Senatorii PNL, vot pe linie marţi alături de opoziţie, inclusiv la proiecte pe care le iniţiaseră
BUCUREŞTI (MEDIAFAX) – Liderul senatorilor PNL Puiu Hasotii a votat marţi, alături de opoziţie, împreună cu ceilalţi senatori liberali, inclusiv pentru respingerea unei iniţiative al cărui cosemnatar este, respectiv propunerea legislativă care permite partidelor să se finanţeze şi din împrumuturi.
Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, care a fost respinsă prin votul liberalilor, era iniţiată de liderii grupurilor parlamentare are PSD din Camera Deputaţilor şi Senat, Marian Neacşu şi Ilie Sârbu, de liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, fostul lider al deputaţilor PNL Andrei Gerea, alături de deputatul PSD Mircea Drăghici.
În şedinţa de marţi, un număr de 35 de senatori liberali, inclusiv liderul acestora, Puiu Haşotti, au votat pentru respingerea propunerii, acestora alăturându-li-se toţi senatorii PDL şi senatorul PC Tudor Barbu.
De asemenea, împotrivă au votat senatorii Ioan Iovescu, Andrei Volosevici, Mihai Rogojan şi Valer Marian.
Parlamentarul liberal Victor Ciorbea s-a abţinut de la vot, la fel ca şi senatoarea PC Cristiana Anghel.
Pentru adoptarea acestei iniţiative legislative au votat toţi cei 65 de senatori PSD prezenţi, respectiv cei patru senatori UDMR aflaţi în sală, trei dintre cei cinci senatori PC, senatorul Sorin Ilieşiu şi senatorul PNL Iulian Dumitrescu.
Iniţiativa legislativă, care are caracter organic, a întrunit doar 74 de voturi “pentru” din cele 86 necesare, 51 de voturi “împotrivă” şi două abţineri.
Şi proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă propus de Guvern, de asemenea cu caracter organic, a căzut la vot, cu doar 71 de voturi “pentru”, înregistrându-se 63 de voturi “împotrivă” şi trei abţineri.
Împotriva proiectului s-au exprimat prin vot un număr de 40 de senatori PNL din cei 42 care au participat la şedinţă, printre care şi liderul grupului senatorilor liberali, Puiu Haşotti. Din grupul liberal s-a abţinut de la vot senatorul Victor Ciorbea, la fel ca şi senatoarea PC Cristiana Anghel.
Pentru respingerea proiectului au votat, de asemenea, toţi cei 18 senatori PDL, senatorul PC Tudor Barbu, precum şi senatorii Liviu Volosevici, Ciprian Rogojan şi Valer Marian.
Au votat pentru adoptare un număr de 65 de senatori PSD, iar social-democratul Augustin Mitu a votat “împotrivă” Acestora li s-au adăugat cei trei senatori UDMR prezenţi, doi senatori PC şi senatorul Sorin Ilieşiu.
Liberalii au contribuit prin votul lor şi la respingerea unei iniţiative legislative propuse de deputatul PSD Ioan Axente, prin care se viza înlăturarea stării de incompatibilitate apreciate de ANI, potrivit Legii 161/2003, pentru primari şi preşedinţii consiliilor judeţene care fac parte din adunările generale ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitare.
Proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale 215/2001 a primit, anterior, raport favorabil, cu amendamente, din partea Comisiei pentru administraţie publică.
Potrivit proiectului, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene ar fi urmat să fie reprezentanţii de drept ai unităţilor administrativ-teritoriale în adunarea generală a asociaţiilor de dezvoltare intercomunitare.
Prin proiect se prevedea extinderea competenţei preşedinţilor consiliilor judeţene în ceea ce priveşte numirea, sancţionarea şi eliberarea din funcţie a conducătorilor instituţiilor şi serviciilor publice de interes local.
Din 111 senatori prezenţi la dezbaterea acestui proiect, 70 au votat “pentru”, dintre care 64 de la PSD, trei de la PC, doi de la PNL – Daniel Niţu şi Marius Petre Nicoară – şi Sorin Ilieşiu, iniţiativa neîntrunind cele 86 de voturi necesare pentru a fi considerată adoptată.
