca doctrina nu are si nici continuatorul PNL nu este . Un partid format din membrii mini pcr PDL si mini pcr PNL cu trei sferturi din statutul pcr si un sfert vorbire din trei in trei cuvinte PNL nu poate fi considerat partid cu doctrina liberala si de dreapta. Poate asa daca te gandesti la mana dreapta si Europa.

Leave a Reply