In legatura cu foarte controversatul dosar Microsoft, primul ministru Victor Ponta a declarat intr-o emisiune televizata :

“Dacă oricine mă va chema la DNA, mă duc imediat la DNA şi le explic. Dar, de exemplu, domnul Dan Nica este acuzat că în noiembrie 2004 a semnat un document. El nu mai era ministru din luna iulie. Cum putea să semneze ca ministru? Dacă era o mică bunăvoinţă şi verificai în Monitorul Oficial, vedeai asta. Sunt lucruri făcute cu puţin profesionalism”

Cum-a-devenit-Ponta-bravul-lui-Putin

DNA FACE POLUTICA, NU JUSTITIE

El a adăugat că nu este normal ca întâi să afle presa. ‘Dacă s-a aşteptat 12 ani până în ziua dinaintea campaniei, înseamnă că s-a gândit cineva că atârnă greu la campanie. Nu e normal în primul rând să anunţi presa şi apoi să mă justific în presă. Asta nu e Justiţie, asta e politică. Tot azi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi redeschide dosarul lui Iohannis. Este bine că Justiţia se pronunţă, dar putea să se pronunţe acum trei luni. Poate nu o să mă aleagă lumea nici pe mine, nici pe Iohannis, dar de ce să fim scoşi acum? Cine mai rămâne în cursă? Poate urmează şi Tăriceanu…’, a spus Victor Ponta.

 

37 COMMENTS

 1. Mușcați-vă limba domnule Pontă pentru că s-ar putea adeveri, cu politrucii de la dînîa nu se poate glumi, că ei nu stiu de glumă, sunt prea fanatici, mai rău decît ultrașii Romei.

  • Domnule Victor Ponta,

   Daca dvs., care culmea mai sunteti si procuror, ati ajuns sa va vaietati neputincios la TV si sa nu puteti face nimic pentru indreptarea justitiei atunci va intreb: la ce sunteti bun?
   Doar sa fiti a dummy crash pentru ce a ramas din justitia lui Basescu? Doar sa va duceti imediat la DNA ca sa dati cu subsemnatul?

   Care credeti ca mai putea fi rolul USL si chiar al PSD dupa ce i-ati dat cheile de la casa lui Laura Kodruta Kovesi?
   Atunci s-a terminat totul, si voturile noastre si curajul oricum inexistent al dvs si scopul pentru care ati fost ales.

   Va urez excursii placute la DNA si sa conduceti tara asa cum numai dvs stiti sa o faceti: in genunchi si in compromisuri jalnice.

 2. O noua “victorie” a domnului Ponta in lupta contra lu base.
  Ce ne facem daca intra si ultimu luptator la puscarie? Cine mai “lupta” cu base? Cine mai coabiteaza cu el? cine ii mai pune pe Kovesi la DNA?
  Nu e bine domnu Ponta… nu e bine (decit pentru base)

  • Curaj fricosule, ca ti-a venit si tie randul! Ai pus-o pe Kovesi ti-a venit randul sa platesti. Pana acum au platit Nastase, Voiculescu, Fenechiu etc. Tu stateai cu fundul pe scaunul de la Victoria si pe scaunele a3 si ne spuneai ca justitia sa-si faca treaba. Si-o face, treci la DNA, hai sa vezi si tu cum e, prost o fi basescu daca nu te baga si pe tine la mititica, ca sa invete cine o veni dupa tine ca nu se conduce o tara in genunchi si nu se negociaza cu dusmanul ci faci ceea ce te-a trimis electoratul sa faci: sa-l termini pe basescu! Daca nu poti sa faci asta te dai la o parte si lasi pe altul, are dreptate Antonescu cand spune ca esti un fricos, ti-e frica si de umbra ta!

 3. declaratia originala:

  „Acest megacontract în jur de 200 milioane dolari a fost iniţiat, negociat şi controlat de Claudiu Florică în perioada 2001 – 2002, când a avut în acest sens întâlniri directe cu Ecaterina Andronescu, Mihnea Costoiu şi alţi angajaţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării, factori de decizie privitori la acest proiect. Contractul a fost atribuit prin negociere cu sursă unică, deşi nu exista nici un fel de impediment din punct de vedere tehnic pentru o licitaţie deschisă, respectiva decizie fiind luată de Guvern într-o şedinţă închisă şi nepublică.

  Contractul încheiat de Siveco cu Ministerul Educaţiei a fost conceput ca un contract cadru a cărui derulare urma să aibă loc în mai multe etape, pe măsură ce Ministerul Educaţiei obţinea bugetul necesar achiziţiei. Contractul a fost conceput ca un contract ce depăşea necesităţile pentru a permite noi achiziţii ulterioare prin acte adiţionale, fără o procedură de licitaţie.

