Acest anti-roman sadea, cel mai nefrecventabil premier al Europei, isi merita soarta. A scufundat Ungaria in cel mai negru amestec de populism, pseudo-nationalism si eurasianism, de joasa speta. Aviz fanilor lui politici din Romania…

Douăsprezece partide membre ale Partidului Popular European (PPE), principalul grup politic din Parlamentul European, au cerut în mod oficial excluderea prim-ministrului populist ungar Viktor Orban şi a partidului său Fidesz, care ar putea fi decisă pe 20 martie, a anunţat luni preşedintele PPE Joseph Daul, citat de France Presse.

“Douăsprezece partide membre ale PPE din 9 ţări au cerut excluderea sau suspendarea Fidesz. Această problemă va fi discutată în cadrul reuniunii politice din 20 martie. Decizia aparţine tuturor membrilor PPE şi nu pot anticipa rezultatul discuţiei”, a explicat Joseph Daul.

PPE este cel mai important grup din Parlamentul European şi familia politică dominantă în cadrul Consiliului European cu cancelarul Angela Merkel.

Potrivit unor surse din interiorul acestui partid de centru-dreapta european citate de DPA, cel puţin nouă partide, din opt state membre, din cadrul PPE au trimis scrisori conducerii sale cerând un vot. Potrivit regulilor PPE, şapte partide din cinci state membre
sunt necesare pentru a sprijini expulzarea unui partid din grup.

PPE – “căminul” partidelor de centru-dreapta precum creştin-democraţii germani – a fost sub o presiune din ce în ce mai mare pentru a scoate afară Fidesz al lui Orban în timp ce liderul ungar a escaladat o lungă dispută cu înalţi oficiali ai UE, inclusiv preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker.

De aproape două săptămâni, afişe cu Juncker alături de miliardarul american de origine maghiară George Soros au apărut în
spaţii publice din Ungaria. Pe postere sunt scrise sloganuri sugerând că cei doi vor să promoveze migraţia ilegală în Europa – ceea ce Comisia Europeană a negat puternic.

7 COMMENTS

 1. Se pare ca din cele afirmate ,confundati ( voit ) patriotismul cu populismul/nationalismul ( fac referire la ce se intampla in Romania..nu Ungaria).. Multi va critica ,refertor la ” analizele obiective ” pe care le faceti..ma alatur,lor

 2. Si la antena3 invitatii permanenti leaga opozitia si protestele de Soros, Pesedeul si alde fac la fel…deci acelasi bullshit

 3. Sunt fioarte curios ce se va intampla, daca fidesz si Orban vor fi exclusi, dupa umila mea parere este ca lucrurile pot lua o turnura periculoasa pentru tarile mici si mijlocii ale UE, ma refer la cele estice.
  In privinta “iubirii” lui Orban pentru Soros, sunt convins ca primul stie ce spune mai ales ca a fost bursier Soros si a gravitat in jurul miliardarului.

 4. “Pe postere sunt scrise sloganuri sugerând că cei doi vor să promoveze migraţia ilegală în Europa – ceea ce Comisia Europeană a negat puternic.”
  Corect, nu promoveaza migratia ilegala (Merkel nici nu a existat!) ci pe aia a lor “legala”, adica sa o faca legala cu forta: acceptarea a oricare si oriciti indivizi din Asia, Africa, etc sa fie obligatorie pentru State si orice opinii contrare sa fie interzise – daca nu chiar pedepsite. Misto democratia asta a globalistilor!

  Daca am de ales intre modelul Orban (dar sa nu ne ingrijoram, la noi pe cimpiile politice cresc numai mamaligi… a se vedea referendumul cu familia, a se vedea moliciunile lui Tariceanu, a se vedea ezitarile si erorile de apreciere ale lui Dragnea…) si alde Iohannis, Ciolos si alti comisari ai noii Uniuni Sovietice Europene, il aleg instant pe Orban cu toate pacatele lui.

  Macar supravietuieste tara, natiunea. Colonizarile sunt insa ireversibile… cam ca privatizarile utilitatilor, bancilor si resurselor naturale, cam anii de puscarie inventati de Kovesi la ordin extern.
  Macar Orban asta nu ma va obliga sa ma numesc “parinte 1” sau “parinte 2”, ca in Franta progresistului, europeanului si democratului Macron care isi impusca conationalii in fiecare saptamina.

  Grija mea nu e ca ca avem pe vreunii conservatori, populisti, ca ne paste sa fim guvernati de crestini autentici (exemplu Polonia, Ungaria,…) ci ca avem pe unii care doar mimeaza ca sunt conservatori si/sau populisti.

  Pericolul real vine de la stinga anarhista, totalitara, internationalista si cu accente bolsevice; revolutiile au fost facute numai de stinga, niciodata de dreapta. Stinga asta e mai mult reprezentata la noi decit s-ar crede: pnl, usr, Ciolos, #rezist, ong-uri,…. astia indeamna la nerespectarea legilor, a regulilor, la rascoala, la anarhie, astia au incalcat cite drepturi ale omului si cetateanului au putut, astia sunt puternic ideologizati si, prin urmare, fanatizati. Nefericita aia de la Ciolos o spune in clar, sa traim in grup, fara proprietate… luati aminte, nu rideti, ca mai sunt multi ca ea, asta e viitorul in UE. In America avem o alta tanti de extrema stinga, pe Ocasio-Cortez care vrea maxim 1 masina pe familie si sa interzica zborul cu avionul ca polueaza…
  Astia sunt pericolul, nu cei care apara legalitatea, normalitatea, proprietatea privata, drepturile omului, suveranitatea, independenta…. specia de “Orban”, “Salvini”, “Farage” sau “Trump” nu exista in politica romaneasca, la modul serios, programatic, logic, sustinut si coerent; exista cel mult imitatori, aspiranti care insa vor fi repede amutiti de propaganda globalista sau, dupa caz, bagati la puscarie daca cumva incearca sa se organizeze.

Leave a Reply