Home Articole Ordonantele lui Ciolos pe Codul Penal erau bune, nu-i asa?

Ordonantele lui Ciolos pe Codul Penal erau bune, nu-i asa?

14056
52

In plin avant al nesuferitului Sebastian Ghita de a demasca porcariile pe care le-a facut impreuna cu niste capi ai regimului Basescu, PSD ofera o mina de ajutor inecatilor : lanseaza un proiect de ordonanta privind gratierile.

In loc sa dezbata 30 de zile initiativa in Parlament, sa discute de AMR, UNJR, societate civila si cine mai vrea opinie si la 1 martie sa voteze o lege amplu discutata, PSD se grabeste prosteste.

Schimba agenda publica, salveaza pe cei pe care-i vroia trasi la raspundere, da apa la moara adversarilor si celor care solicita in strada arestari masive si puscarie cat pentru toata perioada sovietica. 

Dincolo de argumentele pro si contra firesti intr-o astfel de polemica publica, criticii initiativei se refera la faptul ca Guvernul vrea modificarea legislatiei penale prin ordonanta de urgenta. Si acuza graba suspecta. 

Intrebari :

Cand guvernul Ciolos a modificat intr-o noapte, prin aceeasi metoda – ordonanta de urgenta – Codul Penal si Codul de Procedura Penala, era in regula?

Nu mai acuza nimeni? Nu mai protesta nimeni?

De ce este legitim ca guvernul Ciolos sa modifice legislatie penala prin ordonanta de urgenta iar guvernul Grindeanu sa nu modifice legislatie penala prin ordonanta de urgenta?

Cata ipocrizie poate incapea in povestea asta? 

Apropo de reprezentativitate si democratie : ce guvern a reiesit in urma votului popular, guvernul Ciolos sau guvernul Grindeanu?

Eu pot sa inteleg multe aspecte atunci cand apare o disputa publica. Sunt atent la ambele tabere, cu argumentele lor.

Dar atunci cand exista un dublu limbaj, o atitudine schimbatoare si reactii diferite in privinta aceluiasi tip de mecanism, am uriase indoieli ca protestele sunt generate de nemultumiri interioare ale unor indivizi. 


Guvernul a modificat Codul penal si Codul de procedura penala, astfel incat sa le puna in acord cu 15 decizii ale Curtii Constitutionale

de CP     HotNews.ro
Miercuri, 18 mai 2016, 16:32 Actualitate | Esenţial

Guvernul a modificat si completat, miercuri, prin ordonanta de urgenta, Codul penal si Codul de procedura penala. Unul dintre motivele care statu la baza noii ordonante de urgenta este faptul ca de la intrarea in vigoare a noului Cod de procedura penala si pana in prezent au fost adoptate un numar de 15 decizii ale Curtii Constitutionale care au produs un impact important asupra acestui act normativ. De asemenea este necesara transpunerea urgenta a unor acte normative ale UE din domeniul dreptului penal, dar si dreptului procesual-penal.

Potrivit Gubernului, un motiv ar mai fi necesitatea stringenta a unor interventii legislative pentru asigurarea bunei desfasurari a procesului penal, semnalate de institutiile din cadrul sistemului judiciar.

GUvernul arata ca au fost necesare interventii legislative necesare ca urmare a pronuntarii de catre Curtea Constitutionala a unor decizii de admitere a exceptiilor de neconstitutionalitate cu privire la Codul de procedura penala. Prin cea mai recenta decizie a CCR, s-a constatat ca renuntarea la urmarirea penala de catre procuror, fara ca aceasta sa fie supusa controlului si incuviintarii instantei de judecata, echivaleaza cu exercitarea de catre acesta a unor atributii ce apartin sferei competentelor instantelor judecatoresti. Astfel, Curtea constata ca renuntarea de catre procuror la urmarirea penala, in conditiile reglementate la art. 318 alin. (1) din Codul de procedura penala, contravine legii fundamentale, mai arata Guvernul.

Executivul a decis sa intervina legislativ pentru a reglementa o procedura prin care judecatorul de camera preliminara hotaraste, prin incheiere motivata, in camera de consiliu, cu citarea partilor, suspectului, persoanei  vatamate si altor persoane interesate, precum si cu participarea procurorului, asupra legalitatii si temeiniciei solutiei de renuntare la urmarirea penala data de procuror.

Modificarile operate au in vedere si alte interventii necesare pentru punerea de acord a Codului de procedura penala cu 15 decizii ale Curtii Constitutionale pronuntate in ultima perioada si care reclamau interventie legislativa in materii precum:

 • participarea procurorului sau a unor parti in procesul penal la unele etape procedurale;
 • procedura solutionarii plangerii impotriva solutiilor procurorului;
 • procedura acordului de recunoastere a vinovatiei;
 • necesitatea reglementarii unor cai de atac care sa permita si contestarea luarii masurii asiguratorii de catre judecatorul de camera preliminara ori de catre instanta de judecata;
 • clarificarea unor competente.

