omul-zilei-cristian-pirvulescu-6778527

“În măsura în care un nou tratat european urmează să fie realizat în perspectiva câtorva ani, probabil după alegerilor europene din 2014, s-ar putea să fim nevoiţi să modificăm articolul 1. Altfel spus, să oferim mai clar elementele de suveranitate Bruxelles-ului, pentru că în momentul de faţă există doar un articol foarte vag în Constituţie în ceea ce priveşte relaţiile noastre cu Uniunea Europeană. Doamna Merkel explica în ultimele zile că pentru ieşirea din criză este nevoie de o cedare mai clară de suveranitate. Or, asta va presupune, nu numai în cazul nostru, al Franţei şi al altor state, modificarea acelor articole care sunt protejate de articolele speciale privind limitarea modificării constituţionale. Cred că, în România, anul acesta nu se va umbla la articolul 1, dar odată dezbaterea începută, cu proxima modificare constituţională, care ar putea avea loc în câţiva ani, s-ar putea discuta despre, eventual, o nouă Constituţie, pentru că altfel nu văd soluţia”, a declarant Cristian Pirvulescu, presedintele Forumului Constitutional, saptamina aceasta la o dezbatere organizata la Tg Mures.

Cristian Pirvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratia, este presedintele Forumului Constitutional (http://forumconstitutional2013.ro/)

 

 

129 COMMENTS

 1. Dl. Radu Tudor, anuntati-l dvs. va rog pe dl. Parvulescu ca noi am inceput sa cedam suveranitatea catre Bruxelles inca de la 1 ianuarie 2007, cand am aderat la o uniune interstatala si anume la Uniunea Europeana! Este f tare ca dansul s-a prins abia acum! E genial, intr-adevar!

 2. Si asa noi nu am avut suveranitete prin servilii care ne condus.Oricum sper ca mizeria asta de UE sa dispara cat mai repede.Ar fi salvarea economica a tariilor.

  • este bune de stiut:http://www.youtube.com/watch?v=WIvmpHawDlY&feature=share
   Acesta este rolul uniunii. Este o vorba adevarata romaneasca, -nimeni nu-ti baga mamaliga-n traista…Sa nu va treaca prin gand vreodata ca aceasta Uniune se va gandi la binele Romaniei. Niciodata asa zisa UE nu va ajuta la rezolvarea problemelor tarii noastre. Interesul UE:
   1. piete de desfacere noi pentru multinationale;
   2. subjugarea popoarelor tarilor mai putin dezvoltate;
   3. secatuirea de resurse a acestor tari;
   4. in foarte scurt timp aceste tari daca nu au devenit vor deveni colonii;
   Pacat ca dupa atatea sacrificii ale acestui popor aceasta tara va fi distrusa, din punct de vedere economic a fost distrusa in 23 de ani. Suntem un popor dezbinat care si-a pierdut busola in mainile unor lideri avizi de putere si de bani lipsiti de sentiment patriotic si de responsabilitate … Domnule Parvulescu UE nu-ti va baga mamaliga-n traista!!!!!

  • Mai mult ca sigur ! O “Macovei” a Germaniei ! Ma intreb daca in “delirul” ei post-comunist (parca vine din fosta RDG, nu ?) , a luat in calcul faptul ca respectiva aberatie putea veni din partea Poloniei sau a Romaniei ! Poate si noi vrem jumatate din suveranitatea unei tari membre UE , asa ca “divertisment” . Ce masuri ar fi luat cucoana asta impotriva noastra , masuri mai grave decit ingerinta de asta-vara , in treburile noastre interne ? Dl Pirvulescu arunca ipoteze pentru care ar trebui sa raspunda .

  • Eeeeeeeexact !!! In sfarsit isi mai dau seama si altii… Pacat de noua Constitutie, ca era una pe care o votam, dar acum, cand astia o dau cu ocupatia pe timp de pace, nu imi vine sa mai votez asa ceva. Nu imi vand tara ca vrea Parvulescu, Basescu, Ponta, Iliescu, Antonescu in cardasie cu PDL-acii spurcati.

 3. Domnii și doamnele părerologi de la Bruxel,nu au cum să garanteze ieșirea din criză,mai ales după atâtea “eșece”,cerând renunțarea la suveranitate.
  Uniunea Europeană la care România s-a înscris,e o uniune a pieții libere.
  Nu ne-am înscris într-o mașină de tocat a țărilor.De asta s-a transformat Uniunea Europeană,avem obligația să găsim căi de a ieși din aceast ceva la care noi nu ne-am angajat!
  NU putem avea o cultură unică!NU putem permite anularea tradițiilor!Vom ajunge să lucrăm chiar și duminica,iar orele de somn să se rezume la două ore sau patru,iar restu 20 de ore,muncă.
  Voi muri înainte de a se materializa acest coșmar interminabil!

   • Măi…@laura.sper că și tu ai ieșit în stradă și mai ieși să-i urezi lui Băse,JOS de la Cotroceni!Dacă n-ai făcut și nici nu faci asta,atunci ție să-ți fie RUȘINE.
    Urăsc din toți ficații Uniunea Europeană,că tocmai de-aia,că-i UNIUNE!
    Nici o uniune nu a însemnat nimic altceva decât războ,naționalism,ură și disperare.
    După ce strigi că asta-i soluția,trei ani la rând,apoi zici că te-ai înșelat dar că trebuie să aplici o altă soluție mai extremă după cea anterioară a dat greș,înseamnă căești doar un părerolog!Băsescu a folosit greșit contextul.

 4. Sunt convins ca si Regina Marii Britanii si Regele Juan Carlos al Spaniei vor ceda din Suveranitate PRESEDINTELUI Barosso, un borfas corupt care lupta pentru Suveranitatea U.E. Parvulescu vocea cui este acum ??? Si mai cred ca si “presedintele” Norvegiei, ca si al Suediei abia asteapta sa cedeze din Suveranitate in favoarea Romaniei, Bulgariei, maine poimaine a Albaniei!

 5. Se pare ca si la Dnul Parvulescu s-a ajuns ca “argintii” sa inlocuiasca”neuronii”din capul domniei sale.De fapt noi am inceput sa cedam din suveranitate de cand a ajuns basescu presedinte si s-a LEGALIZAT acest lucru cand PONTA a venit de la BRUXELLES cu cele 11 porunci si s-a batut “in cuie” odata cu …pactul de Koabitare.De resursele Romaniei ce sa mai vorbim:Guvernantii n-au spus niciodata plebei/romanilor de rand(cred ca nici 20% nu cunosc acest aspect) ca ROMANIA A) a cedat resursele ei catre UE in schimbul B)finantarii in scop de dezvoltare a Romaniei, pentru a ajunge la nivelul tarilor dezvoltate.In prezent punctul A) a fost aproape realizat pe cand punctul B) este doar o fata MORGANA in timp ce decalajul ROMANIEI fata de tarile dezvoltate nu s-a micsorat ci cred ca a crescut in ultimii 5 ani(Dnul ILIE SERBANESCU ne poate furniza DATE/STATISTICI nu doar ….vorbe,vorbe… ca si guvernantii).

