Marirea TVA de la 19% la 24% facuta in 2010 de Guvernul Boc reprezinta “o crima impotriva economiei romanesti”, facuta de “criminali pe care ii vedem azi la televizor explicandu-ne cum vor reduce ei din nou TVA dupa ce l-au marit”, a declrat premierul Victor Ponta in deschiderea sedintei de Guvern de miercuri.
Masurile de taierea salariilor, concedieri, marirea TVA si stoparea indexarii pensiilor au fost decise si anuntate de Traian Basescu in numele guvernului Boc.

15 COMMENTS

 1. asta este deturnare de la hotia pesedista? tot basescu? tot basescu? a facut parte din regimul si guvernul Basescu, are contract de colaborare cu Basescu! ce mai abureste mitomanul asta? ne mai duce mult cu zaharelul?

 2. sigur. poanta ne explica cum sta treaba in economie. ce simpatic.
  tocmai acum cand oamenii lui sunt saltati. declaratie de politician las si scarbos.

 3. Pai Ponta e prim-ministru de 3 ani de zile. Cum a reusit sa reziste atat timp cu regimul “criminal” de TVA la 24% si nu l-a schimbat? Inteleg ca a luat si el parte la crima?

 4. Sa nu il mai aud nici pe Ponta. Oare lui si lui Ion le place circul? Sa nu mai vad un politician ca imi cere votul la anul,ca il scuip in ochi. E un autodenunt!
  M-am saturat de circul perpetuu!

 5. Se vede clar ca romanul a uitat de acea perioada, ori, prin dublicitatea-i caracteristica arunca gunoiul in gradina altora, aöa ca dupa ce si-au vazut sacii in car! Oribil!

 6. D-le Radu T,cine sunt idiotii astea care posteaza aici pe blogul D-stra si aduc numai injurii lui V Ponta?

 7. Mai iasa odata ,premierul cu”regimul criminal” si se muta Basescu la Scrovistea, cu acordul ocult al premierului ! Tot tam-tam-ul e de fatada,praf in ochii prostimii,teme de dezbatere si raiting pentru Tv. Averile si hotii sunt protejati de aparatura lor !Premierul se face prea des ca ploua !

 8. Masurile de austeritate impuse cu forta de tandemul Basescu-Boc nu sunt unice in istoria Romaniei. De fapt istoria s-a repetat.
  In 1929 cand primele semne ale unei noi crize economice isi faceau simta prezenta in toate colturile lumii si era previzibila si pentru Romania o astfel de situatie, Mihalache si Vaida (“nasul” Garzii de Fier si catelul lui Averescu), trec puterea in mainile PNT-ului. Primul guvern national-taranesc ajuns la putere sprijinit de o larga miscare populara si girat de intelegerea dintre cei trei: Mihalache, Maniu si Vaida. Ca si in zilele noastre multi credeau pe atunci ca se vor produce schimbari radicale, in bine: imbunatatirea situatiei materiale, dreptate sociala, respectarea libertatilor cetatenesti, etc.
  Primul act “politic” al guvernului Maniu-Vaida a fost (cum s-a intamplat si in regimul Basescu-Boc), sa isi capatuiasca apropiatii iar populatiei i s-a cerut (impus) sa stranga cureaua. Au inceput “curbele de sacrificiu”, scaderi de salarii si indemnizatii, diminuarea nivelului de trai si noi sarcini fiscale puse pe seama celor multi, cu scopul de a iesi din criza si de a plati datoriile facute in strainatate. Au existat miscari sindicale si folosirea dreptului la greva impotriva acestor masuri, care au fost reprimate cu cruzime. Astfel, in timpul Congresului Sindicatelor Unitare de la Timisoara (3-7 Aprilie 1929) si in timpul grevei de la Lupeni se trage in plin. Legat de asta apreciez grija ambasadorului-afacerist Gittenstein cand a spus ca:”Sa zicem merci ca nu s-a tras in noi…” atunci cand demostram impotriva lui Basescu si Boc. Cel mai nesimtit ambasador din cati am vazut in Romania! Nu si-a cerut scuze dar nici administratia de la Washington nu i-a impus asta. Nu iti ceri scuze in fata unei colonii.
  Bomboana de pe coliva a guvernarii PNT, a fost incheierea unui pact electoral in timpul alegerilor din 1937 cu…Garda de Fier, in speta Zelea-Codreanu.Curat-murdar coane Fanica!- cum ar spune un clasic inca actual.
  Si ca sa inchei, tot PNT(PNT-CD) era la guvernare cand Romania a intrat in vrie economic vorbind in timpul anilor ’90 (1997-1998).
  Democratie, stat de drept, libera exprimare, bla-bla, sunt notiuni pentru prostit masele. Sunt paravane in spatele carora “baietii” isi fac treaba iar pleava traieste cu falsa impresie ca totul e roz si frumos. Dreptul de a vota. De a vota ce? De a vota niste nume impuse pe niste liste? Niste indivizi care se rotesc si isi platesc locurile in parlament. Un cerc inchis de noi burghezi, mosieri facuti peste noapte, “oameni si femei de afaceri” inscrisi la bugetul de stat? Pe planeta Pamant exista doar doua clase sociale, antagonice prin definitie: stapani si sclavi. Imi aduc aminte cum la tara parintii aveau un caine legat la cotet (ca la curte) iar din cand in cand il mai lasau slobod spunand: “sa mai alerge si el, se bucura, sta destul legat”.

Leave a Reply