Codul de procedura penala a fost modificat pentru a lamuri interpretarea unor texte si realizeaza corelarile necesare pentru aplicarea acestora. S-au adus modificari procedurii acordului de recunoastere a vinovatiei, astfel incat si minorii sa poata incheia acorduri de recunoastere a vinovatiei, cu incuviintarea reprezentantului lor legal.

De asemenea, s-a completat cadrul normativ al asistentei juridice obligatorii prevazut de codul de procedura penala, confirmandu-se jurisprudenta instantelor. In plus, s-a reglementat obligativitatea acesteia si in procedura in camera preliminara in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani, mai precizeaza Guvernul.

Pentru a preveni o succesiune de acte normative distincte, ordonanta de urgenta concentreaza intr-un singur demers interventia legislativa asupra Codului de procedura penala, in special, si realizeaza toate corelarile implicate de diversele motive care justifica interventia. Nefinalizarea dezbaterii in procedura parlamentara asupra proiectelor de lege initiate de Guvern in urma publicarii deciziilor de neconstitutionalitate ale Curtii Constitutionale conduce la solutii neunitare in practica.

Din totalul modificarilor operate, aproximativ 30 au vizat transpunerea celor 5 directive, mai mult de 50 de puncte au vizat punerea textelor codurilor in acord cu deciziile Curtii Constitutionale . De asemenea, au fost facute modificari  pentru impunerea unei practice unitare avandu-se in vedere jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, restul modificarilor reprezentand reglementari solicitate de practicieni ori texte de corelare, a caror includere in proiect urmareste o clarificare cat mai rapida a cadrului normativ procesual-penal.

Textele contribuie nemijlocit la stabilitate legislativa, aduc un plus de valoare celor doua coduri, sporesc protectia unor categorii de persoane vulnerabile (minori, victimele infractiunilor), respectiv consolideaza caracterul echitabil al procesului penal prin sporirea garantiilor procesuale.


si reactiile de atunci …  :

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki acuză Guvernul că, prin două modificări operate prin ordonanţă de urgenţă în Codul penal şi în Codul de procedură penală, afectează grav drepturi prevăzute de Constituţie. Una dintre modificări implică eliminarea filtrului judecătoresc şi abilitarea procurorului de a cere direct de la bănci, fără încuviinţarea judecătorului, datele financiare ale unei persoane.

“Sub pretextul armonizării Codurilor cu ultimele decizii ale Curţii Constituţionale a României (CCR) şi cu unele directive europene, Guvernul a adoptat  în secret o ordonanţă prin care aduce şi alte modificări periculoase celor două Coduri”, se arată într-un comunicat al APADOR-CH.

Asociaţia susţine că modificarea articolului 153 din Codul de procedură penală, constând în eliminarea filtrului judecătoresc, ce era prevăzut, şi în abilitarea procurorului de a cere direct de la bănci, fără încuviinţarea judecătorului, datele financiare ale unei persoane, nu a fost cerută în nicio decizie a Curţii Constituţionale şi nici prin vreo directivă europeană ce trebuie implementată.

“Modificarea articolului 153, care elimină filtrul judecătoresc atunci când se dispune o măsură care afectează grav un drept fundamental al omului, dreptul la viaţă privată, garantat în articolul 26 din Constituţie şi în articolul 8 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, este în acelaşi timp şi o măsură vădit neconstituţională, întrucât articolul 115 alineatul 6 din Constituţie interzice adoptarea de ordonanţe de urgenţă prin care sunt afectate drepturile şi libertăţile prevăzute de Constituţie”, potrivit APADOR-CH.

Asociaţia mai susţine că aceeaşi situaţie este şi în cazul abrogării prin ordonanţa de urgenţă a alineatului 1 al articolului 228 din Codul de procedură penală, care prevedea că, după luarea măsurii arestării preventive, inculpatului i se aduc la cunoştinţă, de îndată, în limba pe care o înţelege, motivele pentru care s-a dispus această măsură.

“Întrebarea care se pune în mod firesc este care era urgenţa abrogării acestui text de lege care reglementa dreptul la informare al persoanei arestate, componentă esenţială a dreptului la un proces echitabil? Abrogarea acestui text nu a fost cerută nici prin vreo decizie a Curţii Constituţionale şi nici prin vreo directivă europeană”, precizează APADOR- CH.

Organizaţia pentru apărarea drepturilor omului solicită Guvernului să “remedieze aceste încălcări ale Constituţiei” şi arată că “legiferarea pe ascuns, netransparentă şi neloială nu este o cale democratică de urmat”.