 6. Deja un prim pas s-a făcut, prin semnarea de către România a tratatului de guvernanţă fiscală,(numai Cehia şi Marea Britanie s-au prins la pericolul pe care îl reprezintă acest tratat)iar d-l Pârvulescu are dreptate. E e bine de ştiut că pentru ţările non euro singura modalitate de presiune a UE este suspendarea totala sau partiala a platilor din fonduri structurale,în viziunea acestu pact de guvermanţă fiscală. Şi să nu uităm că d-l Herman “von” Rompuy este preşedintele zonei euro, ales la acelaşi summmit, iar politicienii zilei îi trag din ce în ce mai tare cu regionalizarea (periculoase idioţeniile lui Dragnea, dar “gura prostului adevăr grăieşte!). Interesant este că necesitatea unei “clarificări a cedării de suveranitate” are, în viziunea d-nei Merkel, puternice accente populiste. Vom trăi (sper)şi vom vedea!

 7. Este extraordinar de interesant si captivant acest subiect. Relatiile intre Gremania, Franta si ceilalti mari “jucatori” ai U.E., ma fac sa inclin ca exista o anume cedare de suveranitate, intre acestea. Numai ca, nu chair asa. Totul e ca la poker, in cazul nostru, al Romaniei si e foarte interesant de urmarit ceilalti din “jucatori” mai mici ai U.E., cum reactioneaza acestia. Dl. Pirvulescu ar trebui sa ne spuna ce atitunine au de exemplu, pe aceasta tema, Cehia, Polonia, Ungaria si nu in ultimul rand Bulgaria, sa dea deoparte prosteala asta pe fata.
  O cedare a suveranitatii Romaniei catre Bruxelles, in actualul context, cand Romania este ingenuncheata, nu este cel mai fericit caz. Daca tot e cedare de suveranitate, Legea in cadrul U.E., ar trebui sa fie una, adica toti care au gresit ( a se citi, au furat ca-n codru) sa “plateasca” la fel, asa cum “platesc” cei din Germania sau Franta.

 8. de la caderea comunismului tot cedam in fata ue agricultura , economie ,armata ,cercetare ,invatamintului voi nu vedeti unde duceti tara cu reformele voastre timpesti ,executati generatie dupa generati de tineri .ce faceti cu tineri care ies de pe bancile scolilor.faceti regiuni dar nimeni nu spune despre planurile realizabile de a scoate anumite regiuni din saracie pentru asta esti platit .iar voi neterminatilor pentru un pumn de euro tot dati iar drept recunostinta ei ne umilesc ,se baga unde nu le ferbe oala ca ei au zis ca habar nu aveti pe unde calcati .
  spania — tara basca .
  belgia se destrama .
  mai era asalcia si lorena .
  moldova cind se uneste cu noi .
  de cind trasilvania este pamint unguresc daca ei neau gasit aici japitilor ,nusinteti instare sa ne conduceti spre libertate si demnitate valea in rwuanda ,somalia ,nigeria .
  romania am primito in granitile actuale nu cintute daca vine ue si va spune ca dictatul de la viena este valabil ,ca moldova este a rusilor voi ce faceti ca sa dea bine la imaginea a tov ponta si bunastarea voastra treceti la executara .
  DACA FACETI CE SPUNE UE SA VI SE RIDICE CETATENIA ROMANA SI SA VA MUTATI UNDE A INTARCAT COPIII
  NU SINT EXTREMISM SAIU NATIONALIST DAR SINT ROMAN ATITA TIMP CIT EU STIU CA ACESTE GRANITE SINT ROMANESTI NICI REICHUL 4 SAU ALT CEVA NU ACCEPT SI BINE INTELES NU VA RECUNOSC PE VOI
  SI ATITA TIMP CIT HUNI SI CEILANTI NU SE PUNE PRESIUNI DE ROMANIZARE FORTATA ,SA NU INVETE SI SA SCRIE IN LIMBA MATERNA SAU NU LI RESPECTA RELIGIA SI OBICEIURILE EI TREBUIE SA RESPECTE TARA DE ADOPTIE DACA NU VALE ESTE LIBERTATE DE MISCARE .
  GERMANIA, FRANTA ,ANGLIA CEDEAZA CUM AU AJUNS EI BOGATI LUMI UITATIVA IN ISTORIE SI AZI AU INSULE ,TARI ,IMPERIU ECONOMIC EI CEDEAZA CEVA DE UNDE VAM MAI GASIT SI PE VOI

 9. Bun, atunci care e diferenta dintre actuala UE si defuncta URSS? Ca tot cu “cedare de suveranitate” era si sub talpa sovietica.
  Chestiunea cu regionalizarea mi se pare tot mai dubioasa, auzeam recent de ideea unei asumari a raspunderii (!??) pt regionalizare… Adica cum, se tem arhitectii federalizarii Romaniei ca populatia nu va fi de acord la referendum cu ideea lor?

  • DIFERENTA ESTE,CA PE TIMPUL COMUNISMULUI,ERA ORDINE SI OAMENII O DUCEAU MAI BINE, IAR ACUMA OAMENII CU U.E. O DUC EXTREM DE RAU SI SE SIMT UMILITI LA FIECARE PAS.
   DACA NU MA INSEL, DOAR CATIVA ANI A STRANS ROMANIA CUREAUA,DUPA, O DUCEAM MULT MAI BINE,DAR ASTIA L-AU OMORAT PE CEAUSESCU.

   • o duceau mai bine pe dracu pe vremea sceleratului ala de pingicar…securistii, militienii si nomenclatura nu stateau la cozi pt tacimuri de pui sau peste imputit in anii 80; foametea e aceeasi indiferent de dictatura politica comunista sau neoliberala precum cea actuala

 10. si daca oamenii nu vor, ce o sa faca pirvulescu, o sa impuna cu forta schimbarea constitutiei???! multe jigodii cu gindire totalitara are tara asta

   • am vazut 🙂 precum regionalizarea facuta prin ordonanta de urgenta… deja-vu cu vointa oamenilor exprimata prin referendum pe post de hirtie igienica

   • Ei, ars, merge si prin asumare, ca ponta a inceput si el sa ii dea de gust. Vine CCR (cah-cah-rat) si spune ca e bine si noi sa le-o luam la molfait, ca e 2013 si sa nu ne mai cramponam de prostime. Cine o sa spuna ceva? Noi, boboru, nu, ca ne e lene, ei, Ioropa nu, ca le convine sa aiba si ei jucarie de paie. Poate Blaga sa mai faca opozitie de mieunat, ca de latrat nu stie. Mai ales acum, ca e singurul antibasist din politica.

   • Oare, domnule Tudor ??? Sunteti 100 % sigur ???
    N-am mai avut o consultare asta-vara si s-a ales praful de vot ???

   • Dle. Tudor,
    Sa fim seriosi, câti dintre cei care voteaza la referendum înteleg ce contine constitutia supusa votului. Pentru ca tot românul sa înteleaga pe ce pune stampila ar trebui o campanie de dezbateri si informare formidabila si facuta cu buna credinta, nu în sistemul DA sau NU.

   • De ce trebuia Pirvulescu ,acum ,cind inca nu s-a facut Constitutia asta sa vina cu o problema atit de delicata.Nu din greseala a scos din palarie o astfel de problema ci cu un scop si nu cel mai nobil .

