Premierul Victor Ponta a afirmat că s-a hotărât să mai stea “încă 10-15 ani” la guvernare, deoarece atât le va lua Ministerului de Interne şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală să realizeze o bază de date comună cu amenzile rutiere, pentru a putea fi verificată plata acestora.

Premierul a făcut aceste remarci, miercuri, înaintea lansării Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică, eveniment la care accesul presei nu a fost permis. Discuţia a fost însă suprinsă şi transmisă în direct pe canalul de Youtube al Guvernului.

În acest cadru, Ponta şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la faptul că nu există o bază comună a Poliţiei şi ANAF privind amenzile rutiere.

M-am hotărât să mai stau încă 10-15 ani la guvernare. Cam în atâta timp le va ajunge celor de la Interne cu cei de la ANAF să facă o bază comună cu amenzile de circulaţie. Domnule, cum, e posibil în secolul XXI să nu poţi să intru într-o bază de date, să-mi spună cine a luat amendă ? Bănuiam că nu e ceva atât de complicat tehnologic încât să ai o singură bază de date între Poliţie şi… Domnule, spune-mi şi mie cine a luat amendă, de radar, de ce-o fi, de parcare… Nu se poate, dom’le!”, le-a spus premierul participanţilor la eveniment, organizat şi cu participarea experţilor americani.

El a apreciat totuşi că, dacă i-ar cere vicepriministrului gabriel Oprea să le introducă pe agenda şedinţei de guvern, în şapte zile ar putea exista actele normative pentru o astfel de bază de date.

“Nu suntem o ţară aşa mică, cum e America, suntem mai mare, e mai complicat”, a glumit premierul.

 

2 COMMENTS

  1. fereasca-ne D-zeu ,dar precis vom avea norocul sa se razgandeasca .Nu este el Razgandaciul de serviciu?cand bate campii si se lauda ,da dar acum cred ca are dreptate .numai daca nu se vrea nu se face nimic din ceea ce trebuie .Cat despre ideile basicate ale PNL-ului putem sa o admitem si pe asta cu inchisul supermarketurilor in weekend .Sunt maestri la idei imposibil de pus in practica .REzolvasera totul mai ramasese asta cu inchisul marilor magazine .De ce le sta in gat programul astora ?adevarat ca in Europa in weekend sunt inchise dar se facusera toate si asta ne mai ramasese?Vor guvernare dar se stie de vreun oarecare program?au iesit vreodata sa spuna :ce faceti voi este rau dar uite ce vrem noi sa facem si credem ca este mai bine .stiu doar sa critice si-n rest nimic .nu spun de drumuri ,de sanatate de educatie de nimic si uite asa inchidem magazinele mari in weekend .Mareata activitate se intrevede daca vin la guvernare .Campaniile platite contra masurii luate pentru cardurile de sanatate mi se pare ca vin tot din aceeasi zona ca doar actualii PNL-isti au papat banii ,multi bani din sanatate (fostii PDL-isti) si sigur ca este o pierdere dureroasa pentru ei dar sper sa ne mai fie si noua bine ,nu doar lor .sursa lor de inavutire o data disparuta sigur ca deranjeaza si atunci intervin ,,latraii”care gasesc nod in papura la orice noutate care nu-i aranjeaza.

  2. crezi că 10-15 ani le e deajuns? nu cred. nu mă refer la problema că stai la guvernare, problema e mult mai gravă în provincie cu ambii pioni şi nu numai.

Leave a Reply