Tarziu. Prea tarziu ! Efectele manipularii eurasianiste se pot vedea in multe tari deja. In Romania, ca si in alte state, manipularile includ mii de conturi false ce raspandesc informatii si comentarii menite sa suceasca mintile oamenilor.

Falsii nationalisti, populistii, sustinatorii ne-vaccinarii, curentele politice anti-straini (folosite pe scara larga de bolsevici in cei 70 de ani de comunism), specularea sentimentelor anti-occidentale – toate sunt manifestari ale razboiului hibrid declansat de Rusia inca de acum 7 ani. Declarat, recunoscut, fara nici o retinere.

Razboiul hibrid isi produce efectul si prin lipsa de constientizare a proprietarilor Facebook, care abia acum, dupa 6-7 ani, realizeaza ca in binevenita retea de socializare a fost strecurat un virus mortal, ce face ravagii. Sa speram ca proverbul “mai bine mai tarziu decat niciodata” se va aplica si in cazul #Facebook.

Compania online Facebook anunţat, luni, că a eliminat peste 100 de conturi şi pagini din Rusia, utilizate pentru a răspândi dezinformări pe reţelele de socializare, inclusiv Instagram, informează site-ul postului CNBC.

Compania online din Statele Unite a anunţat că a eliminat 97 de conturi din Rusia care se concentrau pe Ucraina, şi alte 21 care erau axate pe Austria, statele baltice, Germania, Spania şi Marea Britanie.

În luna martie, compania americană a eliminat 2.632 de pagini şi conturi de Facebook şi Instagram despre care erau indicii că erau folosite în scopuri similare de grupuri din Rusia, Iran, Macedonia şi Kosovo.

Tot în martie, Facebook a eliminat peste 150 de conturi false din România şi Marea Britanie utilizate în acţiuni coordonate de influenţare a opiniilor.

Leave a Reply