Ce se intampla de 3 saptamani in Franta si mai ales la Paris e dovada unei lungi traditii in revolte de amploare ale poporului francez.

Daca Revolutia Franceza de la 1789 e prea indepartata pentru unii, desi acolo e dovada palpabila a unei schimbari violente de regim prin intermediul revoltelor strazii, sa venim mai aproape.

Nu in Mai 1968, cu toate ca acela e probabil cel mai important reper al istoriei moderne franceze in privinta efectelor politice ale protestelor masive.

2005. Ministrul de interne : Nicolas Sarkozy.

Revolta periferiilor. 3 saptamani, cu un bilant devastator : peste 2700 de persoane arestate, peste 8000 de masini incendiate.

3 morti.

Presedintele de atunci Jaques Chirac, a declarat starea de urgenta.

PS1 : Cei care vad azi “proteste fara precedent”, “Franta in pericol”, “stabilitatea Europei amenintata” uita sau nu stiu peste cate astfel de momente a trecut marea natiune franceza, reusind sa ramana mereu un important reper european

PS 2 : Cea mai importanta lectie pe care personal o vad in succesiunea revoltelor este lectia ne-invatata a politicienilor despre efectele saraciei, bomba sociala a periferiei ce explodeaza periodic si pericolul urias al infiltrarilor gruparilor extremiste in protestele justificate avand la baza cauze economice

PS 3 : Cat despre evaluarea modului de actiuni al fortelor de ordine (politie si jandarmerie), peste tot in lumea in astfel de momente exista controverse. Important e mesajul autoritatilor fata de o interventie necesara in raport cu eventuale excese. Cei care pot aprinde sau stinge focul unor reactii necontrolate sunt cei care conduc statele respective si dau mesaje publice

 

13 COMMENTS

 1. Sa nu ia ca exemplu acest reper si nemturii sau spaniloii sau italienii, va fi dezastru! Au cei de la#Rezist de invatat doar lucruri “bune” doar ca in tara se interpreteaza cum au chef unii si altii dar niciodata invinovatirea raufacatorului violent constient de urmari!

 2. O mica analogie cu ceea ce-am scris anterior:
  General Wesley Clark: Wars Were Planned – Seven Countries In Five Years
  https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw
  sau
  The Grand Chessboard: American Primacy And Its Geostrategic Imperatives (Englisch) Taschenbuch – 18. September 1998
  von Zbigniew Brzezinski

  Deci se spune, se scrie….
  Romanii nu aud, nu vad, nu iau in considerare, dar se mira!

 3. Care violențe! Toată ziua jandarmii și aripa giletelor incendiatoare doar s-au hărțuit! Ba un jet cu apă, ba cu caii legați la ochi, ba cu blidatele generatoare de fum gros (sâc, astea nu încălzesc planeta!). Am avut impresia că jandarmii lasă timp suficient javrelor incendiatoare să mai dea foc la câte o mașină. Am numărat vreo cinci. De remarcat faptul că majoritatea giletelor sunt pașnice. Colac peste pupăză, ca să toarne gaz pe foc, a avut loc și un marș al ecologiștilor grijulii cu planeta, dar insensibili la problemele conaționalilor! Mult teatru de ambele părți. A mai rămas doar să se țină de mâini, gilete și jandarmi și să danseze pinguinul în „plas de la revoluțion!

 4. Superb șanselizeul pe înserat! Luminițele poreclite muci din copaci, roșii, girofarele poliției și jandarmeriei și securicilor lor, albastre și viermuială de gilete galbene!