Împotriva proiectului au votat 14 dintre cei 24 de senatori liberali prezenţi în sală – printre care Mihaela Popa, Sebastian Grapă şi Corneliu Dobriţoiu – trei dintre senatorii PDL, toţi cei patru senatori UDMR aflaţi în sală şi senatorul Valer Marian.
S-au abţinut de la vot trei senatori PNL – Dorin Păran, Victor Ciorbea şi Ioan Deneş -, un senator PDL şi senatoarea PC Cristiana Anghel.
Deşi prezenţi în sală, nu au votat la acest proiect senatorii PNL Marin Burlea, Iosif Secăşan, Mario Ovidiu Oprea şi Cătălin Boboc, acestora adăugându-li-se şase senatori PDL.
pentru cine mai are dubii mai exista vreun semn de intrebare pe ce drum au ales sa o ia cei care au facut alianta cu PSD-ul spre binele nostru ?clar descurcat si-au alesdrumul sa si-l tina mai departe .si totusi eu mai trag nadejde in urma iesirii lui Ponta ca poate se va rezolva cu intelegere din ambele parti sa nu se ajunga la acest presupus dezastru politic.
Ma uit la Ghise pe A3 si nu-mi vine sa ced ,afirma ca daca ii numeste pe cei 4 ca ministrii si mai vedem cu vicepremier se poate merge mai departe,pai Ponta a spus asta din prima dar e ori mincinos ori vorbeste gura fara el.
Daca vedeam o stire de genul asta la B1 nu ma mira. Stiu cum lucreaza oamenii de acolo. Cred ca intelege oricine ca PNL va trece in opozitie si ca atare va vota impotriva guvernului. A ca in opozitie mai sunt si altii. Da, toti vor vota impotriva guvernului !
Intrebare retorica. Credeti ca daca situatia era invers PSD nu vota impotriva guvernului !? Dar sarcina trebuie dusa la indeplinire: Antonescu s basist !!!
Mai exista si logica. Daca nu au logica, asta nu o poti cere oricui, macar sa aiba bun simt. Si nici macar bun simt daca nu au, macar cel al ridicolului sa-l detina…
Pai cum vine asta? Sa semnezi o initiativa, sa promovezi un proiect de lege prin semnatura proprie, pe care apoi sa il trantesti, cam cat creier poti sa ai? Sau daca ai creier, cata nesimtire, sa ma faci sa inteleg ca fiind la putere ai un interes, iar in opozitie altul?
Aceste legi vor trece in final intr-un fel sau altul. Si chiar daca nu trec, nu e un capat de tara. Dar sa te faci de ras in asemenea hal, asta e de neiertat.
Nu trebuie sa mire ca PNL este alaturi de PDL. Au fost impreuna in Conventia Democratica, au fost impreuna in Alianta DA, cand ni l-au adus pe cap pe Basescu, vor sa fie impreuna in Partidul Popularilor Europeni, asa cu a declarat d-na Renate Weber invitata in emisiunea dumneavoastra.
Aceasta intentie i-a determinat sa si forteze ruperea USL.
Ghise asta ori nu stie ce vrea antonescu ori minte.Degeaba ii explica si D-na Stoicescu si Ciuvica ca el crede ca antonescu renunta la postul de vice ptr. iohanis.
Domnule Radu Tudor,
Ati avea vreo nemultumire fata de un potential tandem dupa prezidentiale
Crin Antonescu presedinte si Klaus Iohannis premier? Aceasta formula a
fost avansata de seful deputatilor PNL, George Scutaru.
Poate sa nu aiba. Dar deja oamenii au. Cred ca mai sus de 10-15% nu mai merg. Poate nici atat, daca vor continua sa se exprime in stilul cel mai mahalagesc cu putinta. Parca mai urat si decat atunci cand au spart PD coalitia cu Conventia Democratica.
nu le mai conteaza stilul in viitor.deja cetatenii s-au convins cu cine au de-a face.
Peneleii au votat marirea salariilor primarilor. Sa mai propuna Ponta niste mariri de salarii pentru smecheri sa vedeti cum voteaza toti in frunte cu Antonescu.
