Pe linga autostrazi lipsa, spitale noi neconstruite, fonduri europene ramase la Bruxelles, Romania mai are o uriasa nerealizare dupa miliarde de euro cheltuite in 27 de ani : o baza de date comuna, simpla si functionala a Ministerului de Finante. Comuna cu ANAF, care e entitate a Ministerului de Finante. Nu am pretentia ca ea sa mai fie si legata cu baza de date a MAI, asta e deja ceva exagerat….


Premierul Mihai Tudose a cerut, vineri, la întâlnirea pe care a avut-o cu şeful ANAF şi ministrul Finanţelor ca până joi să aibă pe masă o foaie de parcurs în care sa fie prezentaţi paşii pentru realizarea unei structuri informatice, un sistem unitar care să interconecteze toate bazele de date legate de fiscalitate, respectiv a MFP cu ANAF şi Trezoreria, au declarat pentru News.ro surse guernamentale. Potrivit acestora, Bogdan Stan ”va rămâne în funcţie dacă face treabă”, scrie news.ro.

Potrivit surselor citate, în urma discuţiilor s-a decis înfiinţarea unui centru naţional de informaţii financiar fiscale.

Totodată, premierul Mihai Tudose a mai cerut, în cadrul întâlnirii, ”măsuri concrete de combatere a marii evaziuni, nu a pătrunjelului”.

Premierul Mihai Tudose i-a chemat, vineri, la Palatul Victoria, pe şeful ANAF, Bogdan Stan, şi pe ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru discuţii. La întâlnire au participat şi ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh, directorul STS Marcel Opriş, Bogdan Puşcaş şeful ANAP şi secretarul general al guvernului Mihai Busuioc.

 

4 COMMENTS

  1. Daca-i mapish-oprish acolo…. o sa se rezolve cu siguranta. :))))
    E bine ca noi ne laudam ca avem IT-isti :))), dar nu suntem in stare sa facem un kkat de sistem centralizat. :)))
    In tarile dezvoltate exista de multi ani, cuplate in toate institutiile de stat si nu numai.

  2. ATAC LA MAREA EVAZIUNE=NASOL MULTINATIONALE=DOSAR NOU PENTRU DRAGNEA= SI PENTRU ALTII,PANA SE LASA SA MAI FACA PROBLEME LA “PRIETENI”.=TOT BUGETUL SE PLATESTE DE ROMANASI= TINERETUL VARZA SE BUCURA,SAMPANIE !!!..

  3. ideea e buna
    nu se va realiza nimic serios, functional, in urmatorii 3 ani, decit daca iau cu totul una de afara; insasi ideea ca intr-o saptamina sa aiba sefu foaia de parcurs arata heirupismul si diletantismul… asa ceva nu se face ca lumea si serios in 6 zile dintre care doua sunt weekend…

  4. Premierul Mihai Tudose nu cere imposibilul. Nu stiu de ce insa, traiesc cu impresia ca ceea ce cere dl Premier exista si functioneaza, cu toate ca in unele discutii cu bancile si alte institutii financiare am avut impresia ca-n programele financiar-bancare existente e cam haos si nu prea-mi explic de ce. Daca e nevoie vin cu argumente si explicatii.

Leave a Reply