 5. In 2005 protestele au fost ale populatiei franceze de origine africana nu ale francezilor francezi ca acum. De-aia si Sarkozy a castigat alegerile. Acum protesteaza francezii de rand cu revendicari economice: bani putini, taxe multe, pensii mici, varsta de pensionare crescuta.
  Macron este un om al corporatiilor sorosiste, ajuns la putere cu un partid fabricat in cateva luni in laboratoarele sosoriste, pe fondul subrezirii partidelor traditionale datorita aservirii la Germania; francezii avand propriile ambitii in Europa. El nu este un capitalist, capitalismul sanatos bazandu-se pe micii intreprinzatori si pe industriasi pe cei ce fac ceva palpabil si dau locuri de munca la oameni nu pe speculatori finaciari. Acum sistemul sorosist care a parazitat PPEul si pe care l-a adus in sapa de lemn bineinteles ca nu vrea sa piarda puterea si fondurile europene la care e conectat asa ca a venit cu alt smen cel cu mediul si a inceput sa pompeze pe verzi in UE sa ia puterea cu ei. De-aia Macron joaca in filmul cu mediul, o noua prosteala. Spun ziarele ca din banii colectati din taxele de mediu aprox 24 miliarde de euro doar 7 miliarde merg la mediu restul vrea Macron sa-si faca armata europeana cu ei…
  In orice caz nu poti sa stai la Palatul Elyssee inconjurat de blindate, deci daca revolta continua, Macron trebuie sa organizeze alegeri anticipate ca De Gaulle in 1968.

  • pai nu-i prost Macaron, uite la ce ar fi buna Armata aia Europeana: la nevoie, nu te ajuta cu trupe de “ordine si mentinerea pacii” “tarile fratesti”? Ca in Ungaria 1956, Cehoslovacia 1968…. in curind URSS va fi un pic mai mare, de la Vladivostock la Paris, o adevarata Europa Unita.

   Nu avea Stalin hobby-ul stramutarii de populatii? Iaca un bun exemplu de urmat; astia de la Bruxelles nu muta estici in vest, africani si arabi peste tot… marea civilizatie franceza a dat Teroarea lui Robespierre, uraste biserica, a dat socialismul si comunismul – asta-i cea mai mare contributie a lor la istoria universala. I-au ratat doar pe Marx si Engels, recuperati insa de Mos Juncker care le-a facut statuie

 6. Al naibii Soros, n-are stare mosul. Sau reptilienii, altfel nu se justifica revolta populara, de unde are ei bani pentru vestele alea, ia sa zica

 7. S-a gasit arma crimei (“the smoking gun”):

  European Commission, Directorate-General Home Affairs — Final report — July 2010
  STUDY ON THE FEASIBILITY OF ESTABLISHING A MECHANISM FOR THE RELOCATION OF BENEFICIARIES OF INTERNATIONAL PROTECTION

  https://static.mvlehti.net/uploads/2016/08/eu-com-final-report-relocation-of-refugees.pdf

  Acest document din 2010 — studiu comandat de UE unor ONG-uri sustinute de UE — arata ca NU valul din 2015 a declansat idea de a primi migranti in UE, ci valul din 2015 a fost manat din spate in directia aceasta in mod planificat.
  Lucrarea de mai sus calculeaza cata populatie incape in tarile UE, la nivelul de densitate 200 sau 1000 pe Km patrat, si ia in considerare 3 criterii: Suprafata tarilor, PIB-ul lor si populatia deja existenta. (pg 39 in PDF)

  De asemenea se discuta cum se pot crea nuclee etnice de populatie straina care sa atraga noi veniti de aceeasi origine. (pg.33)
  Vezi doctorii arabi/palestinieni care au emigrat in sistemul de sanatate romanesc de cand s-au marit salariile, aducandu-se unul pe altul.

  Pg39: . By applying these distribution shares to the overall number of international protection statuses granted in the European Union, […]using four different weightings, the quota
  for each Member State can be determined.

  Pg112 (Tabelul 12): UE crede ca in Romania e loc pentru 215 milioane de straini adusi prin relocare. — “Population capacity calculated at density threshold 1000.”

  Johannis si Melescanu-Dancila se pregatesc sa semneze un angajament politic in Maroc, pe 10 decembrie, ca nici un migrant nu va mai fi oprit la granita, ca i se vor face acte (daca si le-a distrus), ca va fi crezut ca e minor desi are barba, si ca ii vor fi date mai multe drepturi la casa si masa in Romania decat au contribuit pensionarii nostri romani in 40 de ani de munca!

