Intr-un context foarte complicat generat de amplificarea valului de populism anti-occidental, cu partide extremiste care ajung la putere in Europa, vine o informatie bomba in Romania, care ar putea da de lucru analistilor preocupati de schimbari politice in UE si NATO.

Presedintele Klaus Iohannis si premierul Nicolae Ciuca ar putea fi vizati de dosare penale. Informatia este lansata de jurnalistul Dan Tapalaga, fondator G4Media.ro, unul din ziaristii cu cele mai bune surse in DNA. Daca nu chiar cel mai bun.

Intr-un editorial intitulat : 20 de ani de DNA. Pistolul de la tâmpla politicienilor, autorul scrie :

Direcția Națională Anticorupție funcționează azi la limită, aproape la fel ca acum 20 de ani, când în plasa procurorilor anticorupție picau doar peștii mici ai corupției. Grija evidentă a politicienilor de la putere este să anihileze DNA pe termen lung, mai ales pentru zilele când nu vor mai fi la putere. PSD, PNL și UDMR au învățat bine lecțiile trecutului. Nimeni nu mai are chef să aștepte cu pistolul la tâmplă ziua în care cineva apasă pe trăgaci.

Ce interes ar avea președintele Klaus Iohannis să lase în urmă, peste doi ani jumate când i se încheie cele două mandate la Cotroceni, o justiție puternică și independentă când prietenul domniei sale câștigă licitații suspecte în valoare de zeci de milioane de euro?

Ce motive am avea să credem că legile justiției vor ieși OK din Parlament din moment ce însuși premierul Nicolae Ciucă ar putea fi vizat la un moment dat de ancheta DIICOT privind metoda flagrantă prin care fost dirijat dosarul său de plagiat către un anumit judecător agreat de liberali?

Pe plan extern am definit momentul aparitiei acestor informatii.

Pe plan intern, contextul in care cei mai importanti demnitari ai Romaniei ar putea avea dosare penale are loc pe fondul absentei totale ca actant de putere a presedintelui Klaus Iohannis. Nicolae Ciuca urmeaza si el modelul de la Cotroceni, fiind prins cel putin 12 ore pe zi cu activitatea extrem de complicata, in vremuri de criza, a Guvernului Romaniei.

Desi mai are doi ani de mandat, Klaus Iohannis este cel despre care se spune ca :

  • a intrat deja intr-un con de umbra
  • scade in sondaje
  • nu mai este ascultat de instituitii
  • isi abandoneaza apropiatii
  • se multumeste cu mici comoditati personaleEste in drum spre iesire si finalul sau nu va fi unul deloc fericit, dupa cum arata informatiile citate mai sus.

Klaus Iohannis si aliatii sai par incapabili sa observe valul bine conturat care s-a format impotriva lor : a presedintelui, a premierului, a coalitiei de guvernare si a celor considerati apropiati ai actualei puteri politice. Sunt imbatati toti cu apa rece a sondajelor si a pseudo-controlului pe care pretind ca-l exercita, fiind la putere. Avem o putere flasca din punct de vedere institutional. In antiteza cu opozitia (politica si nu numai…) treaza, cu mintea ascutita si cutitul in dinti.

Am vazut in ultimele luni cateva rachete de tip Himars lansate asupra Comandantului Fortelor Armate (Klaus Iohannis), a sefului Guvernului (general cu 4 stele), a directorului principalului serviciu de informatii al Romaniei (Hellvig, SRI). Cine a pierdut lansarea lor, le regaseste aici pe blog. Monitorizarea continua.

Opozitia (politica si nu numai….) se misca, face planuri, este abila si agila, stabileste tinte de la putere si a pornit operatiunea speciala. Se misca precum o felina in vitrina de portelanuri. Numai de n-ar sparge vreunul din greseala, ca ratam naibii tot spectacolul mediatic, in cazul in care se trezesc tintele adormite, mentionate mai sus.

 

2 COMMENTS

  1. Cu parere de rau spun asta dar Ciuca,, este mai catolic decat Papa ” cand vine vorba de UE .A reusit sa duca Romania pe ultimul loc in materie de kw/ cap de fraier,,Zic fraier ca desteptii fara contracte si racordati ilegal cu palatele lor nu sunt cuprinsi in OUG iar justitia ii apara. Ciuca si klaus sunt cei mai mari plagiatori ai comunismului din Romania Comunism pe care Ceausescu a reusit sa il faca mai dur si mai atroce decat exista in tara de origine. Cuvantarile lor si explicatille sunt copiate din congresele si plenarele ceausiste. Sa le fie rusine pentru halul de in care ne conduc si ne imping spre saracia din comunism.Oameni tineri de la care aveam pretentii.

  2. Interventia Dvs. e binevenita. Sper ca va fi adusa la cunostinta Presedintelui, care se va trezi. Daca va intelege avertismentul din finalul articolului; felinele si spectacolul mediatic pe care il doresc.
    Pe dl. Tapalaga de multe ori nu-l inteleg. Sau nu-l inteleeeg! O fi avand dreptate Maestrul C cand zice ce zice despre dl. Tapalaga si SRI?

Leave a Reply