“Asociaţia îşi anunţă intenţia de a folosi procedurile legale pentru eliminarea acestor excese”, se arată în finalul comunicatului.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de către Guvern privind punerea în acord a legislaţiei penale şi procesual-penale cu deciziile CCR a inclus şi prevederi pentru aplicarea în acest domeniu a cinci directive al Uniunii Europene, în cazul a patru dintre ele fiind deja depăşit termenul de transpunere, arăta Executivul, miercuri, într-un comunicat.

”Textele contribuie nemijlocit la stabilitate legislativă, aduc un plus de valoare celor două coduri, sporesc protecţia unor categorii de persoane vulnerabile (minori, victimele infracţiunilor), respectiv consolidează caracterul echitabil al procesului penal prin sporirea garanţiilor procesuale”, se mai arăta în comunicatul Guvernului.

 

 

52 COMMENTS

  • ordonantele morcilosului erau bune pentru ca erau date de sistem, el fiind parte din acest sistem, inca de la aparitiei ciumei rosi markovei, care a reusit sa distruga tara, cu ajutor hungarorusesc si acord tacit germanobruxelez.
   Din pacate, la cum se misca ministrul justitiei, nu cred ca scapam de ei.
   Cat despre deranjul de ieri, nu a fost decat o sedinta usr.
   In strada, probabil pentru ca si-a luat sorosi corturile inapoi.

 1. Pai comparati niste alinieri la dispozitiile CCR cu eliberarea infractorilor din puscarii, cu legi dedicate exclusiv politicienilor si baronilor locali?

  • Ba, era sa zic tampito, toti aia care sunt in puscarii nu sunt condamnati pe viata, ba inteligento! Pana la urma o sa iasa toti si o sa intre altii, lucru care oricum se intampla in fiecare zi, de altfel! Asa incat, tu de fapt de ce nu te duci la portile puscariilor sa protestezi zilnic impotriva alora care sunt liberati pentru ca si-au ispasit pedeapsa?!

   P.S. Ba nebunilor, voi de fapt sustineti nu sa nu iasa condamnatii din puscarii, ci ca tuturor condamnatilor sa li se converteasca pedepsele in detentie pe viata, ca voi asa va comportati! Ba, nebuni la cap mai sunteti, sa mor in accident feroviar! Noroc ca nu va explica niciunii din imbarligatorii astia de pe la televizor!

   In Romania nu exista ba nebunilor condamnarea la moarte sau la inchisoare pe viata, ba nebunilor ce sunteti! Condamnatii oricum vor iesi din inchisoare dupa ce isi termina pedeapsa, ba nebunilor ce sunteti!

 2. Aici gasiti o motivare interesanta din OUG :
  Constatând, totodată, existența mai multor proceduri de infringement, unele dintre ele aflate în stadii avansate, ceea ce ar putea duce la condamnarea României de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cu consecința aplicării unor sancțiuni pecuniare al căror cuantum ar putea fi unul semnificativ, de natură a afecta bugetul de stat și îndeplinirea obiectivelor asumate de Guvern,
  Apreciem că toate acestea constituie o situație extraordinară a cărei reglementare nu mai poate fi amânată, în sensul art. 115 alin. (4) din Constituția României, republicată. Datorită amplorii fenomenului și a consecințelor negative anterior prezentate asupra interesului public general, considerăm că o eventuală legiferare pe altă cale decât delegarea legislativă, chiar în procedură de urgență, nu ar fi de natură să înlăture de îndată aceste consecințe negative care continuă să se producă asupra interesului public general care vizează încrederea societății în justiție

  http://www.just.ro/wp-content/uploads/2016/05/Proiect-MJ_modificare-CP-si-CPP_-dupa-aviz-CL_final_19052016.pdf

 3. De asta e haos în creştere în ţara asta unde toţi bugetarii cu funcţoo înalte prin numiri politic, cer, cer, cer fonduri dar niciunii nu fac dreptate realmente!

 4. BA NENE, MITINGUL DE ASEARA A AVUT MA NENE AUTORIZATIE, SAU A FOST DE FAPT ADUNAREA UNOR VAGABONZI CARE NU TIN CONT DE LEGI, DAR EI SE ERIJEAZA IN MARII LUPTATORI AI VIETII RAGAITORI PENTRU DREPTATE, EI FIIND DE FAPT NISTE GOLANI ORDINARI SI NISTE DERBEDEI?

   • Pai au avut autorizatie, sau n-au avut? Ca eu de-aia platesc taxe si impozite la Primarie si la Jandarmerie, ca sa merg civilizat pe strada, nu sa stau sa imi ragaie unii aberatii in creier aiurea.

    Pana la urma mai respectam si noi legile in tara asta, sau cum facem? Noi, restul oamenilor care nu suntem feisbucisti, noi ce trebuie sa facem, trebuie sa suportam toti aberantii, sau?

     • Pai pana la urma mai respectam si noi regulile si legile in tara asta, sau o dam la liber? In tara asta totul e la japca, nu mai exista nicio autoritate, nimeni nu mai respecta pe nimeni!