  Claudiu Florică a condiţionat prezenţa firmei Compaq în acest contract de subcontractarea întregii furnituri de echipamente şi servicii în valoare de 2,3 milioane dolari firmei Technet Austria , firmă înfiinţată de Dragoş Stan în Austria printr-un intermediar, prieten de-al său pe nume Thomas Heintschel, special pentru derularea de contracte care implicau plata unor mite pentru persoane politice implicate în aprobarea acestui contract.

  Conducerea Compaq de la acea vreme, anume Mihai Pascali şi Călin Tatomir a aprobat derularea contractelor în această manieră şi a acceptat adaosurile comerciale exagerate ale firmei Technet Austria ştiind că din aceste adaosuri urma să fie plătită mita către persoanele din anturajul lui Adrian Năstase.

  Claudiu Florică a condiţionat şi prezenţa firmei Siveco ca integrator în acest contract de subcontractarea unei părţi din softwear şi servicii în valoare de 1,5 milioane dolari firmei Kapraras Consulting condusă de Antonio Kapraras care urma să asigure la rândul ei plata unei mite către persoane din anturajul lui Adrian Năstase.

  În anul 2002, Claudiu Florică s-a mutat de la Compaq la Fujitsu Siemens Computers şi ca urmare FSC a fost inclusă în contract în locul firmei Compaq şi a primit o comandă de echipamente de tehnică de calcul şi servicii în valoare de 8 milioane dolari, comandă condiţionată de cesionarea întregului contract către firma Net Consulting, firmă deţinută de Dragoş Stan şi care avea acelaşi rol de a plăti mitele promise de Claudiu Florică persoanelor din anturajul lui Adrian Năstase, acesta fiind singurul care putea semna HG ce avea ca obiect atribuirea contractelor în mod direct prin negociere cu sursă unică.

  Această înlocuire a firmelor s-a efectuat cu acordul autorităţilor contractante existând corespondenţă în acest sens între Siveco, Ministerul Educaţiei, în care Siveco solicita această modificare, dar fără să existe nici un motiv real pentru care firma Compaq ar fi fost înlocuită cu FSC şi nu cu orice altă firmă producătoare de tehnică de calcul de pe piaţă.

  Contractele cu Ministerul Educaţiei erau încheiate formal cu companii mari sau multinaţionale şi acolo unde era Claudiu Florică director, la un anumit moment, acolo apărea şi atribuirea directă a contractelor de către statul român.

  În august 2003, Ecaterina Andronescu a fost schimbată cu Alexandru Athanasiu, în funcţia de ministru al Ministerului Educaţiei, iar Claudiu Florică a pierdut o parte din controlul pe care-l avea asupra autorităţii contractante, contractul derulându-se în continuare în perioada 2003 – 2009, dar fără ca vreuna din firmele protejate şi controlate de Claudiu Florică – Fujitsu Siemens Computers, Net Consulting, Softwin să mai primească vreo contractare.

  În perioada 2003 – 2005, Claudiu Florică a exercitat presiuni pe toate canalele oficiale şi neoficiale pentru a fi reinclus în proiect, dar fără succes. Astfel, Claudiu Florică s-a întâlnit în primăvara anului 2004 cu Alexandru Bittner care controla toate proiectele de IT în perioada guvernării PSD-iste, 2000 – 2004, iar acesta i-a oferit lui Claudiu Florică susţinerea pe lângă Adrian Năstase în proiectele sistemului de securizare a frontierelor de stat şi proiectul licenţierii Guvernului României pentru produse Microsoft cu condiţia să renunţe să mai facă presiuni pentru a reintra în proiectului Sistemului Educaţional Informatizat.

  Tot în 2004, Claudiu Florică s-a întâlnit cu Victor Ponta care avea la acea vreme funcţia de şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase şi a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi prin această presiune să oblige practic, firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florică în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernării PSD.

  În schimbul acestei susţineri din partea lui Victor Ponta, Fujitsu Siemens Computers a dotat sediul Tineretului Social Democrat cu calculatoare Fujitsu Siemens în baza unei donaţii făcută prin partenerii Fujitsu Siemens Computers, de la acea dată.

  În decembrie 2004, după schimbarea partidului de guvernământ ca urmare a alegerilor ce au avut loc, Claudiu Florică fiind în relaţii personale directe cu diverşi membrii ai Partidului Democrat, cum ar fi Romeo Raicu, Mihai Stănişoară, Victor Blaga, Răsvan Toader şi-a reluat campania de atac la adresa firmei Siveco şi a solicitat şi noilor miniştri reincluderea firmelor FSC, Net Consulting şi Softwin, firme pe care le controla în mod indirect, în acest proiect, dar fără succes.

