Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că România va avea până la 1 noiembrie depozitele de gaz la capacitate de 80%, acestea aflându-se în prezent la 40%, iar ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunţat că faţă de anul trecut România are cu 200 de milioane de metri cubi mai mult în depozite.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Vadu, dacă poate garanta românilor că la iarnă vor avea gaz suficient, în condiţiile în care în prezent depozitele de gaz ale României sunt la 40% din capacitate.
“Ştiţi foarte bine că există o decizie la nivelul Uniunii Europene şi fiecare ţară membră trebuie să intre în iarnă cu 80 la sută din capacitatea de depozitare.
În momentul de faţă, într-adevăr, suntem puţin peste 40, 41%. Angajamentul nostru faţă de noi, în primul rând şi faţă de Uniunea Europeană, este ca până la 1 august să avem în depozite 46%, până la 1 septembrie – 57%, până la 1 octombrie – 66% şi până la 1 noiembrie – 80%. Ca atare, în următoarea lună avem toate premisele să putem să ducem în depozitele de gaz încă cinci la sută. Prin sporirea producţiei, în momentul de faţă, aşa cum am văzut pe tabloul de comandă, prin această staţie se introduc în reţea peste trei milioane de metri cubi de gaz”, a explicat premierul Nicolae Ciucă, citat de news.ro

Leave a Reply