     • atunci sa modifice legislatia.de ce unii sa isi ia autorizatie si altii sa faca ce ii taie capul ca sunt “tineri frumosi si batuti in cap”?sa iesim cand vrem,unde vrem si sa facem ce vrem pe diverse motive.

 5. Apelez la logica lui Radu Tudor. Cata tristete pe tine. Cine vrea arestari masive ? Aberezi. “DNA sa vina sa va ia” = nu blocati actiunile DNA. CUM POATE LUA DNA PE TOTI FARA PROBE SI INCALCAND LEGISLATIA ? (LASAND LA O PARTE ANUMITE NEREGULI SEMNALATE SI JUDECATORII AU DECIS ALTCEVA, CU ARESTARE PREVENTIVA)

  Dubla masura ? Cata logica. Proiectul asta e criminal, e o invitatie la hotie. Trecem peste faptul ca e adresat spalarii lui Dragnea si Tariceanu.
  Pai daca se apuca de furat 10000 de oameni, tu eliberezi 3000, ce faci cu astia 10000 ? Nu poti sa-i bagi la puscarie ca repopulezi puscariile si ajungi la aceeasi situatie.
  E vorba de continut, nu rezolva absolut nimic acest proiect de lege in afara de a apara oamenii din psd si alde. NU EXISTA NICI O INITIATIVA DE A CONSTRUI O PUSCARIE.

  DE CE NU ATI IESIT VOI, ASTIA CARE SUSTINETI PSD-UL SI CARE ATI VAZUT CEVA NEREGULI IN ORDONATA DE URGENTA A LUI CIOLOS ?

  DUBLA MASURA ? ADICA, DACA EXISTA O NEREGULA SI NU AM IESIT LA PRIMA TREBUIE SA INCHIDEM OCHII ACUM ?

   • Radu Tudor, “pt voi”?
    Adică d-voastra sunteți “ceilalți ” sau jurnalist?
    Si mai sus s-a pus o intrebare pertinentă :”de ce nu au iesiti susținătorii PSD ului anul trecut?
    Nu cumva pt ca acest partid avea un motiv electoral?
    Si de ce nu a taxat majoritatea parlamentară cu o moțiune de cenzură “abaterile “?
    Iar, daca nu ma însel, încă suntem intr o democrație, deci protestele sunt un drept!
    Sau nu?

     • Pai au dreptul sa protesteze daca au autorizatie de la Primarie pentru miting, ca asa scrie la lege!

      Mai respectam si noi legile sau vreo regula in tara asta, sau o dam la liber pe sistem revolutie sud-americana, adica fiecare dupa cum ne vine sorocul si ne taie capu’? Pe bune acum, in ce tara traim?!

   • Daca unul papa ceva hop si celalalt.Pai un poti compara merele cu perele.Ciolos un a vrut sa elibereze toti borfasi si hotii de prin puscarii.Si ngurii care trebuie eliberati sant cei bolnavi de cáncer sau in faza terminala.Restul sa stea acolo sa mediteze.

    • Pai oricum o sa iasa toti sefule la un moment dat, asa cum de altfel ies zilnic din inchisori oameni care si-au executat pedeapsa. O sa iasa toti pentru ca in Romania nimeni nu e condamnat pe viata sau la moarte. Asta e greu de inteles pentru majoritatea, care au impresia ca toti care sunt in puscarii nu sunt oameni si ca cei de acolo nu vor mai iesi niciodata.

     P.S. Cred ca exista si o congruenta intre impresia pe care o are majoritatea si aceeasi logica ce se regaseste perfect si in descrierea modului in care percepi tu situatia si anume: “Singurii care trebuie eliberati sant cei bolnavi de cáncer sau in faza terminala.Restul sa stea acolo sa mediteze”. In mintea ta tu crezi ca toti condamnatii din Romania “stau si mediteaza” in inchisoare pe viata!! Iti dai seama cat de nebuni la cap sunteti toti? Habar n-aveti de capetele voastre si nici nu intelegeti despre ce e vorba in lumea reala! Sunteti doar niste habarnisti spalati pe creier care preluati ca papagalii colorati niste sloganuri!

     Iti dai seama totusi cam cat de lovit cu scandura esti, maresale?!

  • Basisti ordinari, spun asta fara sa-i jignesc prea mult, ca astia nu stiu nici de bun simt, nici de logica, nici de argumente, nici de nimic! Stiu doar de Basescu Sticle si de basisme ordinare, atat!

   P.S. Am prieteni de-astia, basisti spalati pe creier cu care nu se poate discuta indiferent ce argumente le prezinti. Dupa o lunga perioada am inteles intr-un final ca in privinta acestor specimene este cea mai mare greseala sa incerci sa intri in discutie cu ei. Singura rezolvare e sa ii iei direct la picioare in cap si la alergat pe strada, pentru ca cu ei altfel nu se poate! Sunt niste spalati pe creier bolnavi de ciroza hepatica si inveninati la fiere.

