“Cred că ambasadorul Ungariei a exagerat cu obrăznicia şi folosesc un termen nediplomatic pe care sunt convins că-l va traduce în limba maghiară. Niciun ambasador al niciunei ţări nu şi-a permis vreodată în România şi niciun ambasador român nu-şi permite în străinătate să dea interviuri în presă cu obrăznicie la adresa României”, a declarat premierul Victor Ponta la Antena 3. “Ministerul de Externe a avut o atitudine corectă, din punctul meu de vedere, domnul Aurescu m-a consultat şi sper să fi înţeles acest avertisment, că există o limită peste care nu mai întoarcem obrazul”, a mai spus Ponta. Întrebat dacă este ultimul avertisment pe care îl dă România, Ponta a spus că, în ceea ce priveşte ambasadorii, “cartonaşele le poate da doar preşedintele României, Guvernul atrage atenţia”. Premierul a mai spus că a fost o serie de declaraţii şi ultima “a umplut paharul”. Întrebat de ce a lipsit opinia preşedintelui din această chestiune, premierul nu a dorit să comenteze. “Dacă zic că domnul Iohannis să nu se bage la economie, că nu se pricepe, nu pot să mă bag eu peste atribuţiile preşedintelui”, a menţionat el.

8 COMMENTS

 1. Pai chiar asa Presedintia Romaniei nu ia nicio atitudine ?
  Cei trei cucuieti (Blaga, Alinuta si Predoiu) de la PDL, pardon de la PNL nu spun si ei ceva in sensul acestea ?

  • Da ce le mai conteaza ca sunt sfidati in tara lor fraierii de romanasi care i-au votat si ii voteaza ca boii orice lovitura in pipometru le-ar trage iohannis si gasca ,lor le pasa de ce aport si procente poate sa le aduca udmr-ul sau tokes ca sa se vada ajunsi la sacul cu bani ai bugetului, iar aia si ungurasii externi profita si vor profita, in primul rand, de prostia votantului romanas, mamaligar de dreapta si batut in cap, care si -a pus presedinte si un werner, ca altceva mai prost nu s-a inventat inca,dar acum cu klaus o sa fie si el,romanasul drojdier (dar nobil in fandoseli), dom’le, mai Ieuropean.

 2. cine mai ia in serios niste declaratii de-a lui ponta e foarte , foarte prost.
  100% decalaratie de campanie.
  “Dacă zic că domnul Iohannis să nu se bage la economie, că nu se pricepe, nu pot să mă bag eu peste atribuţiile preşedintelui” :))))))))))))) pe ponta nu il lasi sa bata un cui, daramite sa vorbeasca de economie. e repetentul clasei. cand a plecat sa se vada cu erdogan , sau putin , sau la arabi fara consultare cum a fost ?
  o condamnare e normala, dar sa bravezi iar si sa ataci presedintia , cand tu nu ai nici o strategie pentru harghita si covasna, nu e bine.

 3. Presedintele nu se amesteca deoarece spera ca-si va avea “guvernul sau” cu ajutorul maghiarilor. E limpede, ce ne mai miram ???

 4. Cum? Care?”cartonaşele le poate da doar preşedintele României”! Dar fiinţează această instituţie? Din cîte s-au văzut pe micile ecrane, nu avem demnitarul care trebuie să ne respecte şi să respecte statutul funcţiei respective! Avem în funcţie un plimbăreţ, un cerşetor permanent de drepturi financiare care vrea confort de cea mai ”joasă speţă” şi un lăudător a partenerei de viaţă şi de pat(în oltenia la pat se spune: futelniţă)! Nu are nicio teabă cu funcţia în sine!

Leave a Reply