La Spitalul Clinic SANADOR, echipa condusă de Prof. Dr. Irinel Popescu și Prof. Dr. Vladislav Brașoveanu a realizat săptămâna aceasta un nou transplant hepatic de la donator în viață. În premieră pentru România, recoltarea fragmentului de ficat de la donator a fost asistată laparoscopic, cu beneficii importante pentru donator, datorită siguranței sporite și controlului superior oferite de intervenția laparoscopică, asigurând o recuperare postoperatorie mult mai rapidă.

Acesta este a treia intervenție de transplant hepatic realizată la Spitalul Clinic SANADOR, după cele două realizate în anul 2020, înaintea pandemiei. SANADOR este singurul spital privat din România care a realizat intervenții de transplant hepatic de la donator viu.

„La SANADOR, oferim pacienților acces la cele mai avansate proceduri medicale diagnostice și terapeutice. Cu ajutorul unor medici cu vocație și deosebit de talentați, care lucrează în cadrul unor echipe multidisciplinare complexe beneficiind de cele mai performante echipamente și tehnologii medicale disponibile la nivel internațional, ne asigurăm că pacienții pot beneficia, în România, de aceleași tratamente salvatoare de viață ca în centrele internaționale de excelență. SANADOR continuă să rămână în avangarda medicinei de vârf și facem ca excelența serviciilor medicale să fie, de fapt, normalul, pentru ca pacienții noștri să se poată întoarce la o viață sănătoasă”, a declarat Dr. Doris Andronescu, directorul general SANADOR.

Din echipa de transplant, alături de Prof. Dr. Irinel Popescu și Prof. Dr. Vladislav Brașoveanu, au făcut parte Dr. Dragoș Romanescu, Dr. Iulian Moșteanu, Dr. Ionuț Duduș (chirurgie hepatică), Dr. Dragoș Zamfirescu (microchirurgie reconstructivă), Dr. Andrei Cristea, Dr. Bogdan Grigorescu, Dr. Cristina Vlăduțescu (anestezie-terapie intensivă), Dr. Gabriela Șmira (ecografie intraoperatorie), membri ai echipelor operatorii – medici, asistenți medicali și tehnicieni.

Intervenția a fost posibilă la Spitalul Clinic SANADOR și datorită dotărilor de echipamente și tehnologii medicale de ultimă generație: sistemul de laparoscopie 3D Olympus, utilizat pentru recoltarea asistată laparoscopică, microscopul Zeiss Kinevo 900, utilizat pentru microsuturile vasculare ale porțiunii de ficat transplantate, ecograful bk3000, utilizat pentru ecografia intraoperatorie, sistemul de autotransfuzie, care se adaugă dotărilor structurale de vârf disponibile la Spitalul Clinic SANADOR în blocul operator prevăzut cu hote cu flux laminar și centrale de tratare a aerului dedicate, pentru a asigura aer steril cu presiune pozitivă în sălile de operație, pentru reducerea posibilității de apariție a infecțiilor nosocomiale.

Află mai multe detalii despre premiera realizată la SANADOR în domeniul transplantului hepatic.

 

Leave a Reply