  Daca cititi Pactul Marrakesh, veti vedea ca presa care va indrazni sa nu mearga cu programul de dez-tzarare si dez-nationalizare va fi inchisa, — in numele cenzurii, in numele “drepturilor migrantului” (la confort psihic in tara altuia).

  Cititi!
  1. https://refugeesmigrants.un.org/sites/default/files/180711_final_draft_0.pdf <– The global compact for Migration
  2. https://www.unhcr.org/5b3295167 <–The global compact on Refugees

  De ce intram in aceasta capcana odioasa, d-na Dancila, d-le Johannis?!

 8. Multi romani viseaza cai verzi pe pereti si cred ca cele mai importante evenimente sint cele cu sasul si compania lui de transilvaneni. Aveti copii si familii, dat nu va pasa! Nu stiti ce vine din inconstienta tipic romaneasca, singura constanta din ultimii 30 de ani!

  Iata ce spunea George Soros nu cu mult timp in urma:

  „To feel and even think that the white race is inferior in every conceivable plane is natural, given its history and current documents.

  Let the white race west country perish in blood and suffering.

  Long live the multicultural, racially mixed and classless ecological society!

  Long live anarchy!”

  — Nya Dagbladet, Judisk miljardär bakom stöd till invandrargrupper Publicerad — 9 maj 2014.

  „A simți și chiar crede că rasa albă este inferioară în fiecare plan imaginabil este natural, având în vedere istoria sa și documentele curente.

  Fie ca țara vestică a rasei albe să piară în sânge și suferință.

  Trăiască societatea multiculturală , rasial amestecată și societatea ecologică fără clase!

  Trăiască Anarhia!

  Vom afirma în mod deschis identitatea noastră cu rasele din Africa şi Asia.

  Pot afirma cu siguranţă că ultima generaţie de copii albi se naşte acum.

  Comisiile noastre de control vor interzice albilor, în interesul păcii şi al eliminării tensiunilor inter-rasiale, să se împerecheze cu albi.

  Femeia albă trebuie să se împreuneze cu membri ai raselor negre, bărbatul alb cu femei negre.

  În felul acesta, rasa albă va dispărea, pentru că amestecarea negrului cu albul înseamnă sfârşitul omului alb şi cel mai sângeros inamic al nostru va deveni amintire.”

  — În ziarul suedez Nya Dagbladet, din 9 martie 2014

  Conform raportului difuzat la începutul noului mileniu, Ianuarie 2000, pe nume „Population division” al Naţiunilor Unite la New York, intitulat:

  „Emigrări de schimb: o soluţie pentru populaţiile în declin şi îmbătrânite, Europa ar avea nevoie până în 2025 de 159 de milioane de imigraţi.”

  In 15 ani, jumatate din populatia Europei vor fi musulmani. Asta fara imigratia masiva de azi, a sute de mii daca nu chiar milioane de imigranti care bat deja la usa Europei, in aceste zile.

  In lunga lista a acestor organizatii intalnim in primul rand organizatiile si ONG-uri de extrema stanga: comuniste, anarhiste, trotskiste, ecologiste, libertariene, progresiste, etc…multe dintre ele foarte bine finantate de miliardari ca Soros, miliardari care si-au cladit averea prin falimente si prabusiri ale monedelor si titlurilor de stat nationale, adica miliardari care au adus saracie si suferinta popoarelor si care numai „binefacatori ai celor multi de pe aceasta planeta” nu sunt.

  Susţinătorii Globalizării se obosesc să ne convingă că a renunţa la identitatea noastră „e un act progresist şi umanitar”, că a incerca sa-ti pastrezi identitatea e „rasism” si ca pastrarea identitatii culturale, istorice si nationale „e o idee extremista si complet greşita”, si fac asta doar pentru că vor ca noi să devenim doar nişte cetateni orbi care sa consumam ceea ce ni se ofera atat mental cat si material.

