Vicepremierul Paul Stănescu reacţionează dur după ce s-a luat decizia remanierii sale, în şedinţa CExN al PSD. Preşedintele PSD Olt îşi menţine declaraţiile despre Dragnea şi îl acuză că a dus PSD la sub 25% în sondaje.

„După cum am văzut cu toţii, luni, 19 noiembrie, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, s-a luat decizia execuţiei mele politice. Motivul? Delict de opinie, marca Dragnea!

De aproape trei luni, tensiunile din Partidul Social Democrat par să nu se mai termine, iar programul politic și guvernamental, care ne-a ajutat să câştigăm alegerile, pare să fi trecut în plan secund, în favoarea intereselor personale.

PSD guvernează România de aproape doi ani, cu rezultate economice pozitive. Avem o creștere economică sustenabilă, un nivel record al veniturilor statului, o îmbunătățire a absorbției fondurilor europene, am crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale și subvențiile pentru agricultori, avem cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 de ani şi cel mai redus nivel al șomajului. Cu toate acestea, paradoxal, PSD scade în opţiunile electoratului, sondajele indică o preferinţă de sub 25%, cu mult sub scorul obținut la alegerile parlamentare din anul 2016.

Am acţionat ca un politician responsabil şi i-am cerut public să facă un pas în spate, să analizăm situația în care ne aflăm și să hotărâm ce măsuri trebuie să luăm pentru oprirea acestei tendințe! Am cerut consolidarea structurilor partidului! Ca şi alţi colegi de-ai mei, am avut curajul de-a spune adevărul şi de-a trage semnale de alarmă, având o altă opinie decât preşedintele partidului!

Am fost și sunt orientat către obiective cu impact la nivelul populației, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a constituit-o zona de sănătate, educație, locuire, apă şi canalizare! Practic, aceste priorități au rezultat din nenumăratele discuții cu primarii şi cu președinții de consilii județene, cu care m-am întâlnit atât la minister, cât mai ales în vizitele mele prin toată ţara! Pentru că trebuie să fim receptivi la nevoile cetățenilor!

De când sunt ministru, din octombrie 2017, până în prezent, Programul Naţional de Dezvoltare Locală a ajuns la o rată de contractare de 97%, am semnat peste 6.000 de contracte de finanţare prin PNDL şi nu există localitate în ţara asta fără a avea deschis cel puţin un şantier pentru dezvoltarea infrastructurii!

De asemenea, cadastrul este un subiect la fel de important ca și cel al locuințelor! Discutăm, practic, de cadastrarea gratuită pentru o categorie de români care, din rațiuni economice și financiare, nu își pot înregistra suprafața aflată în proprietate, iar impactul la nivel rural este imens! Avem o alocare de 913 milioane euro şi, în prezent, sunt înregistrate peste 11,6 milioane de imobile din totalul de 40 milioane existente; la finalul anului 2018, va fi înscris peste 70% din terenul agricol, iar la finalul anului 2019, va fi înregistrată întreaga suprafață (aproape 10 milioane de hectare de teren arabil).

Nu în ultimul rând, prin Compania Naţională de Investiţii, doar în acest an am inclus la finanțare 479 de obiective, iar anul trecut am finalizat 95 de obiective de investiții. Finanțăm 30 de cămine studențești (care totalizează 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de instituţii de învăţământ superior de stat, din 13 oraşe cu centre universitare), investim în infrastructura sportivă necesară desfăşurării, în condiţii optime, a organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la București (stadioanele Steaua, Dinamo, Arcul de Triumf şi Giuleşti).

Toate aceste cifre vorbesc de la sine, sunt realități despre care unii au considerat că se pot amâna, dar eu am preferat să fiu omul faptelor! Poate, mai puțin al vorbelor, dar, cu siguranță, al faptelor, şi le mulţumesc şi pe această cale, tuturor colegilor din minister, alături de care am făcut până acum o echipă extraordinară!

Nu retractez nimic din ce am spus public despre situaţia în care se află acum Partidul Social Democrat, pentru că sunt şi rămân un om onest, care nu urmărește interese personale, ci salvarea României!

Le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit şi cred cu toată convingerea că trebuie să rămânem uniți, să continuăm guvernarea, iar PSD să rămână un partid de stânga modern și progresist, cu vocație europeană, şi cea mai importantă forță politică a țării, capabilă să câștige alegerile europarlamentare și prezidențiale din anul 2019, precum și pe cele locale și parlamentare din 2020!”, afirmă Paul Stănescu.