  Au fost foarte multe persoane implicate deoarece acest contract presupunea aprobări atât de la nivelul cancelariei primului – ministru, Ministerului Finanţelor, Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor, Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

  Persoanele implicate în trafic de influenţă şi luare de mită în acest contract sunt Adrian Năstase, prim – ministru în perioada 2000 – 2004, Alexandru Bittner care intermedia plata mitelor către Adrian Năstase în acea perioadă, Remus Truică, şeful Cancelariei Primului – ministru în acea perioadă, Victor Ponta, şeful Corpului de Control al Premierului în acea perioadă, Ecaterina Andronescu – ministru al Educaţiei 2000 – 2004, Cristina Ghiţulică – şef de cabinet la Ecaterina Andronescu în perioada 2000 – 2004, Mihnea Costoiu – secretar general al ministerului în acea perioadă, Traian Ionescu – director în Ministerul Educaţiei, Valentin Cotârţă – director în cadrul Ministerului Educaţiei, Gheorghe Dinu – consilier al ministrului Ecaterina Andronescu, Mihai Tănăsescu – ministrul finanţelor la acea perioadă, Enache Jiru – secretar de stat în Ministerul Finanţelor, Dan Nica – ministru MCTI, precum şi miniştrii PD numiţi după Ecaterina Andronescu şi anume, Alexandru Athanasiu, Mircea Miclăuş şi ulterior, Andrei Marga.

  Firmele implicate de către Claudiu Florică în traficul de influenţă şi dare de mită şi persoanele respective sunt Dragoş Stan, patronul firmei Net Consulting, Thomas Heintschel, acesta fiind interpus a lui Dragoş Stan şi Claudiu Florică ca director în firmele Technet şi Profinet, Nicolae Culacov, Ştefan Blaer şi Ioan Blaer, acţionari ai firmei Omnitech, care se ocupau de relaţia cu Ministerul Finanţelor, Dinu Pescariu, patronul de la Tenis Club, vechi prieten al lui Claudiu Florică care aducea sumele de bani în numerar în ţară ce urmau să fie plătite ca mită, în numerar, precum şi Antonio Kapraras, patronul firmei Kapraras Consulting.

  Alte persoane implicate în traficul de influenţă şi dare de mită, în acest contract, în colaborare cu Claudiu Florică sau în mod direct, protejându-şi propriile interese în acest contract, sunt Irina Socol, patronul firmei Siveco, Florin Ilia, director şi acţionar Siveco, Gheorghe Sadoveanu, angajatul Siveco care se ocupa de traficul de influenţă la nivelul primului – ministru, Ştefan Morcov, angajat Siveco şi manager project pe proiect, Mihai Pascadi – director general Compaq, Călin Tatomir – director adjunct Compaq România, Vadimir Aninoiu – director general IBM România, Mihai Guran – director vânzări IBM România, Gabi Marin – patron la Omnilogic, Radu Enache – director general HP România, Dan Roman – director S&T România, Bogdan Cocora S&T România, Florin Talpeş – patronul Softwin, Metodiu Mehmet – director vânzări Softwin, şi ulterior coacţionar cu Claudiu Florică într-una din firmele acestuia, toate aceste firme menţionate mai sus fiind implicate oficial în contractul cu Ministerul Educaţiei şi făcând fiecare la rândul său trafic de influenţă şi dare de mită pentru a-şi maximiza cota din contract şi a-şi proteja rămânerea lor în acest contract.

  Mecanismul era de a se crea un profit cât mai mare în firmele subcontractante, profit din care erau scoase prin intermediul unor off-shore-uri sumele de bani necesare plăţii mitelor prin intermediul unor contracte de servicii fictive. Odată ajunşi banii în off-shore-urile din destinaţii cât mai îndepărtate pe teritoriul României, mitele erau plătite fie prin transferuri bancare în firmele nominalizate de persoanele de lângă autoritatea contractantă şi care aveau rolul de a spăla respectiv bani şi de a-i aduce în ţară pe căi legale sau o parte erau scoşi numerar din băncile din afara teritoriului României şi aduşi în numerar în ţară, tot în mod ilicit, folosind diferiţi intermediari care aveau doar sarcina de a-i transporta în ţară, toate acestea făcându-se în scopul ascunderii sursei veniturilor de persoanele care încasau mită.

  Contractul s-a derulat până în anul 2009, a ajuns în total la o valoare de 124 milioane dolari, iar valoarea reală a echipamentelor hardware cumpărate de Ministerul Educaţiei, a fost de aproximativ 50% din preţul contractual şi în cazul aplicaţiilor software şi serviciilor valoarea reală fiind aproximativ 10% din preţul achiziţiei.

  Nu exista absolut nici un motiv real pentru care nu ar fi fost necesară organizarea unei licitaţii publice, toate produsele hardware şi software putând fi procurate de la nenumăraţi producători de pe piaţa locală. Această modalitate de achiziţie a fost utilizată pentru ca preţurile să nu fie cunoscute publicului şi să permită supraevaluarea contractului.