   • Pilulele se iau cu un pahar cu apă , nicidecum dizolvate în oala în care fierb tăiețeii.

    ps: de ce nu ieșiți în stradă să vă apărați ditamai ,,ordonanța”, vă e frică de Bau-Bau?

    • Ne e frica sa nu dea Basescu Sticle in ciroza canceroasa, el cu toti ultrasii lui basisti ordinari opariti spalati pe creier care ragaie pe bloguri anti-basiste. Niste retardati mintal, spun asta fara sa te jignesc, ba chiar daca ma gandesc bine cred ca de fapt te complimentez! Du-te cu Basescu, la puscarie direct cu voi! Drojdierilor

     PS. ONG SOROS – rupere de nori – vagabonzi ordinari

     • Așa-i, coane , voi sunteți crema Universului cunoscut și necunoscut , de aia sunteți clientela favorită a lui Anghelescu de la Vax Populi.
      ,,Cum se numește planeta pe care locuim?/ -Nu știu că nu-s din zonă…” sau ,, De ce votați PSD? / Pentru că așa zice primaru’…”

     • Bai Joseph AntePortas, du-te ba cu idolul tau Basescu Sticle de aici si cu basismele voastre ordinare, ca voi sunteti mari “de dreapta”, desi aveti in cap cele mai staliniste idealuri, ca de-aia stati si va uitati zi lumina la ce face statul, ca voi toti astia foarte “de dreapta” sunteti preocupati de ce face statu’ si sa va dea statu’, sa va rezolve pe toti statu’ daca tot sunteti voi “de dreapta”. Ba, de dreapta inseamna capitalism, si capitalismu e pe capital ba, e cu bani, nu e cu sa iti dea statu’.

      Unica voastra “doctrina” sau mentalitate, a astora “de dreapta” din Romania, este ca voi sunteti impotriva stangii, ca voi sunteti marii luptatori impotriva socialismului, in rest voi nu va mai ocupati cu nimic in creierele voastre bolnave. La asta se reduce la voi toata mentalitatea si activitatea voastra cerebrala “de dreapta”. Ca voi luptati impotriva stangii si ca asteptati de la stat, reduceri, scutiri, asistenta medicala gratuita etc., ca voi sunteti tineri si sunteti foarte “de dreapta” si vreti sa va dea statu’, sa se ocupe statu’ de voi care voi sunteti doar foarte mari luptatori, ca voi doar cu asta va ocupati.

      Ba, daca sunteti “de dreapta” si vreti capitalism pentru ca nu mai vreti cu socialism, lasati-o dracului cu gargara si preocuparea cu statu’ si apucati-va ba de afaceri pe cont propriu, faceti-va oameni de afaceri generatori de capital ca sa ne aratati si noua cum arata capitalismu’ ala pe care nu prea il invocati, ca voi sunteti doar luptatori “de dreapta” impotriva stangii ba si mai sunteti si supraveghetori vigilenti ai activitatii institutiilor “de stat”, ca de privat nu se mai ocupa nimeni in tara asta, daca tot voi sunteti foarte “de dreapta” si sunteti de fapt doar niste spalati pe creier care habar nu au de capetele lor, ba!

      P.S. Hai zi c-ai inteles ceva! La mintea voastra de basisti opariti…

   • pentru a fi spalat pe creier este necesar sa ai creier.basistii nu poseda asa ceva.au maxim doi neuroni,de cele mai multe ori unul singur care se plictiseste singur-singurel.

 6. Buna ziua,

  De ce tinerii frumosi si liberi nu ies in strada pentru arestarea lui BASESCU, COLDEA, KOVESI si altii din sistem care au facut dosare la comanda asa cum recunoaste Basescu ?????

  De ce nu ies pentru eliberarea celor nevinovatii ????

  De ce ies doar la comanda serviciilor represive ????

  Statul daca mai exista el chiar ne iau de prosti?????

  Unde e socitatea civila si in aceste cazuri ?????

  NU EXISTA DOVEZI ???????????

  EXISTA AUTODENUNTUL LUI BASESCU !!!!!!!!!!!!!

  CE FACE DNA ?????? A ORBIT SI SURZIT ??????

  Cei care sunt impotriva gratieii sunt deacord sa plateasca
  ei amenzile la CEDO si sa aduca bani de acasa ?????

  Propun sa faca o lista cu ei si amenzile CEDO sa le fie
  atribuite !!!!!!! Poate asa se mai calmeaza !!!!!

  PROCUROR GENERAL;
  PRESEDENTIE,
  CSM,
  Presedinti si menbrii ai PNL, PMP, USR,
  Magistrati, Procurori, Judecatori, Avocati ,
  ETC
  si de ce nu si tinerii frumosi si liberi care ies in starda
  la ”comanda serviciilor” ????? De ce nu au iesit si
  pentru fonduri 0, minciuni la CEDO, Minciuni Buget, si etc, !!!!!

