Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul prin care ia act de demisia lui Patriciu Achimaş-Cadariu din funcţia de ministru al Sănătăţii, precum şi pe cel prin care premierul Dacian Cioloş preia interimatul la această instituţie.

‘Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 9 mai, decretul prin care ia act de demisia din funcţia de Ministru al Sănătăţii a domnului Patriciu-Andrei Achimaş-Cadariu. De asemenea, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea domnului Dacian Julien Cioloş, prim-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Sănătăţii’, informează Administraţia Prezidenţială într-un comunicat transmis AGERPRES.

Patriciu Achimaş-Cadariu a precizat luni că şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii din cauza diferenţelor de abordare pe care le-a avut faţă de premierul Dacian Cioloş în legătură cu criza dezinfectanţilor din spitale.

Ulterior, Executivul a informat că premierul Dacian Cioloş a convenit cu preşedintele Klaus Iohannis să preia interimatul la Ministerul Sănătăţii.

13 COMMENTS

 1. Achimas dezinformeaza grav !
  1.exista laboratoare autorizate pentru efectuarea analizelor subst chimice.
  2.pe site ul MJ exista zeci de experti judiciari cu specislitatea chimie !Deci ecista si experti.
  3.Cere mil euro pt analize. Unde vrea sa le duca ????Pe cine serveste ?

   • Sunt subt chimice si dezinfectantii.Aici e eroarea voita sau nu.O simpla detetminare a concentratiei o poate face orice institut independent.Procedura penala si civila ( asta pt ca se sustine ca rezultatul analizelor nu e admis de instanta ) permite in caz ca MINISTERUL SANATATII NU ARE PRPOPRIILE LABORATOARE sa se apeleze la specialisti/ laboratoare similare apartinand altor institutii.

    • E vorba si de cum isi face produsul treaba lui in combaterea bacteriilor,iar la asta nu se pricep simplele laboratoare de analize chimice.

     • Asta spunea Achimas.Si dac nu sunt laboratoare pentru a determina calitatea dezinfectantilor ia sa vedem noi cum testeaza Agentia medicamentului , fara laborator , un medicament EFICACE !De ex. un antibiotic !

 2. Domnule Tudor va rog nu-l mai invitati la emisiune pe dl. Stefanescu (Codrin). Nu stie sa se comporte, tine discursuri politicianiste fara substanta se poata ca un mitocan, chiar daca este un “incaltat” iar, dl. prof. Achimas nu merita un asemnea tratament indiferent daca a facut parte dintr-un guvern “tehnocrat”.
  Cu certitudine dl. Premier este cel mai indicat ministru la Sanatate.

  • si eu am fost neplacut surprins de comportamentul lui CS. este trimis de PSD, e in conducerea partidului. noi cerem celor 2 mari partide sa desemnese invitati

   • Codrin este un microcefal redus mental si nesimtit pe langa asta. Ma scuzati, dar nu prea puteti folosi scuza ca astia va sunt trimisi de la partid. Dvs nu aveti nici un fel de criterii de selectie acoloa asupra personaelor care apar pe post??? Daca un partid va trimite un psihopat analfabet, dvs il primiti si il prezentati ca si cum totul ar fi in regula?? Sunteti o companie privata, puteti sa va alegeti “clientela”, nu trebuie sa inghititi tot rahatul care curge de la partide!! Aveti putina coloana vertebrala si spuneti la partidelor “pe X nu il mai primim ca e mitocan si luam amenzi sau ne scade audienta din cauza lui, sa nu ni-l mai trimiteti in viitor!!!” Bine, si sefii de la partide trebuie sa fie complet imbecili sa trimita asemenea personaje la TV, aparitiile lor au efect fix invers decat cel scontat, alieneaza si antagonizeaza si mai mult populatia!!! Vreau sa va vad pt dvs sau pe doamna Grecu ca faceti ordine ca la scoala, cine e tembel, e dat afara de la clasa, absent nemotivat si nu mai vina deloc sau sa vina de manuta cu parintii (sefii de partid) si sa isi ceara scuze in direct si sa promita ca nu mai face!!! Mie mi se face greata cand vad asemenea personaje si pun mana pe telecomanda imediat, si mut pe RTV unde is tot timpul niste PMPisti la fel de prosti ca si Codrin, dar mai sunt si asmutati de “moderatori” alde Valentin Stan. Dar acolo macar ma distrez de nebunia colectiva!!! :))

