Retorica aberanta a Moscovei atinge noi culmi zilele acestea. Parasirea completa a realitatii obiective constituie un motiv grav de ingrijorare in privinta pierderii complete a controlului si echilibrului intr-o dictatura sangeroasa cu arme nucleare. 

Aberatia nr 1 : nu razboiul Rusiei, ci apararea Ucrainei destabilizeaza Europa

Kremlinul a insistat joi asupra faptului că livrările de arme grele Ucrainei de către ţările occidentale constituie o ameninţare pentru securitatea continentului european, relatează EFE şi Reuters.

“În sine, tendinţa de a pompa arme, inclusiv grele, în Ucraina şi în alte ţări reprezintă o acţiune care ameninţă securitatea pe continent şi provoacă instabilitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în conferinţa sa de presă zilnică.

Aberatia nr 2 : Occidentul ar vrea sa atace Rusia, nu Rusia invadeaza state independente si declanseaza razboaie

Rusia a avertizat joi Occidentul că va exista un răspuns militar dur la orice alt atac asupra teritoriului rus, acuzând Statele Unite și aliații săi cheie că subminează securitatea europeană, instigând în mod deschis Ucraina să atace Rusia.
”În Occident, ei solicită în mod deschis Kievului să atace Rusia, inclusiv cu ajutorul armelor primite din țările NATO”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zakharova, reporterilor la Moscova.

Aberatia nr 3 : nu Rusia ocupa ilegal teritorii din Ucraina prin razboi, ci Occidentul comploteaza

Serghei Naryshkin, șeful Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SVR), a acuzat Statele Unite și Polonia că complotează pentru a obține o sferă de influență în Ucraina, cel mai puternic semnal de la Moscova că războiul s-ar putea încheia cu împărțirea forțată a Ucrainei între Occident și Rusia.

Aberatia nr 4 : Nimeni nu ameninta Rusia, Putin ameninta sa nu fie oprit razboiul sangeros

Președintele rus Vladimir Putin a avertizat că țara sa va lovi “fulgerător” în cazul în care “cineva” va crea “amenințări strategice” pentru Rusia, prin intervenția în evenimentele din Ucraina.

Leave a Reply