  Constitutional sau neconstitutional Presedintele s-a dus la
  GUVERN ?????!!!!

  Suspendarea sau ce val emotional mai vrea Presedintele
  pentru a avea Majoritatea Matura (adica majoritatea mea) ca
  in acest moment e una imatura si deci nu Majoritatea MEA
  !!!!

  Cred ca ar trebui sa se faca un control la …. pentru ca
  in 24 de ore sa spui guvernul care nu a facut nimik si aa
  doua zi sa spui imi place sa lucrez cu voi si cum lucrati
  ????

  Cum poti sa fii atat de labil pshihic ???????

  Legat de implicarea SRI in Justitie,

  Domnule TARICEANU SI BASESCU ATI PUS ASTA LA CALE IMPREUNA DIN 2005 ?!!!!????

  DOMNULE IOHANNIS SI DVS ATI TAINUIT ASTA !!!!!!

  TOTI SUNTETI COMPLICI !!!!! UNDE E JUSTITIA INDEPENDENTA ??????

  http://www.unjr.ro/2017/01/16/document-csat-privind-relatia-dintre-serviciile-de-informatii-si-justitie/

  Argumentand ca “elaborarea si adoptarea Legii nr. 51/1991 s-a realizat intr-o perioada incipienta a democratiei post-comunist, in care coruptia nu capatase valente de fenomen”, in loc sa modifice legea, asa cum ar fi fost constitutional, in 2005 “CSAT a integrat problema coruptiei in structura Strategiei de securitate nationala, ca factor de risc si obiectiv de securitate”.

  Cine era Premier si parte componenta in CSAT in 2005?

  iata raspunsul aici

  http://gov.ro/ro/fosti%20ministri

  De ce daca Domnul Tariceanu a stiut acest lucru nu l-a facut public pana acum?

  DE CE DOMNULE TARICEANU ????

  In calitate de PNL (de dreapta) a fost impotriva stangii inca din 2005?

  ASTA TREBUIE SA FIE REPLICA INTREGULUI PARLAMENT fata de coruptie si corupti !!!!!

  Vaccin anticoruptie, antimamuti si elefanti !!!!!

  Solutia:

  Cred ca ar trebui reintrodusa LEGEA 18 din vremea lui nea NICU, averile dobnadite ilicit sa fie confiscate !!!!!

  Trebuie inceput cu toti fostii parlamentari, presedinti, ministrii, primari, generali pe la sri, sie, judecatori, procurori si tot ce inseamna functii la stat si la nivel inalt inclusiv si pentru unchi, matusi, frati,surori, nepoti, fii, fiice, sotii, parinti , etc !!!!!

  Declaratiile de avere sa fie impuse si celor din JUSTITIE, SRI, SIE, DNA, BNR, PROCURORI, JUDECATORI, ANAF, FINANTE, Economie, Autostrazi, Sanatate, Invatamant, etc si inclusiv pentru unchi, matusi, frati,surori, nepoti, fii, fiice, sotii, parinti , etc !!!!!

  Banii pentru cumintenia pamantului au fost inclusi ca si
  venit in bugetul CIOLOS ?????

  Si banii respectivi au disparut (cheltuiti) ?????

  Prima de stat pentru 2014/2015/2016????? UNDE SUNT BANII DOMNULE CIOLOS ?????

