Poziţia Ungariei faţă de Rusia nu este doar un subiect de îngrijorare pentru România şi ar trebui să reprezinte un subiect de discuţie la nivel european, a afirmat premierul Victor Ponta, într-o întâlnire avută, marţi, cu reprezentanţi ai presei străine.

“Nu vreau să vorbesc despre un vecin, dar cred că pozitia Ungariei fată de Rusia nu este doar un motiv de îngrijorare pentru România, ar trebui să fie un subiect de discutat la nivel european’,” a spus Ponta, citat de Reuters.

În articol este amintit că, anul trecut, Ungaria a atribuit companiei ruse Rosatom un proiect de constructie a două reactoare nucleare de câte 1.200 MW, finantat partial dintr-un credit rusesc, ceea ce a generat critici la adresa faptului că Ungaria este apropiată de Rusia în contextul conflictului din regiune.

Ponta a mai arătat, potrivit Bloomberg, că relaţiile României cu premierul maghiar Viktor Orban sunt mai puţin strânse decât cu oficialii altor ţări vecine.

Orban este criticat azi in toata Europa din cauza autoritarismuluil sau si a derapajelor anti-democratice.

 

 

9 COMMENTS

 1. Dl. Radu Tudor,

  In eventualitatea unui razboi sangeros cu Rusia, dvs. va vedeti cat mai departe de zona de conflict, sau in plina busculada? In aceasta potentialitate, veti face apel doar la formatia dvs. de analist miltar de exceptie ce va caracterizeaza, sau veti combate corp la corp prin asalt la baioneta impotriva dusmanului globalizarii si al scumpei noastre patrii?! Toata stima! Sa traiti!

  • Lasa ca il scuteste kovesi de griji. Ii ofera o celula unde scapa de toate grijile…acolo o sa mediteze la USLul care a castigat alegerile cu 70 la suta. Acela a fost momentul cand si-a batut joc de noi maxim cand i-a invitat pe maghiari la guvern si cand propus-o pe kovesi la DNA. Succese!

 2. Aceasta pozitie a UNGARIEI/RUSIA a fost din totdeauna aceiasi(chiar si pe vremea lui CEAUSESCU care cu toate pacatele/crimele lui a fost mai patriot ca multi politicieni /conducatori postrevolutionari) , insa …..numai basescu a neglijat-o ,uneori chiar a incurajat-o,din interes de …putere/avere/bani/mosii (vezi afaceri rusesti in ROMANIA :ALRO,GAZPROM/Ioana Basescu,din industria siderurgica,… ;vezi REFERENDUM 2012/UDMR) si probabil de aceia basescu nu a a avut niciun interes sa semnalizeze UE despre acest …subiect.
  In final putem spune ca am avut norocul(si nu ghinion !!) ca IOHANNIS sa fie ales presedinte si cel putin …ca SIMBOL… CU PRESEDINTE MINORITAR ETNIC …nimeni( inclusiv din UE sau de aiurea) nu va indrazni ,pe viitor,sa acuze ROMANIA de vreo ..discriminare etnica.

 3. Sa fie ingrijorat ca intr o dimineata vede un tanc rusesc la poarta.2bani nu dau tarile civilizate pe rumania sau moldova,.rusnacii au chinta roiala.gazu’ vorbeste.care este,el vorbeste si zice lasa rusnacii sa faca ce vor ca sunt nervosi si s a abtiguit saracia la ei deatata devalizare si prostie.tre sa se revarse.asta e planul lor de combatere a saraciei si revigorarea economiei:jefuiesc pe care pot.cel mai simplu.pe rumani (vf de lance al nato)ii ia in pla si fug cu ei pana in siberia unde i pun sa sparga lemne cu capul

 4. ce declara nimeni asta e stire, ca iohannis a raspuns unei cereri a ungurilor din ardeal care cer autonomie, ca se duce in ucraina nu e interesant.interesant. blogul dumeavoastra, scrieti ce vreti.

  • Dar pe banii cui onoreaza ChIolhannis promisiunile pe care le-a facut in Ucraina,ca tot ati urlat voi,toti panblicarii, ca v-a pus Ponta acciza aia pe benzina de “v-a distrus” si nu alta?

 5. As rade, daca nu ar fi trist. Nici pe Ponta, nici pe Johannis (care mai este si strain), nu il doare de faptul ca ungurii fac ce vor in tara noastra, ca in Transilvania, romanii sant straini in tara lor, ca in campania prezidentiala s-a ferit Ponta sa mearga acolo. Dar acum, ce curajos, il doare ca Orban se apropie de Rusia. Treaba lui! Nu credeam ca o sa ajung sa il admir pe ungur, si o spun cu ciuda, dar Orban a spus ca tara lui nu vrea sa fie colonia unei alte puteri, ci vrea sa fie ceea ce este: o tara mandra de independenta sa. Noi ce stim? Ce stim? Mai avem ceva in cap, in afara de Nato si americani? Nu! Singuri ne servim pe tava, santem pres. Iar politica noastra externa este inexistenta. Iar acum, Ponta se amesteca in treburile interne ale altui stat. Nu are ce sa faca? Nu vrea sa mearga putin prin Transilvania? Iar apoi prin Oltenia, sa le dea si la muncitorii aceia amarati de la Oltchim, salariile restante? Si poate se mai implica si in jaful constant de la CFR si merge in control. Sau la Posta Romana. Sa incerce sa le puna pe roate. Nu sa execute ordine din afara ca un catelus. Sa fie ferm, daca vrea sa nu il rastoarne duo-ul K.K.
  P.S. Am I banned? Nu ma placeti?

 6. Se pare ca,de cand Orban a dat FMI-ul afara,Ungaria este persecutata,iar guvernul este impins sa ia masuri care sunt antipopulare,sau sa faca imprumuturi si relatii economice cu cine nu este pe placul occidentului.Ba a inceput si pe la ei,asa brusc, o propaganda cu coruptia conducatorilor care nu mai sunt iubiti de vechii “prieteni”.Se pare ca ungurii au devenit cam “indisciplinati” si nu vor sa se mai puna la dispozitie, asa cum fac altii prin zona.

Leave a Reply