  Pot exemplifica în acest sens că o imprimantă care se găsea pe piaţă la preţul de 300 euro era vândută de Siveco, Ministerului Educaţiei la un preţ de 1.500 euro, iar lecţiile informatice care era cumpărate de Siveco la preţul de 1.000 – 2.000 euro bucata, erau vândute Ministerului Educaţiei la preţuri de 9, 10 şi chiar 11.000 euro.

  Toate echipamentele erau cumpărate de Siveco de la cei 3 subcontractanţi ai săi, Compaq, IBM şi HP, iar din 2003 doar IBM şi HP. Aceştia le cumpărau la rândul lor de la subcontractanţi ai lor, cum ar fi Compaq de la Technet, Fujitsu Siemens Computers de la Net Consulting, IBM România de la Omnilogic, HP de la S&T, iar ultimii subcontractanţi le cumpărau de pe piaţa liberă sau de la distribuitorii autorizaţi. Prezenţa acestora în contract a fost necesară doar pentru a permite crearea profitului din care să se plătească mitele, deoarece oricare dintre multinaţionalele contactate de Siveco ar fi putut să cumpere produsele respective şi să le distribuie Ministerului Educaţiei, în mod direct fără subcontractanţi.

  Lecţiile au fost cumpărate în parte de la firma Softwin, o parte au fost dezvoltate de către angajaţi Siveco, iar altă parte a fost achiziţionate de Siveco de la liceeni, practic de la beneficiari finali ai proiectului. În acest scop Siveco a organizat o competiţie adresată tuturor şcolilor şi liceelor pentru elaborarea de lecţii informatice şi cele mai bune lecţii din cadrul competiţiei erau achiziţionate la preţuri modice de către Siveco şi revândute Ministerului Educaţiei şi Cercetării la preţuri de la 5 până la 10 ori mai mari.

  Existau nişte standarde din punct de vedere pedagogic, şi anume respectarea programei şcolare în vigoare, acestea fiind cerute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi nişte standarde tehnice pentru a se asigura o oarecare uniformitate a limbajelor de programare folosite, cerinţe formulate de Siveco, prin Departamentul tehnic”

 4. Deci Iohannis nu mai e basist, gata cu prosteala?!
  Victor Ponta: “Tot azi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi redeschide dosarul lui Iohannis. Este bine că Justiţia se pronunţă, dar putea să se pronunţe acum trei luni. Poate nu o să mă aleagă lumea nici pe mine, nici pe Iohannis, dar de ce să fim scoşi acum?”
  🙂

 5. Și ce are de gând să facă Ponta în legătură cu asta?! Câți proși, lași și impotenți în politica asta românească…

  Domnul Radu Tudor, ați putea să-i puneți lui Ponta întrebarea de mai sus și cea de mai jos cu argumentele următoare?

  – instituția Parlamentului poate fi sancționată în România prin dizolvarea sa de către președinte

  – guvernul poate să “zboare” în urma unei moțiuni de cenzură susținute de majoritatea parlamentarilor

  – președintele poate fi demis în urma unui referendum de demitere (în lipsa unei erate de la CCR, desigur)

  Acestea fiind zise, cine sau ce instituție poate sancționa prin demitere următoarele instituții: DNA, CSM, CCR, ANI?

  Dacă răspunsul lui Ponta va fi “nimeni”, atunci înseamnă că acele instituții sunt efectiv “Dumnezeu pe Pământ”, iar dumnealui și tuturor exact ca el nu le rămâne decât să se voteze singuri. Amin.

 6. acum toate scornelile vin prea tarziu,mai basistilor,si nici ca manipulare a electoratului nu mai tin.”de ce va e frica nu scapati” spunea odata un mare filozof-marinar.

 7. Sa te duci sa o feliciti pe Kovesi pe care ai propus-o de dragul lui Basescu . Cand Ponta a ales-o pe Kovesi la DNA si tot electoratul USL era consternat , Ponta ne-a spus ca isi ASUMA .
  Astazi cand DNA face politie politica , mincinosul Ponta se face ca ploua si a uitat de ASUMAREA basistei Kovesi adica inversul sloganului Dreptate pana la capat cu Kovesi , Bica , Olaru , Nitu , Kazanciuc .. alesi de Ponta ca ofranda lui Basesu .

 8. Bate DNA-ul la usile tuturor carora le-a placut puterea si banii. Ponta il arunca prin vot pe Vreme in cusca DNA-ului dar pe Andronica nu. Cica are o varsta si o reputatie. Ce gluma buna :))) Toti sa fie trasi la raspundere, toti!

