Planul PNL-PSD-UDMR : Citu, presedinte PNL si izolarea USR-AUR pe scena politica

Potrivit surselor Antena 3, PSD, PNL și UDMR vor cere în ședința Birourilor Permanente Reunite ca moțiunea de cenzură să fie votată pe 1 octombrie, adică după congresul PNL. Asta înseamnă o răsturnare totală de situație pe scena politică.

Planul este ca Florin Cîțu să plece de la Palatul Victoria, Guvernul să pice prin moțiune de cenzură, însă tot interesul în acest moment, inclusiv al președintelui Klaus Iohannis, este ca prin Partidul Social Democrat, PNL și UDMR să îl țină pe Florin Cîțu la Palatul Victoria până pe 25 septembrie, astfel încât președinția să nu fie câștigată de Ludovic Orban.

La ora 09:00 a fost convocată și o ședință a PNL, ședință în care se va reveni asupra deciziei luate de același for de conducere, cu privire la faptul că niciun parlamentar al Partidului Național Liberal nu va fi prezent în Parlamentul României astăzi și dacă se va întâmpla acest lucru va fi sancționat. Și-au dat seama, însă, că nu pot merge pe această strategie și, după acest plan a fost pus la punct, astăzi revin cu o nouă ședință, pentru a lua o nouă decizie și anume parlamentarii PNL să fie prezenți, la ședința Birourilor Permanente Reunite și să voteze un calendar pe o moțiune de cenzură inițiată de USR și AUR despre care ei au susținut că este ilegală. Astfel, vor vota ca pe 1 octombrie să fie votată moțiunea de cenzură, mai exact, la doar 6 zile după Congresul Partidului Național Liberal. Bineînțeles, ajutați de PSD și UDMR pentru ca această dată să treacă.

Aseară, Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților, a recunoscut această strategie a PNL de a vota ca moțiunea de cenzură să fie votată pe data de 1 octombrie.

Pe termen scurt, miza este de a-l ajuta pe Florin Citu sa ajunga presedintele PNL. 

Pe termen mediu si lung, vorbim de o strategie PNL, la care se raliaza PSD si UDMR de a izola pe scena politica doua partide considerate extremiste : AUR si USR. Alianta conjuncturala dintre cele 2 formatiuni adanceste si mai mult nemultumirea electoratelor, profund incompatibile din perspectiva principiilor si valorilor promovate. Astfel, prin asocierea lor fortata, USR si AUR isi vor submina sustinerea in propriul electorat si implicit procentul in sondaje si intentia de vot.

Aceasta strategie poate insemna inclusiv ramanerea lui Florin Citu doar la partid dupa 25 septembrie si aparitia unui nou prim ministru, cu o noua majoritate, un nou program de guvernare si un restart complet in Parlament si la Palatul Victoria.

https://www.antena3.ro/politica/radu-tudor-rasturnare-situatie-scena-politica-psd-pnl-udmr-613543.html

https://www.dcnews.ro/psd-vot-alaturi-de-pnl-si-udmr-radu-tudor-citu-primeste-o-mana-de-ajutor_836820.html

 

 

 

Leave a Reply