Şase pui de delfin au fost găsiţi morţi pe o plajă din Năvodari, ei aflându-se în stare de descompunere, iar specialiştii consideră că aceştia au murit după ce au eşuat în plasele pescăreşti

Potrivit unui comunicat al ONG Mare Nostrum, echipa organizaţiei neguvernamentale a fost sesizată, joi după-amiază, de către un constănţean despre faptul că plaja din zona campingului Lebăda, din Năvodari, se află mai mulţi delfini morţi.

Specialiştii s-au deplasat la faţa locului şi au găsit şase pui de delfin, din specia marsuin, aflaţi la o distanţă de 100-200 de metri unul de celălalt şi aflându-se în stare de descompunere.

Echipa ONG Mare Nostrum a stabilit, din primele cercetări, cei şase pui de delfini au murit din cauza plaselor pescăreşti în care aceştia au rămas prinşi şi s-au înecat.

Reprezentanţii ONG Mare Nostrum trag un semnal de alarmă că marsuinii sunt o specie pe cale de dispariţie.

”Pentru mulţi, poate că aceşti şase delfini eşuaţi nu reprezintă un număr mare, dar pentru noi, cei de la ONG Mare Nostrum, reprezintă o cifră alarmantă, în condiţiile în care marsuinii sunt o specie pe cale de dispariţie în Marea Neagră. Doar luna aceasta am răspuns la 19 apeluri de urgenţă cu privire la cetacee eşuate, toate fiind cazuri în care nu am mai putut face nimic în afară de a constata cauza decesului. Nu este normal şi noi, singuri, ca şi ONG, fără susţinerea partenerilor sau a comunităţii, nu putem face mult în acest sens”, a afirmat Marian Paiu, coordonator proiect ONG Mare Nostrum citat de news.ro.

Reprezentanţii ONG vor ridica din nou acestă problemă în cadrul mesei rotunde a Consiliului Consultativ pentru Marea Neagră, în speranţa că autorităţile abilitate vor lua măsuri în ceea ce priveşte pescuitul în prohibiţie şi utilizarea plaselor pescăreşti.

7 COMMENTS

 1. Deci oamenii au ajuns deja sa se roage de autoritati sa aplice legea!!!
  E prohibitie si, nu numai ca nu se sesizeaza cineva abilitat din ce scrie presa, dar au ajuns oamenii sa se roage de ministerul al carui ministru se ruga de alt putzoi sa demisioneze, ca sa-si faca dracului treaba!!
  Asta e tzara. Sincer, nu cred ca intaiul pescar de stiuca al tarii, Nea Dragnea o sa empatizeze cu d’astea….
  Mnah, astia-s oamenii, deci asa e si tara!

 2. In Romania nu se pune pret pe nimic. Pana strainii nu ne dau peste degete sau bot si amenzi usturatoare, nu se aplica legea =masuri de protectie pentru animale pe cale de disparitie si specii rare, precum si pedepsirea celor care nu respecta legea.

  Ne iubim tara? ahaaa, doar asa declarativ, fiindca e cool, nu? da bine pe facebook. Fauna, flora …. sunt un tezaur adevarat, insa cine dracu’ sa inteleaga asta, sa adopte masuri de protectie asa cum e in orice tara civilizata?
  Cineeeeee?
  Avem functionari in ministere care ori dorm, ori freaca menta, sau ce?
  Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor TREBUIA deja sa se sesizeze, sa fie acolo ministrul la Navodari. SA SE IMPLICE! Nuuuuu, doamne fereste!,nu e cazul la noi. Filmul asta e de la straini, nu de la noi. La noi raspunsul probabil: niste delfini, ce mare scofala!.
  Daca media nu “zbiara” la responsabilii din minister nu misca nimeni, dorm in papuci dar pe lefuri mari, cum altfel? . Asta E ROMANIA!. Dezinteres, lehamite….!, de aici nu pica comisioane sau bani morman!
  Daca aveau niste cursuri MOCA la Navodari astia din minister erau primii inscrisi ca sa vada apusul de soare la Navodari…sa o frece acolo la “training”. Scarba totala!.

  • Bre vezi ca esti debusolata la propriu. La marea noastra (inclusiv la Navidari), se vede rasaritul nu spusu. Stima:)

  • Si de-aia nu mai poti tu! Ti se rupe stiuca! Ce faci, in afara de sa latri pe-aici plina de indignare patriotarda?! Lasa-ne, mamare! Paaaa

 3. Ne mai mira ceva ? Ne dispar padurile si odata cu acestea dispare fauna si flora acestora. Dispar vietatile rare ale marii, “Dispare” tot in Romania si ce-i mai grav pentru totdeauna.

 4. Recomand cu caldura lucrarea “Blestemele Natiei Romane” de Nicolae Grosu , Ionel Danciuc si Vasile Gogonea.

 5. Ce partid a castigat primaria Constanta ? Cine e la guvernare si cine are majoritate in Parlament si ar putea lua masuri de protectie ?

  Apropo, la Constanta PSD face majoritate cu partidul lui Basescu !

Leave a Reply