Opozitie inseamna contra PSD nu pro PSD
Banuiesc (asa gandesc eu, dar se pare ca ma insel) ca opozitia nu presupune si decerebrare. Banuies (dar iar s-ar putea sa ma insel) ca a construe o politica presupune sa fii consecvent macar cu initiativa ta legislativa. Cat de cretin poti fi sa votezi impotriva a ceea ce tot tu ai propus? Culme a penibilului. Astea nu se uita… Cum il prind pe Antonescu din urma toate minciunile manipulatoare, asa si acest gen de atitudini se intorc.
opozitia inseamna acum lupta impotriva lui ponta care a inchis robinetul furtaciunilor pentru capuse ca sa mai fie bani si pentru pensii.
Domnule Radu Tudor,
.
Apropo de:
“Un spectacol grotesc : Ponta si-a tradat fidelii. Exact ca Basescu”
Posted by Radu Tudor on April 5th, 2013â
.
După ce, în decursul timpului, s-a tot scris, și ați scris, după ce ați aflat, și am aflat multe, multe despre antonescu “cel adevărat”, nu credeți că ar trebui, ”de dragul echilibrului”, scris și ALTCEVA, mai de actualitate și în aceiași termeni ?! 😀
.
Mulțumesc pentru înțelegere!
Pacat noi cei multi !!!!!
PACAT DE NOI, CEI MULTI !!!!!!
Schimbarea la fata a PNL din ultimile 10-15 zile, nu face decat ,sa le faca din nou rau,ca in anii cand se destramase.Monseniorul M.I.Quintus are dreptate:au mers alaturi de PSD au avut cateva realizari bune si meritul este si al lor,si,cred cateva procente in plus la sondaje.Acum dupa aceste castiguri se pare, ,,dracu”si-a bagat coada,si unora dintre lideri ,in frunte cu d-nul Antonescu,nule mai ajungi la nas nici cu prajina.Acesti lideri au uitat ca au fost sustinuti in perioada Tariceanu,de PSD,si le-a mers deasemenea bine(perioada apreciata si de populatie)si deasemenea au crescut in sondaje.Acu, galeata de lapte s-a umplut si,,cineva”de la ei,da cu piciorul.Si ce sa vezi:cui face pe plac?Palarie-ntr-un picior ghici ciuperca cine-i?De cand isi doreste Domnul T.Basescu sa-i faca praf pe liberali:eu zic ca de mult(din perioada Tariceanu).Multi dintre ei cred c-au uitat,sau nu erau pe acolo,ori s-au infiltrat.Ce le-ar aduce plecarea de la guvernare,eu cred ca pierderea de votanti si de membri(poate chiar de senatori si deputati).Unii dintre ei s-au saturat sa faca ,,tusa”si cand or vedea ca USD va fi apreciata pentru guvernare,iar ei pierd in sondaje,sa vezi,,evadari” sau chiar scindari.Pacat d-nilor PNL-isti.Romanilor le place foarte mult cand anumite guvernari le dau si nu cei care le iau.Faceti jocul Domnului Basescu si o sa vedeti unde ajungeti.Cred ca a-ti uitat hora unirii.Pentru asfel de manevre Domnul Basescu trebuie felicitat:se vede ca este un politician versat.In loc sa fi stat catva timp pe langa,,marele”USD sa va culegeti roadele muncii unor oameni destoinici de la d-vstra,va jucati de-a partidul destramat.Imi pare rau pentru voi,a-ti cazut in plasa.La revedere si rugati-va sa nu am dreptate.Pe alta data…..
Da, PNL-ul, astăzi, a votat exact aşa cum a promis poporului pentru care a fost ales. Nu cred în niciun caz, că PNL s-a apropiat de PDL şi restul …dreptei. Vedeţi disperarea USL-ului !!! Apelul USL pentru salvare !!! Să fiu în locul PNL, nu aş accepta nimic, am fost scuipaţi, adio ! Pe cînd PSD-ul unde scuipă, linge, mai ales cînd e vorba de apărarea pielii împotriva justiţiei. JALE MARE LA PSD CU ACOLIŢII NESERIOŞI, CE AU PROMIS ŞI CE AU FĂCUT PÎNĂ LA URMĂ ??? PÎNĂ ŞI CODURILE LE-AU FĂCUT CUM AU DORIT, ACUM SĂ SCOATĂ CASTANELE DIN FOC CU MÎINILE LOR, NICIDECUM CU MÎINILE ALTORA, CUM S-AU OBIŞNUIT. ÎMI PARE RĂU SĂ O SPUN, DAR E REALITATE.
avem schimbare si un nou partid in cloaca securistoid-basista pe nume pnl.astia or sa faca si un guvern care sa jefuiasca tara ca pe vremea lui boc.tot inainte.