     • Ba chiar ar fi o treaba. Parlamentul sa nu mai voteze nimic, pentru ca exista “asumarea raspunderii” care oricum n-are niciun efect. Sa-si asume raspunderea pe tot, ca oricum a zis ca romanii voteaza orice modificare prin referendum. Deci “ce rost mai are sa cheltuim banii aiurea ?” (ca asa ziceau si PDL-acii, fara a avea dreptate, bineinteles).

   • D-le Radu Tudor
    Sunt de acord, se va face referendum. Tot asa cum s-a facut si pentru suspendarea presedintelui ? Adica cu rezultat dinainte cunoscut, asa cum vrea Inalta Poarta ?
    Mai bine subliniati alt aspect. Vom avea soarta fostei Yugoslavii, totul pe cale pasnica.
    Normal sa existe un propuntat euroscepticism.

    • Pe cale pasnica?

     Visezi amice, se va muri pentru tara asta.Inca mai suntem destiu patrioti, chiar daca putin.

 11. sa se stie..am fost si suntem o tara la granita marilor imperii,depinde de noi insine sa ne fie bine pe viitor.vremurile se schimba mereu.deokamdata nu sa nascut societatea perfecta.speram sa se mai faca filme cu istoria lumii.paste fericit la lumea buna.. byby.

 12. Da tovarasi, sa cedam suveranitate sa mai fim tinuti cu caciula in mana la poarta si tratati ca sclavii inca 7 ani ! ! !
  Sunt curios ce vor mai inventa dupa 1 ianuarie ca sa ne restranga dreptul de munca si sa tina aici, in cocina care a ajuns Romania europeana … ei au somaj 800 de euro, noi salariu 150 bani in mana !
  Rusine poporului roman, somn de voie in continuare !

  • “Ei” au somaj 800 de euro pentru ca platesc asigurari sociale si impozite de 40-45-50-60% la salarii brute de mii de euro. Pentru ca nu exista firme intregi in care toti “angajatii” sunt PFA. Pentru ca evaziunea fiscala duce la puscarie, plus amenzi babane si confiscarea averii. Pentru ca orice firma iti da factura sau bon de casa. Pentru ca orice venit se declara – si, implicit, se impoziteaza. Pentru ca muncesc de la 8h efective pe zi in sus. De-aia “ei” au si romanii n-au.

   • Pai cum ? Asta nu e comunism ? Cum sa dai bani la oameni ? Cum sa ai locuri de munca ? Cum sa ai nivel de trai crescut ? Cum sa ai industrie ? Cum sa impozitezi ciocoii la fel ca pe amarati ?

   • Oricum, Basescu si “specialistii” lui au avut timp cel putin 4 ani sa faca toate astea si n-au facut nimic. Nu cred ca astia vor face ceva, de vreme ce au inceput cu stangul. Dar totusi… sa strige ceilalti ca astia nu fac nimic, dupa ce si ei ne-au facut pilaf, mi se pare cea mai mare ipocrizie.

   • Si pai si tu du-te ma la ei daca tie nu iti convine aici si vezi sa nu ti se faca rau! Lasa-ne-n saracia noastra. PD-L-istule inversor.

 13. Asta mai lipsea. Sa fim la mana unor scelerati. Pentru ca trasarea altor granite s-a mai intamplat in istorie.

  Pai atunci sa iesim din UE. Asta e vom supravietui cumva. Dar nu ne putem bate joc de munca si sacrificiul atator generatii. Ai nostri au avut alte idealuri, nu cedarea suveranitatii.

  Adunand datele din ultimii ani, reiese fara putinta de tagada, ca America si UE vor sa puna la cale un plan de dominatie mondiala. Sunt prea multe coincidente peste tot in lume, care denota acest fapt. Nu stiu cum si cand vor infaptui marsavia, dar datoria noastra este sa aparam nu banii, nu bunurile, ci autonomia si valorile nationale.

  Conflictele din Turcia, situatia din Ungaria, pozitia Rusiei, toate ar trebui sa ne faca mai vigilenti la aspectele de securitate nationala.

  Iar un lucru poate care trebuie sa il invatam din istorie e sa nu ne mai aruncam in lupta pentru nici o alta tara, deoarece cu siguranta noi vom fi cei mai pagubiti. Sa ne vedem o data pentru totdeauna de interesul nostru national, si sa lasam propaganda asta retardata a NATO si sfaturile UE deoparte.

  Neutralitatea e ceva pozitiv.

 14. da’ de ce? acum suntm ermetici sau cum? sa fim mai maleabili cu uuue,si uue fiind cine?un organism cald si primitor…bine domle,sa se rectifice articolul 1 asa:”romania-un stat nenational,imprastiat si bezmetic” ca oricum nu e departe de adevar…apoi..cine-i asta,Parvulescu si prozarzavatu lui? ma rog..foaie verde.

  chestia asta o ragaia basau acu ceva vreme

  Dupa ce pusese tara palanca la pamant cu hotia si imbecilitatea lui si a cirezii sale.

  basaul iesea pe sticla si dupa ce ii dadea cu milioanele de locuri de munca ce s-ar face odata cu praduirea cuprului si alte alea(cand era el agitat atunci)
  nu uita sa zica si de strategia eurobranza si a marii negre si crucea ma-si si ca

  mmmbaaaa…vai ce bine ar fi daca maine romania ar deveni un “judet” sarac al uuue,sa fie un guvern federal,el mauru si-a facut datoria acu poa sa plece linistit sa uite lumea de el si sa nu mai aiba nici o raspundere.

 15. proasta idee a fost Uniunea Europeana asta! pt. noi supapa de defulare a saraciei.poate daca crestea presiunea la cazan nu mai exista noroiul asta acum,basaul,basirea,baronii,tradatorii ,mizeria asta ce a macerat tara si ne vedeam de tara noastra cum trebuie in loc sa invadam europa cu saraci lipiti si tigani.poate..cine stie.in orice caz uuuue n-a facut decat sa invrajbeasca natiile avansate intre ele si pe cele ca rumania sa le termine complet.

 16. Vorbe goale de la Corlatean, care nu stie ca moneda unica euro a facut mai mult rau decat bine. Inteleg ca omul nu e economist. Ar trebui sa mai citeasca.
  Daca Italia ar iesi din euro, economia sa si-ar reveni instantaneu (nu au datorie externa, ci mai ales interna).
  In al doilea rand, “populism” e un cuvant pe care il malignati pentru ca nu intelegeti conceptul.
  Punct bun totusi ca aveti o intreaga eminiune care condamna austeritatea nebunei aleia de la Berlin.

  • Daca Italia ar “dori” acum sa iasa din zona UE, ar fi foarte dificil deoarece revenirea la lira italiana ar crea probleme economice (peste cele existente) grave tarii plus ca s-ar creea precedentul periculos in urma caruia si alte tari membre UE vor dori “libertatea” (vezi Spania, Grecia Cipru, Anglia…). Lucru care intr-un final poate declansa un nou razboi, razboi care oricum se prevede in viitorul apropiat, stiind faptul ca, uitandu-ne “la istorie”, dupa fiecare criza economica mondiala a urmat un razboi! Eu spun ca in acesti cativa ani de “acalmie”, pana la declansarea unui eventual nou conflict mondial, Romania sa caute sa-si mentina coloana vertebrala, sa faca pasi importanti in insanatosirea economiei, sa incerce sa-si repatrieze cetatenii tineri capabili de munca, sa renasca si sa intareasca spiritul civic al natiei, intr-un cuvant, sa strangem bine “randurile natiei” sa fim pregatiti pentru tot ce poate fi mai rau in viitorul apropiat, altfel, in atare conditii,in viitor previzibil, nu vom avea nicio sansa sa mai supravietuim ca “entitate nationala” !