 9. asta cu exterminarea candidatilor concurenti udrulei e o dementa totala; puteau inainte de alegeri sa ii lege, sa le deschida dosare penale, sa ii bage la zdup daca erau probe etc…dar sa arunci acum toate institutiile de forta e ca si cum ai asigura victoria unui sportiv la o cursa de atletism descalificandu-i pe ceilalti competitori chiar in timpul alergarii…iar cine e beneficiara, se stie deja….basanule betivanule, se strange latul samavolniciilor, nu iti va ajunge viata asta sa dai socoteala pt tot raul facut acestei natii

 10. Serios!!! Să se ducă cei care mint în derîdere poporul, cei care nu se mai satură de statistici mincinoase, clămpăii care îşi bat joc de oamenii care au muncit o viaţă şi acum au o pensie mizerabilă. Din ce trăiesc aceşti oameni??? Une le este coşul zilnic cu mîncarea necesară??? De unde să mai aibă bani pentru utilităţi aceşti oameni??? Cum să mai facă învestiţii în casele lor, care poate sunt cu bulină roşie??? Voi guvernanţilor trebuie să răspundeţi, toţi care v-aţi perindat la guvernare de 25 de ani de zile??? http://hymerion.ro/wp-content/uploads/2014/10/pensie-medie.jpg
  Aveţi statistica reală(aşa cred) a pensiei medii pe fiecare judeţ, nu cum clămpănea miniştrii pdl, pnl şi restul, că pensia medie e de 1.000 lei, mincinoşilooooor!!!!

 11. ce dracu tot o arde aiurea…..cand se duce la UE, lauda parchetele si dna-ul iar cand e in tara nu e zi sa nu zica ceva nasol de ele. nu a pus-o el pe kovesi ? ai dracu, ei fac magariile si pe urma se vaieta la lume ce nasol este….cat tupeu poate sa aiba jegosu asta. votati ponta presedinte pentru ca romania merita din plin asa ceva.

 12. Domnule Radu Tudor,

  Este un aspect pe care nu l-am sesizat a fi remarcat de catre dvs. sau Antena 3.
  1. 26.03.2013 – „Parteneri ai gigantului american sunt suspectaţi de autorităţile de la Washington că ar fi dat mită pentru contracte semnate cu Guvernul de la Bucureşti în(ATENTIE!)…… 2008 şi 2009” .( asta era stirea http://www.antena3.ro/economic/companii/oficialii-romani-despre-implicarea-in-scandalul-microsoft-este-o-conspiratie-pusa-la-cale-de-208405.html)
  2. Urmare….(21 mai 2013) Corpul de Control al Primului-ministru sesizeaza DNA….
  “Obiectul sesizarii l-a constituit inchirierea si extinderea de licente educationale de catre, Ministerul pentru Societatea Informationala si Ministerul Educatiei Nationale care contrar dispozitiilor acordului cadru nr. 32/12.08.2009 au incheiat, contrar HG nr. 460/2009, contracte de furnizare produse, existand indicii ca s-au efectuat plati privind o suma de aproximativ 9 milioane euro, destinate unitatilor de invatamant”, a precizat DNA
  3. 11.06.2013 Brusc, instantaneu , deodata, simultan incognito si pe neasteptate „dupa nici zece ani de casnicie, Elena Udrea si Dorin Cocos s-au despartit la notar, lasand „pe toata lumea” fara replica .”Nu mai departe de luna trecuta, fostul ministru al turismului, Elena Udrea, vorbea despre inceputurile frumoase ale casatoriei si aniversarea CE AR FI URMAT DE ZIUA EI(10 Ani de casnicie-sublin.subsemnatului), in decembrie.”Dar luni seara (10.06.2013 n.s) a anuntat ca PRESIUNILE DIN EXTERIOR(sublinierea subsemnatului) si faptul ca au cariere diferite, unul in politica, celalalt in afaceri, au dus la acest final neasteptat. “Decizia de a ne desparti(basescu n.s) vine dupa o analiza profunda a relatiei noastre si a optiunilor de viitor. Faptul ca avem cariere atat de diferite si, in cazul nostru, chiar incompatibile, unul politica, altul afaceri, ne-a privat de timpul petrecut impreuna, necesar relatiei si a supus casatoria unor presiuni din exterior, care au afectat-o iremediabil.”
  4. Asta s-a facut, este lesne de înţeles, pentru a-si proteja averea de vremurile nasoale ce aveau sa vina urmare demersului lui Ponta. basescu, probabil, simtea ca nu o va mai putea proteja in acest nou scandal…international sfatuind-o (”protejând-o”) să facă pasul salvator http://m.antena3.ro/romania/elena-udrea-imbogatita-la-umbra-lui-traian-basescu-264088.html
  5. Dupa 13 luni de la divort(10iulie 2014 ac) vine si draga de ea, DNA, si-mi spune ca procurorii Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari, in rem, in cauza penala constituita ca urmare a sesizarii(ce sa-ţi spun!?)a Corpului de Control al Primului-ministru din 21 mai 2013 (deci nici vorba de dinainte de 2008!)
  6. Acu’ 2-3zile vine aceeași DNA si-mi spune, vrei nu vrei, pe lînga multi alţii si de alde….. Cocos si şpaga sa de milioane.