Cine se aseamana se aduna.Fostii basisti revin la matca,fara a tine cont de promisiunile facute alegatorilor,cu aceeasi coloana vertebrala indoita in fata basistilor,fara a invata nimic din fostele aliante,de”mare succes”, CDR si DA, aliante care ne-au fericit cu cel mai dezastruos presedinte din cati am avut.Ca si pana acum PNL a participat numai la asumarea reusitelor guvernarii ,ei nefiind partasi si la neimplinirile acesteia.RUSINE PNL SI IN PRIMUL RAND RUSINE crin antonescu,(bas+anton)escu.Prin actiunile lor din ultima perioada vor reusi sa scape tara de un nou presedinte de tip basist,dar mai putin rafinat.
Excelent comentariul. Subscriu
Asa mai merge dreapta reunita contra stanga
nu strutocamila USL!
Doua patide mari si late fara ppdd udmr pc si ale prostii
PNL a votat contra PSD si in problema RMGC,tot cu PDL alaturi,si in problema legii cu amnistia.La aia cu RMGC, Ponta ca premier voia proiectul,ca si Basescu,ca deputat era contra.Ati mai auzit asa ceva?
Oricum este oribil ca s-a ajuns aici.Asa ceva este de neimaginat,ca dupa atata lupta,indiferent in care dintre cei doi credem,Ponta sau Antonescu, sa fim constienti ca ambii au avut contacte si eventuale intelegeri cu Basescu.Si ca mititelul Constantin stia si el de manevre.
Domnule Tudor,unde suntem noi,tampitii care am stat ca prostii in frig la manifestatii si ceream “Jos Basescu si clica”;sau care am votat ca prostii la referendum?Ei isi pun talpi in parlament ca prostii si DNA face abuz dupa abuz,ancheteaza ordonante de urgenta,si votul parlamentar.
Ce-i asta?
Iata ca alianta DA de fapt nu fusese rupta ci doar intrerupta pe timpul guvernului Tariceanu. Acum s-a reactiva sub pulpana domnului Antonescu. Mai avem nevoie de inca un Antonescu in fruntea tarii? Unul nu ne-a ajuns? Loialitatea pentru domnul Antonescu nu conteaza. Mi se pare ca PNL-ul a guvernat pana la sfarsitul mandatului prin sprijinul neconditionat al PSD-ului. Si care-i multumirea? infigerea cutitului pe la spate. In actualul parlament si conducerea judetelor au atat de multi alesi tot prin sprijinul PSD-ului care a acceptat paritate la numar de candidati, desi marimea partidului, sondajele si numarul de votanti pentru ei nu le permiteau acest lucru. Si cand s-au vazut cu sacii in caruta ce au facut? AU TRADAT. Si asta pentru ce? Pentru dorinta arzatoare a domnului Antonescu de a ajunge cu orice pret presedinte al Romaniei. Si asta dupa ce PSD-ul i-a dat cate garantii a dorit ca il v-a sustine pentru presedintie. Mie personal imi este scarba de astfel de oameni. Mi-am pus multe sperante in USL. Stiu ca si domnul Ponta a facut destule greseli pe care din punctul meu de vedere nu trebuia sa le faca, dar am trecut peste ele in speranta ca USL-ul isi va face treaba pana la capat. Dar PNL-ul si Antonescu iata ca mi-a spulberat aceasta speranta si acum exista un risc major sa ne intoarcem la regimul Basescu din anii trecuti. Sa speram ca exista totusi o dreptate divina care sa-i pedepseasca pentru ce au facut.
Da’ poate imi explici si mie Domnule Radu Tudor , cine cu cine , care cu care !!!! Nu mai inteleg nimic din ciorba asta mizerabila . Parca ar fi namolul din lacul Tabacarie , daca intelegi ce vreau sa spun. Vorba lui Farfuridi … ” nu-nţeleeeeg!!!”