 17. Se putea Austeritate și în continoare dacă cei care au promovat Austeritatea,își luau haine mai modeste,mergeau și ei cu tranvaiul și metroul și nu cu mașini elegante și bogate,de muzeu!

 18. domnul Tudor,inafara de Barosu si alti corditi deastia carora le place cascavalul si sunt pe statul basaului
  cred ca in europa/bruxel,oamenii importanti ai europei nu dau doi bani sau ii intereseaza de guvernul ponta sau de basau.basau a fost sustinut de pdlistii europeni din motive politice si de unii ca barosu si jitanstain pt. lovele.cred.

 19. despre austeritate si criza mondiala..

  eu cred ca “austeritatea”(adica zob facuti,si tara si roman’lor) noastra se datoreste 99% doar boilor astia hoti si prosti care cu basau in frunte ne-au facut praf.nu mai o iau de la decebal,doar epoca basau ca e cea mai fresh.
  ca europa e in criza,ca mapamondul e in criza…nene ma lasi?

  aici e criza de cand lupu catel iar cretinul cu nume de basina in loc sa incerce sa repare,sa mentina macar nivelul..el ce a facut boul? pai ce sa faca.cand s-a vazut imparat a furat de a rupt pamantul si a distrus tara complet. ca dihoru la pui nene………

  … si uite asa a fost facut jaful secolului de un gainar ragait cu nume de kkt si cateva specimene ciudate si proaste dar pline de tupeu precum basau…, cu tupeu nene au spart zeci de miliarde de oiro.
  asta e tot,e simplu!

  • Nu Basau e cel atat de vinovad, Basau e doar un instrument, vinovati sunt toate ramele care nu inteleg nimic din ce ne livreaza Europa si fac frumos la stapan.

   Ieri a fost Basau, astazi e Ponta, maine va fi altul, in genere acelasi rezultat. Pt nopi romanii, Basau e Satana pt tot ce a facut, insa individu’ n’a facut’o singur, o face cu cei carora le vinde tara si cu toti viermii care se ingramadesc sa’i ia locul.

 20. Cei 2 invitati viseaza.
  Sa faca un sondaj sa afle ca 60% din romani nu vor schimba articolul suveranitatii din constitutie.
  La vot o sa se vada procentul acesta si o sa fie o risipa de cateva milioane de Euro degeaba.

  • Votul pe noua Constitutie inseamna regionalizare automata, adica o smecherie prin care se ocoloeste modificarea explicita a articolului 1. Ce crezi ca face Frunda la cabinetul lui Ponta ?

 21. Federatia Euro se preocupa in primul rand de “suveranitatea”,
  “libertatea”, nu ale poporului, oameni buni, ci a capitalului/ banilor.
  “Libertatea” se croieste in beneficul clasei manageriale si financiare, a bancilor, e libertatea de a fugi cu banii de acolo unde e statul puternic catre acolo unde e slab. Restul e apa de ploaie.
  Acum pe Federatia Euro ii incurca statul national, pentru ca apara inca drepturile serbilor de pe glia privatizata corporatista.

 22. Din pacate invitatii dvs nu realizeaza ca Europa de astazi nu e Europa din anii 60-70-80.

  Europa de astazi nu are nimic de a face cu democratia, politica austeritatii a fost o catastrofa completa(demonstrata deja de USA si Canada care nu au mers in aceeasi directie).

  Nu este vorba de nationalism tamp, e vorba de interes national, ce se intampla cu Europa nu ne avantajeaza in nici un fel (altul decat sa dea catorva hoti ceva euro de muls).

  Intrebarea corecta e ce avem de castigat si ce de pierdut din aceasta cedare de suveranitate. Ce avem de pierdut s’a vazut la referendum, democratie ZERO, se vede din politica complet cretina a austeritatii.

  Ce avem de castigat? Ma tem ca mai nimic, birocratie excesiva, democratie cu voie de la stapanire daca este in interesul lor, impunerea politicii de austeritate si a deficitului mic ceea ce condamna Romania la saracie `fara datorii` mult timp de aici.

  Euroborhotul nu e Europa care o stiam.

  • Corectie la “US si Canada” care – zici tu – nu ar fi facut austeritate. Asta e fals.

   Americanii au 22 milioane suoravietuind pe food stamps: Maninca pe cartela data de la stat, altfel ar rabda. De-aia nu vedem coada la supa saracului, ca in pozele din 1930 din New York, – pentru ca le-au dat oamenilor cartele.

   Canada face austeritate chiar acum, si toata lumea ii spune guvernului ca e o politica gresita: Canadian Budget “Austerity on Autopilot” https://www.youtube.com/watch?v=cWqEQ6DpZZc

   Iar criza din Eurozona are la radacina Crashul financiar din USA din sep2008; cine crezi ca au cumparat ipotecile securizate “AAA” ale americanilor care luasera case fara dovada de venit, doar cu buletinul/permisul de conducere? Hartiile acelea care s-au dovedit fara valoare fusesera cumparate de bancile Germaniei (si alte banci din eurozona), care le-au pus colateral cand au imprumutat bani dezvoltatorilor imobiliari ai Spaniei prin bancile spaniole. Deci cine a nenorocit Sudul? Germania, ca intermediar, si prin ea, America (mai ales ramurile speculative ale bancilor americane care stau la… Londra).

 23. Din pacate invitatii dvs nu realizeaza ca Europa de astazi nu e Europa din anii 60-70-80.

  Europa de astazi nu are nimic de a face cu democratia, politica austeritatii a fost o catastrofa completa(demonstrata deja de USA si Canada care nu au mers in aceeasi directie si bine au facut).

  Nu este vorba de nationalism tamp, e vorba de interes national, ce se intampla cu Europa nu ne avantajeaza in nici un fel (altul decat sa dea catorva hoti ceva euro de muls).

  Intrebarea corecta e ce avem de castigat si ce de pierdut din aceasta cedare de suveranitate. Ce avem de pierdut s’a vazut la referendum, democratie ZERO, se vede din politica complet cretina a austeritatii.

  Ce avem de castigat? Ma tem ca mai nimic, birocratie excesiva, democratie cu voie de la stapanire daca este in interesul lor, impunerea politicii de austeritate si a deficitului mic ceea ce condamna Romania la saracie `fara datorii` mult timp de aici.

  Euroborhotul nu e Europa care o stiam.

 24. As dori sa va intreb pe toti cei din platou, daca ati fi capabili, daca ar veni un moment crucial pentru tara noastra, poate cu ungurii de ex., sa va dati viata pentru tara noastra. Mi se pare ca discutia este foarte periculoasa si ati dus-o oarecum, in derizoriu. Cred ca aceasta chestiune a statului national este indiscutabila. Categoric.Asa a fost dintotdeauna, de la 1918. Dar atunci existau patrioti mai multi. Pe Ceausescu nu l-a deranjat “statul national”, dar el avea o scuza: era patriot. Noi acum ne ascundem sub explicatii sofisticate pentru a desfiinta singurul lucru care ii impiedica pe unguri sa inainteze cu proiectul lor de a dezmembra tara. Vedeti eea ce face UE acum cu Kosovo, va face anul viitor cu Ardealul. Iar noi vom continua, sa ne ascundem lasitatea sub explicatii savante. Ponta sant convins ca va ceda, pentru a le face pe plac ungurilor, pentru ca ei, de fapt,asta isi doresc. S-a mai pus problema aceasta si in 2004 dar atunci, au fost constitutionalisti adevarati care s-au opus. Si un alt presedinte.