  Coincidente á la băse & dna compilate cu rigoare de către…. subsemnatul 😀
  (Nu-i nimic de ras dar n-am ştiut cum să-l fac „pe ăla micu”-emoticonul- care vomită)

   • un om zdravan la cap ar fi sesizat imediat ca e dubios tare acel divort intre ursula si imbuibat; si-au pus averile la adapost, i s-a pregatit terenul de atunci pitipoancei pt candidatura, i se disocia imaginea de barbasu etc…plus ca probabil au si negociat ca mai tarziu udrula sa scoata actele cu matelotul chiorpec, asta dupa ce visa sa ajunga presedinta, sa il puna pe betivan premier si sa divorteze si el desigur ca sa poata implini visul de o viata al basanului… asta dupa celalalt vis al basanului cu bagarea la guvernare in 2009 a pesedeilor alaturi de pedelei

    • @bre benel
     Reformulează, te rog :
     1.
     ”un om zdravan la cap ar fi sesizat imediat ca e dubios tare……”
     O constructie corectă a propoziției cu acest început atrage după sine o continuare de genul …”pe când așa”?! lucru care, văz, nu s-a întâmplat producând confuzie , confuzie care, cred, nu ai dorit-o nicicum. Altfel , rămânând așa,amețești lumea de cap.
     2.
     ”(.) asta dupa celalalt vis al basanului cu bagarea la guvernare in 2009 a pesedeilor alaturi de pedelei”.
     Hai să-ți spun părerea mea. Ia-ți notițe, rogu-te, pentru că, intenționat sau nu, bați câmpii astfel încât ”trebe” să-ți completezi cunoștințele tu limitându-te, se pare, doar la cele aflate pe labeunu sau de pe la @gheorghe-slash, unul de pe aici.

     O fi fost un vis al băsăului dar el, visul lui băsescu, a fost spulberat tot de ”pesedei” si de…. ”pecei” pe care-I uiți, nu de brebenei (n-am găsit altă rimă, vorba inegalabilului Mircea Diaconu) și nici de alde …pompilică. Tu ce-ai fi vrut în prag de iiarnă, fără guvern si fără buget dacă nu zurbă? Că asta bănuiesc c-oi fi vrut și eu cu ăștia am ce am, chiar.

     Deci, PD-L și alianța PSD+PC au ajuns la un acord pentru de guvernare intitulat “Parteneriat Pentru România”. O zi mai târziu, după semnarea acordului, Theodor Stolojan(Theodor Stolojan fiind nominalizat de președintele traian băsescu în funcția de prim ministru desemnat , cu el negociindu-se nu cu boculete) își anunță demisia . Avându-l pe boculete pm , după 9 luni, aceiași ”pesedei” și ”pecei ” au ieșit de la guvernare și nu impinși , din câte cunosc, de alde brebenei (cum spuneam mai sus). Șantajul practicat însă de PNL(odios atunci …. dar și recent, in februarie 2014- și-am să revin mai jos ) de a nu guverna cu PSD-ul decât cu Tăriceanu musai premier a trimis PSD-UL și PC -ul alături de PD-L partide care nu au făcut altceva decât o încercare de a guverna, într-un fel, Țara asta abia ieșită din Alegeri. Țara asta și atunci , ce sa vezi ?! cu multi brebenei și mulți anti-pesedei au votat și în 2004 tot băsiști majoritari că așa-i la noi. Nu ne tăvălisem suficient timp de 4 ani în chinuri cu BUBA și mai era nevoie de încă patru ani cu ”ăi mai nenorociți dintre pământeni”. Asta a fost dar, alde voi, incercați să păcăliți lumea cu jumătăți de adevăr precum alea de mai sus ale tale.
     Mai spun că, între timp, Tăriceanu și-a spălat păcatele (și nu numai față de mine) astfel că eu personal mi-aș dori ca el să fie Prim ministru în Guvernul viitor.
     Câtt despre Imaturul somnoros, sucitul antonescu , care pe lângă prostilie monumentale de a pune ”botul” la sunetele de sirena basiste de a rupe USL(alt vis al lui băsescu) , de a trece la PPE(alt vis de-al lui băsescu și a fuziona cu PDL-tot un drac (și-acum se mai miră ca prostu că ai lui, ca brejii, cântă ”verde-nnourat” de numa-numa) a încercat mișelește sa-l debarce pe Ponta. Ponta știa și tot spunea mereu, peste tot, ce i se pregătește de cuplul antono-băse odată cu trecerea noii structuri guvernamentale dorite cu ardoare de ăștia prin parlament urmare acelui șantaj odios, cu Iohanis vice-premier, contând că Ponta nu va avea timpul necesar sa-și asigure majoritatea în situația de vot la care s-ar fi ajuns . Deci, fără UDMR-ul mult hulit și traseiști PP-DD la o adică. Astfel Ponta dejucându-i planul diabolic al lui antonescu gândit împreună cu băsescu și…po(co)ra(se știe cât de mult au ținut secrete acele întâlniri cei trei) de a dărâma guvernul, a spulberat visul comun antonescu-băsescu de a veni la butoane basescu și de a-și numi el prim-ministrul dorit.
     Asta apropo de vis, de visul lui antonescu, mulat pe VISUL lui băsescu int-UNA din NOPȚILE de IARNĂ(el zice că două, eu zic că mai multe) petrecute în taină,împreună, pe la Cotroceni.
     Dacă ai reținut , bine , dacă nu, recitește o dată și…încă o data, și…
     Dacă tot nu ai înțeles ești, îmi pare rău să o spun…. irecuperabil. Nu se mai poate face nimic.

