Home Articole Predoiu : “Nu pot să accept tonul pe care Departamentul de Stat...

Predoiu : “Nu pot să accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbește României”

9805
14

Fostul ministru PDL al Justitiei Catalin Predoiu, azi vicepresedinte PNL, a postat pe Facebook :

“Eu am sprijinit și sprijin cu fapte administrative și politice independența Justiției și parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA.

Lupta cu PSD pentru independența Justiției nu e ușoară și orice sprijin e binevenit.

Dar nu pot să accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbește României. Suntem, poate, cel mai fidel aliat al SUA în regiune și cel mai apropiat partener în teatrele de război, pentru democrație și valorile nord-atlantice.

Măcar pentru acest motive ar trebui să se discute pe un alt ton cu România, orice probleme, indiferent cât de delicate.

Nu e sigur cât de inspirată și eficientă este această mișcare din punct de vedere tactic, ce ar putea alimenta un curent anti-american și naționalist, care poate fi manipulat de Rusia.

Poate că e nevoie de mai multă ingeniozitate din partea Departamentului de Stat.

Poate că diplomații americani ar trebui să fie mai atenți la modul în care abordează România, mai adaptați la realitățile din teren, pentru a fi eficienți.

O spun de pe poziția unui prieten al Americii. “

 

14 COMMENTS

 1. Probabil ca accepta ” tonul ” doar cei care gândesc ” românește “, avem ..nu ducem lipsâ !

 2. Nici eu nu pot sa accept ca te-a batut o nulitate ca Firea de ti-a sunat apa-n cap si iti solicit imperativ demisia din PNL !

  • Si in batalia cu Gabi Firea a fost ajutat de cine? De un PNL anemic si nemincat (ca le-a furat Dragnea sandvisul), care mai mult i-a pus piedica? Cine, in locul lui, ar fi putut face mai mult?

  • Si ce va pune in loc ,,istoria” USR?
   Este prima oara cand sunt de acord cu pozitia si comentariul dlui.Predoiu.

 3. Am o parere extrem de proasta despre acest PDL-ist de frunte. Iubesc insa prea mult adevarul ca sa nu recunosc ca reactia sa este exemplara. O bila foarte alba din partea mea lui Catalin Predoiu!

 4. Daca partenerul si aliatul strategic ne trateaza in asa hal, nu e vina lor ci, e vina lacheilor de la Bucuresti. Jos palaria vocilor maghiare si poloneze care pun la punct ori de cate ori au ocazia UE si “partenerul strategic”, pentru orice discriminare si voce ridicata la adresa acestora.

 5. O mare minciuna a ajuns in SUA. Dezinformarea a fost facuta de Ludovic Orban care recent a facut o vizită in Statele Unite ale Americii, unde a avut intalniri cu membri ai Congresului si Senatului SUA, cu alti oficiali ai Departamentului de Stat. Simplu. Dupa care a semnat la GDS o alianta pre-electorala PNL-DNA in prezenta cuplului Kovesi-Pora-Liiceanu…..

 6. In sfarsit rezonez cu dl. Predoiu, nu pot sa nu remarc faptul ca doar anturajul il strica. Da, dupa dojana cu intrunirea cvorumului de mai deunazi, acum chiar este inacceptabil modul in care Departamentul de Stat a ales sa comunice. Ca de la senior la vasal, nu vi se pare, dle Radu Tudor?Cui? Unei institutii de stat? Unui minister? Executivului? Nu. Parlamentului! O enormitate care nu are legatura cu democratia. Ma astept din partea dvs. sa vedeti (din nou) totul in alb sau negru, precum ca aia care critica actiunile SUA sunt cu rusii dar poate de data asta veti face o exceptie. Modul in care se va raspunde va defini cine suntem. Parteneri sau vasali.
  Stima.

   • Stimate domn Radu Tudor, dvs. va castigati painea fiind om de presa, protejat de legi si agreement-uri internationale, care confera jurnalistilor un statut aparte, despre care stiti foarte bine. Noi cei multi si prosti daca ne deschidem gura, putem pierde totul. Nu va mai prefaceti ca nu stiti in ce tara traim, sau cat de puternica este opresiunea oamenilor si cat de mult se simte inca spiritul defunctului sistem comunist. Credeti ca noi nu am vrea sa vorbim, sa le spunem prietenilor, colegilor, cunsocutilor, despre cum trebuie traita democratia, despre ce trebuie sa faci ca sa nu cazi prada manipularilor zilnice, etc., dar ne gandim ca acasa avem familii si guri de hranit, avem greutati si necazuri si chiar nu avem nevoie sa ne pierdem locul de munca pentru ca emitem o idee libera si sincera, pe care cei din jur nu vor sa o inteleaga. Noi nu suntem postaci de meserie, nici nu ne vindem pentru 5 arginti, pur si simplu tacem si ne vedem de treaba, pentru ca, daca prin vot nu putem schimba nimic, cu siguranta nu vom putea aduce reforme prin vorbe. Tacerea e de aur! Daca ati vedea drama poporului roman prin ochii nostri, v-ati dori sa fiti orb.

Leave a Reply