Premierul Victor Ponta a fost azi la DNA fara sa fie convocat de procuror. De altfel, nici nu a fost primit de acesta. Un gest ciudat. Iata postarea pe facebook a premierului :

“Azi am solicitat să pot depune la DNA, la dosarul în care sunt acuzat, un document nou care influențează fundamental desfășurarea în continuare a cercetărilor.

Este vorba despre o hotărâre emisă de Curtea de Justiție a UE, în 3 septembrie 2015, pronunțată în cauza C-463/14. Curtea arată, pe scurt, că atât timp cât s-au respectat toate obligațiile contractuale și s-au plătit toate taxele la stat, nu are importanță dacă beneficiarul a apelat efectiv sau cât de des a apelat la serviciile prestatorului.

Speța respectivă este identică cu speța în care sunt implicat. Deciziile Curții sunt obligatorii pentru toate Statele Membre!

Procurorul susține că eu nu am prestat suficiente servicii de consultanță și că astfel s-a produs un prejudiciu de către “Șova și Asociații” de 51.000 lei. Eu susțin că am prestat (și am și plătit cei 51.000 datorați bugetului de stat).

Decizia Curții arată însă că această discuție este irelevantă din punct de vedere juridic:

Art. 49 din Decizie – “Curtea a decis că Directiva TVA trebuie interpretată în sensul că noțiunea de ‘prestare de servicii’ cuprinde contractele de abonament privind prestarea de servicii de consultanță unei intreprinderi, în special de natură juridică, comercială și financiară, în cadrul cărora prestatorul s-a pus la dispoziția beneficiarului pe durata contractului. În ceea ce privește contractele de abonament privind prestarea de servicii de consultanță precum cele în discuție în litigiul principal, Directiva TVA trebuie interpretată în sensul că faptul generator al taxei și exigibilitatea acesteia intervin la expirarea perioadei pentru care s-a convenit plata, fără să prezinte importanță dacă beneficiarul a apelat efectiv sau cât de des a apelat la serviciile prestatorului.”

 

17 COMMENTS

 1. E un mesaj cât se poate de clar!Victor Ponta nu mai este premierul propus de Băsescu!Coabitarea lor s-a încheiat iar acum Ponta e fair game la mila justiției băsiste de care Ponta nu mai beneficiază

 2. Ponta si-a ASUMAT cu zambet ironic de acoperit al serviciilor in 2013 alegerea basistelor Kovesi si Bica la DNA si DIICOT crezand ca va ajunge presedinte si nu-l vor afecta personal abuzurile acestora , iar din negocierea POLITICA a sefilor din parchete cu Basescu a rezultat o perpetuare a politiei POLITICE la care Ponta a contribuit din plin . Astazi are tupeul sa pozeze in victima cand atun ci ne spunea ca isi ASUMA desi candidase cu sloganul – Dreptate pana la capat! ???!!! La fel si-a “asumat” si deturnarea sloganului USL -Jos Basescu! in Coabitare , alegerea basistului Kazanciuc la Justitie …etc

  • Tu crezi ce afirmi in postare? Nu cumva fabulezi? Sau poate cine stie faci parte din armata manipulatorilor!

 3. UNCHESELU ESTE GARANTAT DE KOVESI SI VARU-KAZANCIUC CARE SUNT ASUMATI DE PONTA – ASA CA PONTA SE DA VICTIMA IN FATA PROPRIILOR SALE COMPROMISURI

 4. Ne tot fandosim cu hotarari si cu situ eu ce fituici. Tot nu s-a inteles ca in tara asta nu se face justitie. Nu are importanta ce hartii ai sau stiu eu ce hotarari anterioare s-au dat. Totul se revoca si se hotaraste acum cum vrea sistemul. Nu se vede de pe luna ca nu e un proces echitabil? Orice barfa a acuzatiei se ia in calcul iar probele solide ale apararii sunt luate la puricat pentru ca in final sa se decida ca nu stiu ce nulitate o loveste.
  Imi e rusine ca sunt cetatean al acestei tari, imi e mila oarecum de situatia tuturor celor aflati la putere dar sunt urmariti penal dar acuma isi merita soarta, ca doar nu era sa vin eu de acasa sa ma lupt cu justitia independenta. Am un lapsus, nu mai stiu cine a numit-o pe Kovesi la DNA si zicea ca e foarte buna in ceea ce face.
  Cum zicea un politician de dreapta si cinstit: nu am ractionat cand justitia l-a luat si pe ala si pe ala, iar cand m-a luat pe mine nu am avut la cine sa cer ajutor, ca toti erau deja luati (Dupa Elena lui Udrea)

 5. Nu stiu de pe ce planeta este DNA, doar banuiesc insa sa nu-l primesti pe premierul Romaniei chiar si din curtoazie mi se pare deplasat. Poate Premierul nu stie ca acolo nu te duci decat chemat.
  Oricum in lumea asta a lor noi suntem cantitati neglijabile, ei nefiind mari producatori de bunuri.

 6. e acuzat de fals in inscrisuri in 2011 dupa ce contractul s-a terminat in 2008, ca nu a prestat niciodata nimic pentru facturile alea si el minte lumea direct ca nu a prestat suficiente servicii de consultanta.
  poate scapa de puscarie dupa un control la psihiatru.

 7. Carmen ştie? trebuia anunţată :)))
  Lumea lor şi lumea noastră, practica lor şi practica noastră nu pot fi pe aceeaşi lungime de adevăr sub nicio formă! Am chef fac, dacă nu nu e nicio problemă! Sînt creierul care obligat toţi trebuie să facă tremurînd.

 8. Haha :)) e de comentat la care e legătura directivei cu penalul, dar în fine. Directiva asta sper sa o transpună corect, măcar tradusă corect în legislația românească, ca e în interesul lui personal. Avem o gramada de directive europene înțelese, traduse, transpuse total aiurea fata de ce spune CJUE de fapt, in sănătate de ex în legătură cu medicamentele, în legătură cu salarizarea, dreptul la munca etc. Dar aici pt ca e interesul lui la mijloc sper sa fie cu ochii în 20 pe funcționarii care se ocupă de ea, nu ca în cazul altora :))

 9. Ponta vrea sa faca justitie la televizor nu la tribunal. Poate ne arata si ce spune Curtea Europeana de Justitie despre facturi fictive ca de fapt asta e problema lui. S-au emis facturi fictive pe firma lui fara ca activitatea respectiva sa fi existat.

  • Facturile alea s-au inregistrat si la client si la furnizor, mihaile basist. Deci nu au cum sa fie fictive. Si de unde stii ca activitatea respectiva nu a existat ? Ca asa va dicteaza propaganda ?

 10. Nu cred ca o achitare in plus la Curtea Europeana va deranja DNA-ul. Ponta, insa, nu lucreaza pentru prezent ci pentru viitorul sau in politica, pentru vremea cand eticheta de “nefrecventabil” ca ministru de nivel european, pusa de madam Gorghiu pe fruntea premierului intr-un discurs recent la “Sinteza zilei”(interesanta schimbarea retoricii cucoanei, ca si a coafurii, de altfel, in aceasta aparitie), va intra la categoria absurditati confirmate.

 11. Victor Ponta , e un pericol real pentru binom , el trebuie haituit , ca daca nu te haitueste el .Toti raspund la comenzile ” copiilor mei” si la cerintele ” guvernului meu” si in stransa legatuta cu domnii de la ppe.A tine cu tara si cu poporul tau , astazi e desuet si devii inamic ul justitiei “idependente “.

Leave a Reply