  Este exact ceea ce propunea si ziarul german „Der Spiegel” pentru Europa de Est: Cu ce propaganda incearca Germania sa scape de o parte din refugiati si sa-i redistribuie fara voia acestora in Europa de Est. ‘Der Spiegel’: ”Imigrația: Europa de Est ratează o oportunitate”

  Ati uitat de Berevoiesti?! Credeti ca doar altora li se poate intimpla?! Acolo este viitorul si nu vor exista unii protejati, asa cum, din naivitate, isi inchipuie unii.
  Jucati-va ca sa vedeti unde si cum veti ajunge!

  Asa cum este astazi, in mod sigur, Romania si romanii sint primii candidati la disparitie!
  Si, ca sa vedem inconstienta in care ne scaldam, este suficient sa amintesc ca romanii cer sa aiba ceea ce nu pot intelege si nu stiu, din vest, disparut din 1914! Amintesc de sistemul de invatamint, care este ceva de notorietate si pe care romanii l-au categorisit “avansat” doar pt ca le-a fost adus de vestul iubit, noul far calauzitor. Romanii noi cred ca nici nu-si pot inchipui existenta fara stapini!
  Cind a iesit Romania in cistig? Cind a stiut sa se declare stat neutru (RM I)sau cind si-a legat pietre de moara, de git si picioare, numiti aliati (RM II)?
  Vreti autobenzi? Cui vreti sa le lasati?

 9. Nu se poate face o paralela intre ’68 si 2018 simplu, uitati-va la fetele celor din ’68 si la fetele celor de azi din 2018, numai “copii ai haosului”.

  • Da, nu exista termen de comparatie intre generatiile 1968 si 2018. Tinerii din 68 au ceva ani lumina peste cei actuali.
   Pe internet poti auzi sedintele studetesti si luarile de cuvint ale diferitilor lideri de atunci. Vei vedea diferenta enorma de cunostiinte si faptul ca subiectele abordate si modul de-a le discuta nu sint accesibile studentilor de astazi! Elita globalista a slabit friiele din mina, pt scurt timp si scoala a scos o generatie a carei prezenta s-a facut simtita in toate planurile. Cind au vazut pericolul si-au schimbat radical tactica si viteza de distrugere a noilor generatii. Scolile si facultatile vestului sint de zeci de ani institute de dresaj a la Tavistock. Sint departe fata de nivelul liceelor din Romania, anterior loviturii de stat din 89. Se poate vorbi de un infantilism indus la scara larga.
   https://www.faz.net/aktuell/feuilleton/die-infantile-gesellschaft-aus-leuten-werden-kinder-11947625.html
   Traducere: Societatea infantila. Maturii devin copii
   Presa vestului a scris despre aceasta tendinta, dar, dupa obiceiul romanilor, nu se aude, nu se vede, nu se stie. Altfel ne merge bine, le stim pe toate si vrem autobenzi.
   Sa nu va inchipuiti ca politicienii vestului siunt scutiti de asa ceva! Spun la prostii de te doare mintea! Nu-si pot da seama de multe legaturi intre evenimente, nu au o gindire rapida si nu se pot concentra peste 20 de minute. Stiti de senatorul american, care a intrebat un general, daca nu cumva insula se va rasturna, in cazul in care armata va depozita armament greu in cantitati mari? Este real!
   Congressman Hank Johnson fears Guam will tip over
   -https://www.youtube.com/watch?v=v7XXVLKWd3Q
   Sa-i vedem si pe politicienii nemti care nu stiu pt ce anume au votat.
   Unglaublich! Dumme deutsche Politiker stimmen für Krieg
   https://www.youtube.com/watch?v=ysNK2GeQSRg
   “Succesuri” cu partenerii minunati din vestul iubit!

   De la noi, PNL sint sub orice critica! Cum deschid gura, cum sar prostiile din ei! Mai rar asa ceva! Oricum ei se simt bine! 🙂 Nu stiu ca apar niste consecinte si vine plata. Grantez ca vor avea ghinion!

Leave a Reply