 

5 COMMENTS

  1. Mai nene Stanescule, mata care ai fost un stalp al psd, ce-ai pazit atatia ani ? Tocmai acu’ te trezisi sa faci rascoala, asa deodata “De trei zile-ncoace. Gura nu-ti mai tace! Ori iarba nu-ti place, Ori esti bolnavio(a)r(a), Dragut(a) mio(a)r(a) ? Te-a strans cineva de ceva sau e eruptie tradare ?

    • Ori sufera de teama de the brele,ca si Ponta si altii, asa cum sufera multi dintre politicieni (si nu numai politicieni),poate vinovati de cine stie ce,sau chiar nevinovati,dar ,din lasitate,o iau pe aratura vazand,precum noi toti,cum se fabrica “ce trebuie”,”cui trebuie”,atunci cand este facuta politica folosind facaturi in justitie prin intermediul unor slugi plantate pe acolo si care nu poarta nicio raspundere pentru ticalosiile lor.Si cand vine ordinul,iar “cine nu sare,ia condamnare”…ce sa stii ca simplu cetatean,doar te intrebi ce l-a apucat pe unul sau altul,stai si iti spui ca…a inebunit oaia. Iar acest model al lucraturilor cu organele platite de noi,model bolsevic in forma si fond, cu atat mai mult si mai usor se aplica si in extrem de multe cazuri si simplilor cetateni. asa dupa cum s-a vazut in tot felul de cazuri.Iar cei care au curajul sa se opuna ticalosilor sunt tot mai putini,iar idiotii care ii injura pe cei care au curaj sunt tot mai multi.

  2. Stanescu asta ori este fraier,ori este ipocrit si cu alte interese, sau ordine.Pai daca guvernarea coalitiei a fost benefica pentru tara,dupa toate datele si a faptului ca marea majoritate a romanilor au simtit o crestere a nivelului de trai,locuri de munca la discretie si multe alte schimbari in bine,chiar daca nu li s-a adus Luna de pe cer si Marea cu Sarea, pe care le asteptau dupa multi ani de austeritate si groaza traiului doar cu paine si ceai,o guvernare cu masuri luate sub indrumarea si supravegerea lui Dragnea,s-au gasit el si altii ca el sa sara la gatul lui Dragnea,sa faca tocmai ala un pas de vals,ba ca ala nu le da Centura,Metrou si ELCEN,ba ca este prea Dictator la Partid,ba ca ,alta gaselnita “paradox”,scade PSD-ul in “sondaje”,lasand ei sa se creada ca din cauza de Dragnea,de parca la alegeri nu stia electoratul ca tot Dragnea conducea PSD-ul si cum il vaneaza cu facaturi “toata floarea cea vestita a intregului”…Stat Paralel. Ei cred ca lumea NU STIE CUM SE MANIPULEAZA CU SONDAJELE CAND VIN ALEGERI,cum se inventeaza mii de zvonuri,ca argumente serioase nu au de unde,iar acum manipularea vine si de la baietii lui Ponta si a stapanilor sai,baieti ramasi inca prin PSD.Numai ca adevarul il va spune…rezultatul alegerilor,iar baietii stiu ca arunca acum minciuni si ca atunci vor iesi la suprafata,asa ca acum spera ca le tina vrajeala si sa dea lovitura pentru care lupta toti contra,in primul rand contra lui Dragnea, a guvernarii, si a majoritatii parlamentare ,lupta cu fumigene,de la ei si pana la Iohannis,plus flacaii de pe la Brusel si dreacu stie de pe unde.Toate pentru ca de la ultimile alegeri Romania “a derapat” spre o viata ceva mai buna pentru romani si probabil nu trebuia decat austeritate si praduiala pe ce a mai ramas nepraduit.Iar si “Justitia” cea mult muncita de Macovei si Basescu ,mult iubita pe la pepeeisti si satelitii lor, dar aplicata doar pe le noi,Justitia de tip colonial care devenise instrumentul cu care ii eliminau pe incomozi si le protejau pe slugi ,este in “pericol” de a deveni “oarba” si, cu adevarat ,independenta ,iar asta numai din cauza de Dragnea infractorul, care vrea sa le fure munca ce au muncit si “pohta ce au pohtit”.

Leave a Reply