     • In loc de>
      “cu multi brebenei și mulți anti-pesedei au votat și în 2004 tot băsiști majoritari că așa-i la noi”
      se va citi
      “cu multi brebenei și mulți anti-pesedei au votat și în 2008 tot băsiști majoritari. Că așa-i la noi.
      Scuze!

 13. Vad ca Ponta nu-si mai aroga calitatile de ” fost procuror ” . Culmea ar fi sa nu se prezinte la DNA daca este chemat ! Constat , din spusele sale , ca stie cate ceva . Sa ne spuna si noua . Sau e secret ? Vom vedea daca in Senat va fi cvorum pentru votarea solicitarii DNA . Eu cred ca D-na Andronescu e nevinovata , dar nu ar fi nici o problema sa spuna ce stie .

 14. D-nule Tudor sunt f. curioasa daca in timpul confruntarii electorale finale cu d-nul Geoana, demisu’a mintit( sau a spus adevarul !) cand a afirmat ca a incheiat cu o companie din Rusia un contract de XXX milioane de euro.
  Intrebare : au verificat guvernele ulterioare guvernului Boc, daca demisu’a spus adevarul ?
  Daca este adevarat, in ce domeniu si ce companie ruseasca a semnat contractul ? Sunt bani publici multi, ar trebui sa stim si noi, “”prostimea””.

 15. Ne-am lamurit cu ocazia scandalului Microsoft ca Romania nu mai are partide politice. Are o gasca de amici cu sediul in Bucuresti si filiale cu nume fancy, cum ar fi PSD, PDL, PNL.
  Tipii astia nu sunt prieteni cu noi, tot asa cum cioara nu e prietena cu rama. Tipii astia sunt parazitii unui organism bolnav: poporul roman. Un organism slab de ureche, cu vederea slaba si memoria zero.
  Cum au reusit sa puna mana pe noi? E foarte simplu: au invatat cuvintele cheie la care poporul simplu, da’ simplu de tot, raspunde:
  Grija. Responsabilitate. Protectie sociala. Patriotism. Biserica. Neam. Natiune.
  Fac cu ele gargara in fiecare zi in cutiile alea de minciuni pe care le numim televizoare. In care aceiasi invitati repeta zilnic o scena de teatru absurd de care Ionesco ar fi mandru.
  Nici nu stii ce sa faci, dupa 20 de ani in care diversi s-au chinuit sa deschida ochii victimei violate in cand din cand in grup transpartinic organizat:
  S-o plangi si s-o conduci acasa?
  Sau sa-i spui ca un taran: lasa, cucoana, ca si tie ti-a placut! La baietii saraci si urati nu te-ai uita!……….PENTRU VOTANTII ROMANI.

 16. Puţină lume a fost atentă, luni, după şedinţa săptămânală, când Victor Ponta a ieşit să dea declaraţii la televiziuni. Părea şocat, a fost incoerent, părea venit după altă lume. În interior se consumase un moment de mare cumpănă pentru PSD. Se dăduse, oficial, pentru şefime, vestea că Dan Nica este un trădător. Că a încheiat o înţelegere cu procurorii şi a colaborat în ancheta care a vizat Dosarul Microsoft. Sursa noastră ne-a povestit că s-a lăsat o tăcere grea. Apoi, cel care a vorbit primul, plimbându-şi privirea pe la toţi, a fost Viorel Hrebenciuc. Care a întrebat mai degrabă retoric: Fraţilor, mai sunt mulţi ca ăştia? Apoi a început să înjure Ilie Sârbu, care părea turbat. Şi Hrebenciuc l-a rugat să nu mai înjure, că faptul e consumat şi că trebuie să iasă din rahat. Ponta i-a rugat să aibă răbdare şi să nu se grăbească. Însă tot Hrebenciuc l-a întrebat şi pe el: Să nu ne grăbim să ce, Victore? Atunci a izbucnit cearta între Sârbu şi Hrebenciuc. Tata-socru i-a strigat că e pus de Băsescu să bage ,,râca” între ei. Iar Hrebenciuc l-a înjurat şi a început să-l imite cum ieşea şi spunea că el, adică Sârbu, negocia în 2008 cu Băsescu. Pe acest fond, Ponta a ieşit din sală la declaraţii.