    • @Vladimir Fuior

     La cuvintele pe care le folosești dumneata, aici, ar fi trebuit, părerea mea, să fii aruncat direct la spam.
     Adevărul este că trebuia și altădată procedat cu dumneata la fel dar nu este prea târziu nici de-acum încolo pentru dl. Radu Tudor să înțeleagă cu cine are de-a face:
     Părerea dumitale mai clară despre Antena 3 decât aici…! Ceva mai clar “dăcât” atât există?
     Deci, ce spunei dumneata spre final?
     ”Trebuie sa fiti constient, domnule Tudor, ca trebuie sa prezentati si acest unghi al problemei, pentru a va prezerva obiectivitatea si integritatea deontologica! Ma astept de la dvs la acest lucru, ca de la tot soiul de dumitresti si ciuvici si gâdzi nu mai am nici un fel de asteptari…”
     ( http://radu-tudor.ro/incepe-orban-la-dna-pnl-va-cere-o-retragere/#li-comment-562847 )
     Știi ce-ți răspundea domnia sa, așa cum am înțeles eu: ”Marș-de-aici, fuior uscat!”
     Sper ca nici cuvintele mele să nu meargă pe acest drum (al spam-ului) ele fiind o replică plăpânda la duiumul de invective și scârboșenii debitate de dumneata și aici(vezi finalul ) dar și de ceva vreme aici pe blog . Adică…la coș.
     Deci să vorbesc rațional cu dumneata . Atâta cât voi putea rezista.
     Dumneata vorbești , cum spuneam mai sus, de ” obiectivitatea si integritatea deontologica” Asta-i chiar culmea, crede-mă!
     Dar s-o luam cu emisiunea dragă dumitale, LOZ.
     Dumneata cum ai răspunde, te întreb, dacă ai fi călcat pe cap zi de zi, dacă miștocăreala și zeflemeaua este aici la ea acasă mai tot timpul, atunci când este vorba de ”dumneata”, dumneata fiind (considerat) un pesedist ”nenorocit” venit la LOZ să spună ceva, și el, și doar noi, publicul, să judecăm dacă ești, cum bine zici… ”microcefal redus mintal”?
     Dumitale îți place de Dana Grecu, înțeleg. Îți place că dă de toți pereții cu PSD-ul , îți place pumnul în gura băgat mai tuturor invitaților, de regulă pesedistilor dar și pnl-iștilor voștri, de rit nou, dar asta numai dintr-o uriașă frustrare a domniei sale că voi, ăștia, ați făcut-o de oaie și-ați dat cu peneleaua de gard. Să fim bine înțeleși, eu plec de la premiza că sunteți din fostul PNL șI nu din scursura numită PDL.
     Vă reamintesc că nu de puține ori și dl. Radu Tudor și-a manifestat, clar(dumneata încerci să înțelegi ce înseamnă…”clar?) nemulțumirea că NU POATE SĂ-ȘI DUCĂ IDEEA PÂNĂ LA CAPĂT din cauza ÎNTRERUPERILOR dese făcute de către ACEASTA.
     De Mugur Ciuvică ce să vă mai spun? Si nu vă plac ”ciuvicii”, așa cum văd că scrieți nici de domnia sa, așa că…AFARĂ cu el! Dânsul, însă, nu o lasă pe doamna DANA ”să bată câmpii” și mai are leac de cojocul domniei-sale atunci când sare calul. Și asta nu de puține ori și de-atâtea ori de câte ori este ”invitat” sau vine domnia sa pe la Sinteza Zilei.
     Înțeleg că nu ai așteptări de la ”tot soiul de dumitresti si ciuvici si gâdzi”, nu? Și doar de la dl. Radu Tudor și Dana Grecu , da? Am înțeles.
     Dumneata sunt sigur că ai simțit, te-ai bucurat, ai jubilat urmărind efectele distructive ale forței antipesediste a tandemului Dana Grecu-Bogdan Chiriac la Antena 3 care a spălat pe jos cu mai toți pesediștii de dădeau mai toți în bîlbîială în a sa emisiune. O să spui…botezul Danei este sfânt dacă dă în Stânga dar la Dana, la Dana nu te-ai gândit că trebuie să aibă și domnia sa un ”naș”? Sau este Dumnezeu pe pământ în a sa emisiune? Asta-i pentru dumneata dovadă de ” deontologie și obiectivitate ” pe care o clamați? Pentru că, să știți un lucru, mardeiașii de tip ”Pantelimon” nu-ți lasă timp să explici, nu poți scoate o vorbă, cât de cât legată, fără a fi luat la ”zmetii” de-l prind doi dintr-ăștia. În același timp, în tot acest timp mai bine zis, pe liberali i-a mângîat pe creștet până le-au crescut ăstora…coarnele. Știi și cum s-a comportat al vostru antonescu trădând totul : adică și Antena 3 care-i era favorabilă, și USL-ul, și pe Ponta, și pe Daniel Constantin și electoratul USL , și grupul ALDE din PE inclusiv pe cei de la LOZ respectiv pe dl.Radu Tudor și Dana Grecu