 25. De fapt majoritatea realizeaza asta mai mult sau mai putin, insa in stil tipic romanesc, noi vrem sa luam coronita la concursul de rame sau viermi.

  Politicienii nostri incepand cu Basescu si continuand cu Ponta inteleg Europa prin a face frumos, a le da vb lui Basescu ce tain vor, fie cianuri, fie gaze de sist, fie taras in fata politrucilor de la Bruxelles.

  Cedarea de suveranitate despre care discutati e cumva legitimarea statului de viermi pe care deja il avem.

  Ca roman, imi este rusine de o astfel de abordare.

 26. Adeptii ideii de cedare a suveranitatii sa spuna asta lui Mihai Viteazul, Vlad Tepes precum si tuturor celor care s-au jertfit pentru ca urmasii lor sa aiba acest loc numit patrie.
  In chestiuni de importanta pentru tara, referendumul, precedat de o corececta informare a cetatenilor, este absolut obligatoriu.

 27. Uite ca in seara asta dl Radu Tudor are invitati,pe tema renuntarii la statutul de Stat National. Asta ar fi culmea tampeniilor,dintre toate care au fost comise si emise de parlamentarii nostri de doi lei! Adica Germania,Franta,Grecia,s.a.nu renunta,dar pupincuristii nostri de parlamentari vor sa ne transforme prin intermediul unei azazise noi constitutii,intr-o adunatura,daca nu chiar turma in interiorul asazisei UE,unde singura lege care se respecta,este aceea ca toate celelalte tari sa execute ad litteram tot ce vor mai marii ue.
  Sictir domnilor parlamentari,daca asta vreti sa se aleaga de poporul roman.Dixit.

 28. Si ca sa inchei, singurul din politica care pare ca intelege si ar vrea sa schimbe statutul de vierme e Antonescu. Macar si pt un discurs din perioada interimatului. In rest main stream media, si majoritatea celor din politica se ingramadesc sa ne faca mandri de statutul de vierme fara nici cea mai mica viziune nationala, statutul de lacheu, de yes-man, jump!, how high?

  Trist

 29. Pârvulescu, de care mi*a plăcut până mai ieri alaltăieri, brusc a schimbat macazul. A dat şi ăsta de gustul coabitării şi umblă cu tot felul de aburi pe la televizor. E clar că în spatele acestei probleme stă un scop mârşav, menit să mai fure nişte şmecheri resursele din ţară şi prostimea să moară cu zile. Cine oare mai crede în această bandă de mafioţi numită UE ? Dar se pare că şi ăştia, după principiul lui Băsescu, ne vor face bine cu forţa. Despre referendumri şi “voinţă populară” numai poate fi vorba – “experienţa Băsescu” de astă vară a ţinut la “europeni” şi treaba-i “bună” – nici dracu nu mai dăi 2 lei pe voturile şi voinţa noastră. Eu îmi menţin în continuare opinia că suntem terminaţi. E doar o chestiune de timp până vom fi şterşi definitiv din cărţi. Sau mai exact până după ce se va înfăptui marea regionalizare.

 30. Domnule Tudor, invitatii dvs sunt respectabili si rezonabili in tot ceea ce spun. Sigur, logica si echilibrul ne indeama poate sa mai modificam constitutia, poate n-ar trebui sa fim atat de tematori cu privire la independenta si suveranitatea tarii, teoretic ungaria nu poate lua transilvania in carca s-o duca langa balaton. Dar ungaria aluneca tot mai periculos pe panta extremismului, ue nu tine cont de vointa poporului roman, si parca si polonia, cehoslovacia, etc, au fost calcate de nemti in timp ce toate legile sustineau imposibilitatea acestei fapte! Cred ca asa zisa flexibilitate de care ar trebui sa dam dovada, e doar o alta slabiciune, un alt pas pagubos inapoi, o alta victorie impotriva poporului roman!

 31. In curand nu voi mai urmari nici aceasta emisiune. Nu demult dl Parvulescu a fost admonestat (aspru) de presedinte in calitatea lui de coordonator la revizuirea Constitutiei. Si vad ca s-a aliniat. Din pacate v-ati aliniat si dvs, dle Radu Tudor fiindca vad ca sunteti foarte maleabil si acceptati tot ce debiteaza si fac acesti coabitatori (inclusiv Ponta).
  Numai Mircea Badea ramane consecvent. Daca imi pun si eu pene nu se va rezolva nimic.
  D-le Radu Tudor! Ati semnat si dvs vreo hartie de coabitare?
  Ce sa votam la referendumul de revizuire a Constitutiei?
  Crezusem orbeste in Antena 3, in Ponta si in schimbare. Ce-mi mai ramane?

  • daca doriti sa ma cert cu ei, nu vedeti asa ceva la emisiunea mea. asta nu inseamna ca sunt de acord cu tot ce spun ei. asta cu hartia de coabitare sa o spuneti la dvs acasa, nu mie. reveniti-va !

   • o idee: invitati’i pe academiceanul Giurascu, pe Serbanescu, invitati’l pe Antonescu pe tematica europeana si a situatiei Romaniei, oameni care inteleg unde e sursa raului. Rau ce e atat in noi si mai ales in a copia pe cei ce ne vor raul.

    Basescu, CCR, DNA, ANI sunt doar kkturi, piese de puzzle puse de aceaia care isi iau toate avantajele si au adus Romania la statutul de colonie.

    PSDistii, in mod clar au inteles ca daca vor sa roada o coaja, tre sa faca foarte frumos, fromos cu spume la Brixelles si la reprezentantii Fanarului.

    Invitati oameni care nu au nimic de pierdut, oameni care simt romaneste.

    De lichele e plin in rest.

 32. Ati pus capac la finalul emisiunii: parerile noastre sunt doar pentru arhivare, iar participarea la referendum pentru legitimarea a ceea ce doresc ei. nu noi !

 33. Dle Radu Tudor, va apreciez prea mult si ma vad nevoit sa va cer scuze pentru duritatea intrebarii cu hartia de coabitare. Dar era in contextul intrebarii finale: ce-mi mai ramane decat a ma astepta la o coabitare generala impotriva a tot ce mai pastreaza acest popor (vezi si neputinta exprimata de academicieni de marca in emisiunea Secvential care a precedat-o pe a dvs.).

  • noi, cei e la antena 3, raminem consecventi convingerilor privind necoabitareacu basescu si gasca lui

   • Atunci opriti-i pe cei ca dl. Parulescu sa vorbeasca fara rost, si nu trebuie sa va certati cu ei. Oare cei ce schimba din pix destinele natiunii din care fac parte (sau ??? !!! ???) nu au nici un fel de remuscare?

 34. Mi se pare mie,sau A3 ramine singura contra vintului?
  Vezi:Corlateanu,Pirvulescu, R Weber.S-au trezit la realitate, au trecut alegerile si ii isi dau seama ca atita timp cit am intrat in UE nu inseamna sa ne plimbam numai prin Europa ci sa si respectam regulile ei.