 7. Reactiile din partea societatii civile la anumite actiuni contestabile ale Guv. Ciolos, in general, nu au existat. Intradevar, e un dublu standard in abordare si da, denota ipocrizie. Pentru acest lucru acum a lucrat cu succes arma (arta) manipularii, pe cand in perioada guv. Ciolos vocile stridente din arta manipularii erau pe “mute”, normal, fiindca ele serveau Guv. Ciolos, indiferent ce si cum. Din “devotament”.
  In alta ordine de idei, revenind la miezul problemei si contestatiile aparute in spatiul public,cred totusi ca anumite masuri, modificari NU sunt ok deloc sau sanatoase.
  Din ce am observat chiar TREBUIE dezbatere publica, transparenta si corecta. In opinia mea, este inacceptabila reducerea pedepsei la jumatate in cazul pedofililor -NU! sub nicio forma.
  Sa vedem in America, da?
  18 U.S. Code § 2251 – Sexual exploitation of children
  “participation in any act of sexually explicit conduct by or with any minor for the purpose of producing a visual depiction of such conduct;
  shall be punished as provided under subsection (e).
  Any individual who violates, or attempts or conspires to violate, this section shall be fined under this title and imprisoned not less than 15 years nor more than 30 years, but if such person has one prior conviction under this chapter, section 1591, chapter 71, chapter 109A, or chapter 117, or under section 920 of title 10 (article 120 of the Uniform Code of Military Justice), or under the laws of any State relating to aggravated sexual abuse, sexual abuse, abusive sexual contact involving a minor or ward, or sex trafficking of children, or the production, possession, receipt, mailing, sale, distribution, shipment, or transportation of child pornography, such person shall be fined under this title and imprisoned for not less than 25 years nor more than 50 years, but if such person has 2 or more prior convictions …”
  Pe scurt : Exploatarea sexuala a copiilor. Cod US 18, nr. 2251
  Orice persoana care violeaza sau incearca sau conspira sa violeze va fi incarcerata nu mai putin de 15 ani si nu mai mult de 30 ani.
  Dar daca aceasta persoana a avut o condamnare anterioara legat de agravarea abuzului sexual implicand un minor, sau trafic sexual de copii sau sau distribuire material pornografic, aceasta persoana va fi incarcerata pentru nu mai putin de 25 de ani si nu mai mult de 50 ani….
  A doua chestie: ceva gen, abuzul in serviciu cu un prejudiciu de pana in 50.000 Euro nu se pedepseste.
  Pardon?! Ce magarie sau hotie e asta? Cand vorbim de prejudicii (BANI), discutam de iertari? NU!, s-a creat un prejudiciu chiar si de 500 Euro platesti penal!. Adica romanii cu salarii de 200-300 Euro, pensii ca in Africa, iar un prejudiciu la o valoare de 50.000 Euro nu e mare branza, e un mizilic? Hai serios chiar asa? .Pai atunci sa fie toti romanii platiti cu 50.000 Euro salariu pe luna, nu?, hey! Festival, Party! atunci poate romanii devin “milosi” / clementa fata de “mici abateri” ale unora sau altora care se fac vinovati de prejudicii atat de ….. “minore”.
  Oricum recuperarea prejudiciilor -sumele alea fabuloase- s-a vazut o bataie de joc-justificari : nu se poate, nu sunt bani , nu se gasesc, nu avem pe ce pune sechestru, DAR frate! cum se face ca toti raman cu averile intacte si la adapost. De ce? oare pentru ca totul e un circ ieftin?.
  Circul asta TREBUIE sa inceteze! Daca Dragnea sau Grindeanu sau ORICINE din spectrul politic de la dreapta la stanga si invers nu inteleg gradul de revolta si furie al oamenilor, isi semneaza caderea politica cu mana lor mai repede dacat isi imagineaza.

 8. Ce mi se pare, mie una, total absurd este comportamentul celor doua partide parlamentare, USR si, mai pe după usa, PNL care continua sa iasă in strada de parca nu ar avea activitatea parlamentara la îndemâna pentru a-si exprima opiniile politice. In cazul USR, încă, pare destul de normala confuzia deoarece e vorba de amatori/oameni abia ajunși in politica “mare” care au încă Nostalgia protestului cetățenesc practicat inainte de alegeri; PNL, insa, pare intors cu cheia, ca si presedintele Johannis, sa sune la aceeasi ora din 2015 cand Ciolos împreuna cu falosul presedinte depuneau pioși candele la cenotaful Colectiv. A fost momentul lor de glorie, nu zic ba, dar azi sunt doar ridicoli si, din cand in cand, grotești mai ales atunci cand vreo artista precum madam Lia Bugnar “meneste” a moarte pt șeful majorității pe același ton țâfnos cu care idolul de la Cotroceni zicea in 2015 “au trebuit sa moara oameni ca sa…”etc.

 9. DNA (PNA initial) e o instituție creată exclusiv pentru a-i baga la pușcărie pe incomozii din PSD. Pentru ca și în rândul altor partide, inclusiv în PDL mai apăreau cârtitori, aceștia erau numa’ buni pentru băgat în malaxorul asa zisei urmariri penale a noii înființate structuri dandu-i aspectul imparțialității și legalității activității sale.
  În prezent, dar cu precadere în trecutul recent, lipsa unei activități care sa justifice finanțarea de la bugetul tarii a unei structuri specializate doar pe combaterea corupției, vădit axată pe găinarii și matrapazlâcuri de tot rasul, a determinat conducerea DNA sa transmită armatei de procurori ordinul: “Nume grele cu cătușe sau ajungem iar procurori de rand!” Așa au ajuns “bietii” procurori sa facă pe dracu-n patru numai sa trimita in judecata câte un mahăr, un senator sau deputat, lucru greu de făcut fără fapta sau probe. Au inventat denunțător, martori, fapte, probe dar au inventat și legi. Toate adunate în Noul Cod Penal. Acum nu le convine când se modifica acea colecție de aberații? Scot prostimea în strada cu ajutorul acoliților din serviciile secrete. DNA trebuie desființat. Un parchet unic și eficient, condus de oameni pregătiți și cinstiți ne trebuie, nu structuri obscure care se țin cu dinții de niște venituri salariale mari și de o influenta imensă în rândul altor instituții ale statului. De aceea DNA inventează războaie anticorupție, tocmai pentru a-și justifica existenta. Nimic altceva nu mai contează, nici măcar respectarea legii. Dosare grele sa fie, noi sa fim procurori DNA! Hai băieți, înapoi la parchetele de pe lângă diversele judecătorii și tribunale!

