În ultimele zile a avut un adevărat maraton al negocierilor în interiorul PSD pentru formarea viitorului executiv condus de Viorica Dancila. Potrivit surselor STIRIPESURSE.RO șefii a mai mult de jumătate din organizațiile PSD au venit la centru pentru a discuta despre titularii ministerelor și despre viitorii secretari de stat a căror componență va fi serios zdruncinată.

NU ar trebui să mire pe nimeni dacă în ședința Comitetului Executiv Național al PSD (CExN al PSD) de mâine de la ora 16.00 nu se va decide componența viitorului executiv ci doar Programul de Guvernare pentru că negocierile sunt destul de complicate – solicitările din teritoriu sunt destul de mari în raport cu ceea ce se propune.

Cu toate acestea STIRIPESURSE.RO vă înaintează o posibilă lista a Guvernului Dăncilă așa cum reiese el din negocierile de până la această oră.

Posibila listă de miniștri a Guvernului Dăncilă:

Prim-ministru: Viorica Dăncilă

Vicepremier (fără portofoliu):  posibil Romava Plumb

Vicepremier, ministru al Mediului: Grațiela Gavrilescu (ALDE)

Vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale: Paul Stănescu

Ministrul Afacerilor Externe: Teodor Melescanu (ALDE)

Ministrul Afacerilor Interne: Carmen Dan

Ministerul Apărării Naționale: Mihai Fifor

Ministrul Muncii: Olguța Vasilescu

Ministerul Transporturilor: foarte posibilă revenirea lui Răzvan Cuc (sau Sorin Bota, senator de MM)

Ministerul Finanțelor Publice: cel mai probabil va continua Ionuț Mișa

Ministerul Justiției: deocamdată Tudorel Toader nu este contestat

Ministerul Agriculturii: Petre Daea

Ministerul Educației Naționale: Liviu Pop (deși senatorul Ecaterina Andronescu și-ar dori poziția)

Ministrul Economiei: Gheorghe Șimon

Ministrul Sănătății: Florian Bodog (deși Rodica Nassar, actual secretar de stat în MS își dorește funcția)

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: Ilan Laufer

Ministerul Culturii: George Ivașcu

Ministrul Energiei: Toma Petcu (ALDE)

Ministrul Apelor și Pădurilor: Ioan Deneș

Ministrul Comunicațiilor: Lucian Șova

Ministrul Cercetării și Inovării:  Lucian Georgescu

Ministrul Tineretului și Sportului: posibil să rămână Marius Dunca

Ministrul Turismului: cel mai probabil actualul ministru Mircea Dobre va părăsi guvernul

Ministrul pentru românii de pretutindeni: Andreea Păstârnac (foarte posibil să continue)

Ministerul consultării publice și dialogului social: actualul titular, Gabriel Petrea, va părăsi funcția

Ministrul pentru Relația cu Parlamentul: Viorel Ilie (ALDE)

Ministrul delegat pentru Fonduri europene: cel mai probabil Eugen Teodorovici

Ministrul delegat pentru afaceri europene: Victor Negrescu

11 COMMENTS

 1. Oricine vine la transporturi:
  Autostrada Ploiesti-Brasov
  Autostrada Cluj-Napoca-Bors
  Autostrada Centura Bucuresti
  Autostrada Brasov-Sibiu
  Autostrada Pitesti-Sibiu
  Autostrada Iasi-Brasov
  Cai ferate de mare viteza (200 km/h sau mai mult):
  Bucuresti-Brasov-Sighisoara-Deva-Arad
  Bucuresti-Iasi
  Bucuresti-Craiova-Timisoara

  Plus 2 favoruri pt mine: Investitii masive in Statiunea Baile Herculane si intr-un domeniu schiabil in masivul Fagaras.

  • Dnule Tudor,

   PSDul isi da cu stangul in dreptul deci e limpede ca au probleme sa guverneze.

   Va rog aduceti in emisiune un PNL ist cu greutate sa ne spuna care este planul PNL de a veni la guvernare. La cele doua caderi de guvern psdist nu au venit cu nici o propunere de premier deci nu au om pregatit pentru aceasta functie. Alegerile anticipate sunt o fantezie, nu poti ca partid cu 27% in sondaje sa vrei alegeri anticipate pt ca pierzi alegerile. Nu exista nici o intalnire pentru a coagula o coalitie de dreapta si a aduna procentele pentru a justifica niste alegeri anticipate sau pentru a propune un premier propriu. Ce are de gand PNLul? De ce nu face nimic?

   Singura opozitie la PSD sunt oamenii din strada care s-au pozitionat in spatele lui Covesi, de ce? pentru ca simt ca acolo e puterea care ii loveste pe psdisti. DNA face dosare PSDului si se lupta cu ei, deci acolo e opozitia. Opozitia parlamentara la PSD nu exista.

   Daca PSDistii o tin una ca oamenii din strada sunt toti manipulati de onguri se inseala. In strada sunt si oameni nemultumiti de cele doua guverne psdiste daramate de ei insisi, de scumpirile care inghit marirea de pensii, de medici care nu au primit scutirea de impozit promisa etc. Deci in strada sunt si oameni satui de promisiunile si esecurile psdiste de care trebuie sa tina cont.

 2. Aceeasi Marie cu aceeasi palarie: dragnea. Pana nu se pune teleorMAN prim ministru o sa schimbe premierul tot la 2 luni. Domnule Tudor cum ati lasat-o pe androneasca sa spuna ca protestatarii creeaza in exterior ca tara asta ese neguvernabila? Pai ei slugile lu dragnea care sunt de acord sa schimbe prim ministru tot la 6 luni si sa cada evident tot guvernul asta face: nu pot guverna Romania!

 3. Eu vad altceva fata de ceilalti. Toti sau mare parte din cei numiti in funcrtii si chiar in guvern,au ajuns la varsta pensiei si nu se lasa plecati! De ce? Legea pensionarii nu e valabila pentru toti cetatenii din Romania?! Nu cumva au cozi uriase si pazeala de arest e motivatia?! In ultima perioada mai toti arestatii ies bazandu-se pe varsta si in ultima faza,pe conditiile de la bulau! Au in proiectie o lege in care acesti functionari politic,pensionarii,pot face ce vor fara sa raspunda in fata legii?! Asa pare! La aproape toti politicienii,in CV,gasim tot felul de diplome de absolvire…in rate sau online! Mai stim si noi cum se “achizitioneaza” aceste cursuri care aduc diplome! Daca ar fi in Elvetia si ar depune aceste CV-uri,nu cred ca le vor fi validate sau echivalate! Aici toate aceste diplome sunt aruncate in ochii alegatorilor naivi! De ce? Alegatorul nu voteaza CV-ul si diplomele! El voteaza omul care va munci in slujba alegatorilor si nu invers! Vedeti in ce hal s-a ajuns din cauza diplomelor “achizitionate” ca la piata?! Ingrozitor!

 4. Da,tot se fac speculatii cum ca si in Italia se schimba des guvernele.OK dar nu asa,pleaca guvernul A,apoi B si apare gucernul C format din 75% B si 25% A ! Ce-i mizeria asta ?

Leave a Reply