Colegiul de conducere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie afirmă că orice modificare adusă pensiilor de serviciu şi/sau remuneraţiei magistraţilor şi personalului auxiliar de specialitate le-ar afecta statutul, cu încălcarea independenţei acestora, precum şi securitatea activităţii judiciare. Totodată, conducerea PICCJ subliniază că va face orice demers legal pentru a susţine actualele reglementări.
Conform sursei citate, în mod constant Curtea Constituţională a statuat că stabilitatea financiară a personalului din sistemul de justiţie reprezintă una din garanţiile independenţei justiţiei, constatând că: „statutul constituţional al magistraţilor impune acordarea pensiei de serviciu, ca o componentă a independenţei justiţiei, garanţie a statului de drept, prevăzut de art. 1 alin.3 din Legea fundamentală (Decizia C.C.R. nr. 873/2010)”.
“Colegiul de conducere al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie subliniază cu fermitate că orice modificare adusă pensiilor de serviciu şi/sau remuneraţiei magistraţilor şi personalului auxiliar de specialitate este de natură a le afecta statutul – cu încălcarea independenţei acestora – precum şi securitatea activităţii judiciare şi arată, totodată, că va efectua orice demers legal pentru a susţine actualele reglementări”, scrie în comunicatul Ministerului Public.
Astia-s aia de impart “dreptatea”.
Imi creste increderea in justitie.
Suna mai mult a: ,, nu va mai lasam sa furati atat daca va atingeti de pensii si salarii” Haram avertizare!
Incredere deosebita in justitie. Calitatea lor, morala si etica, propria capacitate de a judeca in mod corect se exprima cel mai bine cantitativ in ‘arginti’. Just. Faina justitia romana.