  • Sa respectam regulile euroborhotului: deficit mic(culmea stupizeniei capitalismului), democratie zero(vezi ce voteaza lumea si ce impune Barosu), politica de austeritate complet cretina(asta e veche si super documentata), reguli europene inconsecvente, vezi ce zice Comisia de la Venetia(ref la referendumuri, la cvorum), vezi ce frumos tre sa facem proces super transparent pt procurori, ba e ok cat timp interesele lor de control securist stau acolo.

   Antena3 e singurul post care nu face propaganda euroborhotului prin carpele lui interne: Basescu, DNA, ANI, CCR.

 35. Astfel de parereri ca cea a d-lui Parvulescu le gaseam la Saul Bruckner, anunta ce devenise certitudine sau primea pe biletel. Urat !
  Traian Basescu a fost sprijinit de derbedeii Europei in vara lui 2012 TOCMAI pentru ca cedase prin semnatura suveranitatea Romaniei si nu apucase sa puna si in practica acest lucru. Ceea ce s-a intamplat in jurul actului semnat cu Ponta este o asigurare ca se va accepta si la nivel de parlament si guvern acest lucru. Si totodata si acceptarea imunitatii in ceea ce il priveste pe betiv pentru actul de tradare.
  Dl. Parvulescu sa ne lase si sa se mute la Previziuni pentru trecut. Se pare ca si-a facut datoria.

 36. D-le Tudor,
  Va urmaresc de f.mult timp si de nenumarate ori v-am admirat, la propriu. Nu prea am comentat. Acum insa simt nevoia sa ma exprim:
  Subiectul cu modificare Constitutiei prin “cedarea din suveranitate catre UE” este mult mai grav decat pare.
  Am o varsta care imi permite sa fac unele asocieri istorice.
  Imi amintesc, de pilda, de renumitul “Plan Valev”. Acolo, noi si Bulgarii faceam agricultura iar Ungurii si Cehii faceau industrie etc. Oare d-l Parvulescu sa fi uitat ?
  In prezent:
  Cunoastem Europa antebelica formata din state natiuni. Cunoastem Europa postbelica formata din state dupa cetatenie. Sa ne imaginam ca aceasta Europa de azi, va descoperi in viitor, ca ar putea fi o solutiei mai buna daca s-ar regionaliza si ea. Se va putea dicta de la Berlin (via Bruxelles), ca este “necesar” sa se face o euroregiune din sudul Roamniei+nordul Bulgariei (cara sa faca agricultura, de ex.) si o euroregiune din estul ungariei+vestul Romaniei care sa faca inductrie, de ex.)
  Vi se pare chiar absurda ideia ?
  La perspectiva asta ar trebui sa se gandeasca si cei care participa la amanetarea viitorului natiunii nostre. Inclusiv d-l Parvulescu si d-na (liberala) Renatte Weber
  Cu respect.
  Mihai sr.

  • sunt convins ca fara votul oamenilor, a celor ca dvs, nu se va putea nici un pic din suveranitatea nationala. vot la referendum si alegeri, fata de cei care sustin acest acest concept

   • Regret ca va contrazic dar Romania nu mai are suveranitate de multa vreme, asa cum armata exista numai pentru parada iar guvernul intreaba un functionar de la Bruxelles daca are voie sa finanteze pentru productie o companie la care este actionar majoritar. Oltchim de ex. Un stat nu poate exista fara propriile surse de venit( industrie prorie) iar Romania nu le mai are sau nu le va mai avea. Iar chestia cu puterea votului a fost lamurita definitiv in vara lui 2012.

     • Basescu a facut-o iar romanii au confirmat prin vot. Basescu a fost ales si reales. Industria si resursele au fost cedate in schimbul semnaturii statelor membre cand s-a negociat aderarea. Iar demonstratia de forta a Comisiei europene din vara nu a fost lamuritoare ? ORDINELE care forteaza cedarea Oltchim, Hidroelectrica, CFR, Transgaz, Nuclear electrica s.a. care de fapt sant ULTIMILE nu reprezinta nimic pentru pierzatorii romani? Prietene, Romania in forma actuala nu mai are zile multe, asa cum si Europa unita, o utopie, isi va inceta statutul. Nu merge sub actuala forma comunistoida sub care Germania profita spre a reface acel imperiu roman de rasarit modern. De ani de zile romanii traiesc sub o uriasa minciuna, bantuiti de o propaganda feroce, in Europa natiunile incep sa inteleaga si de aici pana la inceputul sfarsitului nu mai e mult. E deajuns sa pice euro.

 37. Am crezut cu naivitate in proiectul european, am crezut chiar si ca s-ar putea sa fie nevoie de masurile dure de austeritate, intre timp am ajuns la concluzia ca UE, chiar daca a avut la baza o idee generoasa, fiind aplicata de niste politruci, a fost compromisa pe parcurs si prezinta din ce in ce mai putina incredere cetatenilor europeni.
  Deciziile luate de Bruxelles in ultimii ani nu mai sunt in folosul cetatenilor, ci doar in folosul unor interese corporatiste. Puterea uriasa pe care o au Comisarii Europeni , care va deveni si mai mare in viitor daca statele vor ceda din suveraniate, este deja periculoasa, in conditiile in care ei nu sunt alesi, ci NUMITI si nu pot fi demisi.
  Sa nu uitam ca CE a restrans drepturile cetatenilor la petitii, instituind niste reguli foarte stricte, blocand in mare masura accesul la acest drept, apara intresele gigantilor din industria farmaceutica, ignorand apelurile cetatenilor in favoarea remediilor alternative, recent s-a votat impotriva interzicerii unor pesticide folosite in agricultura si care s-a dovedit ca omoara populatiile de albine ( in Marea Britanie aproape ca au disparut) si Min Agriculturii Daniel Constantin a votat, de asemenea, impotriva(!!!), etc, etc
  Ca sa nu mentionez presiunile facute de UE in privinta Referendumului din vara, drept pt care il avem pe Basescu in continuare, in ciuda faptului ca s-a votat covarsitor pt demitere!!
  Eu, una, sper ca aceasta UE sa inceteze a mai exista cat mai curand, poate asa mai avem o sansa de supravietuire, macar depindem de propriul vot si de conducatorii pe care ii alegem, cu mai multa sau mai putina intelepciune si nu de niste aparatori ai unor interese corporatiste, care nu au nicio legatura cu interesele cetatenilor.
  Si, nu in ultimul rand, o rugaminte: va rog sa-i transmiteti d-lui Ponta ca atitudinea dansului la Bruxelles nu ma reprezinta absolut deloc, ca ne umileste pe noi, ca romani, cu atitudinea dansului extrem de slugarnica.Cum sa te apuci sa la multumesti pt sfaturi, cand ei ne-au calcat in picioare votul! Inteleg ca exista un limbaj dimpomatic, etc,etc, dar poate vorbi si stand in picioare si nu tarandu-se la picioarele mai-marilor la care se duce. Eu una sunt profund umilita de atitudinea Primului-Ministru.De la Basescu nu am pretentii, cunoastem personajul, dar de la Ponta aveam oarecare asteptari. In fiecare zi se imputineaza.
  Inca ceva: ca sa pot vota la Referendumul din vara, pt ca nu locuiesc in tara, am mers 2 ore cu masina,pana la cel mai apropiat Consulat, ca sa-mi fac datoria si sa dam o sansa tarii noastre.Asa ca nu pot sa-i uit pe cei care si-au batut joc de noi!