     ”Spuneți-mi ,vă rog, convingeți-mă pe mine, Dana Grecu, că sunteți mai buni ca PSD-ul ca să vă votez”(domnia-sa votând cu PNL-ul de când se știe)- așa o implora pe o distinsă ”precupeață” de la PNDL- asta în condițiile în care dezamăgirea totală față de PNL i se citea, clar, pe față. De parcă zicea : Ce-ați făcut ,măi nenorociților” cu speranțele mele ? De ce-ați dus, băi, ticăloșilor PNL-ul istoric în Modrogan și cântați alături de Anastase, Boagiu, Blaga, Boc și Videanu și toată șleahta băsită imnul lor…. ”verde-nnrourat”?
     Dumneata crezi normală atitudinea fariseică (după părerea mea, a dumitale n-o cunosc) a Danei Grecu atunci când a căzut teatral în genunchi în data de 19.02.2016 în fața mulțimii pe care spunea că o iubește, iar 70% din Piață fiind pesedisti , domnia sa fiind aceea care, în emisiunea sa, a dat, mai tot impul, de pâmânt, de toți pereții și cu PSD-ul și cu Ponta de parcă ea-i ”votaseu” și ăștia i-au înșelat ei speranțele? Domnia sa știe ce- în sufletul meu și-al celor piețari când aud de la ea că ne iubește și-n emisiunea sa îl belește pe Ponta? Eu nu o cred ca normală…atitudinea. Nu i-a șoptit însă nimeni că majoritatea celor din Piață sunt cu Ponta , sunt cu PSD-ul, sunt cu Tăriceanu și nu sunt urme , pe acolo, de PNDL-niști că altfel se vedea o oarecare prudență ulterior în a ataca pe post pe Ponta și iarăși…Ponta și pe toți din ”neamul” lui. Scăderea cu 25% a ratingului Antena 3 în primele 4 luni, că tot vorbești dumneata: ”mi se face greata cand vad asemenea personaje si pun mana pe telecomanda imediat, si mut pe RTV” se datorează și dumitale care-ți privești febletele pe lăfăindu-se pe labe1, realitatea tv sau …RTV(mai rar că nici ăia nu vă mai înghit)
     Notă: Vedeți că la RTV la 22:oo vine băsescu. La Antena 3 este același Mihai Gâdea și senzaționalul Mugur Ciuvică iar dumneata, se știe, vomiți atunci când este vorba de :” tot soiul de dumitresti si ciuvici si gâdzi de la care nu mai ai niciun fel de așteptări”
     Eu cred că PSD-ul greșește. Eu cred că unul precum Codrin Ștefănescu nu suportă să fie dator. Și de aia a și ieșit, ca puțini alții, printre primii în stradă în 1989. El trebuie , pur și simplu să plece.
     Fără îndoială PSD-ul greșește și cu toate riscurile(că mai rău ”dăcât” atâta cum este ”tratat ” la LOZ la ce-ar mai putea să se aștepte PSD-ul , ”războiul” fiind declarat) ar trebui s-o lase în plată domnului, să nu se mai ia în gură nici cu Dana și, eventual, să meargă la alții mai …ponderați , mai puțin obraznici, în definitiv, mai puțin partizani.
     Eu înțeleg că este necesar un echilibru în cadrul unei discuții televizate dar nu creea, tu, dezechilibrul prin poziții vădit partizane și monopolizarea timpului de emisie cu considerațiile tale personale. Cred că jumătate din timpul de emisie îi aparține.
     ANEXA I
     Cuvinte ce vă aparțin, domnule:
     Nota: Din 16 de rânduri în format A4-10.5 scrise de dumneata patru sunt tot o mizerie.
     ”Codrin, microcefal, redus mental, nesimtit, psihopat analfabeti, nu trebuie sa inghititi tot rahatul care curge, aveti putina coloana vertebrala, mitocan, luam amenzi,ne scade audienta, sefii imbecili,Grecu ,ordine, scoala, tembel, dat afara, de greata ,prosti ca si Codrin, asmutati ,Valentin Stan, ma distrez , nebunie colectiva!!!”
     PS. Alo….o!…112 ? (…) da…da..!…și dotări pentru imobilizare… are brațul stâng rupt..da, da…și-dat cu toporul în el cică-i de… stînga și mai bine… fără…așa zice el nu noi…da…da e tot ăla, internatu, care anul trecut și-a tăiat toți trandafirii de la mormintele părinților că erau …roșii.

     • Din toatã dizenteria ta verbalã, a rezultat doar ca esti frustrat si incoerent. Probabil postac PSD plãtit de Ghitã. Ma duc sã mã uit la televiziunea sefului tau, RTV, cã incepe emisiunea cu Bãsan. Sã auzim de bine!

  • Bai anonim, fratioare, Ciolos e , si asa, interimar, ca premier! Nu-ti dai seama ca sintem ca la nebuni? Un interimar ca interimar??
   Papagalii astia bruxellezi nu fac decit sa-l ridice pe Ponta in sondaje! Nu ca n-ar merita…

Leave a Reply