   • Atributul principal al taranului roman l-a specificat antropologul sociolog Vintila Mihailescu in cartea sa intitulata “Antropologie sociala romaneasca”, nu eu. El a spus ca principalul atribut al taranului roman e conservatorismul. Vezi ca te faci de ras daca nu citesti, pe langa ca mai esti si basist oparit!

    PS. Chiar ma intreb de ce mai sunteti lasati sa postati pe-aici voi, toti basistii astia opariti care pe langa ca habar n-aveti de nimic, nici nu puneti mana sa cititi! Sa va fie rusine, basisti opariti ce sunteti! Pa

    • Eh, ce sa faci, tu ai citit, eu am trait printre tarani. De-aia adevarati, nu nesimtiti de oras care nu stiu de ce sunt numiti tarani. Domnule Radu Tudor,, de ce ii permiteti individului asta sa jigneasca cam pe toata lumea de pe blogul asta?

     • D-le Tudor,

      Eu prin apelativul “basisti opariti” nu jignesc “pe toata lumea”, ci ma refer doar la suporterii basisti.

      P.S. Vedeti cum basistii se dau singuri in vileag?

 10. Pruna nu pregatise si ea un un proiect de gratiere? Poate il prezentati in emisiune sau macar declaratiile ei ca ministru pe tema aceasta.

 11. TOTI CARE SE OPUN ACESTOR ORDONANTE, AR TREBUI IDENTIFICATI SI PUSI SA PLATEASCA AMENDA CARE VA VENI DE LA UE… ALATURI DE IOHANNIS, TURCANU, NICUSOR DAN+ PARIDELE LOR… eventual si Moise Guran si CTP…

  • Corect! Cand vroia Pruna sa bage liberare atunci era bine, acum e nasol de tot! Ba nene ba, ce e cu toti vagabonzii astia acoperiti SRI din presa care se ocupa numai de propagat scandaluri si galceava?

   P.S. Scandalul vinde, face rating si creste pretul la spatiul de publicitate. “Posturile de stiri”, cu acoperiti ai SRI in majoritate.

 12. Am vazut zilele trecute o statistica privind audientele televiziunilor de stiri de unde reiesea ca Antena 3 a scazut dramatic in preferintele telespectatorilor. D-le Radu Tudor am fost un simpatizant al d-stra mai ales pentru logica comentariilor politice, dar alinierea la politica postului m-au determinat sa nu va mai urmaresc. Aveti vreo contributie la scaderea audientelor amintite mai sus?

  • nu stiu ce statistica ati vazut dvs si ce surse, dar va asigur ca antena 3 este televiziunea de stiri nr 1 in Romania la audiente. cat despre restul presupunerilor dvs, sa fiti sanatos, urmaririti ce doriti

   • Radule, asta e un basist ordinar inversor (care baga inverse). Ti-am tradus eu ce vrea asta, ca sa nu te mai obosesti. Cu basistii nu te intelegi niciodata, pe ei nu ii intereseaza logica sau argumentele, pe ei ii intereseaza doar “convingerile proprii”, asa cum imi spunea mie un prieten de-al meu ultras basist oparit spalat pe creier. Sper ca m-ai inteles ce-am vrut sa zic! Respekt

    PS. De ce ii mai si raspunzi, cand specimenul asta trebuia doar blocat direct, la fel cum au facut si fac toti basistii astia ultras peste tot pe blogurile lor?!

 13. Nu s-a facut prin procedura parlamentara pentru ca ar fi durat dezbaterea o luna, apoi contestarea la CCR inca o luna, dupa care reintoarcerea in parlament de la presedinte inca o luna si ajungeam in luna mai fara nicio masura luata pentru a evita decizia CEDO. Prin ordonanta, (sper ca nu contesta nimeni caracterul urgent al masurii) saptamana viitoare este adoptata dupa consultarea toturor partilor. Pana luni, oricine poate trimite propuneri de modificare pe email la ministerul justitiei.

  Aceasta majoritate trebuie sa legifereze si sa guverneze constitutional, ca de-aia a fost votata. Minoritatea sta si critica. Asta e democratia.

 14. Diferenta intre cele doua ordonante este ca una scoate oamenii din puscarii. Aia e marea diferenta. La fel de nelegale amandoua. Iar guvernele, ambele, au fost investite de Parlamentul Romaniei. Corect? Si daca mai vine Stefanescu cu programul de guvernare la mana, il intrebati daca au vreun proiect de rezolvare a acestei probleme? In afara de gratieri colective?

 15. voia sau vrea, nicioadata vroia.
  in rest, dubla masura este sport national. Eu ma duc sa-mi cumpar popcorn ca iar iese balci in piata…

Leave a Reply