 38. Daca prin a ceda din suveranitate catre Bruxelles se intelege a acepta logica grupului la care ai aderat, e clar ca trebuie sa acepti limitari si compromisuri; Numai esti liber ca atunci cind nu faci parte dintr un grup sau organizatie.
  Vrei nu vrei trebuie sa respecti regulile.
  Se poate insa si negocia o anumita flexibilitate daca ai politici de rang. Daca insa a ceda din suveranitate implica modificarea art. 1 din Constitutie, intram pe terenul aberatiilor. UE ar trebui sa emaneze o Constitutie extinsa la toate cele 27 tari, dar si atunci cu rezervele de rigoare, cu atentie la identitatea fiecarei natiuni membra UE.
  Acest lucru inca nu s-a concretizat din pacate, UE este o constructie prost reusita ca o casa construita de la acoperis in jos si nu invers cum ar fi normal.
  In acesta logica UE apare adesea o constructie abstracta si insensibila.
  Cred ca nu e cazul sa-i punem in circa lui Merkel toate elucubratiile ce ” traverseaza” capetele lui Dragnea cu macroregionalizarea, ale lui Ponta si TB cu ” supusenia” oarba si inconditionata fata de UE.
  Nu sintem slugi daca nu vrem se fim, doar daca TB & Company ne-au amanetat Romania fara stirea noastra iar acum logic cei din afara ne cumpara datorile asa cum se cumpara cotele de poluare de exemplu.
  p.s. imaginati-va cum ar fi sa elimini sau sa modifici art. 1 din Constitutia Americana ?
  O fi adevarat ca “mama prostilor e mereu gravida” cum se zice din batrini !

  • Si daca vom afla peste ceva timp ca amanetarea Romaniei este deja certitudine, inca de la data primului referendum de suspendare a presedintelui? Daca incercam sa punem cap la cap toate informatiile “scurse” prin media din primii ani de “guvernare” a … guvernatorului, a faptului ca “omul” suspendat fiind prima data, umbla cu capul plecat pe la ambasada americana, faptul ca dupa acea suspendare, toate serviciile romanesti au strans randurile in jurul “soarelui rasare”, faptul ca dupa a doua suspendare, care sa produs foarte repede (o saptamana) si fulminant, tot atat de repede sa si stins (cu erate aparute noaptea, cu voturi ale membrilor pro PSD in CC)cu un “interes parlamentar” autist in vara, cu trimisul special al americanilor, Gordon care uita odata ajuns in Bucuresti, unde se afla Palatul Victoria si culmea, nimereste in garajul viitorului guvernator,…… toate aceste “intamplari” nevinovate puse cap la cap pot “atinge” aceasta concluzie – Romania este posibil sa fie deja amanetata intereselor UE si ale Statelor Unite ale Americii !!!

 39. nici Europa nu are habar ce fel de forma de organizare va avea in viitor si nici cojones nu au politicienii europeni, majoritatea sunt la fel de imbecili ca cei romani!!! asa ca noi ne inflama degeaba.

 40. Domnule Radu Tudor,am urmărit ieri atent,dezbaterea la Punctul de Întâlnire.
  Dumneata,acolo,ai spus că tu încă mai crezi în acele valori europene la care ne-am angajat…Am impresia că ai rămas în urmă cu 10 ani când hăhăia Băseasca de Covasna la televizor și promova…vise!
  Acus 10 ani,pe mine mă atrăgea Europa dintr-un singur punct de vedere,un singur numitor comun Oda Bucuriei:
  “Slavă ţie,stea curată,voie bună pe Pământ!Astăzi te simțim aproape,Sol de Rai cu Soare Sfânt!Vraja ta unește-n suflet,pe popor lângă popor!Toți pe lume frați noi suntem,când apari ușoară-n zbor”
  Asta considera acum zece ani,un mucos de 15 ani,despre Europa!Habar n-am avut de piață liberă,era un subiect nou,prea puțin discutat și dezbătut de societate.Dar inițial despre asta era vorba,despre o piață liberă a țărilor încadrate în harta Europei.
  Din nefericire,acum văd o Uniune a Sărăciei,impusă de vreo 10-20 de părerologi ce alcătuiesc actuala Comisie Europeană!
  Comunismul a întrerupt ciclul de conducere a Monarhiei și nu a mai fost timp ca Monarhia să-și înceteze ciclul pentru a se forma încet,cu cap gândită,politica.În schimb Armata comunistă a impus politica în România,la fel cum politic,multe se impun României de către UE și prea puțin am primit.
  Titus Corlățean zice că prețul ar fi fost pentru România mult prea mare.În ce mai exact?În oameni?În bani?Impunerea ne-a adus la momentul de față!Politica a fost impsă de comuniști,iar politica s-a impus și nu a lăsat loc să revină Monarhia.E un cerc interminabil prin impuneri!Nu merge formula asta cu impunerea prin forță brută!
  Înainte cu o săptămână să am examenele de CAP-BAC,părinții mei m-au dus la țară ca să învăț,dar să învăț prin amenințări,fără calculator,cu bățul pe mine.Rezultatul?Am picat primele sesiuni ale celor două examene.Le-am luat în a doua sesiune petru că n-am mai fost obligat cu bățul să învăț.
  În momentul de față,poporul român se zbenguie în suferință,în chinuri groaznice.Poți să-i spui și lu Corlățean și oricărui USL-ist băsist care se mint singuri,că decât eternă suferință,mai bine murim ușor și fără dureri.Cine sunt ei,să decidă în numele nostru care preț e mai mare?

 41. Ca sa fim siguri ca nu vom mai avea parte de vreun “Basescu” nici intr-o suta de ani de aici inainte, solutia e simpla: monarhia constitutionala! Sistemul trebuie sa fie schimbat din temelii, doar asa ne vom putea debarasa de vechile (si noile in acelasi timp) metehne si doar asa se va face un proces al comunismului pe bune, prin revenirea la monarhie.

  http://mariusghilezan.ro/de-ce-romanii-au-cea-mai-mare-incredere-in-regele-mihai.html

  “În sfârşit, românii au ajuns la maturitate democratică. Ştiu să aleagă între lachei şi Regi. De acum încolo orice acţiune politică îndreptată contra Monarhiei este un act de sfidare a opiniei majorităţii.”

 42. Cedare de suveranitate?Nasol.A mai fost unul care a facut asa,adica a facut centralizare:
  “Acest act a schimbat Germania „Republicii de la Weimar”, care era un stat federal puternic decentralizat, într-un stat centralizat. Au fost desființate parlamentele statelor federației, transferând drepturile suverane ale poporului guvernului central; administrațiile statelor federale au fost puse sub controlul administrației centrale. Ultimul act administrativ, care a transformat practic peste noapte Germania într-o dictatură, a fost Ermächtigungsgesetz (Legea împuternicirii), emisă în martie 1934. Aceasta dădea cancelarului Germaniei aceleași puteri legislative ca și cele ale Reichstag-ului, proclamând că șeful guvernului poate aproba amendamente la constituție în mod arbitrar, și asigurându-i cancelarului puteri speciale în caz de urgență, care suspendau practic toate libertățile civile și transformau Germania într-o țară cu un sigur partid politic.”
  Dupa asta urmeaza plimbarea cu trenuletul la “cabane” cu dusuri pe gaz.
  Al 4-lea Reich scrie pe voi!
  Votati NU la referendumul pentru modificarea Constipatiei.Suveranitatea e tot ce mai aveti…deocamdata.La cati tampiti voteaza in Romania,nu m-ar mira sa se voteze peste 55-60% pentru modificarea Constitutiei.O sa fiti calcati in picioare de toti!

