Premierul Victor Ponta ne ofera doua noutati cu ultima sa postare pe Twitter :

Prima – preia un link de pe site-ul B1TV, post de televiziune care pina mai ieri il ataca zi de zi si seara de seara pe presedintele PSD

A doua – vestea potrivit careia actualul Guvern ar putea scapa firmele si oamenii de afaceri de simbolul sovietic numit “stampila”. In toate tarile civilizate si democratice, semnatura pe documente cu antetul firmei sunt suficiente pentru autenticitate.

Daca Guvernul Ponta face si acest pas, e unul bun, pentru debirocratizarea acestei tari inca marcata de multe astfel de jaloane de tip comunist.

Iata ce precizeaza link-ul postat de premier :

Oamenii de afaceri cer simplificări în zona administrativă și vor eliminarea ștampilei. Ministrul Finanțelor le-a promis eliminarea acesteia de la 1 iulie 2015, scrie Agerpres.

“Odată cu acest nou Cod Fiscal, zona de fiscalitate e cumva acoperită. Cred că pasul logic următor ar fi cel al simplificării administrative. Aici vorbim de lucruri extrem de concrete: de ce este nevoie de ștampilă? (…) Nu știu dacă ne putem imagina o Românie fără ștampilă, dar e deja o realitate în Republica Moldova. Ne-a luat-o înainte, de trei luni au această reglementare, au scos ștampila. Cred că mai sunt două țări în Uniunea Europeană în acest caz: România și Bulgaria”, a declarat Florin Jianu, fost ministru delegat pentru IMM-uri.

 

8 COMMENTS

 1. GHINION! In Romania, toti am aflat ca patriotismul nu tine de foame si nici nu iti plateste facturile!

  Pai, stiut fiind ca salariile in Romania in institutiile de stat sunt mizerabile, daca austriecii aia au bani sa ii dea un salariu mai mare decat cel pe care il avea la stat la Consiliul Concurentei, acum femeia de ce ar fi stat sa reprezinte interesul scumpei si maretei noastre patrii? Doar din patriotism?

  Pai, eu intelesesem ca noi la revolutie am vrut sa nu mai fie comunismul, ca sa trecem si noi la capitalism.
  Acum, noi vrem ca doamna sa stea la stat si sa serveasca interesele statului “pe uscat”, sau pe stomacul gol?!

  Militati pentru salarii occidentale, ca tot ne laudam noi ca suntem de vreo 8 ani stat membru al UE cu drepturi depline etc. Dati salarii macar la jumatatea celor occidentale, si romanii poate vor incepe sa-si aduca aminte de patriotism, de avutia nationala, de interesul natiei si cate si mai cate.

  Altfel, doar rupti in cur, este normal sa nu mai stie de chiauneala de foame si sa isi caute de mancare prin straini, ca distrusii aia de la Auschwitz care nu se puteau tine pe picioare, cand au venit americanii sa-i elibereze! Zombi…

  • Stefane tii cu ursu’! Numai ca ursu’ asta, sigur, este din alta poveste. Si nu vad ce legatura are coada vacii cu stampila primariei!? Pe de alta parte, te asigur ca salariile de la stat, in “Consiliul Concurentei” de care faci vorbire, sunt mult mai mari ca la privat. Si in cazul “doamnei” nu este vorba de patriotism, ci de coruptie! Putea sa se inscrie ca avocat intr-un barou, nu direct avocatul firmei austriece! Apoi nu cred ca doamna, fiind “rupta in cur”, s-a angajat la austrieci sau mai stii!?

   • Stimate domn, daca ati fi avut curiozitatea de a lectura anterior declaratiile de avere ale celor din Consiliul Concurentei, declaratii pe care le puteti si dvs. verifica uitandu-va in link-ul din subsolul acestui comentariu, ati fi stiut ca nu e chiar asa cum ati paria dvs. de toata suma sau pe toata cantitatea.

    Daca la consiliul concurentei, salariu mediu este de 70 milioane vechi pe luna, adica undeva la 1400-1500 euro pe luna, managerul general al unei companii multinationale sau de la o firma straina pleaca de la minim 2000 de euro in sus, la noi in tara. Cam acestea sunt nivelurile salariale, cele de la stat comparativ cu sectorul privat.

    Asa incat, presupunearea dvs. cf. careia, citez: “Pe de alta parte, te asigur ca salariile de la stat, in Consiliul Concurentei de care faci vorbire, sunt mult mai mari ca la privat.”, va dati seama ca isi pierd orice veridicitate, adica ele nu mai au nicio consistenta daca vizualizam datele concrete inainte de a presupune.

    P.S.: Asa cum ne-am obisnuit, sunt multi in Romania care au mania contradictiei sau indivizi aflati in cautarea individuala a adevarului, asa incat exista personaje obisnuite ca pana cand nu vad ei, sa nu creada nimic, indiferent ce le-ai spune. Este stiut ca in general la romani, nu argumentele sau logica primeaza, ci mai degraba propriile convingeri.

    Asa incat, am zis sa iti postez si link, ca poate asa te vei obisnui sa te documentezi inainte de a te mai arunca singur in cap mimand inteligenta.

    In incheiere, iti doresc multa sanatate, bai Marine! Bafta.

    http://www.consiliulconcurentei.ro/ro/despre-noi/avere.html

 2. GHINION! In Romania, toti am aflat ca patriotismul nu tine de foame si nici nu iti plateste facturile!

  Oamenii din Romania, vor sa isi traiasca vietile in timpul vietii lor, nu pe lumea ailalta, desi noi toti am inteles ca daca nu faci pacate in aceasta viata, pe lumea cealalta cica va fi foarte misto! Asa incat, patriotismul pe stomacul gol, este cam greu de realizat!

  P.S.: Oricum, pana in urma cu un an jumate, pe noi in Romania ne conduceau Elena Udrea si Basescu, dreac! Adica, despre ce dracului vorbim???!! Chiar vrem sa ne batem joc de realitate?!

 3. D-le,

  In legatura cu piciorul de lemn al lui Prigoana, s-a sesizat cineva sa vada esenta de lemn din care i-au facut proteza de unde au luat-o sau din ce loc provine lemnul respectiv? Pentru ca tare ma tem ca, se va constata ca si-a facut proteza din lemnul provenit din defrisarile ilegale ale muntilor si padurilor scumpei si maretei noastre patrii! ‘Traiti!

 4. Stampila nu este o lnventie sovietica ci o continuare a sigiliului ce autentifica un act sau scrisoare.Ea exista cel putin din secolul XIX.Daca nu mai este stampila ,cu ce se mai autentifica o persoana juridica,care ar putea sa nu isi recunoasca un act sau factura si te-ar trimite la plimbare dupa cum are interesul.O sa ne reintoarcem la autentificarea cu degetul?De ce ii deranjeaza pe flacaii stampila,caci nu consuma prea multa energie dand cu ea.Ce smecherie mai sta si in treaba asta cu renuntarea la stampila.Antetul hartiei este o treaba cu dus-intors si mult mai nesigura si incomoda.Aia care au drept de semnatura si raspundere, in loc sa isi pazeasca o stampila,trebuie sa isi pazeasca topurile de hartie cu antet.O aiureala.

 5. Pe facturi, stampila nu mai e obligatorie inca din decembrie 2006.
  Ar fi bine sa fie eliminata de pe toate documentele.

 6. nicio problemă şi pînă acum se scanau semnăturile ori se imitau după o semnătură reală, mai trebuia ştampila care se punea finanţată şi actele de orice fel erau şi sunt legale. succes la scanere şi imitări.

Leave a Reply