  Şi acesta nu este singurul scandal din PSD. Imediat după percheziţiile procurorilor DNA la tovarăşii lui de la Alexandria, Dragnea l-a arătat cu degetul pe Dan Şova. Iar temerile sale nu sunt deloc lipsite de temei. Şova îl lucrează demult.

  Revenind la cazul Microsoft. Poate că şi procurorii DNA sunt atenţi la mişcările perverse care se fac pentru îngroparea subiectului până după prezidenţiale. Mai întâi prin manevra de dobitoc a lui Niţu, de a amâna cu două zile trimiterea documentelor. Apoi trimiterea lor la Ministerul Justiţiei. Pentru a se câştiga timp ca şi Senatul, luni, şi Camera Deputaţilor, marţi dimineaţă, să hotărască intrarea în vacanţă. În acest fel, legal, Ponta se spală pe mâini cu săpunul altora, ca de obicei.

  Această manevră are în vedere şi un alt obiectiv, ca DNA să amâne amânarea pe piaţă a episodului 2, adică Dosarul EADS.

  Despre pagubele pe care le poate provoca Dan Nica, într-un material separat. Acum toţi s-au lămurit de ce a vrut el morţiş să plece la Bruxelles.

  • Fugi de-aici băi flașnetă băsisto-vadimista cu propaganda ta deșanțată anti-orice,cu precadere anti-ponta. Tu, in nemernicia ta, nu pui nici macar ghilimele mizeriilor pe care le reproduci de la oficinele băsiste? Ce ar înseamna tot ce scrii mai sus cu asta ?!….
   http://www.nasul.tv/2014/10/01/soc-si-groaza-in-psd-nica-a-ales-sa-colaboreze-cu-dna-in-sedinta-de-luni-hrebenciuc-si-sarbu-si-au-aruncat-vorbe-grele/
   Ești productiv pe-aici, așa-i? Te simți bine ? Cu cât te plătesc ăia pentru a le propaga scenariile?
   Băi, dar chiar ”mot á mot” și fără rușine să copiezi acest imund text securisto-băsist ? Atât vă duce capu’, asta e. Nenorocirea este că vă întindeți ca o pecingine cu promovarea acestor mizerii peste toată presa , peste toate dezbaterile de idei, necesare de altfel, cu ”adevărurile”, ”gândurile” și ”evenimentele” voastre , ale unei prese toxice astfel că la unii, după cum se poate vedea și pe acest blog, mai prind.
   Pe când, plagiatorule, și despre :” Despre pagubele pe care le poate provoca Dan Nica, într-un material separat. Acum toţi s-au lămurit de ce a vrut el morţiş să plece la Bruxelles.” ? Raspuns : Pe când va scrie Nașu’.

 17. HA-HA-HA, IN ROMANIA SE POATE INTRA LA PUSCARIE SI PENTRU CUMPARAREA DE SOFT CU LICENTA NU DOAR PENTRU PIRATARE DUPA TORENTE…..HA-HA-HA.

 18. Radu, mă întreb, cum de are udrea academia militară absolvită, cînd a absolvit cursurile??? de a fost lăudată de băse şi rea permanent în preajma lui cînd erau activităţi militare cu băse??? ,,,,ori are diplome la metru cub/hectar, cum s-a practicat din 2004-2005 pînă în ziua de azi”””
  De ce nu este tras nimeni la răspundere privind aceste diplome,,,,la hectar”””???

 19. eu astept momentul asta, as vrea sa fie si filmat, sigur o da in bara cum a facut cand a fost cu Petrrescu la basescu.

  Oricum e de apreciat ca are incredere in activitatea DNA ca doar el a numit acolo pe cine a numit.

 20. Foarte ciudat acest controversat dosar Microsoft. Daca toate informatiile vin de la marele licurici, astia ai nostri n-ar trebui s-o balmajeasca atat. Probabil ca in documentele cu pricina sunt si multe dovezi, sau alte informatii clare.
  Daca nu este asa inseamna ca totul e o facatura a celor de peste ocean si frumos ar fi fost sa isi vada de treaba tocmai acum in prag de electorale.

Leave a Reply