  P.S. Oricum sunteti toti niste spalati pe neuron.Va meritati soarta,specimene retardate.

 43. Nu înțeleg de ce vă agitați, că le votează (…) Spătarul Constituția cu art. 1 modificat! Să fim serioși…
  În altă ordine de idei, să vedem și UE asta cât va mai dura, în contextul socio-economico-politic creat. Că n-or sta acum toate neamurile din Europa, mai occidentale sau nu prea, să le dicteze Merkel ce să facă în țara lor, cel puțin nu pe vecie!

  Existența UE ca o replică la SUA a fost forțată de la început, pentru că acolo toți vorbesc aceeași limbă, la propriu. Nu sunt culturi atât de bogate și diferite, în fond, pe care să le aliniezi pur și simplu. Și să mai stai și să sorbi cuvintele unora cu veleități naziste!

  • Nu, nu. Merkel si alti aliati ai ei vor ca doar Estul sa ii asculte, nu neaparat “toate neamurile din Europa, mai occidentale sau nu prea”. Ei sunt intre ei. Noi n-am stiut sa tinem capul sus si sa ne bagam peste ei. Noi am ramas la statutul de aplecati in fata strainilor, la fel cum faceau copiii pe timpul comunistilor cand vedeau vreun tir sau vreo masina a vreunui strain.

   • Așa este, NOI n-am știut…Și nici nu părem că vrem a ști. Ca nație în ansamblul ei, altfel n-ar sta închiși cei mai mulți în casă ca șobolanii, să nu cumva să-și asume prezența la vreun protest!

 44. Asta se intampla cand romanii isi doresc ceva despre care habar n-au sau cand isi doresc ceva si nu sunt pregatiti sa ia in piept tavalugul de ocupanti. Nu urlau ei de bucurie pe strazi cu steagurile U.E. pa masini ? Ba daaaaaaaaaaaaaa. Asa ca pa ! Daca nu se trezesc acum la referendumul pe noua Constitutie, o sa se disperseze ca mustele si vor lasa terenul liber pentru a veni unii care sa urle ca ei au fost primii, cum fac de obicei, chiar daca nu e asa.

 45. N-ar fi mai bine sa ne gandim noi la o “Constitutie” a noastra, cu prevederi clare, bune si egale pentru toti romanii si Romania, luptand in acelasi timp, pe toate caile, pentru o CONSTITUTIE a Uniunii Europene, care sa prevada drepturi si obligatii bilaterale convenite si respectate de toate statele membre, fara exceptie.

 46. Diversiune marca Parvulescu .

  Sa modificam Art.1 din Constituție abia numai DUPĂ ce și Franța va renunța la statutul de stat național .

  • Vezi să nu-și modifice naționaliștii francezi statutul de stat național! Ei, care știu atât de bine să-și cumpere produsele franțuzești, din orice domeniu! Ei, care sunt ospitalieri cu un musafir care vine , stă un timp, apoi pleacă de unde a venit, dar schimbă foaia și te privesc chiorâș dacă aud că vrei să rămâi la ei în țară.

   P.S. Știu astea de la vara mea, care a fost ca medic rezident trei ani în Franța.

 47. oare intamplator au fost facute aceste declaratii la Tg Mures pe campul de lupta al UDMR ului?E clar ca se incearca modificarea articolului 1 dar nu ca vrea merkel sau uniunea europeana ci pentru ca asa vrea lobbyul maghiar..ca de obicei incercam sa acoperim o mizerie si o tradare pur romaneasca motivand ca “asa ne cere uniunea europeana”

 48. Domnule Radu Tudor

  Vă rog să dați toate comentariile acestor doi mari „ patrioți ” să vadă cum gândește poporul și să nu mai vorbească aiurea-n tramvai. Ei cred că toată lumea e proastă și că nu mai există oameni care să iubească această biată țară care a fost( de-a lungul veacurilor ) și este batjocorită și călcată-n picioare de cine vrea și de cine nu vrea. Acești oameni n-au nicio apăsare în ceea ce„ slobod ”pe gură și nici remușcări de vreun fel.
  Da ,trebuie făcut referendum și dezbătute toate problemele vitale ale țării , nu să-și asume Ponta responsabilitatea fiindcă nimic nu-i al lui sau adus de la mă-sa de-acasă ; oamenii trebuie să știe ce se îmtâmplă și să voteze în cunoștință de cauză.
  Dacă nu face lucrurile în concordanță cu ceea ce vrea poporul, atunci o altă Revoluție și jos cu acest guvern .

 49. APAI DRAJII MEI, CAND ERAM IO TANAR TICALOSII DE COMUNISTI AU RESPINS DOCTRINA BREJNEV (AIA CU SUVERANITATEA LIMITATA) SI ASUPRITORII RUSI NE-AU LASAT SA FIM A 5-A TARA EXPORTATOARE DE ARMAMENT PE VREMURILE ALEA GRELE AVEAM 250000 DE SOLDATI SUB ARME, AVEAM INDUSTRIE, FLOTA, EXPORTAM PRODUSE AGROALIMENTARE, PRODUSE INDUSTRIALE, PANA SI BLANURI! ACUM NU MMAI AVEM NIMIC, MANCAM DIN IMPORT MURIM IN RAZBOAIELE AMERICANILOR SUPORTAM SOMAJ SARACIE DROGURI PROSTITUTIE RISCAM DEZMEMBRAREA TARII, A REVENIT ANALFABETISMUL, VALORILE NE PLEACA. cE NE DA ACEASTA UNIUNE EUROPEANA? IO ZIC ASA CA ARDELEANU CA U.E. II UN AVORTON SI ASTAI BAI!

 50. Nu avem drepturi de munca in UE……suntem tratati ca sclavi pentru ca suntem romani ,,,,Germania cea mai suverana …..cred ca ue este o facutura din care are de castigat doar Germania,,,,cred ca e bine ca sa nu votam ,,,,,

 51. Constitutia Romaniei, Art 2, al 1
  Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum

 52. nenea parvulescu este pe statul d e plata a lui soros, asta pe bune, nu cum s-a fabulat ca cei care protesteaza impotriva rosia montanta sunt platiti de el.cristian Pârvulescu a fost in Consiliul National al Fundatiei pentru o Societate Deschisa George Soros, care soros isi doreste instaurarea Noii Ordini Mondiale, asa ca nu ne miram ca parvulescu doreste cedarea suveranitatii tarii.
  NOM presupune un singur stat, o singura armata, o singura moneda, o singura credinta si…un singur lider , mondial ( antichrist).
  pasii spre cladirea NOM s-au facut deja prin UE, uniunea statelor africane,uniunea nord Americana, uniunea panpacifica, etc.
  acum se mai asteapta doar unirea tarilor sub un singur lider…

Leave a Reply